• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

شهرستان خنج

Nicol

متخصص بخش گردشگری
تاریخچه
شهرستان خنج داراي فرهنگ و تمدني ديرين و چند هزار ساله است. این شهرستان آثار و نشانه هاي گرانقدري از تاريخ و فرهنگ دوره ساساني، صفوي و ايلخانان را در مشتهاي بسته خود نگه داشته كه هنوز آنطور كه بايد شناخته نشده است. خنج يك مجموعه گمنام و پرغناي تاريخي است، با كتيبه هايش از تاريخ مي گويد و با آخرين خشتهاي به جاي مانده از كاروانسراها و مدارس نمائي از فرهنگ ديرين را پيش روي مي گشايد. آثار تاريخي آن كه ثروت معنوي سرشاري را نثار اين شهرستان مي كند عبارتند از:

امامزاده شاه فخرالدين – مسجد و بقعه شيخ حاج محمد ابونجم – مناره كاشي و مقبره شيخ دانيال خنجي – امامزاده شيخ شعيب وتپه بزرگ معروف به تنب تنگر

فرهنگ و زبان :

فرهنگ را مي توان مجموعه رفتارهاي اکتسابي و ويژگيهاي اعتقادي و باورهاي يک جامعه تعريف کرد تاکنون در خنج جنبه هاي معنوي فرهنگي بر جنبه هاي مادي فرهنگي غلبه داشته و از غناي فرهنگي برخوردار بوده، شهرستان خنج با وجود آثار و بقعه هاي فراوان مساجد ، مناره ها، گنبدها، شيوخ و دانشمندان صلحا و عرفايي نامي مرکز انتشار اسلام و مرکز حلال مشکلات جوامع اطراف بوده و نشان از عظمت فرهنگ آن در گذشته دارد بطوريکه اکثر علما و عرفا ، خنج را محلي مناسب براي زندگي معنوي و دنيوي خود برگزيده و به اين شهر مهاجرت مي کرده اند. زبان خنجي، يکي از لهجه هاي لارستاني است که در بين مردم خنج و اطراف آن صحبت مي کنند و تعدادي از مردم شهرستان نيز به زبان فارسي و بعضا ترکي صحبت مي کنند.

جایگاه شهرستان خنج در تقسیمات کشوری

شهرستان خنج از شهرستانـهای جنوبی فـارس و در فاصله 265 کیلومـتری شیراز- مرکز استان فارس- در نقطه اي به مختصات طول جغرافيايي 44/53 و عرض جغرافيايي 89/27 قرار گرفته و از شمال به قیر و کارزین، از جنوب به لامرد و مهر و از شرق و شمال غربی به لارستان محدود می شود. درسال 1384 از شهرستان لارستان انتزاع و به شهرستان ارتقاء یافته است.

وسعت: 5000 کيلومتر مربع

جمعیت (براساس آمار سرشماری سال 1385): 40296 نفر

مرد: 20434 نفر

زن: 19862 نفر
جمعیت مرکز شهرستان: 20012 نفر

تعداد بخش: 2 بخش مرکزی - محمله
ت
عداد دهستان: 4 دهستان که عبارتند : تنگ نارک و سیف آباد در بخش مرکزی و محمله و باغان در بخش محمله
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
آب و هوا:
ميانگين متوسط دما در اين شهرستان 20 درجه سانتي گراد و داراي تابستاني طولاني و زمستاني کوتاه است. ميانگين بارندگي 200 ميليمتر در سال مي باشد.
شهرستان از نظر صنعت و کشاورزی

صنعت:
- تعداد واحدهاي صنعتي فعال : 6 واحد

کشاورزی:
ميزان کل اراضي زير کشت : 9595 هکتار
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
موقعيت جغرافيايي و اقليمي:


اين شهرستان از شمال به شهرستان قيروکارزين، از جنوب به شهرستان لامرد و مهر و از شرق و شمال غربي به شهرستان لارستان محدود مي شود. اين شهرستان به مرکزيت شهر خنج داراي دو بخش و چهار دهستان و چهل و دو روستا مي باشد که دورترين روستاي اين شهرستان روستاي کورده در جنوب غربي به فاصله 120 کيلومتر و نزديکترين آن روستاي سده با 2 کيلومتر فاصله مي باشد که در شمال غربي شهر خنج قرار دارد. ميانگين متوسط دما در اين شهرستان 20 درجه سانتي گراد و داراي تابستاني طولاني و زمستاني کوتاه است. ميانگين بارندگي 200 ميليمتر در سال مي باشد.
به دليل دارا بودن دشتها و چراگاههاي فصلي و کوهستاني ، اين منطقه پذيراي هزاران عشاير کوچ رو در فصل پاييز و زمستان مي باشد که بيشترين آنها از ايل قشقايي مي باشند . اين منطقه علي رغم دارا بودن اقليم خشک با تلاش کشاورزان زحمتکش محصولاتي از قبيل خرما، گندم، جو، کنجد، تنباکو، پنبه و محصولات جاليزي دارد که بخشي از آن به بازارهاي شهرستانهاي مجاور صادر مي گردد.
شغل مردم در اين شهرستان به ترتيب اهميت تجارت ، کشاورزي و دامداري مي باشد.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
نام گردشگاه يا تفرجگاه:


1-تنگ بيخويه:چشمه سار، منطقه کوهستاني زيبا

2-سد مير شريف(دول ابراهيمي) :چشمه سار، منطقه کوهستاني زيبا ، آثار باستاني

3-صحراي برا (بالا) :چشمه سارهاي متعدد، شير سنگي،حوضچه طبيعي،آب انبا

4-چهل گزي :چاه و قلعه قديمي،مقبره ، منطقه کوهستاني زيبا

5-روستاي هنگنويه : چشمه سار، آثار باستاني

6-روستاي هفتوان: چشمه سار، آثار باستاني

7-مقبره سيد ابراهيم: درياچه فصلي، مقبره، منطقه کوهستاني زي

8-رودخانه قره آغاج: رودخانه زيبا، مناظرديدني

9-سد پير غار: درياچه فصلي پشت سد خاکي

10-چاه مَهکي: چشمه سار آب شيرين ، آثار باستاني

11-تنگ نارک: چشمه سار ، باغ ، منطقه کوهستاني زيبا
 
بالا