• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

pokerface

متخصص هواشناسی
ضمن تشکر از امیر محسن عزیز
در حال حاضر شاهد بلوغ و رسیدن یک سیکلون عرضهای میانی به مراحل نهایی هستیم.سیستم vertically stacked هست یعنی‌ کم فشار سطح و تراز میانی بر هم منطبق شده
برای ارزیابی یک سیکلون از نقشسه‌های ۴ گانه استفاده می‌کنیم.
۱-با نگاه به نقشه تراز ۵۰۰mb مکان تراف و پشته‌ها رو پیدا می‌کنیم.
۲-از نقشه که همزمان فشار سطح دریا و ۱۰۰۰-۵۰۰ mb thickness رو نشون میده جبهه‌‌ها رو رسم می‌کنیم.با نگاه به isobars مرکز کم فشار رو پیدا کرده و در زیر اون به فشرده شدن خطوط ضخامت ۱۰۰۰-۵۰۰ mb نگاه می‌کنیم.اینجا دقیقا مرکز هوای سرد سیکلون هست و خطّ جبهه رو جلوی این به هم فشردگی و در ناحیه گرم سیکلون رسم می‌کنیم.رسم خطّ جبهه‌ گرم سخت تر هست چون فشردگی و تمایز خطوط به اندازهٔ جبهه‌ سرد نیست.
۳-از نقشه رطوبت در تراز ۷۰۰ mb جهت تخمین مکانهای تشکیل ابر و کمک به رسم جبهه‌‌ها استفاده می‌کنیم.
۴-نقشه ماهواره مربوط به تاریخ شروع پیشبینیرو مقایسه می‌کنیم.
جریان هوا در اطراف یک سیکلون عرضهای میانی کمی‌ پیچیده هست.
۱-warm conveyor belt: کمربند جریان هوای جبهه‌ گرم و مرطوب سیکلون هست که پس از حرکت به سمت شمال و بالا رفتن از روی توده هوای سرد در حال عقب نشینی سرد شده و ضمن بارش با رسیدن به تراز ۳۰۰ mb با جریانای قوی غربی سوی‌‌ غرب به شرق پیدا میکنه.البته در هنگام صعود به علت کشیده شدن توسط کم فشار تراز میانی کمرش یک حالت انحنای s مانند پیدا میکنه
۲-dry slot: که به صورت یک ناحیهٔ خالی‌ از water vapor در نقش مشخصه به علت نزول هوای خشک tropopause در غرب مرکز سیکلون هست.می‌دونیم که در مرکز کم فشار سطح هوا در حال صعود هست و بنابر این برای ایجاد تعادل این هوای خشک کمی‌ غرب مرکز کم فشار نزول میکنه که پس از نزول به صورت پاد ساعت گرد به دور مرکز کم فشار می‌چرخه و باعث اضمحلال ابرها و رطوبت می‌شه و ناحیه dry conveyor belt رو ایجاد میکنه
۳-cold conveyor belt: مسیر جریان هوای سرد پیچیده تر هست.هوای سرد در شمال جبهه‌ گرم شروع به حرکت به سمت غرب در زیر warm conveyor belt میکنه مثل حالتی که یک زیر گذر از روی یک ٔپل هوایی رعد میشه.در حین حرکت رطوبت رو از تبخیر سطحی و بارش جبهه‌ گرم بالا دریافت می‌کنه و همینطور که به سمت غرب میره صعود میکنه و در نزدیکی‌ شمال غرب مرکز کم فشار به ۲ قسمت تقسیم میشه.شاخه شمالی‌ به سمت شمال و بعد در جهت بادهای غربی به سمت شرق میره و شاخهٔ جنوبی به جریانات سیکلونی تراز میانی میپیونده و سر شکل کامای معروف سیکلون رو ایجاد میکنه.معمولا در زمستان سنگین‌ترین برف‌ها به خاطره وجود همین کمربند سرد و در محل شمال غرب مرکز کم فشار (که از مرکز کم فشار تا ۲۰۰ میل میتونه فاصله داشته) سطح هست که باند‌های باریک ولی‌ سنگین برف رو به جا میذاره.
متاسفانه من نقشههای روزهای قبل رو دقیق نتونستم برسی‌ کنم ولی‌ احساس می‌کنم مشهد هم تا حدودی تحت تاثیر cold conveyor belt قرار گرفته باشه.

nxof4j390iq2tazj01f.png
l9yu1btiyv4eqtaqm3qs.png
tv641xqw8o00k6yg8beg.png
dv4s5a6ui01s9v4rro2w.jpg
8bi0rfxla8j2mz62xyk2.jpg

آخرین ویرایش:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سلام مجدد با تشکر از بهروز عزیز بابت تحلیلهای بسیار زیباشون مثل همیشه:گل:

دوستان ظاهرا روزهای زیبایی در راه کشور هست و با این مدل من احتمال میدم که تا ده روز آینده بارش برف بسیار خوبی در نواحی شمال ایران و علی الخصوص منطقه شمال شرق کشور رخ بده!

انیمیشن ارتفاع در تراز 500 میلی بار و دما در تراز 850 میلی بار

180 الی 240 ساعت آینده:

guj6wa4hbb99usge1yl.gif

ali.doosti

کاربر ويژه

دوستان ظاهرا روزهای زیبایی در راه کشور هست و با این مدل من احتمال میدم که تا ده روز آینده بارش برف بسیار خوبی در نواحی شمال ایران و علی الخصوص منطقه شمال شرق کشور رخ بده!

180 الی 240 ساعت آینده:

امیرمحسن ما دیگه رفتیم زیر چتر جنب حاره؟طبق این امگای نصفه و نیمه ماهم باید بباریم نه؟
accu هم برای همون روزا تهران برف زده!

ali_kermanshah

کاربر ويژه

180 الی 240 ساعت آینده:

امیرمحسن جان

وضعیت برای کرمانشاه چطوریه ؟؟

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
امیرمحسن ما دیگه رفتیم زیر چتر جنب حاره؟طبق این امگای نصفه و نیمه ماهم باید بباریم نه؟
accu هم برای همون روزا تهران برف زده!

سلام علی جان

اون سامانه ای که ازش صحبت میکنم بنظرم بیشتر و عمده فعالیتش در نیمه شمالی کشور باشه و بارشها در خوزستان پراکنده به نظر میرسند
امیرمحسن جان

وضعیت برای کرمانشاه چطوریه ؟؟

سلام علی جان

عرض کنم خدمت تون شما در اواخر همین هفته با پدیده بارش مواجه هستید و باید بارشهای خوبی هم باشه . در ارتباط با سامانه اواسط فوریه هم منطقه کرمانشاه بارش نسبتاخوبی داره ولی شدت بارش در سواحل دریای کاسپین و نیمه شمالی کشور و خصوصا شمال شرق هست:

mean_sea_level_pressure_and_24h_cumulated_precipitations%21204%21Africa%21msl%21pop%21od%21oper%21w_mslrain%212013020500%21%21chart.gif

mean_sea_level_pressure_and_24h_cumulated_precipitations%21216%21Africa%21msl%21pop%21od%21oper%21w_mslrain%212013020500%21%21chart.gif

mean_sea_level_pressure_and_24h_cumulated_precipitations%21228%21Africa%21msl%21pop%21od%21oper%21w_mslrain%212013020500%21%21chart.gif

arashz

مدیر بخش هواشناسی
تقدیم به همه دوستان، فرصت نشده بود تا الان آپ کنم:

یک شنبه 15 بهمن 91

nn0j57utpr935knbhvcf.jpg

mtdp8pw49g8xe0r7y9cd.jpg

5mlapcnotgnkwk8ciksl.jpg
7gg7l7ebdutavq2ts654.jpg

jvm6j0h937o6vleh1ale.jpg

مکان عکس هم که کاملا مشخص هست، پل بلوار فرهنگ، تقاطع نیایش و چمران.

ali_kermanshah

کاربر ويژه

سلام علی جان

عرض کنم خدمت تون شما در اواخر همین هفته با پدیده بارش مواجه هستید و باید بارشهای خوبی هم باشه . در ارتباط با سامانه اواسط فوریه هم منطقه کرمانشاه بارش نسبتاخوبی داره ولی شدت بارش در سواحل دریای کاسپین و نیمه شمالی کشور و خصوصا شمال شرق هست:

راستش الان که شما این نقشه ها را گذاشتی برای سفید پوش شدن دوباره شهرمون امیدوار شدم :گل:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
پوشش ابر در 228 ساعت آینده:

high%2C_medium_and_low_cloud_cover%21228%21Africa%21cloud%21pop%21od%21oper%21w_clouds%212013020500%21%21chart.gif

240 ساعت آینده و شکل گیری جبهه بر روی نیمه شرقی کشور و تغذیه رطوبتی مناسب از عرضهای جنوبی:

high%2C_medium_and_low_cloud_cover%21240%21Africa%21cloud%21pop%21od%21oper%21w_clouds%212013020500%21%21chart.gif

arashz

مدیر بخش هواشناسی
از دوستان عزیز خواهش میکنم این بحث رو همینجا خاتمه بدید، ممنون میشم از همکاری صمیمانه شما :گل:

mohamad_73

کاربر ويژه
تقدیم به همه دوستان، فرصت نشده بود تا الان آپ کنم:

یک شنبه 15 بهمن 91

nn0j57utpr935knbhvcf.jpg

mtdp8pw49g8xe0r7y9cd.jpg

5mlapcnotgnkwk8ciksl.jpg
7gg7l7ebdutavq2ts654.jpg

jvm6j0h937o6vleh1ale.jpg

مکان عکس هم که کاملا مشخص هست، پل بلوار فرهنگ، تقاطع نیایش و چمران.

هوا به قدری تمیزه که کوه های تهران از ورامین کامل واضح هستن
پریشب بودش فک کنم ساعت چهار بامداد داشت برف باران شدیدی میومد که خیلی مدتش کم بود

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا