• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
پیش بینی بارش ناهنجاری بارش برای ماههای آپریل- می- ژوئن:

skill_NMME_ensemble_prate_season1.png

aria_tehran

کاربر ويژه
دقایقی که رفتم بیرون تو سایه هوا خوبه و اذیت نمیکنه آدمو ولی تو آفتاب واقعا اذیت شدم و عرق کردم
الان حتی باد با سرعت 100 کیلومترم بیاد آدم کوچکترین احساس سرمایی نمیکنه

پسرخاله

کاربر ويژه
امروز و فردا اوجه گرماست بعیده از دوشنبه تا 7 فروردین مثه این یکی دو روز هوا گرم بشه!
نقشه ها هم به شدت متغیرن و اصلا بیشتر از 5 یا 6 روز نمیشه روشون حساب کرد
تهران جا داره امروزو فردا تا 25+ هم بالا بره

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
این مدل پیش بینی دمایی:

NMME_ensemble_tmp2m_season1.png

مدل هواشناسی کانادا هم که اصلا اعتقادی به دمای بیشتر از نرمال در نیمه شرقی ایران در بهار 92 نداره:

CMC1_ensemble_tmp2m_season1.png

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی

سلام مهرداد جان

خیلی ممنون از تحلیلتون.

می خواستم اگه امکانش هست در مورد این تغییر الگوی جوی که اظهار لطف کردید در فوروم قرار دادید یک مقدار تخصصی تر بحث کنید و من احتیاج به دونستن منابع و نقشه هایی دارم که شما رو متقاعد کرده که این تغییر الگو در راه هست.

خیلی ممنون میشم اگه نقشه ها رو هم بذارید

سلام امير

خيلي ممنون

طبق اون پيش بيني سازمان ملي اقيانوس شناسي و پژوهشكده اقليم شناسي و همين طور طبق مدل معتبر NMME كه برايند 6 مدل مطرح و بنام CFSv2 CMC1، CMC2، GFDL، NCAR، NASA هست، براي 3 ماهه آپريل تا ژوئن بيشتر مناطق كشور در حدود 0.5 تا 1 درجه نسبت به نرمال بيشتر ديده ميشه:

يكي از مدل هاي بلند مدت معتبر CFSv2 هست، طبق اين مدل هم دماي مناطق شمال شرق آسيا تا حدي سيبري كمتر از نرمال ديده ميشه در صورتي كه مناطق شرقي خاورميانه دماي بالاتر از نرمال دوره رو دارن:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
خدا رو شکر من در ارشیوم یکسری از نقشه های پیش بینی فصلی سایت bell weather رو دارم

در آپدیت مورخ 12/09/2012 یک سری نقشه برای بارش کشور منتشر شده بود که بنظرم تا حالا محقق شده.

مهرداد جان میخواستم نظرت رو در این خصوص بدونم:

m4s8am2yr6xpw26mhc.png

txe5qzjqat82ym8as3jy.png

eyrhf4xdaqt8s0ss0f3h.png

navid-mashhad

کاربر ويژه
1jf64ztrmnolkeyya6js.png

آدم میمونه چی بگه!

سلام دوستان!
من فکر می کنم این سرسبزی بیشتر به خاطر کانال آب بزرگی باشه که آب آمودریا و سیر دریا رو از ازبکستان به ترکمنستان منتقل می کنه ( یکی از عوامل خشک شدن دریاچه آرال ) در ترکمنستان مزارع اشتراکی بزرگی وجود داره که از آب همون کانال استفاده می کنن و در ضمن برای حفظ مراتع قوانین سختی دارن ( همونطور که محسن گفت )
اگرنه از نظر آب و هوا زیاد جالب نیست و بیشترین بارش ترکنستان در مرز ایران منطقه فیروزه 380 میلی متره و در مناطق داخلی بارش تا 100 میلی متر در سال کاهش پیدا می کنه!!

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
خدا رو شکر من در ارشیوم یکسری از نقشه های پیش بینی فصلی سایت bell weather رو دارم

در آپدیت مورخ 12/09/2012 یک سری نقشه برای بارش کشور منتشر شده بود که بنظرم تا حالا محقق شده.

مهرداد جان میخواستم نظرت رو در این خصوص بدونم:

m4s8am2yr6xpw26mhc.png

txe5qzjqat82ym8as3jy.png

eyrhf4xdaqt8s0ss0f3h.png

امير جان اين از مدل CFS براي پيش بيني استفاده ميكنه و خوب مدل CFS تا حدي براي منطقه ما جواب ميده اما به نظر من بهتره از برايند مدل ها استفاده بشه علاوه بر اون بهتره در كنار اين مدل ها به پيش بيني الگوهاي تراز 200، 500 ، 700 و همينطور الگوي باد هاي 200 و 850 هكتوپاسكال توجه بشه.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سلام دوستان!
من فکر می کنم این سرسبزی بیشتر به خاطر کانال آب بزرگی باشه که آب آمودریا و سیر دریا رو از ازبکستان به ترکمنستان منتقل می کنه ( یکی از عوامل خشک شدن دریاچه آرال ) در ترکمنستان مزارع اشتراکی بزرگی وجود داره که از آب همون کانال استفاده می کنن و در ضمن برای حفظ مراتع قوانین سختی دارن ( همونطور که محسن گفت )
اگرنه از نظر آب و هوا زیاد جالب نیست و بیشترین بارش ترکنستان در مرز ایران منطقه فیروزه 380 میلی متره و در مناطق داخلی بارش تا 100 میلی متر در سال کاهش پیدا می کنه!!

سلام نوید جان

علت اون همه سرسبزی در اون منطقه به دلیل حجم عظیم آب سد دوستی هست که از طرق رودخانه هریررود و یا همون تجن در طول بیش از 9 ماه سال وارد کشور ترکمنستان میشه و بعد از مشروب کردن اراضی این کشور در ریگزاریهای صحرای قره قوم فرو میره !

قره‌قوم

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو
مختصات:
17px-WMA_button2b.png
‏۲۳٫۱۰″ ۲۶′ ۵۸°شرقی ‏۰۸٫۴۰″ ۱۵′ ۴۰°شمالی (نقشه)

تصویر قره‌قوم از بالا توسط ناسا.

نمایی از بیابان قره‌قوم.

بیابان قره‌قوم (به معنای شن سیاه)، بیابانی است در آسیای میانه و یکی از بزرگ‌ترین کویرهای شنی جهان که حدود ۷۰ درصد از مساحت کشور ترکمنستان (۳۵۰ هزار کیلومتر مربع) را پوشانده‌است.[SUP][۱][/SUP]
این بیابان از دریاچه آرال در شمال تا کوهستان‌های کپه‌داغ در جنوب، و از رودخانهٔ آمودریا بیابان قیزیل قوم در شمال شرق تا دریای خزر در غرب گسترش پیدا کرده‌است.[SUP][۲][/SUP]
این بیابان نواحی غربی، مرکزی و شمالی ترکمنستان را دربرگرفته، و ادامهٔ آن به قزاقستان هم کشیده شده‌است.[SUP][۳][/SUP]
قره‌قوم با میانگین ۶٫۵ نفر در هر کیلومتر مربع سرزمینی کم‌جمعیت است و بارندگی در آن هم بسیار کم است به صورتی که در برخی مناطق آن هر ده سال یک بار مقداری بارش دیده می‌شود.
کانال بزرگ قره‌قوم به طول تقریبی ۸۰۰ کیلوتر از این بیابان عبور می‌کند. واحه‌های مرو و تجن از مناطق مهم کشت پنبه در امتداد این کانال در بیابان قره‌قوم هستند و راه آهن سراسری خزر نیز از این بیابان عبور می‌کند. قره‌قوم دارای منابع غنی نفت و گاز طبیعی است. حفره آتشینی به نام دروازه جهنم از مکان‌های دورافتاده ولی دیدنی در قره‌قوم است.
در صحرای مرکزی قره‌قوم ترکمنستان میدان گازی عظیم «زامکی داروین» قرار دارد که گاز آن در اعماق حدود ۱۲۰۰ الی ۱۳۰۰ متری قابل دسترسی است ولی هرچه به طرف شرق برویم-به سمت دشت مرغاب-این ذخایر در اعماق حدود ۷۰۰۰ الی ۸۰۰۰ متری قرار دارند.[SUP][۴][/SUP]
رودخانهٔ تجن که از به هم پیوستن دو رودخانهٔ هریرود و کشف‌رود در محل پل خاتون در مرزهای ایران و ترکمنستان به وجود می‌آید، از دیگر رودخانه‌های مهم ترکمنستان است که حدود ۱۲۵ کیلومتر از مرزهای ایران و ترکمنستان را تشکیل می‌دهد و سپس به طول ۹۰ کیلومتر در خاک ترکمنستان جریان می‌یابد و سرانجام در ریگزارهای قره‌قوم فرو می‌رود.[SUP][۵][/SUP]

دشت درگز در شمالی‌ترین بخش استان خراسان شمالی ایران واقع شده و از نظر تقسیمات آب‌شناختی، جزو زیرحوضه‌های کویر قره‌قوم به‌شمار می‌آید. سالانه مقادیر زیادی آب به صورت سطحی و زیرزمینی از این منطقه خارج و به کشور ترکمنستان می‌ریزد.[SUP][۶][/SUP]

کانال قره‌قوم

برای بهبود وضعیت جغرافیایی ترکمنستان که بیش از دوسوم مساحت آن را صحرای بزرگ قره‌قوم پوشانده‌است در سال ۱۳۳۵ش/۱۹۵۶م‌ کانالی به نام کانال قره‌قوم در این بیابان ایجاد شد.
این کانال به طول ۱۳۴۰ کیلومتر و عرض ۱۲۰ متر حجم عظیمی آب را از آمودریا در مرز شرقی ترکمنستان به دریای خزر در مرز غربی آن منتقل کرده بر سر راه خود حدود یک میلیون هکتار زمین را آبیاری می‌نماید. این کانال در واقع ستون فقرات اقتصاد کشاورزی ترکمنستان است و علاوه بر آن به کار حمل و نقل بار به وسیله کشتی و تولید برق نیز می‌آید.[SUP][۷][/SUP]
با احداث این کانال بخش‌های گسترده‌ای از بیابان‌های ترکمنستان آبیاری و به زیرکشت پنبه رفت و گروهی از عشایر دام‌پرور ترکمن در حاشیهٔ آن اسکان داده شدند.[SUP][۸][/SUP]
در سال ۲۰۰۰ دولت ترکمنستان با هدف جمع‌آوری و انبار آب‌های روخانه‌های منطقه، اقدام به تأسیس دریاچه‌ای نیز در صحرای قراقوم نمود.

آخرین ویرایش:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی

امير جان اين از مدل CFS براي پيش بيني استفاده ميكنه و خوب مدل CFS تا حدي براي منطقه ما جواب ميده اما به نظر من بهتره از برايند مدل ها استفاده بشه علاوه بر اون بهتره در كنار اين مدل ها به پيش بيني الگوهاي تراز 200، 500 ، 700 و همينطور الگوي باد هاي 200 و 850 هكتوپاسكال توجه بشه.

مهرداد جان

خیلی ممنون کاملا باهت موافقم. خوب حالا جدای از این نقشه ها تحلیل و چشم اندازی که خودت از بهار 92 متصور هستی چی هست با توجه به نوسانات شاخص های دورپیوندی !

ممنون

Rastegari

Banned
این مدل پیش بینی دمایی:

NMME_ensemble_tmp2m_season1.png

مدل هواشناسی کانادا هم که اصلا اعتقادی به دمای بیشتر از نرمال در نیمه شرقی ایران در بهار 92 نداره:

CMC1_ensemble_tmp2m_season1.png

بنظرم با این دما یخ های قطب شمال بیشتر از گذشته آب میشه! حتما یه ناهنجاری های رو همراه خواهد داشت. :چشمک2:

خداکنه خاورمیانه یکم بارشش بیشتر بشه! :نیش:

navid-mashhad

کاربر ويژه

کانال قره‌قوم

برای بهبود وضعیت جغرافیایی ترکمنستان که بیش از دوسوم مساحت آن را صحرای بزرگ قره‌قوم پوشانده‌است در سال ۱۳۳۵ش/۱۹۵۶م‌ کانالی به نام کانال قره‌قوم در این بیابان ایجاد شد.
این کانال به طول ۱۳۴۰ کیلومتر و عرض ۱۲۰ متر حجم عظیمی آب را از آمودریا در مرز شرقی ترکمنستان به دریای خزر در مرز غربی آن منتقل کرده بر سر راه خود حدود یک میلیون هکتار زمین را آبیاری می‌نماید. این کانال در واقع ستون فقرات اقتصاد کشاورزی ترکمنستان است و علاوه بر آن به کار حمل و نقل بار به وسیله کشتی و تولید برق نیز می‌آید.[SUP][۷][/SUP]
با احداث این کانال بخش‌های گسترده‌ای از بیابان‌های ترکمنستان آبیاری و به زیرکشت پنبه رفت و گروهی از عشایر دام‌پرور ترکمن در حاشیهٔ آن اسکان داده شدند.[SUP][۸][/SUP]
در سال ۲۰۰۰ دولت ترکمنستان با هدف جمع‌آوری و انبار آب‌های روخانه‌های منطقه، اقدام به تأسیس دریاچه‌ای نیز در صحرای قراقوم نمود.

درسته محسن جان کلا از سمت ایران و افغانستان آب زیادی به ترکمنستان میریزه !!
حتی همین آب چهل بازه پشت خونه شما هم به کشف رود و در نهایت به ترکمنستان میریزه!!
اما همین قسمت از نوشته شما داره میگه کانال آب قره قوم با عرض 120 متر !!!!! آب آمو دریا رو ( تقریبن همشو ) میاره به ترکمنستان !!

در کل خود ترکمنستان کشور کم آب و خشکیه و وابسته به آب همسایگان !!

rahsazan

کاربر ويژه
مشهد

Sunday17 March
Long term forecast
[TH]Monday18 March[/TH]
[TH]Tuesday19 March[/TH]
[TH]Wednesday20 March[/TH]
[TH]Thursday21 March[/TH]
[TH]Friday22 March[/TH]
[TH="class: weekend, bgcolor: #ADD4E4"]Saturday23 March[/TH]
[TH="class: weekend, bgcolor: #ADD4E4"]Sunday24 March[/TH]
[TH]Monday25 March[/TH]

[TR]
[TD]
02d.png
[/TD]
[TD]
03d.png
[/TD]
[TD]
09.png
[/TD]
[TD]
05d.png
[/TD]
[TD]
03d.png
[/TD]
[TD]
04.png
[/TD]
[TD]
04.png
[/TD]
[TD]
01d.png
[/TD]
[TD]
04.png
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: temperature plus"]22°[/TD]
[TD="class: temperature plus"]24°[/TD]
[TD="class: temperature plus"]18°[/TD]
[TD="class: temperature plus"]9°[/TD]
[TD="class: temperature plus"]10°[/TD]
[TD="class: temperature plus"]13°[/TD]
[TD="class: temperature plus"]17°[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]0 mm precipitation per 24 hours[/TD]
[TD]8 mm precipitation per 24 hours[/TD]
[TD]4.7 mm precipitation per 24 hours[/TD]
[TD]1.1 mm precipitation per 24 hours[/TD]
[TD]2.1 mm precipitation per 24 hours[/TD]
[TD]0.2 mm precipitation per 24 hours[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
vindpil.0025.300.png
[/TD]
[TD]
vindpil.0025.260.png
[/TD]
[TD]
vindpil.0050.130.png
[/TD]
[TD]
vindpil.0025.310.png
[/TD]
[TD]
vindpil.0025.095.png
[/TD]
[TD]
vindpil.0025.060.png
[/TD]
[TD]
vindpil.0000.070.png
[/TD]
[TD]
vindpil.0000.040.png
[/TD]
[TD]
vindpil.0025.095.png
[/TD]
[/TR]

Rastegari

Banned
اینو دیگه داخل کتاب تاریخ هم پیدا نمی کنید چه برسه به کتاب جغرافیا!!! :خنده2:

اصلا چی شدش؟ یادش گرامی!

استان کرمان
دریاچه جازموریان:

map1.jpg

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی

مهرداد جان

خیلی ممنون کاملا باهت موافقم. خوب حالا جدای از این نقشه ها تحلیل و چشم اندازی که خودت از بهار 92 متصور هستی چی هست با توجه به نوسانات شاخص های دورپیوندی !

ممنون

من در مقام پيش بيني نيستم

اما طبق اطلاعات پيوند از دورها انتظار من اينه :

پيش بيني شاخص النينو_نوسان جنوبي كه روندي رو به گرم شدن پهنه آبي آرام حاره اي رو نشون ميده :

nino34.NMME.png
پيش بيني شاخص نوسان 2 قطبي اقيانوس هند بيانگر وقوع شرايط خنثي و سپس فاز منفي ست.

poama.iod.png

طبق اطلاعات فوق احتمالا بارش هاي نرمال با تمايل به كمتر از نرمال رو داريم البته شمال غرب كشور تمايل بيشتر به فرا نرمال داره. دما هم بالاتر از نرمال خواهد بود.

ماهان.

کاربر ويژه

من در مقام پيش بيني نيستم

اما طبق اطلاعات پيوند از دورها انتظار من اينه :

پيش بيني شاخص النينو_نوسان جنوبي كه روندي رو به گرم شدن پهنه آبي آرام حاره اي رو نشون ميده :

nino34.NMME.png
پيش بيني شاخص نوسان 2 قطبي اقيانوس هند بيانگر وقوع شرايط خنثي و سپس فاز منفي ست.

poama.iod.png

طبق اطلاعات فوق احتمالا بارش هاي نرمال با تمايل به كمتر از نرمال رو داريم البته شمال غرب كشور تمايل بيشتر به فرا نرمال داره. دما هم بالاتر از نرمال خواهد بود.

چه سالی شود امسال!

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا