• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی تابستان 1393

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
این نقشه پیش بینی بارش تا 168 ساعت اینده است:

14081812_2_1112.gif


این بارش ها رو مدل CFSv2 و همچنین مدل اسمبل ecmwf از ماه قبل به درستی پیش بینی کرده بودند!

فکر میکنم پستی بود که شهاب از بوشهر زده بود و گفته بود آنومالی بارش ماه آگوست و من پست ایشون رو نقل قول زدم و گفتم انومالی بارش ماه آگوست در امتداد دامنه های شرقی رشته کوههای های زاگرس هم علاوه بر بخشهایی از شمال غرب و سواحل دیده میشه.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
بارشهای دامنه های شرقی زاگرس حاصل از این ناپایداری تراز میانی جو هست و از سامانه شمالی شرقی بهره ای نخواهد داشت!


پس ما در روزهای آینده با دو سامانه شمالی و غربی سر و کار داریم:

gfs_z500a_sd_asia_25.png
 

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
درود بر دوستان و درود بر امیر محسن:گل: بابت تحلیل های زیبایی که واسه ما به اشتراک میزارن
از صمیم قلب به خاطر این فعالیت ویژه و زحمت هایی که میکشند سپاسگذارم میدونم که این روزها چقدر سرشون شلوغ بوده و ظاهرن خواهد بود!
ولی امیرجان کی پیش بینی فصلی ارائه میدی؟:خجالت2:
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
درود بر دوستان و درود بر امیر محسن:گل: بابت تحلیل های زیبایی که واسه ما به اشتراک میزارن
از صمیم قلب به خاطر این فعالیت ویژه و زحمت هایی که میکشند سپاسگذارم میدونم که این روزها چقدر سرشون شلوغ بوده و ظاهرن خواهد بود!
ولی امیرجان کی پیش بینی فصلی ارائه میدی؟:خجالت2:
درود هادی عزیز
از اظهار لطف و محبت شما دوست خوبم بینهایت سپاسگذار و قدردانم. انجام وظیفه است.
انشاء الله بزودی:cool:
 

samann

کاربر ويژه
ميانگين شاخصهاي ao و nao به زير خط صفر سقوط كرده و در حالت منفي ضعيف قرار داره/
به نظر من چه شاخص enso و چه شاخص نوسان اطلس شمالي و نوسان قطبي هنوز راه خودشونو پيدا نكردن و حالت خنثي بهترين واژه در مورد اونهاست.
پس با اين احتساب هيچ پيش بني بلند مدتي رو فعلا نميشه در مورد بارش يا دماي پاييز ارائه كرد. جز اينكه بگيم فعلا وضعيت نرمال رو در بارش و دماي پاييز خواهيم داشت.
از صميم قلب آرزو ميكنم پاييز و زمستون امسال شاهد النينو + فاز مثبت ao و nao باشيم. آرزويي كه تا اينجاي كار كه 21 مرداده تحقق نيافته
 

rahsazan

کاربر ويژه
سلام بر دوستان

[FONT=BMitra !important]اطلاعیه شماره 52 سه شنبه مورخ 93/05/21


images%20thuderstorm2.jpg

به سبب نفوذ توده هوای خنک و استقرار آن از چهارشنبه تا شنبه در سواحل جنوبی دریای خزر، دامنه های البرز و بتدریج شمال شرق کشور ضمن کاهش دما در این مناطق، فعالیت بارشی این سامانه در مناطق ذکر شده به شرح زیر خواهد بود:
1- بارش پراکنده باران گاهی با رعدوبرق و وزش باد طی اواخر وقت سه شنبه و روز چهارشنبه در گلستان و شرق مازندران.
2- در روزهای پنج شنبه، جمعه و شنبه با تقویت جریانات شمالی در سواحل دریای خزر بارش باران دراستان های گیلان، مازندران، گلستان و خراسان شمالی تشدید می شود. ضمن اینکه دراین مدت در شمال استان های البرز، تهران ، سمنان و خراسان رضوی نیز در ساعات بعد از ظهر و اویل شب رگبار ورعد و برق پراکنده و وزش باد پیش بینی می شود.
شایان ذکر است که بیشترین بارش در روزهای پنج شنبه تا جمعه در خراسان شمالی، گلستان و شرق مازندران رخ خواهد داد و دریای خزر از چهارشنبه تا شنبه مواج خواهد بود.
همچنین بعد از ظهر سه شنبه در جنوب سیستان و بلوچستان و برخی مناطق هرمزگان و شرق فارس رگبار و رعد و برق پراکنده پیش بینی می شود.

 

rahsazan

کاربر ويژه
پیش بینی وضعیت جوی وپیش آگاهی کیفیت هوای شهرستان مشهد
تاریخ: 21/05/1393
روز
تاریخ
پیش بینی وضع هوا
سمت وسرعت باد
پیش بینی کیفیت هوا
سه شنبه​
21/05/93​
صاف در بعضی ساعات وزش باد و گرد وغبار
شمالی تا شمال غربی سرعت8-4 متر بر ثانیه​
سالم بتدریج افزایش آلاینده ها​
چهارشنبه​
22/05/93​
صاف در بعضی ساعات وزش باد و گرد وغبار
شمالی تا شمال غربی سرعت8-4 متر بر ثانیه​
سالم بتدریج افزایش آلاینده ها​
پنجشنبه​
23/05/93​
صاف تا کمی ابری دربعد از ظهر افزایش ابر و بعضی ساعات وزش باد نسبتا شدید همراه با گرد وغبار
شمالی تا شمال غربی سرعت10-5 متر بر ثانیه​
سالم بتدریج افزایش آلاینده ها​
پیش بین مسئول رییس اداره پیش بینی
ضیاء شهابی یحیی قاینی پور
 

rahsazan

کاربر ويژه
بولتن پيش بينـي وضـع هـواي استانتاریخ : 21/05/93
مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی خراسان رضوی
نقشه های پیش یابی و تصاویر ماهواره هواشناسی بیانگر استقرار سامانه کم فشار سطح زمین طی 48 ساعات اینده بر روی استان خراسان رضوی می باشد. انتظار داریم طی امروز و فردا دما در غالب نقاط استان تغییر محسوس نداشته باشد ولی از روز پنجشنبه هفته جاری کاهش تدریجی دما را در سطح استان خواهیم داشت. پدیده مهم دیگر در چند روز آینده وزش باد می باشد که در نواحی شمال شرقی و جنوبی وزش باد نسبتا شدید همراه با گرد و غبار خواهد بود. بر این اساس: پیش بینی وضع هوای استان خراسان رضوی
سه شنبه 21/05/1393 ( از ساعت 00 تا 24 )
چهارشنبه 22/05/1393 ( از ساعت 00 تا 24 )
پنجشنبه 23/05/1393 ( از ساعت 00 تا 24 )
نواحی شمالی
صاف تا کمی ابری در برخی نقاط وزش باد همراه با گردوغبار
صاف تا کمی ابری در برخی نقاط وزش باد همراه با گردوغبار
صاف تا کمی ابری در بعد از ظهر افزایش ابر و در برخی نقاط غربی با احتمال رگبار و رعدو برق و گاهی وزش باد همراه با گردوغبار
نواحی مرکزی
صاف در برخی نقاط وزش باد نسبتا شدید همراه با گردوغبار
صاف در برخی نقاط وزش باد نسبتا شدید همراه با گردوغبار
صاف تا کمی ابری در بعد از ظهر افزایش ابر و در برخی نقاط غربی با احتمال رگبارپراکنده همراه با و رعدو برق و گاهی وزش باد همراه با گردوخاک
نواحی جنوبی
صاف تا کمی ابری در برخی نقاط وزش باد نسبتا شدید همراه با گردوخاک
صاف تا کمی ابری در برخی نقاط وزش باد نسبتا شدید همراه با گردوخاک
صاف تا کمی ابری در بعد از ظهر افزایش ابر و درارتفاعات با احتمال رگبارپراکنده و رعدو برق و گاهی وزش بادنسبتا شدید همراه با گردوخاک
شهرستانمشهد
صاف در بعضی ساعات وزش باد و گرد وغبار
صاف در بعضی ساعات وزش باد و گرد وغبار
صاف تا کمی ابری دربعد از ظهر افزایش ابر و بعضی ساعات وزش باد همراه با گرد وغبار
کمینه دما
بیشینه دما
کمینه دما
بیشینه دما
کمینه دما
بیشینه دما
20
38
20
37
19
36

گزارش وضع هوا در 24 ساعت گذ شته :در 24 ساعت گذشته قوچان با حداقل دمای 14 درجه سانتیگراد خنکترین و سبزوار با حداکثر دمای 43 درجه سانتیگراد گرمترین شهرهای استان خراسان رضوی بوده اند . طی همین مدت حداقل و حداکثر دمای مشهد 20و 38 درجه سانتیگراد بوده است . طی 24 ساعت گذشته بارندگی ازایستگاههای هواشناسی استان گزارش نشده وبیشترین شدت وزش باد از ایستگاه هواشناسی تایباد با سرعت 54 کیلومتر بر ساعت گزارش شده است. پیش بین مسئول : فریدون سنگچولی رئیس اداره پیش بینی : یحیی قاینی پور
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
خروجی میانگین بارش مدل اسمبل ecmwf بروز شد و وضعیت بارش در بازه های زمانی 1 تا 5 روز آینده و 6 تا 10 روز آینده ما رو قانع میکنه که در خراسان رضوی و مشهد هم به احتمال زیاد بارش در پیش خواهیم داشت:


1.png2.png
 

rahsazan

کاربر ويژه

تحقیقات اخیر نشان می دهد که یخ قطب های شمال در یک دهه گذشته نه تنها با کاهش چشمگیری روبرو بوده اند بلکه بررسی ضخامت لایه های یخی نیز می تواند قابل توجه باشد.
زمین در تابستان سال جاری رکورد داغ ترین روزهای خود را شکست تا سال 2014 میلادی در تاریخ گرم ترین روزهای جهان ثبت شود.به گزارش مهر، تابستان سال جاری، بسیاری از کشورهای دنیا با بحران کم آبی، خشکسالی، آتش سوزی و ... دست به گریبان بوده اند که در یک دهه گذشته بی سابقه بوده است. سازمان های هوا شناسی در سراسر دنیا علت های مختلفی را برای گرما متذکر شده اند اما سازمان جهانی هواشناسی معتقد است که گرمای هوا را به سادگی نمی توان توضیح داد اما علت های عمده گرمای هوا را می توان در امواج جوی و همینطور آب شدن یخ های قطب شمال دانست.
تاثیر امواج راسبی ( Rossby wave)
وقایع روی زمین معطوف اتفاقاتی هستند که در لایه های فوقانی رخ می دهند. امواج راسبی از غرب به شرق کره زمین در حرکت هستند. این امواج می توانند حرکات دوار و چرخنده ای را در قسمت پایینی تروپوسفر به وجود آورند که مركز آنها بر حسب اينكه پرفشار يا كم فشار باشد سرد و يا گرم است. بسیاری از این امواج می توانند با گرم شدن یا تشدید دمای هوا در ارتباط باشند.
آب شدن یخ های قطب شمال
آب شدن یخ های قطب شمال که با سرعت باورنکردنی پیش می روند نیز می تواند تغییرات چشمگیری را در آب و هوای سطح زمین داشته باشند. تحقیقات اخیر نشان می دهد که یخ قطب های شمال در یک دهه گذشته نه تنها با کاهش چشمگیری روبرو بوده اند بلکه بررسی ضخامت لایه های یخی نیز می تواند قابل توجه باشد.

گرمایش جهانی زمین تبدیل به یکی از چالش های عصر اخیر شده که توجه بسیاری از محققان و دانشمندان را به خود جلب کرده است. این موضوع در حالی مطرح می شود که اداره ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی امریکا، ماه ژوئن سال 2014 میلادی را گرم ترین ماه در 130 سال گذشته اعلام کرد.

 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
هواشناسی استرالیا آپدیت کرد و اعلام کرد چون بادهای تجاری تضعیف شدند دمای آب در ناحیه اکتوریال اقیانوس ارام شروع به گرم شدن کرده و امیدوارهای زیادی برای وقوع پدیده النینو در چشم انداز روزهای آینده دیده میشه:

Renewed signs of an El Nino event in 2014

Updated: 12 August 2014

www.bom.gov.au/climate/enso/archive/ensowrap_20140812.pdf
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
The Australian Bureau of Meteorology said that [HIGHLIGHT]some warming had occurred in the central and eastern equatorial Pacific Ocean in the recent fortnight due to weakening of trade winds and the warming will continue as trade winds remain weak.[/HIGHLIGHT] Photo: AP New Delhi: The Australian Bureau of Meteorology (BOM) on Tuesday said that the Pacific Ocean has shown some renewed signs of El Nino development. In its latest update, BOM said that some warming had occurred in the central and eastern equatorial Pacific Ocean in the recent fortnight due to a weakening of the trade winds and the warming will continue as trade winds remain weak. BOM says the likelihood of an El Nino developing in 2014 is at least 50%. The US National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) last week said the odds of an El Nino developing had decreased from 70% to 65%, and Japan Meteorological Agency on Monday said there is a 50% chance of an El Nino developing this year. El Nino, an abnormal weather phenomenon caused by the warming of the Pacific Ocean near South America, is usually associated with below normal monsoon rainfall in India. This year, India saw the driest June in five years as monsoon rainfall was 43% less than the 50-year average, raising fears of a 2009-like drought. However, after a worrying hiatus, the southwest monsoon started to recover after the second half of July. As of Tuesday, rainfall deficit has shrunk to 17% of the average.

Read more at: http://www.livemint.com/Politics/JJ5Pf2F0dk2sjvEU7Xm0cO/El-Nino-showing-signs-of-revival-Australia-Bureau-of-Meteor.html?utm_source=copy
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
مدل Cfsv2 ماه آینده رو هم با آنومالی مثبت بارش نشون میده:

cfs1.jpg


ماه نوامبر در بخش گسترده از ایران پر بارش دیده میشه منتهی این آنومالی مثبت بارش بیشتر شامل نیمه شرقی ایران میشه !

CL007_SDPRECIPITATION_SDEP_MONTHLY_M_3.png


البته چشم انداز ماههای زمستان 93 و همچنین بهار 94 هم بسیار مطلوب دیده میشه:

CL007_SDPRECIPITATION_SDEP_MONTHLY_M_4.pngCL007_SDPRECIPITATION_SDEP_MONTHLY_M_5.pngCL007_SDPRECIPITATION_SDEP_MONTHLY_M_6.pngCL007_SDPRECIPITATION_SDEP_MONTHLY_M_7.pngCL007_SDPRECIPITATION_SDEP_MONTHLY_M_8.png
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
آنومالی ارتفاع ژئوپتانسیل تراز 500 میلی بار -رطوبت سطح زمین و فشار سطح دریا در ماه سپتامبر پس بنظر سواحل دریای کاسپین خصوصا سواحل غربی روزهای پر بارشی در ماه سپتامبر خواهند داشت:

CL007_RDGPM500_DEP_MONTHLY_M_1.pngCL007_RD2m_RELATIVE_HUMIDITY_DEP_MONTHLY_M_1.pngCL007_RDMSLP_DEP_MONTHLY_M_1.png
 
آخرین ویرایش:

DR WHO

کاربر ويژه
image.jpg

مطلب فوق مربوط به سال 2007 ( ٨٦ )

آب شدن يخ هاى قطب شمال طبق گفته احسان مرادى ميتونه باعث پربرف شدن آذر بشه

البته سپتامبر پارسال پوشش برف قطب شمال بيشتر از نرمال شده بود

امسال هم من فكر ميكردم بيشتر شده


راستى پيوند soi و nino و پروانه شدن النينو 2006يى پيش رو را تبريك ميگم​
 
آخرین ویرایش:

golil

کاربر ويژه
با سلام
گستردگی بارشهادر 192 ساعت آینده در نیمه شمالی کشور نویدی خوب برای پائیز پربارش برای کشور انشاء الله باشد

14082006_2_1206.gif
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا