در این مورد اطلاعات من بسیار اندک هست. شاید هم من اشتباه می کنم و دلیلش آفت نباشه. ولی رفتم چند تا عکس گرفتم. ببینید بیشتر گل هاش به میوه تبدیل نشدن:
من آفتی در این تصویر ندیدم دکتر جان.
بین 15 تا %25 از شکوفه ها بریزن طبیعی هست.اما در این عکس واضحه که تلفات بیشتر از این حرفاست.
این اتفاق می تونه به خاطر ضعف خاک باشه.تو این تصاویر چون تعداد برگ ها محدود است نمی تونم نظر بدم.اگر در برگ ها زردی،یا ... دیدین می تونه ضعف خاک یکی از دلایل باشه.برای آگاهی از این امر باید خاک رو آزمایش کرد تا مثلا درصد فقر آهن،پتاسیم یا... مشخص بشه.
اما اگر آفتی دیدین،مثل شته ها،سوسک ها و شپشک ها می تونین از سم مالاتیون 1.5 یا حتی 2 در 1000 هم استفاده کنید.برای انسان خطر ناک نیست.نتیجه خوبی برای کنترل می ده و سریع هم تجزیه می شه و نگرانی از حیث مسمومیت میوه ها وجود نداره.
اما به نظرم علت اصلی وضعیت آب و هوایی امسال هست.متاسفانه اگر علت این باشه،کاری نمی شه کرد و از دست ما خارجه.به خاطر تغییرات شدید دمایی که در دو ماه اخیر داشتیم و هوای گرم،این درخت ها خیلی زود به شکوفه نشستن متاسفانه.روز ها هوای گرمه و شب ها سرد میشه.اگر الان برف بباره ممکنه همین مقداری رو هم که الان روی درختتون هست از بین ببره.
وضعیت درختان امسال خیلی خوب داره نشون می ده که شرایط آب و هوای زمستان امسال نرمال نیست.