سلام محسن جان
میشه اظهار لطف کنید تاریخ دقیق وقوع اون سیل رو اعلام کنید تا نقشه های مربوطه رو استخراج کنم و بتونیم دلایل وقوع این شرایط خاص جوی رو کشف کنیم.
امیر جان باید دنبال بگردم ببینم منبعی ست تاریخ روزش رو داشته باشه
پیداکنم میذارم
سلام محسن جان
میشه اظهار لطف کنید تاریخ دقیق وقوع اون سیل رو اعلام کنید تا نقشه های مربوطه رو استخراج کنم و بتونیم دلایل وقوع این شرایط خاص جوی رو کشف کنیم.
امیر جان باید دنبال بگردم ببینم منبعی ست تاریخ روزش رو داشته باشه
پیداکنم میذارم
واقعه سیل تاریخی قوچان: سانحه سیل قوچان بعد از زلزله مهیب سالهای12 -1311 هجری قمری بزرگتزین و پر اهمیت ترین سانحه طبیعی بود که 83 سال بعد چنان واقعه هولناکی، مجدداً برای مردم قوچان پیش آمد. واقعه سیل با آمدن یک هفته ای بارانهای متوالی و تگرگ شدید در شمال شرقی قوچان، در روز چهارشنبه اول اردیبهشت سال 1355 ه.شمسی شروع شد. سیل از آب رودهای قاچکانلو و دهات یادگار،پاکتل،یدک،و طویل و پیوستن آبهای مسیل دره«عمارت» و «دیزادیز» در یوسفخان،یکجا به طرف شهر سرازیر گردید. از جنوب شرقی قوچان نیز آبهای باران دامنه گیر قلعه دلو و اردکان قره جوی قوچان شد،در ساعت 10 صبح روز پنج شنبه دوم اردیبهشت 1355 خانه ها و تاسیسات دولتی جنوب شهر را سیل فرا گرفت ،بطوری که مدارس آن قسمت شهر تعطیل شد و مردم به حال آماده باش در آمدندو و در ساعت 5 بعد از ظهر همین روز سیل بطور کامل وارد شهر شد. به دستور اولیای امور،نیروهای نظامی و انتظامی شهر ،با خودروهای سنگین وارد عمل شدند و به سرعت مردم را از میان سیل نجات دادند و نیروهای امدادی و پزشکی با تلاش هر چه بیشتر به یاری آسیب دیدگان شتافتند. سیل بعد از 4 ساعت به تدریج کاهش یافت و بلافاصله از طرف جمعیت شیر و خورشید سابق کمکها و امداد و نجات آغاز گردید و چادر های اسکان موقت بر پا گردید... طبق آمار رسمی 1315 باب منزل بکلی ویران و تعداد 2935 باب منزل نیمه خراب و تعداد زیادی از منازل دیگر نیز آسیب دیدند. با اقدام دولت وقت در ازای هر خانه ویران شده یک دستگاه خانه مجهز یک اتاقه بتونی با آشپزخانه و سالن پذیرایی ساخته شد و برای مستاجران آسیب دیده نیز در شهرک قاسم آباد متصل به شهر،320 دستگاه منزل دو اتاقه به مبلغ پانصد میلیون ریال در اراضی واگذاری آستان قدس رضوی ایجاد و با مال الاجاره نسبتا مناسب به مردم واگذار گردید. طبق آمار رسمی بیمارستان قوچان تلفات انسانی در شهرحدود 30 نفر به ثبت رسیده ولی در روستاها بیشتر از این بوده است. |
درباره وبلاگ |
نوشته های پیشین |
آرشیو موضوعی |
آپریل 1976 بوده یا MAY?
واقعه سیل تاریخی قوچان:
سانحه سیل قوچان بعد از زلزله مهیب سالهای12 -1311 هجری قمری بزرگتزین و پر اهمیت ترین سانحه طبیعی بود که 83 سال بعد چنان واقعه هولناکی، مجدداً برای مردم قوچان پیش آمد. واقعه سیل با آمدن یک هفته ای بارانهای متوالی و تگرگ شدید در شمال شرقی قوچان، در روز چهارشنبه اول اردیبهشت سال 1355 ه.شمسی شروع شد.
سیل از آب رودهای قاچکانلو و دهات یادگار،پاکتل،یدک،و طویل و پیوستن آبهای مسیل دره«عمارت» و «دیزادیز» در یوسفخان،یکجا به طرف شهر سرازیر گردید. از جنوب شرقی قوچان نیز آبهای باران دامنه گیر قلعه دلو و اردکان قره جوی قوچان شد،در ساعت 10 صبح روز پنج شنبه دوم اردیبهشت 1355 خانه ها و تاسیسات دولتی جنوب شهر را سیل فرا گرفت ،بطوری که مدارس آن قسمت شهر تعطیل شد و مردم به حال آماده باش در آمدندو و در ساعت 5 بعد از ظهر همین روز سیل بطور کامل وارد شهر شد.
به دستور اولیای امور،نیروهای نظامی و انتظامی شهر ،با خودروهای سنگین وارد عمل شدند و به سرعت مردم را از میان سیل نجات دادند و نیروهای امدادی و پزشکی با تلاش هر چه بیشتر به یاری آسیب دیدگان شتافتند.
سیل بعد از 4 ساعت به تدریج کاهش یافت و بلافاصله از طرف جمعیت شیر و خورشید سابق کمکها و امداد و نجات آغاز گردید و چادر های اسکان موقت بر پا گردید...
طبق آمار رسمی 1315 باب منزل بکلی ویران و تعداد 2935 باب منزل نیمه خراب و تعداد زیادی از منازل دیگر نیز آسیب دیدند. با اقدام دولت وقت در ازای هر خانه ویران شده یک دستگاه خانه مجهز یک اتاقه بتونی با آشپزخانه و سالن پذیرایی ساخته شد و برای مستاجران آسیب دیده نیز در شهرک قاسم آباد متصل به شهر،320 دستگاه منزل دو اتاقه به مبلغ پانصد میلیون ریال در اراضی واگذاری آستان قدس رضوی ایجاد و با مال الاجاره نسبتا مناسب به مردم واگذار گردید.
طبق آمار رسمی بیمارستان قوچان تلفات انسانی در شهرحدود 30 نفر به ثبت رسیده ولی در روستاها بیشتر از این بوده است.
تصاویر ماهوارهای از طوفان بیسابقه ژاپن |
[h=4]Current weather observation
| [h=4]Forecast
|