• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی- خرداد ماه 1393

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
meteogram_celcius.cgi

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی

خیلی عجیبه که فرودگاه تاندر استورم گزارش نکرده. مشهدی ها از روی این عکس مختصات فرودگاه رو کامل تشخیص میدن و دقیقا قبل از اینکه این عکس رو بگیرم چنان صاعقه ای روی محدوده فرودگاه زد که بینظیر بود و اون بارش 9 میلیمتری فرودگاه هم دقیقا از همین ابر بوده

azajajam.jpg

Sent from my SM-N900 using Tapatalk

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
تفسیر نمودار اسکیوتی بارش شدید 9 خرداد 1393 در مشهد

اسکیو تی امروز مشهد علاوه بر تمام شاخصهایی که دوستان تقریبا باهش اشنایی پیدا کردند ، دو فاکتور بسیار مهم دیگه داشته که یکی veering & wind که با باد جنوب شرقی در تراز سطح زمین آغاز شده و بصورت پادساعتگرد تا تراز 500 میلی بار ادامه پیدا کرده و مطلب دوم wind Shear بسیار قدرتمندی بود که در ترازهای بالایی جو یعنی تراز 300 و 200 میلی بار سرعت وزش باد بیش از 50 نات و غربی بوده!!!!!!!!!!

این موارد رو به اسکیوتی اضافه کردم:

4s24nsvi67lq34ncqevv.jpg

این توضیح Veering and backing wind برای علاقمندان:

VEERING AND BACKING WIND DEFINED

METEOROLOGIST JEFF HABY
A veering wind is a wind that turns clockwise with height. An example of a veering wind would be a southeast wind at the surface and a west wind at 700 millibars. The wind turns in the same direction as a clock from the surface to 700 millibars. A veering wind is associated with warm air advection and dynamic lifting (primarily because a south wind in the PBL transports warmer air to the north). The magnitude of warm air advection is a function of wind speed and the pre-existing thermal gradient. Weak winds will result in weak advection. Winds often veer ahead of cold fronts (in the warm sector of a mid-latitude cyclone).

A backing wind is a wind that turns counter-clockwise with height. An example of a backing wind would be a north wind at the surface with a west wind at 700 millibars. A backing wind is associated with cold air advection and dynamic sinking. Winds back behind cold fronts. A way to remember the difference between the two is the memorize the set of letters CVW and CCBC, where CVW stands for (Clockwise, Veering, Warm air advection) and CCBC stands for (CounterClockwise, Backing, Cold air advection)

You may wonder why a veering wind is associated with WAA and a backing wind is associated with CAA. A veering wind turns clockwise with height. Since warmer air is in the southern latitudes, a south wind will promote the bringing of warmer air into the forecast region. Winds having a southerly component at the surface and a westerly component aloft is a veering wind. The middle and upper level winds in the mid-latitudes will generally have a westerly component to them. The upper level winds blow from a much more persistent direction than the surface winds. It is primarily the surface wind direction that determines whether the wind is backing or veering with height. A backing wind turns counterclockwise with height. A north wind at the surface and a westerly wind aloft is an example of a wind that is backing. A north wind generally brings in cooler air.

The VEERING associates with WAA and BACKING associates with CAA dictum is a synoptic scale mid-latitude rule of thumb. There is no 100% guarantee that veering produces WAA and backing produces CAA, especially when winds are light or the temperature gradient is barotropic. In the warm sector of a mid-latitude cyclone the wind will almost always veer with height (generally a WAA pattern will be present). In the cold sector of a mid-latitude cyclone the wind will almost always back with height (generally a CAA pattern will be present). If you are in the tropics, in a light wind environment (such as under a high), or in a barotropic environment the backing / veering rule of thumb has very little relevance. The backing / veering rule of thumb works well in the mid-latitudes near mid-latitude cyclones. Thermal advection is most significant in the mid-latitudes and in the vicinity of low pressure or a tight pressure gradient.

آخرین ویرایش:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
منتهی اسکیو تی مشهد فقط veering wind داشته و نه backing wind چون وزش باد veering در سطح زمین جنوب شرقی بوده که با هوای گرم و مرطوب همراه بوه و منجر به فراهم شدن شرایط ایده ال صعود دینامیکی گردیده ولی در backing wind جهت وزش باد سطح زمین شمالی میشه!

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
منتهی اسکیو تی مشهد فقط veering wind داشته و نه backing wind چون وزش باد veering در سطح زمین جنوب شرقی بوده که با هوای گرم و مرطوب همراه بوه و منجر به فراهم شدن شرایط ایده ال صعود دینامیکی گردیده ولی در backing wind جهت وزش باد سطح زمین شمالی میشه!

وقتی باد پاد ساعتگرد با تغییر ارتفاع تغییر جهت پیدا کنه و از سمت جنوب شرقی هم در تراز سطح زمین نقطه شروعش باشه ( Veering wind ) رطوبتی که بصورت دینامیکی صعودی میکنه این ابرهای خوشگل رو تولید میکنه و در ادامه رگبار و رعد وبرق هم بوقوع می پیونده:

مثل این ابر امروز:

hnq5guj7659fte0989xv.jpg

samann

کاربر ويژه
و اين است مشهد :شاد:كي باورش ميشد كه بعد از اون كابوس 5 ماهه مهر تا اسفند كه مشهد 30 الي 40 ميل كسب كرد و فرصت بارش رو از دست داد امروز در 10 خرداد به 190 نزديك شه؟؟
اي كاش اين انسو از اول پاييز اينقدر بازي در نمياورد و مثه بچه ادم يا ميرفت تو فاز منفي قوي يا مثبت قوي و اينقدر حول صفر نوسان نميكرد.
به هر حال ديگه مشخصه كه فاز خنثي انسو اصلا خوب نيست

rahsazan

کاربر ويژه
سلام بر دوستان
بارشهای سنگین 8 و 9 خرداد مشهد رو با تاخیر خدمت دوستانم تبریک میگم
دلیل کم پیدا بودن این روزهای من این بود که داشتم ازدواج میکردم و الان باید بگم که به جمع متاهلین فروم پیوستم:خجالت2:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سلام بر دوستان
بارشهای سنگین 8 و 9 خرداد مشهد رو با تاخیر خدمت دوستانم تبریک میگم
دلیل کم پیدا بودن این روزهای من این بود که داشتم ازدواج میکردم و الان باید بگم که به جمع متاهلین فروم پیوستم:خجالت2:

سلام محمد رضا جان

از صمیم قلب بهت تبریک و شاد باش میگم و آرزو میکنم در کنارت همسر عزیزتون سالیان سال خوشحال و شاد خندان باشید.

rahsazan

کاربر ويژه

سلام محمد رضا جان

از صمیم قلب بهت تبریک و شاد باش میگم و آرزو میکنم در کنارت همسر عزیزتون سالیان سال خوشحال و شاد خندان باشید.
سلام امیرجان
سپاس بیکران قربان
راستی اینو بگم که پنج شنبه در محور مشهد شاندیز که بودم، بارش سنگینتر شد و در جاده زشک بارش و رعد و برق به حدی شدید شد که من تاحالا همچین بارونی رو ندیده بودم و با سابقه ای که از طغیان رودخانه زشک دارم، سریع دور زدوم و از سیل احتمالی فرار کردم
نمیدونم اونجا سیل اومد یا نه ولی بارش واقعا وحشتناک بود

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سلام امیرجان
سپاس بیکران قربان
راستی اینو بگم که پنج شنبه در محور مشهد شاندیز که بودم، بارش سنگینتر شد و در جاده زشک بارش و رعد و برق به حدی شدید شد که من تاحالا همچین بارونی رو ندیده بودم و با سابقه ای که از طغیان رودخانه زشک دارم، سریع دور زدوم و از سیل احتمالی فرار کردم
نمیدونم اونجا سیل اومد یا نه ولی بارش واقعا وحشتناک بود

محمد رضا جان

اگه فیلم گرفتی در آپارات عضو شو و مثل اینی که من دیروز گرفتم واسه همه دوستان به اشتراک بذار و اگه حالشو نداری فیلمها رو به من برسونم که اینکار رو در اسرع وقت انجام بدم .

rahsazan

کاربر ويژه

محمد رضا جان

اگه فیلم گرفتی در آپارات عضو شو و مثل اینی که من دیروز گرفتم واسه همه دوستان به اشتراک بذار و اگه حالشو نداری فیلمها رو به من برسونم که اینکار رو در اسرع وقت انجام بدم .
متاسفانه نشد فیلم بگیرم، بعبارتی بدلیل اینکه در حال فرار بودم تو جاده به اون باریکی اینقدر تند میرفتم که خودم از طرز رانندگیم وحشت کردم!

rahsazan

کاربر ويژه
فوق العاده بود امیرجان
در توصیف بارش زشک و ابرده همین رو بگم که وقتی از پیچ سربالای ابرده بالا اومدم حجم بارش و شدت باد به حدی بود که از روی پشت بومها حجم زیادی آب رو بصورت افقی جابجا میکرد
رعد و برق و صاعقه های زیادی هم رخ داد
این شرایط من رو کاملا به یاد بهار 76 میندازه

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا