• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی- خرداد ماه 1393

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سلام دوستان عزیز

پکیچ تاثیرات فازهای مختلف پدیده النینو بر آنومالی بارش و دمای ایران طی ماههای سپتامبر تا نوامبر
(High Quality Image )

http://iranclimateservice.ir
/

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
کدوم یک از این فازها تاثیرشون بر روی خراسان رضوی بیشتره؟

سلام

این سالهای وقوع النینو و درجه شدت ضعف یعنی ضعیف - متوسط و قوی:

0do9o717lwy6bmdq116.png

و اینهم آدرس سایت چهار محل و بختیاری که شما میتونید در این سایت گزینه استان خراسان رضوی- شهر مشهد- و پس از اون مجموع بارندگی ماهیانه به میلیمتر رو انتخاب کنید و با استناد به تصویر بالا و مقایسه ای که انجام میدید بر اساس آمار به این موضوع یعنی سوالتون دست پیدا کنید. من و همه دوستان حاضر در انجمن خیلی خوشحال میشیم که نتیجه تحقیقات شما رو بدونیم. پس لطف کنید پس از حصول نتیجه ما رو بی خبر نذارید.

http://www.chaharmahalmet.ir/iranarchive.asp

خیلی ممنون

rahsazan

کاربر ويژه

سلام

این سالهای وقوع النینو و درجه شدت ضعف یعنی ضعیف - متوسط و قوی:

0do9o717lwy6bmdq116.png

و اینهم آدرس سایت چهار محل و بختیاری که شما میتونید در این سایت گزینه استان خراسان رضوی- شهر مشهد- و پس از اون مجموع بارندگی ماهیانه به میلیمتر رو انتخاب کنید و با استناد به تصویر بالا و مقایسه ای که انجام میدید بر اساس آمار به این موضوع یعنی سوالتون دست پیدا کنید. من و همه دوستان حاضر در انجمن خیلی خوشحال میشیم که نتیجه تحقیقات شما رو بدونیم. پس لطف کنید پس از حصول نتیجه ما رو بی خبر نذارید.

http://www.chaharmahalmet.ir/iranarchive.asp

خیلی ممنون
سلام امیرجان
سپاس از اطلاعات بسیار مفیدی که قرار دادین
اون دو سال بارشی عالی مشهد همونطور که فکر میکردم بوده و امیدوارم امسال هم سومین سالی باشه که اون شرایط تکرار میشه

DR WHO

کاربر ويژه
فراوان سپاس

تاثير NAO منفى و NAO مثبت بر ماه هاى مختلف

NAO منفى ضعيف ، NAO منفى قوى

NAO مثبت ضعيف ، NAO مثبت قوى

تاثير IOD منفى و IOD مثبت بر ماه هاى مختلف

تاثير IOD منفى ضعيف ، IOD منفى قوى ، IOD مثبت ضعيف و IOD مثبت قوى بر ماه هاى مختلف

و به همين ترتيب در مورد شاخصهاى ديگر همچون PDO , QBO , PNA , TSA , اطلس جنوبى و حتى وضعيت خورشيد

تاثير قدرت هاى مختلف ال نينو مودوكى ، لانينا مودوكى و لانينا بر انومالى بارش ، فشار و دماى منطقه

:گل:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سلام امیرجان
سپاس از اطلاعات بسیار مفیدی که قرار دادین
اون دو سال بارشی عالی مشهد همونطور که فکر میکردم بوده و امیدوارم امسال هم سومین سالی باشه که اون شرایط تکرار میشه

سلام محمد رضا جان
خواهش میکنم و از لطفتون متشکرم.
میشه بیشتر در خصوص اون سال اظهار نظر کنید و بگید چه سالهایی بوده و مجموع بارش برف- بارش تجمعی ماهیانه و سردترین دماهای ثبت شده در سالهای مورد اشاره در چه ماهی بوده و چند درجه؟

خیلی ممنون میشم در وب سایت هوای مشهد هم این اطلاعات مفید رو به اشتراک بذارید:خجالت2:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
اخیرا یک بررسی جدید صورت گرفته و بر این اساس آنومالی ارتفاع ژئوپتانسیل در تراز 500 میلی بار اینطوری برآورد شده یعنی یکی از این دو تا نقشه در ماههای دسامبر تا فوریه محقق میشه:

9mutfdgy34x5gv0zn5f.png

7vgpk5607fsmkk7p6gd9.png

rahsazan

کاربر ويژه

سلام محمد رضا جان
خواهش میکنم و از لطفتون متشکرم.
میشه بیشتر در خصوص اون سال اظهار نظر کنید و بگید چه سالهایی بوده و مجموع بارش برف- بارش تجمعی ماهیانه و سردترین دماهای ثبت شده در سالهای مورد اشاره در چه ماهی بوده و چند درجه؟

خیلی ممنون میشم در وب سایت هوای مشهد هم این اطلاعات مفید رو به اشتراک بذارید:خجالت2:
امیرجان
سالهای مورد نظر مجموعه 4 فصل سال 1376 و زمستان1371 و البته زمستان 1374 بود
بصورت مشاهدات تجربی باید بگم که در زمستانهای سه سالی که اشاره کردم، ارتفاع بارش برف در یک بار بارش به نزدیک نیم متر یا 40 سانتیمتر رسید( در محل خونه خودمون)
در سال 1376، بهاری مشابه بهار امسال به همراه طوفانهای بسیار زیاد داشتیم بطوری که رکورد بیشترین سرعت باد در مشهد مربوط به بهار 1376 هست.
من از لحاظ مشاهده و دیده بانی بهار امسال رو خیلی شبیه بهار 1376 دیدم
در خرداد 1371(16خرداد) سیل معروف مشهد (نه دره) اتفاق افتاد
در نخستین روز یا دومین روز بهمن 74 هم برفی با ارتفاع حدود نیم متر بارید.
در مورد بارش برف در سال 1376 باید بگم که تا اونجا که یادم هست و البته باید به دفتر دیده بانی خودم مراجعه کنم، اون سال بصورت تجمعی بیش از یک متر برف داشتیم، آمار هم موید همین مطلب هست و فوریه 1998 که مطابق با دهه اول بهمن تا دهه اول اسفند 1376 هست، 129.6 میلیمتر بارش(پربارشترین فوریه ثبت شده تاریخ مشهد) رو داشته.
در سال 1997 و 1998 میانگین دمای سالیانه مشهد، 1.2 بیشتر از نرمال بوده
درسال 1992 میانگین دمای سالیانه مشهد، 0.6 کمتر از نرمال بوده
کمترین دمای ثبت شده در زمستان 98 هم 13.8- بوده که رقم قابل توجهی برای مشهد نیست
متوسط دمای فوریه 1998، 2.4 زیر نرمال بوده

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
اخیرا یک بررسی جدید صورت گرفته و بر این اساس آنومالی ارتفاع ژئوپتانسیل در تراز 500 میلی بار اینطوری برآورد شده یعنی یکی از این دو تا نقشه در ماههای دسامبر تا فوریه محقق میشه:

9mutfdgy34x5gv0zn5f.png

7vgpk5607fsmkk7p6gd9.png

امیرجان
سالهای مورد نظر مجموعه 4 فصل سال 1376 و زمستان1371 و البته زمستان 1374 بود
بصورت مشاهدات تجربی باید بگم که در زمستانهای سه سالی که اشاره کردم، ارتفاع بارش برف در یک بار بارش به نزدیک نیم متر یا 40 سانتیمتر رسید( در محل خونه خودمون)
در سال 1376، بهاری مشابه بهار امسال به همراه طوفانهای بسیار زیاد داشتیم بطوری که رکورد بیشترین سرعت باد در مشهد مربوط به بهار 1376 هست.
من از لحاظ مشاهده و دیده بانی بهار امسال رو خیلی شبیه بهار 1376 دیدم
در خرداد 1371(16خرداد) سیل معروف مشهد (نه دره) اتفاق افتاد
در نخستین روز یا دومین روز بهمن 74 هم برفی با ارتفاع حدود نیم متر بارید.
در مورد بارش برف در سال 1376 باید بگم که تا اونجا که یادم هست و البته باید به دفتر دیده بانی خودم مراجعه کنم، اون سال بصورت تجمعی بیش از یک متر برف داشتیم، آمار هم موید همین مطلب هست و فوریه 1998 که مطابق با دهه اول بهمن تا دهه اول اسفند 1376 هست، 129.6 میلیمتر بارش(پربارشترین فوریه ثبت شده تاریخ مشهد) رو داشته.
در سال 1997 و 1998 میانگین دمای سالیانه مشهد، 1.2 بیشتر از نرمال بوده
درسال 1992 میانگین دمای سالیانه مشهد، 0.6 کمتر از نرمال بوده
کمترین دمای ثبت شده در زمستان 98 هم 13.8- بوده که رقم قابل توجهی برای مشهد نیست
متوسط دمای فوریه 1998، 2.4 زیر نرمال بوده

محمد رضا جان خیلی ممنون از اطلاعات مفید و مقایسه آماری که انجام دادید و در اینجا به اشتراک گذاشتید!

با عنایت با دو نقشه پست قبلی من هم یک اماری از لحاظ بارش به میلیمتر استخراج کردم واسه مشهد :

با استناد دوره اماری سایت چهارمحال 1951-2010 میانگین بارش شهر مشهد در ماه ژانویه 32.6 میلیمتر و در فوریه 34.5 میلیمتر هست!

ژانویه های پر بارش با توجه به نقشه های بالا و سالهایی که عنوان شده ( مقادیر لحاظ شده بیشتر از میانگین 32.6 میلیمتر ژانویه بر اساس دوره آماری):

1952 = 86 میلیمتر
1982=74.9 میلیمتر
1992=76.5 میلیمتر
2004=54.3 میلیمتر

کم بارش ترین ژانویه= 1987 = 6.1 میلیمتر

فوریه های پر بارش در سال مذکور و با استناد به اطلاعات بالا:

1993=82.9 میلیمتر
1982=61.2 میلیمتر
1987=40.7 میلیمتر
1964 و 1959 = 37.8 میلیمتر
1973=37.3

کم بارش ترین فوریه هم فوریه سال 1958 بوه با 2.5 میلیمتر!!!

فقط یک سوالی واسه من پیش اومده و اون اینکه وقتی ما به آنومالی مثلا بارش در بازه زمانی بعنوان مثال dec-feb سال 1952 استناد ،میکنیم حالا این سوال پیش میاد که اطلاعات ماه دسامبر رو باید از سال 1951 استخراج کنیم یا خیر؟

rahsazan

کاربر ويژه
تاریخ انتشار: 1393/03/26
منبع: روابط عمومی
تعداد بازدید: 36

[FONT=BMitra !important]جوابیه سازمان هواشناسی به خبرگزاری تابناک

59.jpg

بسم الله الرحمن الرحیم​
تاریخ: 25/03/1393
مدیر مسئول محترم پایگاه اینترنتی تابناک
سلام علیکم​
احتراما به عرض می رساند که سازمان هواشناسی کشور بر این باور است که این حق تمامی شهروندان است که از اخبار کشور و جهان به شکل صحیح مطلع شوند. این سازمان هم چنین یقین دارد که تمام تلاش کارکنان و مدیران پایگاه اطلاع رسانی تابناک بر این اصل استوار است که با ارائه اطلاعات صحیح به مردم عزیز، رسالت خود را به خوبی انجام دهند. با این مقدمه توجه جناب عالی را به نکاتی چند در رابطه با مقاله ‹ خارجی ها توفان دوازدهم خرداد را پیش بینی کرده بودند› که در تاریخ 24 خرداد 1393 در آن سایت بارگذاری شده بود و منبع خبر رسانه های دیگر از جمله خبر۲۰۳۰ شبکه دو سیما قرار گرفت، جلب می نماید. خواهشمند است دستور فرمایید متن کامل این نوشته را برای روشن شدن اذهان عمومی بدون کم و کاست در آن پایگاه بارگذاری نمایند. پیشاپیش از همکاری شما تشکر و قدردانی می شود.
1. آن چه که در پایگاه اینترنتی Weather Underground در ارتباط با توفان تهران آمده است، پیش بینی وضع هوا نیست بلگه گزارش دیدبانی فرودگاه مهرآباد تهران است که مربوط به گذشته بوده و توسط خود سازمان هواشناسی کشور هر نیم ساعت یک بار تولید شده و از طریق سازمان هواشناسی جهانی در اختیار دنیا قرار گرفته و این سایت آن را که به شکل رمز است، رمزگشایی کرده و برای اطلاع کاربران خود در پایگاهش قرار داده است. این سایت برای اطلاع بیشتر کاربران خود در بالای صفحه عبارت Weather History for Tehran, Iran و در ابتدای گزارش عبارت Hourly Weather History & Observations را آورده است. ظاهرا فرد محترمی که این اطلاعات را در اختیار تابناک قرار داده است به این موضوع توجه نداشته و یا با گزارش های هواشناسی آشنا نبوده است. چرا که گزارش های ارائه شده همه به صورت کد متار و یا سینوپ هستند که برای تمامی کارشناسان هواشناسی کاملا شناخته شده اند. در گزارش های متار و سینوپ، هوای حاضر به صورت رمز برای مراکز هواشناسی ملی و جهانی گزارش می شود.
2. پدیده ی توفان 12 خرداد تهران را یک گروه از استادان هواشناس که در دانشگاه های کشور تدریس می کنند بررسی کرده اند و تایید نموده اند که پیش بینی این پدیده با امکانات موجود از چند روز قبل امکان نداشته است. توفان تهران یک پدیده بی سابقه است و نمی شود با آن برخورد غیر علمی کرد. برخوردهای غیر علمی تنها به غبارآلود شدن فضا می انجامد و مشکل هواشناسی را حل نمی کند. برای آشکارسازی علل رخ داد آن باید یک گروه علمی، به دور از جنجال های رسانه ای، موضوع را مورد بررسی قرار داده و علت شکل گیری و تقویت آن را مطالعه و شناسایی نماید تا از آن در پیش بینی های بعدی استفاده شود.
3. رئیس فعلی سازمان که حدود هفت ماه است مدیریت سازمان را پذیرفته اند با 27 سال حضور در سازمان، از کارشناسان با سابقه سازمان هستند که سه مقطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری خود را در رشته هواشناسی گذرانده اند. ایشان 13 سال به عنوان کارشناس و کارشناس مسئول پیش بینی و 5 سال به عنوان مدیرکل پیش بینی و سال ها به عنوان معاون فنی، معاون پژوهشی و مشاور سازمان مشغول به کار بوده اند.
4. با روی کار آمدن مدیریت جدید در سازمان، تقویت مراکز پیش بینی استانها در دستور کار قرار گرفت که راه اندازی و تقویت اداره پیش بینی استان تهران نیز از آن جمله است. این اداره حدود دو ماه است که با کارشناسان با تجربه که سال ها در مرکز پیش بینی ستاد آموزش دیده و تجربه کسب کرده اند فعال شده و امور مربوط به استان را انجام می دهد.
5. داشتن پیش بینی وضع هوا با صحت و دقت بالا حق مردم است و سازمان تمام تلاش خود را در این راه معطوف داشته و خواهد داشت. اما باید توجه داشت که در هیچ جای دنیا پیش بینی با صحت صد در صد وجود ندارد که اگر چنین می شد نام آن را پیش بینی نمی گذاشتند. باید این واقعیت را پذیرفت که ذات پیش بینی با خطا همراه است.
6. کار هواشناسی یک کار جمعی است که توسط حدودا 2500 نفر در سطح کشور انجام می شود. شایسته نیست که با برخوردهای غیر کارشناسی زحمات این عزیزان در هنگامه بروز مسائلی مانند توفان تهران نادیده گرفته شده و زیر سوال برود. برخورد صفر و صد با هواشناسی به آن آسیب می رساند. سازمان هواشناسی کشور سازمانی است که خدمات آن منافع زیادی برای کشور داشته و دارد. برای اثبات این ادعا تنها کافی است با یک مقایسه آماری ساده میزان تلفات انسانی در رابطه با سیل در سال های نه چندان دور با امروز مقایسه گردد. سیل گلستان در سال 1380 حدود 400 نفر کشته و مفقود الاثر به جای گذاشت حال آن که در 13 سال اخیر با آن که سیل های فراوانی مانند سیل قم رود که می توانست هزاران نفر کشته به جای گذارد، در سطح کشور رخ داده است اما تلفات انسانی در آنها بسیار پایین و کمتر از 5 نفر بوده است. نقش اصلی و محوری در کاهش تلفات انسانی، پایش، پردازش، پیش بینی و صدور هشدارهای به هنگام از طریق اطلاعیه و اخطاریه های جوی است که در طی این سال ها توسط سازمان برای بخش های اجرایی کشور ارسال شده است. این پیش آگاهی ها کمک می کنند کشور از مدیریت بحران به مدیریت ریسک برسد که بسیار کم هزینه تر است.
در پایان یادآور می شود دانش هواشناسی یک دانش بنیادی است که در توسعه پایدار نیز نقش محوری دارد. پس باید به این سازمان علمی کمک کرد تا بتواند وظایف خود را در مدیریت ریسک، توسعه پایدار، امور زیربنایی و تصمیم سازی برای مدیریت کشور و در نهایت در امور روزمره مردم به خوبی انجام دهد و نه آن که مورد هجوم قرار گیرد.

روابط عمومی
سازمان هواشناسی کشور

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
تاریخ انتشار: 1393/03/26
منبع: روابط عمومی
تعداد بازدید: 36

[FONT=BMitra !important]جوابیه سازمان هواشناسی به خبرگزاری تابناک

59.jpg

بسم الله الرحمن الرحیم​
تاریخ: 25/03/1393
مدیر مسئول محترم پایگاه اینترنتی تابناک
سلام علیکم​
احتراما به عرض می رساند که سازمان هواشناسی کشور بر این باور است که این حق تمامی شهروندان است که از اخبار کشور و جهان به شکل صحیح مطلع شوند. این سازمان هم چنین یقین دارد که تمام تلاش کارکنان و مدیران پایگاه اطلاع رسانی تابناک بر این اصل استوار است که با ارائه اطلاعات صحیح به مردم عزیز، رسالت خود را به خوبی انجام دهند. با این مقدمه توجه جناب عالی را به نکاتی چند در رابطه با مقاله ‹ خارجی ها توفان دوازدهم خرداد را پیش بینی کرده بودند› که در تاریخ 24 خرداد 1393 در آن سایت بارگذاری شده بود و منبع خبر رسانه های دیگر از جمله خبر۲۰۳۰ شبکه دو سیما قرار گرفت، جلب می نماید. خواهشمند است دستور فرمایید متن کامل این نوشته را برای روشن شدن اذهان عمومی بدون کم و کاست در آن پایگاه بارگذاری نمایند. پیشاپیش از همکاری شما تشکر و قدردانی می شود.
1.آن چه که در پایگاه اینترنتی Weather Underground در ارتباط با توفان تهران آمده است، پیش بینی وضع هوا نیست بلگه گزارش دیدبانی فرودگاه مهرآباد تهران است که مربوط به گذشته بوده و توسط خود سازمان هواشناسی کشور هر نیم ساعت یک بار تولید شده و از طریق سازمان هواشناسی جهانی در اختیار دنیا قرار گرفته و این سایت آن را که به شکل رمز است، رمزگشایی کرده و برای اطلاع کاربران خود در پایگاهش قرار داده است. این سایت برای اطلاع بیشتر کاربران خود در بالای صفحه عبارت Weather History for Tehran, Iran و در ابتدای گزارش عبارت Hourly Weather History & Observations را آورده است. ظاهرا فرد محترمی که این اطلاعات را در اختیار تابناک قرار داده است به این موضوع توجه نداشته و یا با گزارش های هواشناسی آشنا نبوده است. چرا که گزارش های ارائه شده همه به صورت کد متار و یا سینوپ هستند که برای تمامی کارشناسان هواشناسی کاملا شناخته شده اند. در گزارش های متار و سینوپ، هوای حاضر به صورت رمز برای مراکز هواشناسی ملی و جهانی گزارش می شود.
2.پدیده ی توفان 12 خرداد تهران را یک گروه از استادان هواشناس که در دانشگاه های کشور تدریس می کنند بررسی کرده اند و تایید نموده اند که پیش بینی این پدیده با امکانات موجود از چند روز قبل امکان نداشته است. توفان تهران یک پدیده بی سابقه است و نمی شود با آن برخورد غیر علمی کرد. برخوردهای غیر علمی تنها به غبارآلود شدن فضا می انجامد و مشکل هواشناسی را حل نمی کند. برای آشکارسازی علل رخ داد آن باید یک گروه علمی، به دور از جنجال های رسانه ای، موضوع را مورد بررسی قرار داده و علت شکل گیری و تقویت آن را مطالعه و شناسایی نماید تا از آن در پیش بینی های بعدی استفاده شود.
3.رئیس فعلی سازمان که حدود هفت ماه است مدیریت سازمان را پذیرفته اند با 27 سال حضور در سازمان، از کارشناسان با سابقه سازمان هستند که سه مقطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری خود را در رشته هواشناسی گذرانده اند. ایشان 13 سال به عنوان کارشناس و کارشناس مسئول پیش بینی و 5 سال به عنوان مدیرکل پیش بینی و سال ها به عنوان معاون فنی، معاون پژوهشی و مشاور سازمان مشغول به کار بوده اند.
4.با روی کار آمدن مدیریت جدید در سازمان، تقویت مراکز پیش بینی استانها در دستور کار قرار گرفت که راه اندازی و تقویت اداره پیش بینی استان تهران نیز از آن جمله است. این اداره حدود دو ماه است که با کارشناسان با تجربه که سال ها در مرکز پیش بینی ستاد آموزش دیده و تجربه کسب کرده اند فعال شده و امور مربوط به استان را انجام می دهد.
5.داشتن پیش بینی وضع هوا با صحت و دقت بالا حق مردم است و سازمان تمام تلاش خود را در این راه معطوف داشته و خواهد داشت. اما باید توجه داشت که در هیچ جای دنیا پیش بینی با صحت صد در صد وجود ندارد که اگر چنین می شد نام آن را پیش بینی نمی گذاشتند. باید این واقعیت را پذیرفت که ذات پیش بینی با خطا همراه است.
6.کار هواشناسی یک کار جمعی است که توسط حدودا 2500 نفر در سطح کشور انجام می شود. شایسته نیست که با برخوردهای غیر کارشناسی زحمات این عزیزان در هنگامه بروز مسائلی مانند توفان تهران نادیده گرفته شده و زیر سوال برود. برخورد صفر و صد با هواشناسی به آن آسیب می رساند. سازمان هواشناسی کشور سازمانی است که خدمات آن منافع زیادی برای کشور داشته و دارد. برای اثبات این ادعا تنها کافی است با یک مقایسه آماری ساده میزان تلفات انسانی در رابطه با سیل در سال های نه چندان دور با امروز مقایسه گردد. سیل گلستان در سال 1380 حدود 400 نفر کشته و مفقود الاثر به جای گذاشت حال آن که در 13 سال اخیر با آن که سیل های فراوانی مانند سیل قم رود که می توانست هزاران نفر کشته به جای گذارد، در سطح کشور رخ داده است اما تلفات انسانی در آنها بسیار پایین و کمتر از 5 نفر بوده است. نقش اصلی و محوری در کاهش تلفات انسانی، پایش، پردازش، پیش بینی و صدور هشدارهای به هنگام از طریق اطلاعیه و اخطاریه های جوی است که در طی این سال ها توسط سازمان برای بخش های اجرایی کشور ارسال شده است. این پیش آگاهی ها کمک می کنند کشور از مدیریت بحران به مدیریت ریسک برسد که بسیار کم هزینه تر است.
در پایان یادآور می شود دانش هواشناسی یک دانش بنیادی است که در توسعه پایدار نیز نقش محوری دارد. پس باید به این سازمان علمی کمک کرد تا بتواند وظایف خود را در مدیریت ریسک، توسعه پایدار، امور زیربنایی و تصمیم سازی برای مدیریت کشور و در نهایت در امور روزمره مردم به خوبی انجام دهد و نه آن که مورد هجوم قرار گیرد.

روابط عمومی
سازمان هواشناسی کشور

متن ایمیل بنده به یکی از مسئولین هواشناسی در روز گذشته:
Sun, Jun 15, 2014 at 9:08 AM
جناب آقای دکتر ----
--- محترم هواشناسی استان ---
با عرض سلام، ادب و احترام
مشاهده خبر سراسر کذب زیر در سایت پربیننده تابناک برای من بسیار عجیب بود و از مجموعه سازمان هواشناسی کشور خواهش میکنم که به طریقی جلوی اشاعه اینگونه اکاذیب گرفته شود.
اشاره به weather history سایت wunderground و اطلاعات اعلامی دیده بانی ایستگاه مهرآباد بعنوان بایگانی پیش بینی هوا، یا نشان از بی اطلاعی کامل فرد مصاحبه شونده دارد و یا نشان از قصد سوء جهت تخریب آن سازمان محترم. همانطور که جنابعالی بهتر از بنده واقف هستید هیچ سایت هواشناسی معتبری، آرشیو پیش بینی ندارد و از قضا history اشاره شده سایت مذکور همان سایتی هست که بنده از روی اطلاعات ثبت شده در آن پایان نامه را به انجام رساندم. از شما خواهشمندم که به همراه همکاران خود به طریقی جلوی نشر اینگونه اکاذیب را بگیرید.
با سپاس فراوان
متن خبر:
..

محمد رضا جان
خیلی ممنون از اطلاع رسانی خوب و به موقع شما در خصوص درج این خبر و پیگیری هایی که از طریق سازمان انجام دادید.

خیلی خوشحالم که سازمان هواشناسی ملاحظات رو سرانجام کنار گذاشت و از حقانیت خودش دفاع کرد.
این روند در مجموع به نفع هواشناسی و آینده این سازمان خواهد بود که مسلما مردم عزیز هم در اینخصوص ذینفع خواهند شد.

آخرین ویرایش:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
خوب من تو این فرصت سعی کردم که دو نقشه زیر رو که در پستها قبلی در خصوص دو چشم انداز متفاوت آنومالی تراز 500 میلی بار به اشتراک گذاشته بودم رو برای ایستگاه فرودگاه مشهد مستند کنم که خروجی به شرح ذیل شد:

مدل آنالوگ شماره 1 :

9mutfdgy34x5gv0zn5f.png

36144d4ho2b0waum7lx.jpg

مدل آنالوگ شماره 2 :

7vgpk5607fsmkk7p6gd9.png

zgcunka75dfod727w0gj.jpg

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
دوشنبه 26 خرداد1393 ساعت: 16:24توسط:محمود-==نیشابور
باسلام خدمت امیرمحسن عزیز ودوستان امیرمحسن عزیز هفته قبل اداره کل هواشناسی خراسان رضوی اعلام کرده بود هوای بارانی در ماه تابستان از اواخر خردادتا اول مرداد برای خراسان رضوی روزنامه قدس میخواستم ببینم این مطلب صحت داره چون مرکز ملی اقلیم شناسی هم همین رو اعلم کرده نقشه هاش موجوده واگه این جوری نیست برای چه هواشناسی الکی اطلاعیه میده

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
دوشنبه 26 خرداد1393 ساعت: 16:24توسط:محمود-==نیشابور
باسلام خدمت امیرمحسن عزیز ودوستان امیرمحسن عزیز هفته قبل اداره کل هواشناسی خراسان رضوی اعلام کرده بود هوای بارانی در ماه تابستان از اواخر خردادتا اول مرداد برای خراسان رضوی روزنامه قدس میخواستم ببینم این مطلب صحت داره چون مرکز ملی اقلیم شناسی هم همین رو اعلم کرده نقشه هاش موجوده واگه این جوری نیست برای چه هواشناسی الکی اطلاعیه میده

سه شنبه 27 خرداد1393 ساعت: 11:36توسط:امیر محسن-وب سایت هوای مشهد
درود بر محمود عزیز
عرض کنم تا حدودی در جریان خبر مذکور هستم و ظاهرا این خبر در مصاحبه ای با یکی از کارشناسان هواشناسی اعلام شده که تابستان امسال در حدود 10 تا 20 درصد با آنومالی مثبت بارش در خراسان رضوی مواجه خواهیم بود که حالا ظاهرا این خبر بدون هماهنگی لازم با اداره کل منتشر شده. مسلما این موضوع چنانچه در وب سایت اداره کل هواشناسی خراسان رضوی بصورت رسمی منتشر بشه بنظر من قابل استناد خواهد بود ولی با عین این حال باید خدمت تون عرض کنم که میانگین بارش شهر در ماههای جولای-آگوست و سپامبر و بر اساس دوره آماری 60 ساله به شرح ذیل هست:جولای: 1.1 میلیمتر آگوست: 0.7 میلیمتر سپتامبر: 2.1 میلمتر
همانطوریکه می بینید میانگین دوره آماری 60 ساله مشهد عدد خیلی ناچیزیه و پیش بینی افزایش 10 تا 20 درصدی بارش در تابستان امسال با استناد به آمار بلند مدت عدد قابل اعتنایی نیست!شایان ذکر است که در اثر وقوع ناهنجاریهای جوی شهر مشهد،بارشهای حدی تابستانی رو نیز در سال های زیر تجربه کرده:جولای 2002 : 14 میلیمتر
سپتامبر 1995 : 26 میلیمتر سپتامبر 1991 : 15.3 میلیمتر
1986: آگوست: 6.6 میلیمتر - سپامبر: 5.2 میلیمتر
1981 :جولای: 1 میلیمتر- سپتامبر: 15.6 میلیمتر
تابستان سال 2009 هم بسیار پر بارش بود:جولای: 4 میلیمتر- آگوست:0.1 میلیمتر - سپتامبر: 21.1 میلمتر .اگه بخوایم به وضعیت انسو در سالهای مورد اشاره استناد کنیم شرایط به شرح ذیل بوده:2002: النینو 1995: لانینا 1991: النینو 2009:النینو 2009:النینو 1981: خنثی 1986 : النینو همانطوریکه مشاهد میکنید فراوانی وقوع بارشهای تابستانی در سالهای وقوع النینو به نسبت زیاد هست و از اونجائیکه ما در حال حاضر در آستانه ورود به النینو هستیم و خصوصا پیش بینی شده دمای اب در ناحیه نینو 3.4 با تغییر فاز مادیان جولایان از اقیانوس هند به اقیانوس آرام در اواخر ماه ژوئن و اوایل ماه جولای افزایش چشمگیری پیدا کنه و بروز پدیده النینو با احتمال 80 درصد قطعی میشه پس شاید برآورد پژوهشکده اقلیم شناسی در خصوص رخداد آنومالی مثبت بارش انتظار بجایی باشه

DR WHO

کاربر ويژه
درود براى ساير نقاط كشور چى ؟ مثلا شهر اصفهان

ما هم تابستان پر بارش و معتدلى همچون تابستان ٨٣ خواهيم داشت ؟

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا