• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
[FONT=Vazir,times,serif]آپدیت: پنجشنبه 15 فروردین 1392 ساعت 10:30

اخطاریه شماره 1

[FONT=tahoma,verdana,Vazir,helvetica,sans-serif]با اعتماد به آخرین خروجی نقشه های امروز ، بنظر میرسه که سامانه فعالی که از روز جمعه 16 فروردین 1392 فعالیتش در سطح کشور آغازخواهد کرد. سلول بسته ای (CUTOFF Low ) که در اثر جدا شدن از جریانات شرق سوی تراز میانی جو در روزهای پیش رو در نواحی جنوبی کشور از جمله خلیج پارس و دریای عمان استقرار خواهد یافت و منجر به گردیان فشاری بالایی در نواحی جنوبی کشور و انتقال رطوبت بسیار خوبی به نیمه جنوبی خواهد گردید.
umbi5gjgqvhc297b0j9.jpg

[FONT=tahoma,verdana,Vazir,helvetica,sans-serif]سلول بسته پیشرو از نوع Hp-Neutral-Cutoff Low میباشد که در مسیر حرکت پادگرد ساعت خودش از غرب به شرق با بارشهای سنگینی در تراف جنوبی- شرقی و شمال شرقی آن همراه خواهد بود.

252jzfx8drwc6zc6u1f.jpg


بنابراین از روز جمعه 16 فروردین لغایت اواخر وقت روز دوشنبه 19 فروردین در استانهایی همچون فارس- شمال بوشهر - هرمزگان- لرستان- کهکیلویه و بویر احمد، چهارمحال و بختیاری و خصوصا کرمان- شرق یزد- سیستان و بلوچستان ، خراسان جنوبی با توجه به مدت و شدت بارش و همچنین احتمال بارش شدید تگرگ، طغیان رودخانه ها و مسیلها و آبگرفتگی معابر درون شهری و برون شهری دور از انتظار نمیباشد. با توجه به موارد فوق الذکر از هر گونه اتراق در محدوده رودخانه ها در استانهای مذکور باید خود داری بشه و به عشایر و کوهنوردان هم توصیه میشه به دلیل احتمال برخورد صاعقه از رفتن به ارتفاعات جدا خوداری نمایند.
شایان ذکر است که در روزهای مذکور به دلیل افزایش سرعت باد خلیج همیشه پارس و دریای عمان به شدت طوفانی خواهد بود
 

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
نميدونم شايد خبر وقوع سيل در بوينس آيرس آرژانتين رو از خبرها شنيده باشيد، شايد براتون جالب باشه كه مشخصات اين سيل رو بدونيد:

شروع : 1 آپريل
خاتمه : 3 آپريل
مدت بر حسب روز: 3
تلفات: 31
بي خانمان: 0
شدت: 2
بزرگي: 5
مساحت تحت تاثير: 18135.4 كيلومتر مربع
علت اصلي: باران سيل آسا
 

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
همانطور كه مي دونيد پارسال قبل از شروع فصل موسمي، مونسون هند رو در حد قابل قبول پيش بيني كرديم و ديديم كه مونسون در هند ضعيف بوده و وارد جنوب شرق كشور نشد.

طبق مطالعات اوليه با توجه به مدل هاي فعلي، به نظر ميرسه امسال مونسون هند به حالت نرمال خودش نسبت به سال گذشته نزديك تر باشه، و اين احتمال وجود داره كه بخش هاي جنوب شرقي كشور از بارش هاي تابستانه موسمي برخوردار باشن. با توجه به اين مطلب در صورت تحقق اين امر، نبايد همچون 2 تابستان گذشته توقع بارش و كاهش شديد دما رو در بخش هاي شمالي و دامنه هاي البرز به اون شدت و وسعت در تابستان امسال داشت. قطعا با گذشت زمان ميشه دقيق تر اظهار نظر كرد.

اضافه كنم كه فصل مونسون هند تا كمتر از 2 ماه ديگه آغاز خواهد شد. هر ساله از اواخر ماه مي جريانات مونسون از بخش هاي شرق و جنوب شرق وارد شبه قاره شده و تا اواسط ژوئيه كل شبه قاره رو در بر مي گيره.
 

Rastegari

Banned
گرم شدن زمین یا گرمایش زمین

~~~

روند گرم شدن زمین بین سال های ۱۸۵۰ تا ۲۰۰۶
Instrumental_Temperature_Record.png






میانگین انحراف دمای نقاط مختلف زمین از وضع عادی خود در اثر این پدیده


Global_Warming_Map.jpg


 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
مطابق با خروجی نقشه های امروز و با توجه به روند مثبت شدن شاخص های نوسان اقیانوس اطلس شمالی و اقیانوس منجمد شمالی بارشها از اواخر وقت روز سه شنبه پیشرو ( 20 فروردین)نیمه شمالی خصوصا استانهای اردبیل- گیلان - مازندران- گلستان- خراسان شمالی و خراسان رضوی را در بر خواهد گرفت.

برای روز سه شنبه هم احتمال وقوع بارشهای رگبار بهمراه رعد و برق در استانهای کردستان-کرمانشاه- همدان- مرکزی - تهران - سمنان و شرق اذربایجان شرقی دور از انتظار نمیباشد.
 

Rastegari

Banned
تندر
تندر صدای ایجاد شده ناشی از آذرخش است. بسته به نوع آذرخش و فاصله شنونده از منشأ صدا، تندر ممکن است صدایی زیر و تیز و سریع یا غرشی سنگین و بم باشد. افزایش ناگهانی فشار و دما موجب انبساط سریع هوای اطراف کمربند آذرخش می شود و این انبساط صوت شنیده شده را ایجاد می کند. به دلیل بسیار بزرگتر بودن سرعت نور از صوت، می توان فاصله از محل آذرخش را با اندازه گیری اختلاف زمانی دیده شدن آذرخش و شنیده شدن صدای آن محاسبه کرد.


ابرهای کومولونیمبوس معمولاً طوفان های تندری را ایجاد می کنند

Anvil_shaped_cumulus_panorama_edit_crop.jpg


 

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
مطالعات اوليه دماي كشور رو طي سه ماهه مي تا ژوئيه بالاتر از نرمال نشون ميدن، بنابر اين تابستان گرمي رو در پيش داريم.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
در اثر فعالیت سامانه پیشرو احتمال بروز یک همچین جبهه ای در نواحی جنوبی کشور بسیار محتمل هست:

qf8u02n2gknihogaxxh.jpg
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
[FONT=Vazir,times,serif]آپدیت: پنجشنبه 15 فروردین 1392 ساعت 11:15

چشم انداز بارش شامگاه یکشنبه 18 فروردین

8z275y39s11firly2ot.jpg
[FONT=Vazir,times,serif]
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
دیگه فکر کنم مشهد و قوچان روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفته آینده اولین رگبار و رعد و برق سال 1392 رو تجربه کنند:گل:
 

محمد بجنورد

کاربر ويژه
سلام دوستان

صبح نزدیک به ظهرتون بخیر!!!صفحات قبل رو که خوندم واقعا از تحلیل های اساتید لذت بردم،دم همتون گرم:گل:
 

Rastegari

Banned
الان اخبار گفت بارش های بسیار بسیار سنگین در پیش روی استان های سمنان و گلستان و خراسان شمالی خواهد بود!!!
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا