• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی تابستان 1393

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
مقایسه نقشه آنومالی ارتفاع تراز 500 میلی بار در ساعت 12 یو تی سی امروز با 12 یو تی سی روز 10 سپتامبر 2014


خیلی راحت با این مقایس و دقت در نقشه علت کم بارشی های اخیر سواحل غربی دریای کاسپین را میشه دریافت! آنومالی افزایش ارتفاع بر روی سواحل شمالی:

ik04s0l9uobr.png



o8lszzetcuix.png
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
اینهم نقشه پیش بینی وضعیت واقعی ارتفاع در تراز 500 میلی بار برای روز 10 سپتامبر 2014

bf2hd4zqgkcm.png
 

golil

کاربر ويژه
gww.gif

طبق این پیش بینی خراسان شمالی روز شنبه بارندگی داره. انشاء الله که محقق بشه
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
درود دوستان عزیز و صبح بخیر

اولین سامانه رسمی و جوندار سال آبی جدید در تاریخ 11 اکتبر 2014 در نقشه های خودنمایی میکنه و به امید خدا از اون جاییکه عموق ناوه بسیار زیاد هست و با امواج اصلی ناپایدار در تراز های بالایی جو همراهی میشه به امید خدا و اگه تغییری در نقشه ها حاصل نشه در تاریخ مذکور بارشهای خوبی در انتظار کشور عزیزمون خواهد بود:


7ob0a6hh7n9n.png
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
اینطوریکه این مدل نشون میده عمده فعالیت سامانه 11 اکتبر بر روی استانهای شمال غرب و علی الخصوص سواحل غربی دریای کاسپین هست !

یکی از فریم های بارشی این مدل بصورت نمونه:

2smfjsydd4yz.png
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
دقت جزئیات وقوع بارش رو که برای فریم مذکور بالاتر بردم مناطق پر بارش و محدوده های شانس وقوع بارش بخوبی قابل تشخیص شدند:


4se8w8efucgr.png
 

golil

کاربر ويژه
Hurricane Norbert forms in Pacific, heads toward Baja California
_h366_w650_m6_otrue_lfalse.jpg

AP Photo: Weather Underground

This NOAA satellite image taken Sept. 03, 2014, at 2 PM EDT shows low stratiform clouds off of the California coastline with some low pressure circulation in the middle of the Eastern Pacific Ocean.
_h17_w0_m6_otrue_lfalse.gif
5 hr ago By Reuters of Reuters share
229

tweet
11

email


MEXICO CITY, Sept 3 (Reuters) - Hurricane Norbert formed on Wednesday, barreling toward the southern tip of Mexico's Baja California peninsula, where it threatens to dump heavy rains on the popular tourist area.
Norbert was about 215 miles (345 km) from the southernmost point of Baja California shortly before 0000 GMT and the hurricane was expected to turn northwest later in the evening, the U.S. National Hurricane Center (NHC) said.
That would mean Norbert hits the Mexican coast on Thursday, the NHC said, bringing tropical storm conditions to the region and 3 to 5 inches of rain on Friday.
Norbert, which was blowing maximum sustained winds of almost 75 miles per hour (120 km per hour), is expected to strengthen during the next day or so, the Miami-based NHC added.
Mexico's state-run oil company Pemex does not have any major installations close to the affected region.
(Reporting by Christine Murray; Editing by Lisa Shumaker)
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
دقت جزئیات وقوع بارش رو که برای فریم مذکور بالاتر بردم مناطق پر بارش و محدوده های شانس وقوع بارش بخوبی قابل تشخیص شدند:


4se8w8efucgr.png




خوب این اپدیت هم با نقشه های که من استخراج کردم همخونی داره و بعد از آپدیتهای بسیار طولانی در خصوص وقوع کم بارشی شدید در سواحل همه چیز دگرگون شده و انتظار بارش بیشتر از نرمال برای سواحل در ماه اکتبر باید انتظار بجایی باشه:

0f5b9tarxg5p.jpg
 

samann

کاربر ويژه
خوب خدا رو صد هزار مرتبه شكر كه هم NAO و هم AO پيش بني شده كه تا 15 روز آتي صعودي و بالاي خط صفر باشن و اين خبر مسرت بخشي براي سواحل خواهد بود كه من يكي كه هميشه براي پر بارشي شمال دعا مي كنم. و از همون اول هم با نظر اصغري در مورد كم بارشي شمال در پاييز مخالف بودم چون اعتقاد داشتم شاخصها به شدت دارن درهم و برهم اپديت ميشن و نوعي اشفتگي شديد توشون ديده ميشه. فعلا اين اششفتگي اخري به نفع شمال و شمال شرق بوده گويا
 
آخرین ویرایش:

samann

کاربر ويژه
18استان کشور دچار کم‌بارشی حاد هستند

استان های البرز، تهران، قم، سمنان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، اصفهان، یزد، بخشی از خراسان جنوبی و گلستان از جمله استان هایی هستند که کم بارشی آنان هشدار آمیز است.
کد خبر: ۴۳۱۸۲۶
تاریخ انتشار:
۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۵۳​
-
03 September 2014​
رییس سازمان هواشناسی کشور گفت: 18 استان کشور دچار کم بارشی حاد هستند که نسبت به دوره آماری بلند مدت بیش از 20 درصد کاهش بارندگی داشته اند.

داوود پرهیزکار چهارشنبه شب طی گفت و گو با خبرنگاران افزود: استان های البرز، تهران، قم، سمنان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، اصفهان، یزد، بخشی از خراسان جنوبی و گلستان از جمله استان هایی هستند که کم بارشی آنان هشدار آمیز است.

وی گفت: در سال زراعی جاری استان البرز با 42 درصد کاهش بارندگی، بیشترین کاهش را نسبت به دوره آماری بلند مدت داشته است.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در این مدت کمترین بارش ها در بخش مرکزی کشور و بیشترین بارش ها در سواحل دریای خزر، بخش هایی از جنوب شرقی و غرب کشور رخ داده است.

وی بیشترین افزایش بارندگی کشور در سال زراعی جاری نسبت به دوره آماری بلند مدت را مربوط به استان بوشهر دانست و افزود: میزان بارندگی در استان بوشهر نسبت به میانگین دوره 28 درصد افزایش داشته است.

وی خراسان رضوی را از استان هایی دانست که کاهش بسیار بارندگی دارد و اظهار کرد: میزان بارش باران در این استان طی سال جاری نسبت به دوره آماری بلند مدت 25.3 درصد کاهش داشته است.

وی گفت: میزان کاهش باران در این استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته 19.20 درصد می باشد.

پرهیزکار با بیان اینکه کشور ما از گذشته های دور با پدیده خشکسالی مواجه بوده است، افزود: ایران در منطقه خشک و نیمه خشک قرار دارد، لذا باید با خشکسالی سازگاری یافته و آن را مدیریت کنیم.

رییس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: خشکسالی از سه دیدگاه هواشناسی، کشاورزی و آب شناسی مورد بررسی قرار می گیرد و بر اساس شاخص های SPI ( بارش های استاندارد شده) وقتی این شاخص برای مدت طولانی منفی باشد، خشکسالی در بخش کشاورزی و در بخش آب شناسی (هیدرولوژی) نیز خود را نشان می دهد.

وی با بیان اینکه خراسان رضوی از جمله استان های دچار خشکسالی های کشاورزی و هیدرولوژیکی است، افزود: در غرب و شمال غربی این استان خشکسالی شدیدتر نمایان شده است.

وی خاطر نشان کرد: طبق پیش بینی های هواشناسی که حداکثر سه ماهه است، پاییز امسال وضعیت بارندگی کشور در حد متعادل و طبیعی خواهد بود و این در حالی است که در این مدت میانگین دما بیشتر از میانگین طبیعی پیش بینی شده است
.

وی با اشاره به تغییرات دما در کشور گفت: در سال زراعی جاری تغییرات دمای کشور نسبت به دوره آماری بلند مدت به جز نوار غرب،جنوب و جنوب شرقی، در بقیه مناطق یک درجه بیش از حد نرمال بوده است.

پرهیزکار در بخشی دیگری از سخنانش با اشاره به پدیده ریزگردها، افزود: ریزگردها دارای منشا خارجی و داخلی هستند و عمده علت آن خشک شدن تالاب ها است.

وی گفت: بررسی های انجام شده نشان می دهد هم اکنون روزهای همراه با گرد و خاک و ریزگردها در کشور افزایش یافته به طوریکه استان های خوزستان، ایلام، کرمانشاه، تهران و البرز با این پدیده بیشتر درگیر هستند.

وی خاطر نشان کرد: بخش زیادی از ریزگردهای ایران از کشورهای سوریه و عراق به کشور وارد می شود.

وی آلودگی را یکی از مشکلات شهرهای بزرگ دانست و افزود: هم اکنون وضعیت آلودگی هوای کشور با تولید بنزین های دارای کیفیت مطلوب، بهتر از گذشته است اما این بدان معنی نیست که اکنون هوای پاک داریم.

وی با بیان اینکه آلودگی هوا آسیب های بسیار به مردم بویژه بیماران تنفسی و قلبی وارد می کند، گفت: در این زمینه طرح ملی با محور توزیع آلاینده ها در کشور در حال اجراست.

وی با اشاره به باروری ابرها نیز افزود: این اقدام وجود ابرهای خاص و با شرایط لازم را می طلبد که در بهترین حالت 10 تا 15 درصد افزایش بارش را موجب می شود.

وی اظهار کرد: انجام مطالعه در این زمینه به منظور تاثیر آن در کاهش کم آبی و مدیریت خشکسالی، ضروری به نظر می رسد.
 
آخرین ویرایش:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
از دوستان عزیز خواهش میکنم در راستای پیشبرد دقیق وضعیت ماه اکتبر در خصوص موارد زیر اظهار نظر کنند:

1- آیا در ماه اکتبر شاخص دورپیوندی AO مثبت خواهد بود یا منفی؟

2- برآورد دوستان عزیز از آنومالی فشار سطح دریا در خصوص پر فشار سیبری به چه نحوی هست ؟ منظورم این هست که آیا پر فشار سیبری قوی هست یا ضعیف

3-در خصوص همبستگی انسو با NAO دوستان عزیزم اظهار نظر کنند یعنی چند درصد احتمال وقوع انسو با فازهای مثبت منفی و خنثی NAO میدن؟

یعنی مثلا النینو:
20 درصد NAO-
40 درصد NAo+
30 درصد NAO خنثی

4- در مورد همبستگی فازهای QBO مثبت- منفی-خنثی با نوسانات NAO اظهار نظر بشه

5-بررسی همزمان QBO - ENSO-Solar Activities و تاثیرات احتمالیش بر اقلیم منطقه ما

6-بدلیل وقوع دو فقره فوران اتشفشان در ایسلند و گینه در روزهای اخیر و تاثیراتش بر اقلیم ایران و یا دنیا اظهار نظر بشه چون فوران آتشفشانها بر روی خیلی از مولفه های اتمسفری تاثیر گذار هست.


خواهش میکنم هر کدوم از دوستان بسته به تخصص و علاقه ای که دارن در هر مورد که صلاح میدونند در این بحث مشارکت کنند تا بتونیم به یک جمع بندی مفید در خصوص پیش بینی وضعیت جوی کشورمون در ماه پاییز بپردازیم.

با سپاس فراوان
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
بعنوان مثل من مشارکتم رو با آیتم شماره 3 اعلام میکنم که نشان دهنده درصد احتمال وقوع فازهای مختلف شاخص NAO با ENSO هست چون تفاسیری متفاوتی در مجامع هواشناسی در خصوص اینکه اگه النینو رخ بده سرنوشت NAO چه میشود وجود دارد:


uxdmxmhyxxi0.png


از اطلاعات بالا میشه این نتیجه رو گرفت که در خصوص وقوع النینو :

1- درصد وقوع فاز منفی نوسان NAO در رتبه اول قرار داره
2-فاز خنثی در رتبه بعدی وقوع و یا ظهور فاز منفی NAO هست
3- در سالهای وقوع لانینا شانس بسیار اندکی برای وقوع فاز منفی NAO وجود داره و این شاخص دورپیوندی اصولا در فاز مثبت بر آورد میشه!
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
در مورد چگونگی پیش بینی فاز های مثبت و منفی AO در فصل زمستان هم به دوستان عزیز کمک میکنم:

برای این منظور از شاخص
SAI استفاده میشهSNOW ADVANCED INDEX :


m534r2e5w31m.gif

اگر در طول ماه اکتبر سامانه پر فشار سیبری در نواحی شمال اورآسیا ضعیف تر از نرمال باشه منجر به ارام بودن گسترش پوشش برف در عرض جغرافیایی 60 درجه شمالی ( جنوب اورآسیا) خواهد شد در نتیجه نوسان قطبی و یا همون شاخص AO و یا حتی NAO در زمستان پیشرو در فاز مثبت قرار خواهد گرفت !

پس آنومالی مثبت پوشش برف ماه اکتبر در جنوب اوراسیا به احتمالا زیاد منجر به وقوع فاز منفی NAO/AO میشه و شانس وقوع فار مثبت این شاخص در زمستان بسیار اندک خواهد بود.

مثلا آخرین آپدیت CFSV2 این وضعیت رو از از لحاظ آنومالی و MEAN فشار دریا برای ماه اکتبر نشون میده:

zzoym6rd5ehm85jsw4v1.jpg


vyhnh2aic4l9pfafuws.png
 
آخرین ویرایش:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
بر اساس آخرین آپدیت نقشه ها برای ماه اکتبر آنومالی مثبت بارش در منطقه جنوب اورآسیا دیده نمیشه و نقشه ها وضعیت نرمال رو برای اون منطقه نشون میدن!

0f5b9tarxg5p.jpg
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا