mitra mehr
متخصص بخش خانه و خانواده
مواد لازم:
هر سیر = 75 گرم
آرد نخود 10 سیر
روغن سرد و جامد 4سیر
هر سیر = 75 گرم
آرد نخود 10 سیر
روغن سرد و جامد 4سیر
پودر قند 5 سیر
هل مقداری
پسته خلال شده یا زعفران یا کاکائو
طرز تهیه :
ابتدا روغن سرد و جامد وبا پودر قند و پودر هل را با هم مخلوط کنید و با همزن بزنید تا خمیر صاف، نرم و یکدستی درست شود.
سپس آرد نخودچی را کم کم به مواد اضافه کنید و خمیر را ورز دهید تا به هم بچسبد و خمیر ما لطیف شود
خمیر را در کیسه نایلون داخل یخچال چند ساعت میگذاریم تا استراحت کند (اگر خمیر را یک روز استراحت بدهیم بهتر است)
یک ساعت قبل از پخت خمیر را از یخچال بیرون آورده و با دست ورز میدهیم و با وردنه آنرا پهن کرده و قالب بزنید
(برای درست کردن شیرینی می توانید خمیر را به قطر یک سانت روی سطح صافی پهن کنید و به صورت سنتی قالب بزنید یا اینکه به اندازه یک فندق از خمیر بردارید، داخل دست گرد کنید و روی آن را با نوک چاقو شکل دهید. همچنین می توانید با ماسوره شیرینی روی خمیرها را مانند گُل شکل دهید. )
شیرینی های آماده را با فاصله روی سینی فری که کف آن کاغذ روغنی انداخته اید، بچینید و روی هر کدام یک خلال پسته بگذارید.
سپس سینی شیرینی را 20 دقیقه در طبقه وسط با حرارت 150 درجه سانتیگراد فر بگذارید تا شیرینی ها بپزند
از فر در اورده و میگذاریم خوب سرد شود سپس از سینی فر خارج میکنیم
تزیین :
با خلال پسته
یا
زعفران ( زغفران + زرده تخم مرغ خیلی کم + ماست خیلی کم )
یا
کاکائو تزیین میکنیم
نکته :
برای اینکه آرد نخودچی بهتری داشته باشید می توانید خودتان از نخودچی گل (خام) درجه یک ,آرد نخودچی تهیه کنید. نخودچی را آسیاب کرده و الک ریز کنید. بدین ترتیب آرد نخودچی خالص دارید و در نتیجه شیرینی شما طعم بهتری خواهد داشت.
هل مقداری
پسته خلال شده یا زعفران یا کاکائو
طرز تهیه :
ابتدا روغن سرد و جامد وبا پودر قند و پودر هل را با هم مخلوط کنید و با همزن بزنید تا خمیر صاف، نرم و یکدستی درست شود.
سپس آرد نخودچی را کم کم به مواد اضافه کنید و خمیر را ورز دهید تا به هم بچسبد و خمیر ما لطیف شود
خمیر را در کیسه نایلون داخل یخچال چند ساعت میگذاریم تا استراحت کند (اگر خمیر را یک روز استراحت بدهیم بهتر است)
یک ساعت قبل از پخت خمیر را از یخچال بیرون آورده و با دست ورز میدهیم و با وردنه آنرا پهن کرده و قالب بزنید
(برای درست کردن شیرینی می توانید خمیر را به قطر یک سانت روی سطح صافی پهن کنید و به صورت سنتی قالب بزنید یا اینکه به اندازه یک فندق از خمیر بردارید، داخل دست گرد کنید و روی آن را با نوک چاقو شکل دهید. همچنین می توانید با ماسوره شیرینی روی خمیرها را مانند گُل شکل دهید. )
شیرینی های آماده را با فاصله روی سینی فری که کف آن کاغذ روغنی انداخته اید، بچینید و روی هر کدام یک خلال پسته بگذارید.
سپس سینی شیرینی را 20 دقیقه در طبقه وسط با حرارت 150 درجه سانتیگراد فر بگذارید تا شیرینی ها بپزند
از فر در اورده و میگذاریم خوب سرد شود سپس از سینی فر خارج میکنیم
تزیین :
با خلال پسته
یا
زعفران ( زغفران + زرده تخم مرغ خیلی کم + ماست خیلی کم )
یا
کاکائو تزیین میکنیم
نکته :
برای اینکه آرد نخودچی بهتری داشته باشید می توانید خودتان از نخودچی گل (خام) درجه یک ,آرد نخودچی تهیه کنید. نخودچی را آسیاب کرده و الک ریز کنید. بدین ترتیب آرد نخودچی خالص دارید و در نتیجه شیرینی شما طعم بهتری خواهد داشت.