• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

ramin_neek

New member
البته فشردگی ابر در تصاویر ماهواره دلیل بر پر بارش بودنش حتما نیست خیلی وقتا همین ابرایی که میگید فشردگیشون کمه بارندگی چشمگیری رو سبب میشن!
در کل این سامانه نسبت به 2 سامانه قبل خیلی ضعیفتره .
از 12 شب تا 6 صبح احتماله بارش در تهران بیشتره و امید دارم که یه برفکی ببینیم

حق با شماست هومن جان. :احترام:
یادمه اون سامانه ای که 25 و 26 آذر که اتفاقاً اون هم شمالی محسوب و اتفاقاً اولین و آخرین روز و شب برفی در شهر تهران تا کنون بوده است از سامانه ای بود که لزوماً طبق گفته شما، با ابرهای متراکم و پیوسته ای تشکیل نشده بود الان هم که دوباره عکس ماهواره ای ابرهای اون روز و در آرشیوم نگاه کردم، شاید حتی از سیستم فعلی پراکندگی ابری بیشتری داشت. گرچه گستره وسیعتری از شمال غرب تا شمال شرق کشور رو در برداشت.
منم امیدوارم که همونطور که شما گفتید از بامداد فردا بارش برف تهران شروع بشه.:135:

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
گویند سرما آمده، اما رطوبت نیست، رطوبت می آید می گویند سرما کم ست. گویا این 2 سر ناسازگاری دارند!!!

ramin_neek

New member
j99r4hpj45m2kbz8uxqq.jpg
[/URL][/IMG]

hmi27geecya5ysa4pyl4.jpg
[/URL][/IMG]

rahnama

پدر ایران انجمن
هزاران آفرین به مدیریت تایپیک هواشناسی.
برای اولین بار است می بینم که 34 عزیز حاضر در یک تایپیک هستند.

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
سوال

آیا پدبده های جوی دوره مختص به خود دارند؟

جواب

بله

یعنی مثلا دوره پر برف یا کم برف در هر منطقه وجود داره؟

جواب

بله، در این بین بحث الگوها پیش میاد. در یک دوره (چند ساله و حتی دهه) الگوها به سمت هم پر بارش بودن (رطوبت) و هم سرد (سرما) توام پیش میره. در نتیجه ما از اون دوره بعنوان سرد وبرفی یادمیکنیم مثل دهه 60 و حالت عکس وجود داره.

این مسائل به کنار مساله روز افزون گرمایش جهانی هم باید مد نظر گرفت طبق مطالعات صورت گرفته منحنی دمایی در شهری مثل تهران در طی 50 سال گذشته رو به بالا ست بویژه در دمای کمینه این شیب تند افزایش دمای کمینه نسبت به بیشینه باعث کاهش اختلاف دمای شبانه روز میشه و تضاد دمایی شب و روز کمتر میشه از طرفی طبق همین مطالعات میزان بارش تهران در حال افزایش این افزایش تنها در مقدار و حجم بارش دیده میشه و بالعکس مدت بارش کاهش پیدا می کنه یعنی شدت بارش افزایش و مدت آن کاهش پیدا می کنه. این یعنی ریسک افزاینده وقوع سیل های مخرب در شهر شیبداری مثل تهران.

بنابر این اقلیم شهری مثل تهران به گرمتر و پر بارش تر پیش میره

Dr.ben

کاربر ويژه
این خبر نکات جالب و قابل توجهی داره:

مدیر عامل آب منطقه‌ای گیلان خبر داد

رشد 120 درصدی آب پشت سد سپیدرود
خبرگزاری فارس: مدیر عامل آب منطقه‌ای گیلان از رشد 120 درصدی آب پشت سد سپیدرود نسبت به متوسط 14 سال اخیر خبر داد.

وی با اشاره به ذخیره حدود 815 میلیون مترمکعب آب در پشت سد سپیدرود، خاطرنشان کرد: میزان آب پشت این سد نسبت به سال گذشته با رشد 15 درصدی و نسبت به متوسط 14 سال اخیر با رشد 120 درصدی همراه بوده است.

به گفته آقابیگی، میزان آب ذخیره شده پشت سد سپیدرود نوید بخش رونق کشاورزی در سال آینده است.

وی میزان بارش باران در نیمه دوم سال جاری نسبت به سال گذشته را با کاهش 35 درصدی همراه دانست و افزود: میزان بارش باران در نیمه دوم امسال نسبت به آمار بلند مدت با کاهش 15 درصدی همراه است.

مدیر عامل آب منطقه‌ای گیلان مدیریت درست منابع آبی را عامل افزایش حجم ذخیره آب پشت سد سپیدرود نامید و تصریح کرد: تلاش می‌کنیم منابع آب را از مکان‌های دیگر تامین کنیم تا در فصل کشاورزی آب مورد نیاز موجود باشد.

ramin_neek

New member
8drsi89eqotnl7r8x7j.jpg
[/URL][/IMG]

ابرها که تا اینجا هر چه به جلو رفتیم رو به تحلیل رفتند تا ببینیم که آیا تا ساعات دیگه با تغییر جریانات تغییری در شکل گیری ابرها پیش خواهد آمد یا نه. همچنان امید هست..

ramin_neek

New member
4jze6o34a077elrjjkd.gif
[/URL][/IMG]
8rt3jr03lzvf4sk17vq.gif
[/URL][/IMG]
voq23dmii52xfkjppsh4.gif
[/URL][/IMG]
3oaxehabseqi8ekue396.gif
[/URL][/IMG]
ukr80rdq8l4etlu1oio.gif
[/URL][/IMG]

چقدر صبر کردیم تا کانتر 540 بیاد پایین. حالا هم که تا این عمق آمده پایین سامانه بارشی سراسری در کشور وجود ندارد. تا بوده همین بوده سامانه و سرما مثل مار و پونه هستند برای هم!

hamed*zagros

کاربر ويژه
درود بر دوستان

اینجا تا ظهر برف خوبی بارید و سفید هم کرد ولی از ظهر هوا ابری و از برف خبری نیست. طبق نقشه ها امشب باید برف خوبی بباره!

بارش 48 ساعت گذشته ایلام هم خیلی عجیبه!!

مرکز شهر 31 میلیمتر

فرودگاه 15 میلیمتر!!!!!!!!!!!

ramin_neek

New member
تهران هم که از صبح تا ظهر هوا ابری بود و حتی در برخی نقاط بارش بسیار پراکنده برف و باران داشتیم ظهر ناگهان از حدود ساعت 3 آفتابی شد الان هم نیمه ابری است. دمای هوای مهر آباد هم، _ساعت 6 عصر _ به 6 درجه رسید. امروز حداکثر دمای پایتخت به 8 درجه رسیده بود.

danial-sdt

New member
دنیال جان شما کجای تهران هستید ؟ که اگر برفی بارونی شد بیاید گزارش بدید .

من تو منطقه 10 تهران سمت میدان فتح هستم
ظهر چهار تا قطره بارید و تمام
العان هوا تقریبا صاف است چند تا تیکه کوچیک ابر هم داره
ولی بس نا جوانمردانه سرد است :ذوق زده:

آرش-مشهد

کاربر ويژه
اوج بارش فردا روی شهرستان های فریمان - تربت جام - تایباد و شرق مشهد و احتمالن سرخس خواهد بود
در مورد غرب مشهد هم به نظر من بارش بیشتر از این پیش بینی خواهد بود
دما رو هم قطعا نروژ اشتباه کرده و کمتر خواهد بود

درسته نوید جان. من که خودم به این سامانه خیلی امیدوارم. ببینیم خدا چی میخواد. خداییش بعد اون برف عالی اوایل دی وضع مشهد از خیلی از جاهای ایران بدتر بوده. بر خلاف اون چیزی که فکر میشه تا اینجاش که به نظر من زمستون خوبی برای مشهد نبوده متاسفانه!

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا