• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی- خرداد ماه 1393

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
درود بهروز عزیز

مطالب و تحلیل هایی که ارائه دادید بسیار عالی ، هوشمندانه و روشنگرانه بود.

شما ثابت کردید که [بقول امیر کوروش] هواشناسان زیر زمینی هم توانایی نقد و هم توان دفاع جانانه از سازمان هواشناسی ایران رو دارند.:گل:

به شخصه از گفته‌های اقای اصغری دفاع می‌کنم.طوفان‌های شن که ۲ دسته هستند ۱-shamaal یا طوفان هایی که به واسطهٔ شرایط سینوپتیکی و جبهه‌‌ها ایجاد میشن و ۲-haboob یا طوفانهای شن محلّی که به واسطهٔ جریانات پائین روندهٔ سیستم‌های همرفتی و ابرهای تندری ایجاد میشن.پیش بینی‌ مورد دوم در همه جای دنیا بسیار سخت هست و نیاز به ابزار و ادوات realcasting یا هواشناسی همزمان و زنده و سرعت عملکرد خیلی‌ بالا نیاز داره.نمونه خیلی‌ جالب که با جستجو در نت پیدا کردم این مقاله از هواشناسی عمان هست که یک طوفان shamaal رو به درستی‌ پیش بینی‌ و اخطاریه صادر کرده ولی‌ در مورد دوم که یک haboob هست حتا اختیاریه ساده هم صادر نشده

http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=haboob%20prediction&source=web&cd=50&ved=0CF8QFjAJOCg&url=http%3A%2F%2Fsds-was.aemet.es%2Fmaterials%2Ftraining%2F3rd-training-course-on-wmo-sds-was%2FCASESTUDIESOFTWOSIGNIGICANTDUSTSTORMSTHATMododecompatibilidad.pdf&ei=9b2OU4SrBMT0OenMgbgO&usg=AFQjCNGK4VS1EKshsu_1ADemA2ClijDEEw&cad=rja

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
midea.jpg

سیبری

کاربر ويژه
یدونید قصور سازمان هواشناسی کی بیشتر هویدا میشه
وقتی که بدونیم 2 روز قبل از طوفان پایتخت درست در 30 کیلومتری شرق تهران و در پاکدشت طوفان مشابهی روی داد ولی چون منطقه شرق استان تهران کم جمعیته زیاد رسانه ای نشد اگه نیروهای سازمان هواشناسی انسانهایی علاقه مند و با پشتکار بودن با دیدن ورصد طوفان پاکدشت و با علم به اینکه امسال بیابانهای تهران بر اثر خشکسالی پتانسیل طوفانهای شن رو دارن می تونستن طوفان دو روز بعد پایتخت رو با توجه به سرعت بالای باد حدس بزنن
پاکدشت 5 روز پیش

78100-232768-1401349910.jpg

Cumulonimbus

متخصص هواشناسی
به شخصه از گفته‌های اقای اصغری دفاع می‌کنم.طوفان‌های شن که ۲ دسته هستند ۱-shamaal یا طوفان هایی که به واسطهٔ شرایط سینوپتیکی و جبهه‌‌ها ایجاد میشن و ۲-haboob یا طوفانهای شن محلّی که به واسطهٔ جریانات پائین روندهٔ سیستم‌های همرفتی و ابرهای تندری ایجاد میشن.پیش بینی‌ مورد دوم در همه جای دنیا بسیار سخت هست و نیاز به ابزار و ادوات realcasting یا هواشناسی همزمان و زنده و سرعت عملکرد خیلی‌ بالا نیاز داره.نمونه خیلی‌ جالب که با جستجو در نت پیدا کردم این مقاله از هواشناسی عمان هست که یک طوفان shamaal رو به درستی‌ پیش بینی‌ و اخطاریه صادر کرده ولی‌ در مورد دوم که یک haboob هست حتا اختیاریه ساده هم صادر نشده

http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=haboob%20prediction&source=web&cd=50&ved=0CF8QFjAJOCg&url=http%3A%2F%2Fsds-was.aemet.es%2Fmaterials%2Ftraining%2F3rd-training-course-on-wmo-sds-was%2FCASESTUDIESOFTWOSIGNIGICANTDUSTSTORMSTHATMododecompatibilidad.pdf&ei=9b2OU4SrBMT0OenMgbgO&usg=AFQjCNGK4VS1EKshsu_1ADemA2ClijDEEw&cad=rja

مشکل اینجاست که آقای اصغری و دیگر مسئولین هواشناسی، در هنگام وقوع چنین حوادثی همواره سعی در توجیه مساله دارند. نمونه هایی در همین پاییز و زمستان گذشته هم داشتیم که پیش بینی هواشناسی در مورد سیستم های کاملا بزرگ مقیاس سینوپتیکی کاملا وارونه از آب در آمد اما آنها به جای اینکه روراست بگن نتوانستیم، اشتباه کردیم یا اصلا امکانات مان ضعیف است گفتند ما درست پیش بینی کردیم منتها تهران که فقط شهر نیست بلکه کوهستانها را هم شامل میشود و بارندگی که ما پیش بینی کردیم در کوهستان باریده! بله طوفان اخیر پیش بینی اش خیلی سخت بود اما آنچه در پاییز و زمستان مکرر رخ میدهد و اشتباهات متعدد هواشناسی که همش Haboob نیست. درمورد همین طوفان هر کدوم از مسئولین هواشناسی یک اظهار نظری کردند. یکیشون گفت ما این طوفان رو پیش بینی کردیم و سندش هم موجوده!
هواشناسی: طوفان دیروز اطلاع رسانی شده بوداز طرف دیگر محمد اصغری در اظهاراتی ضدو نقیض گفت که "
: به دلیل امکانات کمی که داریم نمی توانیم پیش بینی کنیم که توفانی به شدت دیروز اتفاق خواهد افتاد یا خیر."
وی ادامه داد :
رییس روابط عمومی سازمان هواشناسی کشور درباره وقوع توفان در روز گذشته توضیح می دهد: با توجه به امکاناتی که ما در اختیار داریم از دو ساعت قبل می توانیم پیش بینی کنیم که امکان وقوع توفان وجود دارد یا خیر. اما اینکه من از روز قبل یا از دیشب بتوانم اعلام کنم که از ساعت 2 و نیم امروز بعدازظهر چه اتفاقی روی می دهد متاسفانه تجهیزات ما در این حد پیشرفته نیست . البته در هیچ جای دنیا نمی توانند شدت و ضعف توفان را با این دقت مشخص کنند.
اصغری می افزاید:[HIGHLIGHT] دیروز من در جایی بودم که ماهواره و رادار در اختیار داشتم و ورود توفان به تهران را می دیدم، منتها واقعا نمی دانستم که چگونه باید اطلاع رسانی کنم.
[/HIGHLIGHT]
این هم لینک خبر: http://www.tadbirkhabar.com/news/society/41416

حرفهای اصغری رو در ذهن داشته باشید، فردای طوفان هواشناسی در یک حرکت کاملا احساسی و از روی دستپاچگی این بار نه از دو ساعت قبل بلکه از ساعتها قبل در مورد تکرار دوباره طوفان در تهران هشدار داد که واقعا این واکنش احساسی نشان از آشفتگی اوضاع این سازمان دارد.
طوفان به زودی در تهران شروع می‌شود/ سرعت پیش بینی شده؛ ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت آقا از قدیم گفتند "یا رومی روم یا زنگی زنگ" هواشناسی اگر امکانات نداره یا اصلا امکانات داره توانایی پیش بینی نداره خوب روراست بگن نتوانستیم و اشتباه کردیم بهتر از این توضیحات ضدونقیض است.
من قبول دارم که امکانات، بودجه و حتی ساختار سازمانی این سازمان ضعیف است اما معتقدم با همین امکانات موجود هم عملکرد خیلی خیلی بهتری میتوان داشت نسبت آنچه الان وجود دارد.
آنچه بیان شد نه از روی بغض بلکه از روی دلسوزی بود.:گل:

Cumulonimbus

متخصص هواشناسی

http://www.google.com/url?sa=t&rct=...sg=AFQjCNGK4VS1EKshsu_1ADemA2ClijDEEw&cad=rja

مشکل اینجاست که آقای اصغری و دیگر مسئولین هواشناسی، در هنگام وقوع چنین حوادثی همواره سعی در توجیه مساله دارند. نمونه هایی در همین پاییز و زمستان گذشته هم داشتیم که پیش بینی هواشناسی در مورد سیستم های کاملا بزرگ مقیاس سینوپتیکی کاملا وارونه از آب در آمد اما آنها به جای اینکه روراست بگن نتوانستیم، اشتباه کردیم یا اصلا امکانات مان ضعیف است گفتند ما درست پیش بینی کردیم منتها تهران که فقط شهر نیست بلکه کوهستانها را هم شامل میشود و بارندگی که ما پیش بینی کردیم در کوهستان باریده! بله طوفان اخیر پیش بینی اش خیلی سخت بود اما آنچه در پاییز و زمستان مکرر رخ میدهد و اشتباهات متعدد هواشناسی که همش Haboob نیست. درمورد همین طوفان هر کدوم از مسئولین هواشناسی یک اظهار نظری کردند. یکیشون گفت ما این طوفان رو پیش بینی کردیم و سندش هم موجوده!
هواشناسی: طوفان دیروز اطلاع رسانی شده بود

از طرف دیگر محمد اصغری در اظهاراتی ضدو نقیض گفت که "
: به دلیل امکانات کمی که داریم نمی توانیم پیش بینی کنیم که توفانی به شدت دیروز اتفاق خواهد افتاد یا خیر."

وی ادامه داد :

رییس روابط عمومی سازمان هواشناسی کشور درباره وقوع توفان در روز گذشته توضیح می دهد: با توجه به امکاناتی که ما در اختیار داریم از دو ساعت قبل می توانیم پیش بینی کنیم که امکان وقوع توفان وجود دارد یا خیر. اما اینکه من از روز قبل یا از دیشب بتوانم اعلام کنم که از ساعت 2 و نیم امروز بعدازظهر چه اتفاقی روی می دهد متاسفانه تجهیزات ما در این حد پیشرفته نیست . البته در هیچ جای دنیا نمی توانند شدت و ضعف توفان را با این دقت مشخص کنند.

اصغری می افزاید:[HIGHLIGHT] دیروز من در جایی بودم که ماهواره و رادار در اختیار داشتم و ورود توفان به تهران را می دیدم، منتها واقعا نمی دانستم که چگونه باید اطلاع رسانی کنم.[/HIGHLIGHT]

این هم لینک خبر: http://www.tadbirkhabar.com/news/society/41416

حرفهای اصغری رو در ذهن داشته باشید، فردای طوفان هواشناسی در یک حرکت کاملا احساسی و از روی دستپاچگی این بار نه از دو ساعت قبل بلکه از ساعتها قبل در مورد تکرار دوباره طوفان در تهران هشدار داد که واقعا این واکنش احساسی نشان از آشفتگی اوضاع این سازمان دارد.
طوفان به زودی در تهران شروع می‌شود/ سرعت پیش بینی شده؛ ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت

آقا از قدیم گفتند "یا رومی روم یا زنگی زنگ" هواشناسی اگر امکانات نداره یا اصلا امکانات داره توانایی پیش بینی نداره خوب روراست بگن نتوانستیم و اشتباه کردیم بهتر از این توضیحات ضدونقیض است.
من قبول دارم که امکانات، بودجه و حتی ساختار سازمانی این سازمان ضعیف است اما معتقدم با همین امکانات موجود هم عملکرد خیلی خیلی بهتری میتوان داشت نسبت آنچه الان وجود دارد.
آنچه بیان شد نه از روی بغض بلکه از روی دلسوزی بود.:گل:

golil

کاربر ويژه
وقتی که بدونیم 2 روز قبل از طوفان پایتخت درست در 30 کیلومتری شرق تهران و در پاکدشت طوفان مشابهی روی داد ولی چون منطقه شرق استان تهران کم جمعیته زیاد رسانه ای نشد اگه نیروهای سازمان هواشناسی انسانهایی علاقه مند و با پشتکار بودن با دیدن ورصد طوفان پاکدشت و با علم به اینکه امسال بیابانهای تهران بر اثر خشکسالی پتانسیل طوفانهای شن رو دارن می تونستن طوفان دو روز بعد پایتخت رو با توجه به سرعت بالای باد حدس بزنن
پاکدشت 5 روز پیش

من با شما کامل موافق هستم حتی بعضی از پستهای بچه ها در این انجمن از پتانسیل بالای مناطق بیبانی اطراف تهران یکی دو روز قبل از این طوفان به ما اطلاع داده بودند

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
من با توجه به ضعیف بودن امکانات در دسترس سازمان هواشناسی و همچنین ملاحظاتی که در خصوص اعلان خبر ورد یک طوفان بسیار شدید و ناگهانی وجود داره به هواشناسی خورده نمیگیرم اونطوریکه بعضی از دوستان خیلی اصرار دارند.

فرض رو بر این بگیریم که نیم ساعت قبل از طوفان تو یک شهری مثل تهران این هشدار حالا یا از طریق تلویزیون و یا اس ام اس انجام میشد بعد میدونید چه هرج و مرجی در تهران بوقوع می پیوست؟!!!

جدای جمع خودمون در این انجمن و یا انجمنهای دیگه مردم ما چقدر فرهنگ جدی گرفتن این هشدارها رو داشتند ؟ چقدر اهمیت میدادند:

عکس العمل مردم:

زمستونه، بهاره، ابر میاد ،میره رعد و برق میزنه نیم ساعت بعدش هم تموم میشه!

golil

کاربر ويژه
من با توجه به ضعیف بودن امکانات در دسترس سازمان هواشناسی و همچنین ملاحظاتی که در خصوص اعلان خبر ورد یک طوفان بسیار شدید و ناگهانی وجود داره به هواشناسی خورده نمیگیرم اونطوریکه بعضی از دوستان خیلی اصرار دارند.

فرض رو بر این بگیریم که نیم ساعت قبل از طوفان تو یک شهری مثل تهران این هشدار حالا یا از طریق تلویزیون و یا اس ام اس انجام میشد بعد میدونید چه هرج و مرجی در تهران بوقوع می پیوست؟!!!

جدای جمع خودمون در این انجمن و یا انجمنهای دیگه مردم ما چقدر فرهنگ جدی گرفتن این هشدارها رو داشتند ؟ چقدر اهمیت میدادند:

عکس العمل مردم:

زمستونه، بهاره، ابر میاد ،میره رعد و برق میزنه نیم ساعت بعدش هم تموم میشه!

آقا امیر فکر می کنم جان آدمها بالاتر از این چیزهاست حتی در کشورهای اروپائی این ریسک رو قبول می کنند که اخطار رو بدهند حتی اگر این اتفاق نیفتد

win7

کاربر ويژه
پاکدشت 5 روز پیش

بله تایید میکنم گفته دوست عزیزمون رو در روز اعلام شده پاکدشت هم طوفان اومده بود.

سیبری

کاربر ويژه
درود
بنده موافق نیستم امیر عزیز
چرا که نیم ساعت قبل از طوفان (یعنی زمان طلایی پیش از طوفان و اعلام آمادگی) و بخصوص اینکه طوفان و هیمنه عجیب طوفانشن کاملا از فرودگاه امام قابل مشاهده بوده و سازمان میتونسته حتی به صورت تلفنی مسئولین ستاد بحران و هلال احمر تهران رو در جریان بذاره تا اونها با هماهنگی فوری با دستگاه های خدمات رسان و اطلاع رسان از جمله شهرداری صدا و سیما اوژانس و... آمادگی لازم رو در سطح مردم و مسئولین ایجاد کنند

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
آقا امیر فکر می کنم جان آدمها بالاتر از این چیزهاست حتی در کشورهای اروپائی این ریسک رو قبول می کنند که اخطار رو بدهند حتی اگر این اتفاق نیفتد

سلام فرهاد عزیز

ببینید خیلی از این اظهار نظر ها کلا احساسی هست و خوب گرم کننده سر مردم و تا مدتها این روند ادامه داره، این که از این بعد هم یک سوال چرا اخطاریه هایی که در شرایط خاص اقلیمی از طریق رسانه های عمومی در اختیار مردم قرار میگیره با اون چیزی که مستقیما به استانداری و یا ستاد مدیریت بحران ما فاکس میشه متفاوته؟

شما جواب منو بده ، اصلا حاج محسن جواب منو بده؟

علت این هست که سیستم اینو دیکته میکنه به سازمان هواشناسی!!! همین سیستمی که داره الان هواشناسی رو مقصر قلمداد میکنه ، یه سری ملاحظاتی هست که مردم عادی در جریان نیستند.

مشکل این هست که سازمان هواشناسی بصورت یک سازمان مستقل این امکان واسش وجود نداره که با مردم صحبت کنه یا به مردم آموزش بده !!!

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
Friday, May 2, 2014 [h=2]The Science of Dust Storms Many of us living in Arizona look forward to the summer monsoon to bring needed, cooling rain. However, as we have been reminded with regularity over the past few years, the monsoon also can bring high winds and dangerous dust storms. Dust storms often arrive suddenly and usually coincide with the arrival of strong and gusty winds. The fact is, at any time during the year when dry and windy conditions exist in Arizona, a dust storm is possible. Dust storms bring reduced visibility, hazardous driving situations, and unhealthy breathing conditions due to the elevated levels of particulate matter in the air.
Dust Particles
Strong winds passing over a dry, sandy surface can cause sand particles to begin to bounce along the ground in a process called saltation. These bouncing particles loosen and kick up smaller particles of dust which can then become suspended in the air. The stronger the bond between sand particles on the ground, the stronger the wind that is necessary to break those bonds and loft dust particles into the air. Particles of dust that become lofted into the air by wind are often measured as a concentration of PM10 (Particulate Matter 10). These particles are 10 micrograms or smaller in diameter, much smaller than even the diameter of a human hair, and can irritate the eyes and cause respiratory issues.
pm2.5_hairgraphic-web.jpg
Dust Storm Factors
There are two important ingredients that are necessary in order for a dust storm to occur. The first is high wind. The wind speed needed in order to pick up and transport dust particles can vary greatly depending on soil moisture, soil type, and whether the soil has been disturbed. Strong and gusty winds of 25 mph are usually enough to generate areas of blowing dust from desert areas. The size of dust storms varies and can be localized (such as over a portion of a freeway) or regional (spanning counties and encompassing entire communities).
The lack of rain, and the associated dry soil it causes, is a second major contributing factor in determining whether a dust storm may occur, given high winds. The most recent U.S. Drought Monitor assessment placed the area between Tucson and Phoenix in D2 (Severe) to D3 (Extreme) drought status. This area is particularly susceptible to wind-blown dust.
Drought_Monitor.jpg
Monsoonal Dust Storms
Dust storms are a common phenomenon across the Sonoran Desert in the Southwest United States during Arizona’s monsoon season. Arizona’s monsoon is defined by a shift in wind patterns in the summer which occurs as Mexico and the Southwest warm under intense sunlight. As this happens, low-level moisture is transported primarily from the Gulf of California and eastern Pacific Ocean into the Southwest. Additional moisture is also transported into the region, mainly from the Gulf of Mexico, by easterly winds aloft. This combination causes a distinct rainy season over large portions of the desert southwest. In Arizona, thunderstorms are most common during this summer monsoon, generally occurring from mid-June through the end of September.
haboob_phoenix.jpg
There are usually distinct “active” periods of heavy rain during the monsoon and “break” periods with little or no rain. Even during active monsoon periods, some areas may receive no significant rainfall while other nearby areas experience heavy rains and flooding. In addition to bringing rain, thunderstorms can produce downbursts, or sometimes more concentrated and severe microbursts. These, rapidly descending downdrafts of air hit the ground and then spread away from storms as areas of outflow. Outflows from thunderstorms can generate large walls of dust, sometimes called haboobs, which can transport dust for long distances. Large and dense dust storms are most common in the early part of the monsoon season (July) before soaking rains occur and help keep soil particles bound to one another. Depending on the amount and extent of rain received during the monsoon season, extremely hot temperatures can act to dry out the surface quickly, allowing dust storms to develop during any portion of the monsoon anywhere high winds occur over dry and abundant soil.
cross_section_haboob.jpg

Cross-section of a thunderstorm creating an outflow & haboob (Source: Desert Meteorology. Thomas T. Warner. 2004.)​
Frontal System Dust Storms
During the spring, fall, and winter seasons, low-pressure systems sometimes move southeast across California and into Arizona. As the cold front approaches, it brings gusty southwesterly winds that typically shift out of the northwest once the front passes. Not all low-pressure systems and cold fronts contain enough moisture to bring precipitation, or the precipitation that they bring can lag behind the strong winds. In these situations, the strong winds ahead of a cold front can loft dust into the air and transport it over long distances. Slow moving low-pressure systems can bring strong and gusty winds that last for many hours, leading to prolonged dust events.
fronts.jpg
In Arizona, April through June is typically the driest period, and these months are characterized by warming temperatures and drying soils. Much like monsoonal dust storms, frontal system dust storms are possible just about anywhere that dry soils and high winds exist. Some common locations where these types of dust storms occur include Yuma, where large sand dunes in California provide an ample soil source to the west, and along the Interstate-40 corridor in northern Arizona and the Interstate-10 corridor in southern Arizona.
phoenix_normal_precipitation_maxtemps.jpg

golil

کاربر ويژه

سلام فرهاد عزیز

ببینید خیلی از این اظهار نظر ها کلا احساسی هست و خوب گرم کننده سر مردم و تا مدتها این روند ادامه داره، این که از این بعد هم یک سوال چرا اخطاریه هایی که در شرایط خاص اقلیمی از طریق رسانه های عمومی در اختیار مردم قرار میگیره با اون چیزی که مستقیما به استانداری و یا ستاد مدیریت بحران ما فاکس میشه متفاوته؟

شما جواب منو بده ، اصلا حاج محسن جواب منو بده؟

علت این هست که سیستم اینو دیکته میکنه به سازمان هواشناسی!!! همین سیستمی که داره الان هواشناسی رو مقصر قلمداد میکنه ، یه سری ملاحظاتی هست که مردم عادی در جریان نیستند.

مشکل این هست که سازمان هواشناسی بصورت یک سازمان مستقل این امکان واسش وجود نداره که با مردم صحبت کنه یا به مردم آموزش بده !!!

شاید شما درست می گید چون خود مسئولین باید ببینیم چه می گویند

سیبری

کاربر ويژه
همون طور که قبلا گفتم بزرگترین ضعف اخطاریههای سازمان در عدم طبقه بندی اونها و یک شکل بودن اونه
طبیعی است برای طوفان شن تهران نمیشه فقط اخطاریه عادی وزش باد و رگبار پراکنده داد
اگه سازمان پیش از این اخطاریه ها رو از یک تا پنج به ترتیب شدت طبقه بندی می کرد می تونست برای طوفان شن تهران اخطاریه درجه 5 بده تا مسئولین و مردم شدت و حدت خطر اون رو حدس بزنن

golil

کاربر ويژه
ابرهای منطقه ما رشد خوبی دارند و هر لحضه دارند بر تراکم و سیاهی شان افزوده می شه

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
HABOOBS AND THE ANATOMY OF A THUNDERSTORMSince we are now in the monsoon, and the haboob that ate Phoenix is the talk of the day, it is well to review the anatomy of thunderstorms and some safety tips.
The monsoon will bring much-needed rain, but it also brings lightning and destructive winds as well as the dust clouds called haboobs. The term “monsoon” does not mean rain or storms, but a seasonal shift in wind patterns. During the winter, Arizona air flow is usually from the west and we receive the remnants of Pacific storms. During the monsoon, the air flows from a southerly direction bringing us moist air from the Gulf of Mexico, the Gulf of California, and the tropical Pacific. The desert heat and orographic uplift from mountain ranges turn that moist air intothunderstorms.
The graphic below from the National Weather Service shows the parts of a monsoon thunderstorm. The storm is moving left to right.

The first stage of thunderstorm development is the updraft where warm, moist air is lifted by columns of hot air rising in desert valleys or by air passing over a mountain range. This uplift causes water to condense to form cumulus clouds. Falling water droplets pull the air down with them to form the downdraft and rainy part of the storm. The strong downdraft causes a dust cloud, the Haboob, in front of the storm. Frequently dust devils dance in front of the Haboob. As the storm progresses, the downdraft can produce destructive microbursts of high wind. “Gustnadoes” are tornado-like vortex, similar to dust devils, but stronger, that appear to develop on the ground and extend several hundred feet upward. These vortices generally develop along the leading edge of an outflow boundary from a thunderstorm cell. Although generally of limited duration, the winds of gustnadoes can be strong enough to cause damage.
Some safety tips about lightning:
Lightning often strikes outside of heavy rain and may occur as far as 10 miles away from any rainfall. As a rule of thumb, if the time between lightning flash and thunder is 30 seconds or less, the lightning is about 6 miles away. Research has shown that the most successive flashes are within 6 miles of the first one, which means that you should have reached a safe place if lightning is less than 6 miles away.
If possible stay indoors or in an automobile. If outside, avoid isolated tall structures such as trees and power poles. Get off and away from open water. Avoid open metal vehicles such as tractors, farm equipment, motorcycles, and golf. Avoid power lines, wire fences, metal pipes and railings. If you are caught in an open area far from shelter, and you feel your hair stand on end, lightning may be about to strike you. Drop to your knees and bend forward putting your hands on your knees. DO NOT lie flat on the ground, that makes you a bigger target and a better conductor of electricity. Stay away from running water inside the house; avoid washing your hands or taking a bath or shower. Electricity from lightning has been known to come inside through plumbing. When inside, stay away from TV sets, electrical appliances, bathtubs and sinks, do not talk on the telephone, or play on the computer, don’t touch an electrical cord or outlet.

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا