• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Dr.ben

کاربر ويژه
درود !
دکترجون بی زحمت یه توضیحی درباره میزان بارش بهاری سواحل ارایه میفرمایید !
گویا به دلیل سرد بودن آب دریای خزر از یه طرف و تمایل کمتر نفوذ پرفشار به سمت سواحل کمترین مقدار بارش در بهاره ولی نیمه دوم تابستان و پاییز کاملا برعکس میشه !
درسته دکترجان ؟

سلام درود فراوان بر امیر.
یه مقاله در مورد بارش بهاری سواحل کاسپین داشتم الان نمی دونم کجاست. ولی فکر می کنم به همین ترتیبی بود که شما اشاره کردید.
امسال که وضع بارشی ما خیلی خیلی خراب بوده و همچنان هست. فکر میکنم جناب ماهان در این مورد تخصص فوق العاده ای داره، فکر کنم دلیل بی بارشی ما عدم نفوذ پر فشارهای مهاجر به سواحل باشه. امسال هر چی اومد کم فشار بود.

arashz

مدیر بخش هواشناسی
چعلی چاکریم هومن جان:دوست:

قم از دیشب تا صبح بارش داشتیم 5 میل شد.چاره ای نیست باید بسوزیم و بسازیم.

هر چی میکشیم از این دل نامرده
درود ارش جان انشالله .سال خوب و خوش داشته باشی:گل:

قم گرمه.خیلی البته از دیروز بعد بارش بهتر شد.تابستون کسی این طرفا پیداش نمیشه.
دلم گرفته.میخوام تغییرات زیادی تو زندگیم بدم.شاید برم یه روستا تا چند ماه بمونم شاید خودموپیدا کردم.:ناراحت:
بدی خوبی از ما دیدید حلال کنید.پست و حرف نامربوط زدم از من به دل نگیرید.همتون دوست دارم.براتون بهترین آرزوها دارم.:گل::گل::گل:
سربلند و پیروز باشید.تا درودی دیگر بدرود:گل::گل:

قربانت محمد جان، جای شما خالی بد نبود، خیلی دوست دارم فرصتی بشه و کاری که شما قصد انجام دادنش رو داری انجام بدم اما روزگار، روزگار بدی شده و ما رو از خودمون جدا کرده!

خیلی دوست دارم در کنار ما باشی اما اگر این راهی هست که انتخاب کردی، امیدوارم هرکجا که هستی و هر کاری میکنی همیشه موفق و پیروز باشی و این رو بدون اینجا همیشه دوستانی هستند که چشم به راهت هستند تا دوباره برگردی و در کنارشون باشی.:گل:

آخرین تصویر ماهواره ای(NATO):

dxl3p33hxqn891w9ou9b.png

amir tehranpars

کاربر ويژه
سلام درود فراوان بر امیر.
یه مقاله در مورد بارش بهاری سواحل کاسپین داشتم الان نمی دونم کجاست. ولی فکر می کنم به همین ترتیبی بود که شما اشاره کردید.
امسال که وضع بارشی ما خیلی خیلی خراب بوده و همچنان هست. فکر میکنم جناب ماهان در این مورد تخصص فوق العاده ای داره، فکر کنم دلیل بی بارشی ما عدم نفوذ پر فشارهای مهاجر به سواحل باشه. امسال هر چی اومد کم فشار بود.

ممنون !
امسال سال النینو مودوکی بود و از همون پارسال هم مشخص بود شرایط بارشی سواحل افتضاحه !
امیدوارم در ادامه سالی پربارش درانتظارتون باشه !
به هرحال ما هم یه رگه شمالی داریم و 7-8 سالی آمل و ساری زندگی کردیم !

Dr.ben

کاربر ويژه
ممنون !
امسال سال النینو مودوکی بود و از همون پارسال هم مشخص بود شرایط بارشی سواحل افتضاحه !
امیدوارم در ادامه سالی پربارش درانتظارتون باشه !
به هرحال ما هم یه رگه شمالی داریم و 7-8 سالی آمل و ساری زندگی کردیم !

یکی از مقالات رو پیدا کردم.

تاثیر نوسان های دمای سطح آب دریای خزر بر بارش فصول زمستان و بهار نواحی شمالی و جنوب غربی ایران

http://www.up.iranjoman.com/images/7y8oyttk6vjf8uulhwdj.pdf

mytjf70luw15vkc1l1b.jpg

hlpmilxmjshlbq352t92.jpg

البته به نظرم در این مقاله فقط عامل افزایش یا کاهش دمای آب دریای خزر بر روی بارش بررسی شده. اصلا شاید خود این افزایش یا کاهش دمای آب دریا در اثر عوامل دیگه ای باشه که اون عوامل تاثیر بسیار بیشتری بر بارش سواحل داشته باشن.
زمستانی که گذشت، بیشتر از نرمال بودن دمای آب دریای کاسپین هم زمان با کم بارشی منطقه ما بوده ولی این مساله فعلا باعث افزایش بارش ما در بهار (فعلا نیمه اول فروردین) امسال نشده.

arashz

مدیر بخش هواشناسی
امیدوارم بارش تهران به سیل پارسال منتهی نشه!

دوستان فعلا بدرود.

pokerface

متخصص هواشناسی
به نظرم حد آقل وقتی‌ بحث علمی‌ می‌شه برای دفاع از حرفمون باید به منابع معتبر استناد کنیم.من چند تا مقاله پیدا کردم که در هیچ کدوم به طور قطع راجع به فاز مثبت و منفی‌ نظری داده نشده .اینکه چطور ما براحتی تکلیف فاز مثبتو منفی‌ رو مشخص می‌کنیم جالبه

بررسي انرژتيك اثر نوسان اطلس شمالي(NAO) بر اقليم جنوب غرب آسيا Fulltext
نويسند‌گان:
[ محمد علي نصراصفهاني ] - دانشجوي دكتراي هواشناسي موسسه ژئوفيزيك دانشگاه تهران
[ فرهنگ احمدي گيوي ] - استاديار گروه فيزيك فضا موسسه ژئوفيزيك دانشگاه تهران
[ عليرضا محب الحجه ] - استاديار گروه فيزيك فضا موسسه ژئوفيزيك دانشگاه تهران

نتايج نشان ميدهد كه ميانگين انرژي جنبشي پيچكي در ناحيه ي مديترانه در دو فاز NAO تفاوت چنداني ندارد، ولي با حركت به سمت شرق مقدار آن در فاز مثبت زيادتر ميشود. همچنين بزرگي همه ي جملات محاسبه شده در فاز مثبت در اين ناحيه، بيشتر از فاز منفي است. جمله ي تبديل كژفشاري در عر ضهاي بالاتر داراي مقادير بيشتري بوده ولي در نواحي جنب حاره اي، جمله ي تبديل فشاروردي غالب است. بيشينه ي مقادير اين جمله در شمال محور جت جنب حاره به صورت دو سلول مجزا در غرب ايران و مركز مديترانه قرار گرفته و كمينه ي آن در جنوب محور جت و بر روي درياي احمر ديده مي شود كه بزرگي همه ي اين مراكز در فاز مثبت بزرگتر از فاز منفي است. بردار شار انرژي نشان دهنده ي انتقال انرژي از غرب اقيانوس اطلس و شمال اروپا به ناحيه ي مديترانه ميباشد كه در فاز مثبت مقدار آن كمتر است. در مركز درياي مديترانه، ناحيه ي واگراي انرژي ديده ميشود و مقدار آن در فاز مثبت به مراتب بزرگتر از فاز منفي است. وجود ناحيه ي واگرايي در اين ناحيه نشانگر وجود يك چشمه ي قوي انرژي جنبشي پيچكي در اين ناحيه است. جهت بردارهاي شار آزمينگرد نيز نشانگر انتقال انرژي از اين ناحيه به سمت جنوب شرق است، بطوريكه در فاز مثبت يك ناحيه ي همگرا بر روي درياي سرخ و شمال شرق آفريقا به روشني ديده ميشود. بزرگي اين ناحيه ي همگرا در فاز مثبت بيش از فاز منفي بوده و ميتواند دليل تشديد جت جنب حاره در فاز مثبت باشد.

e3gwf3ws6b7wwbw5wccg.png
z3yj36165gdq9i3jjmp.png

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا