Amir Mohsen
متخصص بخش هواشناسی
پیش بینی بارش ناهنجاری بارش برای ماههای آپریل- می- ژوئن:
سلام مهرداد جان
خیلی ممنون از تحلیلتون.
می خواستم اگه امکانش هست در مورد این تغییر الگوی جوی که اظهار لطف کردید در فوروم قرار دادید یک مقدار تخصصی تر بحث کنید و من احتیاج به دونستن منابع و نقشه هایی دارم که شما رو متقاعد کرده که این تغییر الگو در راه هست.
خیلی ممنون میشم اگه نقشه ها رو هم بذارید
آدم میمونه چی بگه!
خدا رو شکر من در ارشیوم یکسری از نقشه های پیش بینی فصلی سایت bell weather رو دارم
در آپدیت مورخ 12/09/2012 یک سری نقشه برای بارش کشور منتشر شده بود که بنظرم تا حالا محقق شده.
مهرداد جان میخواستم نظرت رو در این خصوص بدونم:
سلام دوستان!
من فکر می کنم این سرسبزی بیشتر به خاطر کانال آب بزرگی باشه که آب آمودریا و سیر دریا رو از ازبکستان به ترکمنستان منتقل می کنه ( یکی از عوامل خشک شدن دریاچه آرال ) در ترکمنستان مزارع اشتراکی بزرگی وجود داره که از آب همون کانال استفاده می کنن و در ضمن برای حفظ مراتع قوانین سختی دارن ( همونطور که محسن گفت )
اگرنه از نظر آب و هوا زیاد جالب نیست و بیشترین بارش ترکنستان در مرز ایران منطقه فیروزه 380 میلی متره و در مناطق داخلی بارش تا 100 میلی متر در سال کاهش پیدا می کنه!!
امير جان اين از مدل CFS براي پيش بيني استفاده ميكنه و خوب مدل CFS تا حدي براي منطقه ما جواب ميده اما به نظر من بهتره از برايند مدل ها استفاده بشه علاوه بر اون بهتره در كنار اين مدل ها به پيش بيني الگوهاي تراز 200، 500 ، 700 و همينطور الگوي باد هاي 200 و 850 هكتوپاسكال توجه بشه.
این مدل پیش بینی دمایی:
مدل هواشناسی کانادا هم که اصلا اعتقادی به دمای بیشتر از نرمال در نیمه شرقی ایران در بهار 92 نداره:
کانال قرهقوم
برای بهبود وضعیت جغرافیایی ترکمنستان که بیش از دوسوم مساحت آن را صحرای بزرگ قرهقوم پوشاندهاست در سال ۱۳۳۵ش/۱۹۵۶م کانالی به نام کانال قرهقوم در این بیابان ایجاد شد.
این کانال به طول ۱۳۴۰ کیلومتر و عرض ۱۲۰ متر حجم عظیمی آب را از آمودریا در مرز شرقی ترکمنستان به دریای خزر در مرز غربی آن منتقل کرده بر سر راه خود حدود یک میلیون هکتار زمین را آبیاری مینماید. این کانال در واقع ستون فقرات اقتصاد کشاورزی ترکمنستان است و علاوه بر آن به کار حمل و نقل بار به وسیله کشتی و تولید برق نیز میآید.[SUP][۷][/SUP]
با احداث این کانال بخشهای گستردهای از بیابانهای ترکمنستان آبیاری و به زیرکشت پنبه رفت و گروهی از عشایر دامپرور ترکمن در حاشیهٔ آن اسکان داده شدند.[SUP][۸][/SUP]
در سال ۲۰۰۰ دولت ترکمنستان با هدف جمعآوری و انبار آبهای روخانههای منطقه، اقدام به تأسیس دریاچهای نیز در صحرای قراقوم نمود.
Sunday17 March |
---|
مهرداد جان
خیلی ممنون کاملا باهت موافقم. خوب حالا جدای از این نقشه ها تحلیل و چشم اندازی که خودت از بهار 92 متصور هستی چی هست با توجه به نوسانات شاخص های دورپیوندی !
ممنون
من در مقام پيش بيني نيستم
اما طبق اطلاعات پيوند از دورها انتظار من اينه :
پيش بيني شاخص النينو_نوسان جنوبي كه روندي رو به گرم شدن پهنه آبي آرام حاره اي رو نشون ميده :
پيش بيني شاخص نوسان 2 قطبي اقيانوس هند بيانگر وقوع شرايط خنثي و سپس فاز منفي ست.
طبق اطلاعات فوق احتمالا بارش هاي نرمال با تمايل به كمتر از نرمال رو داريم البته شمال غرب كشور تمايل بيشتر به فرا نرمال داره. دما هم بالاتر از نرمال خواهد بود.