• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی- خرداد ماه 1393

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Ahmad7777

New member
هم اکنون باد نسبتا شدید در غرب مشهد.هوای مشهد الان عجیب به نظر میرسه.پنجره اطاق من از شدت باد بد جور صدا میدن.به نظرم قسمت ما هوا ابری هم باشه.
 

Ahmad7777

New member
من تا دیروز سنم 16 بود ولی از امروز 17 هستم.خوشحالم یک سال دیگر به علم هواشناسی من اضافه شد.:خجالت2:
 

Ahmad7777

New member
تبریک فراوان:گل:

خیلی ممنون دوست عزیز.:گل::گل:

ميلاد حضرت علي اکبر عليه السلام
مبعث، عيد شکوفايي خوشبوترين گل هستي، و روز جوان بر شما دوستان عزیز مبارک باد.​
:گل::گل::گل::گل:

این عکس هم تقدیم میکنم به بچه های انجمن هواشناسی که پیامم اسپم نشه.:گل::گل:

مشهد.اردیبهشت پارسال.:گل:

1.jpg
 

rahsazan

کاربر ويژه
سلام بر دوستان
امیرمحسن:امروز در مشهد احتمال طوفان و گرد و خاک وجود داره
 

DR WHO

کاربر ويژه
احتمال ورود دستگاه قضا به قصور سازمان هواشناسی


رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس، با بیان اینکه توضیحات ارایه شده از سوی رئیس سازمان هواشناسی قانع کننده نبود، گفت: پس از تهیه گزارش در خصوص عملکرد این سازمان و قرائت آن در صحن علنی در صورت عدم اقناع نمایندگان باید دستگاه‌های قضایی ورود کنند.


عباس رجائی در گفت وگو با خانه ملت، با یادآوری حضور رئیس سازمان هواشناسی در کمیسیون کشاورزی مجلس، گفت: توضیحات پرهیزگار رئیس سازمان هواشناسی در خصوص چرایی تاخیر در پیش‌ببنی توفان تهران برای نمایندگان قانع کننده نبود.


نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: توضیحاتی رئیس سازمان هواشناسی در ارتباط با توفان اخیر تهران مبنی بر غیر قابل پیش بینی واطلاع رسانی بودن آن و اینکه این نوع پدیده‌ها حتی در کشورهای پیشرفته نیزقابل پیش‌بینی نیست جای تامل دارد.


وی با یاداوری خسارت‌های مالی وجانی توفان اخیر تهران، افزود: حجم خسارت‌های وارده و تلفات جانی در اثر این پدیده قابل اقماض نیست از این روکمیسیون کشاورزی مجلس نسبت به این توضیحات قانع نشد.


رجائی ادامه داد: کمیسیون کشاورزی مجلس قائل به این بود که بعد از این طوفان افراط در اطلاع رسانی‌هایی که مبنای درستی ندارد رخ داده که این نیز قابل قبول نبوده و جای تامل دارد.


وی ادامه داد: تصمیم کمیسیون کشاورزی مجلس بر این شد که طبق ماده 236 آیین نامه داخلی گزارشی با همکاری کمیته منابع طبیعی و محیط زیست کمیسیون و مرکزپژوهش‌ها با مجموعه استنادات سازمان هواشناسی تهیه و در صحن علنی قرائت شود تا مجلس هر تصمیمی در این باره گرفت اجرایی شود.


رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس یادآور شد: در صورتی که گزارش مذکور مورد تایید نمایندگان مجلس قرار نگیرد رسیدگی های قضایی برای روشن شدن این موضوع لازم است.
 

golil

کاربر ويژه
ابرها ی جوششی در منطقه ما در حال تشکیل شدن هستند
سایت فورکا هم احتمال بارش بعدز ظهر ما را افزایش داده است
ir_____-rain-2014060912.jpg
 

golil

کاربر ويژه
خراسان شمالی سه روز آینده
بررسی نقشه های پيش يابی هواشناسی و تصاوير ماهواره ای طي ساعات بعدازظهر نشان دهنده جوي نسبتاً ناپايدار بوده و براي پاره اي نقاط رگبار باران پيش بيني مي گردد. تغييرات احتمالی اوضاع جوی، در بولتن های پیش بینی روزهای آینده لحاظ خواهد شد.
دوشنبه ۹۳.۳.۱۹
baresh_parakende.png

قسمتي تا نيمه ابري بعضي ساعات وزش باد، پاره اي نقاط رگبار باران و اواخر شب كاهش ابر
کمینه:۱۷ بیشینه: ۳۳
سه شنبه ۹۳.۳.۲۰
partlycludy.png
كمي تا قسمتي ابري بعدازظهر وزش باد، افزايش ابر و بارش پراكنده باران

كمینه: ۱۷ بیشینه: ۳۵
چهارشنبه ۹۳.۳.۲۱
ragbar-rad-bargh.png
قسمتي ابري همراه با وزش باد، افزايش ابر و پاره اي نقاط رگبار باران و رعدو برق
کمینه: ۱۹ بیشینه: ۳۴
 

golil

کاربر ويژه
هوای امروز مثل هوای روزهایی است که در یک جا خاص یک بارون خراب کن میباره
 

AFSORDE

کاربر ويژه
اینم دو تا پیش بینی بلند مدت برای سال آبی 94-93 (بارش و ذخایر آبی) که مربوط به چند ماه پیش و زمستان سال گذشته هست. و من روی سیستم ذخیره کرده بودم و حالا میذارم. :104:

تاریخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۱۸
احتمال بحرانی شدن تامین آب از نیمه 93/ خشکسالی وارد سال سیزدهم شد

IMG19064360.jpg


معاون نظارت بر بهره برداری شرکت مهندسی آبفای کشور با بیان اینکه هزینه تولید هر مترمکعب آب در ثانیه 300 میلیون تومان است به احتمال بحرانی شدن وضعیت آب از نیمه دوم سال آینده اشاره کرد و گفت: کیفیت آب خط قرمز است.



به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا تشیعی با اعلام اینکه امسال کشور سیزدهمین سال خشکسالی را پشت سر می‌گذارد گفت: بیشتر سدهای کشور تنها 30 درصد ذخیره آب دارند و سال 91 نسبت به سال 90 در کشور 9 متر مکعب افت تولید آب داشتیم.


معاون نظارت بر بهره‌ برداری شرکت مهندسی آبفای کشور اظهارداشت: در سال 91 نزدیک به 22 متر مکعب در ثانیه کمبود آب وجود داشت و در سال جاری نیز با وضعیت مشخص بارندگی‌ها و با توجه به اینکه متاسفانه در بسیاری از حوضه‌های آبریز بزرگ و کوچک کشور کمبود بارش داریم واقعا بحث تامین آب شرب به سختی و با مشکل مواجه است.


تشیعی با اشاره به اینکه عدم پایداری در سامانه‌های تامین و توزیع به دلیل واقعی نبودن قیمت آب شرب برای ما مشکل ایجاد کرده است تصریح کرد: اعتبار لازم برای اصلاح سامانه‌های تامین و توزیع تامین نمی‌شود و این شرکت برای تولید یک لیتر آب در ثانیه باید 300 میلیون تومان هزینه کند این در حالی است که با 60 درصد صرفه جویی می‌توانیم این مشکل را به راحتی از سر بگذرانیم.


وی بیان داشت: زمانی که اعتبارات برای آبفای کشور می‌آید با یک بررسی می‌توانیم به این نتیجه برسیم که متاسفانه هیچ اعتباری به بخش آب و فاضلاب روستایی تعلق نمی‌گیرد و آن چیزی هم که برای آبفا شهری در نظر گرفته‌ اند یک دهم میزانی است که آبفا به آن نیاز دارد.


معاون نظارت بر بهره‌ برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تاکید کرد: دولت باید آب را در اولویت کاری خود قرار دهد چرا که امروز 517 شهر کشور در معرض تنش آبی قرار دارند و در این بین اصفهان در شرایط بسیار حساسی است و باید راه چاره‌ای اندیشید تا تبعات این تنش به حداقل برسد.


تشیعی با اشاره به اینکه کیفیت آب، خط قرمز شرکت آب و فاضلاب کشور است تصریح کرد: متاسفانه نرخ رشد جمعیت در کلانشهرهای کشور به خصوص کلا‌نشهرهایی مانند اصفهان بسیار زیاد است و باید مدیریت تقاضای آب در اصفهان جا بیافتد وگرنه این تنش‌ها هر سال بحرانی‌تر می‌شود.


وی با بیان اینکه امروز مجموعه آبفای کشور باید نگران تامین آب شرب مورد نیاز شش ماهه دوم سال 93 باشد گفت: اگر تامین آب تابستان سال آینده را بتوان مدیریت کرد بحران دقیقا از شش ماهه دوم سال آینده شروع می‌شود چرا که در سه ماهه اول آن هیچ بارندگی نخواهیم داشت و 92 درصد آب نیز در آن مقطع صرف کشاورزی می‌شود.

1392/12/21
آغاز نوروز با دلنگرانی های آبی
«کم‌آبی» کلمۀ ناآشنایی در طی سال‌های گذشته نبوده و نیست؛ این روزها با وجود بارش‌های برف و باران که سراسر کشور را فرا گرفته بود نیز بحران کم‌آبی در سال‌های آینده و مخصوصاً نیمه دوم سال 93 که سال آبی 93-94 آغاز خواهد شد، شدت بیشتری می‌گیرد.
490t.jpg
بدون تردید، یکی از عمده‌ترین چالش‌های کشور «بحران آب» است. این چالش اگرچه در حوزه کشاورزی نمود و بروز بیشتری دارد، اما کم‌آبی تمامی حوزه‌ها و شئون زندگی ما را تحت تأثیر قرار داده است. مطالعه برنامه عرضه شده توسط دولت و وزرا به هنگام کسب رأی اعتماد، نشان می‌دهد دولت یازدهم، مدیریت سونامی خاموش اما ویرانگر آب و محیط‌زیست را یکی از اولویت‌های خود و از ملزومات شکوفایی صنعت، معدن، گردشگری و شهرسازی می‌داند؛ به همین خاطر نیز باید اجابت خواسته بخش خصوصی توسط دولت را در مورد «احیای شورای ملی آب» به فال نیک گرفته و نشانه توجه شخص رییس‌جمهوری به دیدگاه‌های بخش خصوصی تلقی کرد. بااین‌حال در برخی مواقع گویا مدیریت این موضوع از دست مسئولان دولتی نیز خارج می‌شود و باید چشم‌انتظار آسمان بود تا نزولات خود را بر ما ارزانی کند.

به‌هرروی وضعیت آبی سال 93 سیر نگران‌کننده‌ای را پشت سر می‌گذرانند به گونه‌ای که شاید برای نخستین بار، مسئولان وزارت نیرو رسماً از بحران کم‌آبی و تنش آبی در کشور برای سال آینده آبی خبر می‌دهند. حمیدرضا تشیعی معاون نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از وقوع تنش آبی در 517 شهر کشور خبر می‌دهد و می‌گوید: بحران آب در کشور از نیمه دوم سال 93 آغاز می‌شود. با توجه به اینکه امروز با تهدید کم‌آبی در کل کشور مواجهیم اما این تهدید را باید به فرصت تبدیل کرد و نباید کیفیت را فدای کمیت کرد.

وی تنها راه خلاص شدن از این خشک‌سالی و کم‌آبی را در درجه اول، جا انداختن مدیریت تقاضای آب و در مرتبه دوم فرهنگ‌سازی مصرف آب در بین عامه مردم می‌داند و می‌افزاید: هر سال رقم ثابتی از بارندگی را در سطح کشور شاهدیم، درحالی‌که روزبه‌روز بر توسعه جمعیت و شهرها افزوده می‌شود و یک عدم توازنی را ایجاد کرده است. هم‌اکنون رقم سرانه مصرف آب در کشور نسبت به بسیاری از کشورها که مشکلی در تأمین منابع آبی ندارند، بسیار بالا است که در فرمایشات مقام معظم رهبری بارها بر مدیریت مصرف آب تاکید شده است. نزدیک به 13 سال است با پدیده خشک‌سالی در کشور روبرو هستیم که کمتر از 30 درصد آب شرب مردم از سدها تأمین می‌شود.

بر اساس تازه‌ترین وضعیت بارشی استان‌های کشور؛ استان‌های گیلان، کهگیلویه و بویراحمد و مازندران به‌عنوان استان‌های پربارش در سال آبی جاری (92-93) گزارش شده است. بر این اساس، استان گیلان با 548 میلی‌متر بارش، پربارش‌ترین استان بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 27 درصد و در دوره درازمدت 14 درصد افزایش داشته است. از ابتدای سال آبی جاری تاکنون در استان کهگیلویه و بویراحمد 400 میلی‌متر بارش رخ داده است؛ این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال آبی گذشته، 18 درصد و در دوره درازمدت، پنج درصد کاهش نشان می‌دهد.

از ابتدای مهر سال 92 تا هفته پایانی بهمن‌ماه، در استان مازندران 350 میلی‌متر بارندگی صورت گرفته که این میزان بارش در مقایسه با سال آبی گذشته یک درصد کاهش یافته است و در دوره درازمدت 42 ساله، 15 درصد افزایش نشان می‌دهد. سمنان کم بارش‌ترین استان کشور از ابتدای سال آبی جاری تا هفته پایانی بهمن گزارش و 21 میلی‌متر ثبت شده است. بارش‌های استان سمنان در مقایسه با مدت مشابه سال آبی گذشته، 65 درصد و در دوره درازمدت 42 ساله، 54 درصد کاهش نشان می‌دهد. خراسان جنوبی با 37 میلی‌متر و خراسان رضوی با 44 میلی‌متر بارندگی از ابتدای سال آبی جاری تاکنون، دیگر استان‌های کم‌بارش کشور گزارش شده‌اند. بارش استان خراسان جنوبی در مقایسه با مدت مشابه سال آبی گذشته، سه درصد کاهش و در دوره درازمدت 42 ساله، پنج درصد کاهش نشان می‌دهد. بارش‌های استان خراسان رضوی نیز در مقایسه با مدت مشابه سال آبی گذشته، 50 درصد و در دوره درازمدت 42 ساله، 45 درصد کاهش نشان می‌دهد.
کاهش بارندگی، کاهش ذخایر آبی را به دنبال داشته است. امید است که مشکل جدی کمبود آب نداشته باشیم اما برای شش‌ماهه دوم سال‌جاری (ابتدای سال آبی 92-93) درصورتی‌که کاهش بارندگی ادامه پیدا کند، مشکل، بیشتر خودش را نشان می‌دهد.

با آغاز فصل تابستان، موضوع کم‌آبی و کاهش آب پشت سدها و پس از آن اتفاقاتی چون جیره‌بندی آب خبرساز می‌شوند. هنگامی که وزارت نیرو رسماً اعلام کرد از ابتدای مهرماه سال گذشته تا نیمه بهمن‌ماه، 227 میلی‌متر بارندگی در کشور اتفاق افتاده که نسبت به دوره مشابه سال گذشته 18 درصد افزایش یافته است اما این‌همه ماجرا نیست؛ چرا که هم‌اکنون 38 سد کشور ازجمله سدهای لار، بارزو، خداآفرین، سیمره، زاینده‌رود، ساوه، 15 خرداد، سیوند و ملاصدرا کمتر از 30 درصد حجم خود، ذخیره آب دارند. همچنین 31 سد کشور در زمان حاضر با کاهش 20 درصدی حجم آب در مقایسه با زمان مشابه سال قبل مواجه هستند که سدهای سفیدرود، لار، طالقان، ساوه، اکباتان، آبشینه، چاه‌نیمه 4، دوستی، خداآفرین و سیمره از آن جمله محسوب می‌شوند.

این درحالی است که جایگاه اول به لحاظ بارندگی در کشور در سال گذشته از آن تهران بود، اما در سال آبی جدید استان تهران به جایگاه آخر سقوط کرد؛ حجم روان‌آب‌ها و ورودی‌ها 43 درصد کاهش دارد و میزان بارندگی نسبت به سال آبی گذشته تاکنون 30 درصد و نسبت به درازمدت، 19 درصد منفی است.
در همین رابطه البته خسرو ارتقایی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران گفته بود: «حجم ذخایر پنج سد امیرکبیر، طالقان، لتیان، لار و ماملو در حال حاضر 772 میلیون مترمکعب است، درحالی‌که در سال گذشته همین موقع، حجم ذخایر آبی پنج سد مذکور، یک میلیارد و 105 میلیون مترمکعب بوده است. حجم ذخایر سدها نسبت به سال گذشته 335 میلیون مترمکعب کاهش داشته و 28 درصد منفی است. در حال حاضر حجم آب سد طالقان 265 میلیون مترمکعب است درحالی که در سال گذشته همین موقع 413 میلیون مترمکعب بوده است.»

این گفته‌ها خود به‌خوبی نشان می‌دهد که با وجود بارش‌های مناسبی که در هفته دوم بهمن‌ماه در کشور شاهد بودیم هم حتی بهترین حوزه‌های آبی نیز با کاهش ذخایر آبی مواجه هستند و نمی‌توانیم بگویم به صورت کامل بحران کم‌آبی را پشت سر گذاشته‌ایم. این همان چیزی است که ارتقایی با تکیه بر آمار سال گذشته در مورد آن می‌گوید: حجم ذخیره سد امیرکبیر 182 میلیون مترمکعب است درحالی‌که سال گذشته همین موقع 205 میلیون مترمکعب بوده است؛ حجم ذخیره سد لتیان 68 میلیون مترمکعب و در سال گذشته همین موقع 84 میلیون مترمکعب، حجم ذخیره سد لار در حال حاضر 130 میلیون مترمکعب و در سال گذشته 234 میلیون مترمکعب و حجم ذخیره سد ماملو که در حال حاضر فقط برای تأمین آب کشاورزی از آن بهره‌برداری می‌شود، 126 میلیون مترمکعب و در سال گذشته همین موقع 168 میلیون مترمکعب بوده است.

درعین‌حال وزارت نیرو در گزارش خود با اشاره به آمارهای مقایسه‌ای آورده است: از ابتدای مهرماه سال 91 تا نیمه بهمن‌ماه سال 92 حجم بارش‌های کشور به 227 میلی‌متر رسید و در هفته پایانی بهمن‌ماه یک میلی‌متر بارش در کشور رخ داده است. بارش 227 میلی‌متری در سال آبی جاری در مقایسه با دوره مشابه سال آبی 91، 18 درصد افزایش و در قیاس با دوره مشابه درازمدت 3 درصد کاهش‌یافته است. همچنین بارش‌ها در دوره مشابه سال آبی 91، 193 میلی‌متر و دوره درازمدت 43 ساله، 233 میلی‌متر ثبت شده بود. در پایان هفته دوم بهمن‌ماه و پس از بارش‌های روی‌داده در کشور، بیشترین افزایش بارندگی در مقایسه با دوره درازمدت به ایستگاه دهلران در ایلام با 117 درصد افزایش و بیشترین میزان کاهش بارندگی در مقایسه با دوره درازمدت به ایستگاه نهبندان در خراسان جنوبی با 54 درصد کاهش اختصاص داشته است.

36 سد کشور در زمان حاضر از افزایش 20 درصدی ورودی آب در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته برخوردار هستند که سدهای بارون، کرخه، دز، کارون 4، استقلال، پیشین، جگین، کوثر، 15 خرداد و گلپایگان از آن جمله محسوب می‌شوند. همچنین 51 درصد از کل ورودی‌های آب به مخازن سدهای کشور و 45 درصد از کل آب‌های خروجی از سدهای کشور در هفته گذشته متعلق به سدهای استان خوزستان بود.

بااین‌حال رحیم میدانی، معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با اعلام اینکه وضعیت 80 درصد دشت‌ها و سفره‌های آب زیرزمینی کشور بحرانی است، گفت: ساخت سد باید کماکان در کشور ادامه یابد. از ابتدای سال 92 تا بهمن‌ماه، حجم آب ورودی به سدهای کشور 8 میلیارد مترمکعب بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال آبی گذشته، 22 درصد کاهش داشته است. حجم آب خروجی از سدهای کشور نیز 7 میلیارد مترمکعب است که این میزان آب خروجی در زمان مشابه پارسال افزایش محسوسی نداشته است.

وی مجموع ظرفیت مخازن سدهای کشور را 47 میلیارد مترمکعب اعلام می‌کند و می‌گوید: از این میزان، 41 درصد آن‌ که حجمی معادل 19 میلیارد مترمکعب بوده، از آب پر شده است. به دلیل همزمان نبودن میزان روان‌آب‌های جاری با نیازهای آبی ما، ساخت سدها به عنوان سازه‌های ذخیره و تنظیم، کماکان باید در کشور ادامه یابد. با این روال به نظر می‌رسد پیش‌بینی‌های کارشناسان و مسئولان برای وضعیت آبی سال آینده، چندان امیدبخش نباشد و نتوان به رفع بحران کم‌آبی امید بست؛ گو این‌که این وضعیت در سال آبی 93-94 بدتر نیز خواهد شد.


 
آخرین ویرایش:

AFSORDE

کاربر ويژه
صرف نظر از دیگر شرایط و فاکتورها، من مطمئنم که برادر النینو نمیذاره پاییز 89 و آمار سال آبی 90-89 تکرار بشه. :بله:
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا