• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

arashz

مدیر بخش هواشناسی
خدا به دادشون برسه! منطقه فوق فوق محروم هست!

جالبه که حتی ابر زلزله هم در تصاویر ماهواره های دیده نمیشه! این هم نتیجه رانده شدن صفحه اقیانوسی هند به زیر فلات ایران!
 

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
الان شبكه خبر با يك جونور تو سراوان صحبت ميكرد فكركنم مسئول بهداشتشون بود طرف ميگفت فقط سه نفر مجروح سرپايي داريم و شهر سالمه و فقط 2 تا ديوار خراب شده!
 

rahsazan

کاربر ويژه
textonly.gif

[FONT=BNazanin_Mehr]امکان تماس در سراوان میسر نیست
رئیس هیات مدیره شرکت مخابرات استان سیستان و بلوچستان در مورد وضعیت شبکه ارتباطی و مخابراتی این استان در پی وقوع زلزله 7.5 ریشتری سراوان گفت: به دلیل ترافیک بسیار بالای ارتباطی در این منطقه امکان تماس از طریق تلفن ثابت و همراه هم اکنون میسر نیست.



محمود قلی پور در گفتگو با خبرنگار مهر، تاکید کرد: شبکه ارتباطی استان سیستان و بلوچستان در حالت عادی قرار دارد و قطعی در این شبکه گزارش نشده است اما در پی بروز زلزله با بزرگای 7.6 ریشتر، ترافیک ارتباطی برای برقراری تماس افزایش یافته و براین اساس امکان تماس با تلفن ثابت و همراه با مشترکان منطقه سراوان ممکن نیست اما در سایر نقاط استان مشکل برقراری ارتباط مشاهده نشده است.
رئیس هیات مدیره شرکت مخابرات استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه در حال بررسی وضعیت ارتباطی منطقه زلزله دیده سراوان هستیم به مهر گفت: در صورت نیاز از شبکه اضطراری برای برقراری ارتباط و تماس در این منطقه استفاده خواهد شد.
 

navid-mashhad

کاربر ويژه
بچه ها رییس سازمان امداد و نجات سیستان و بلوچستان در شبکه خبر گفت من در منطقه هستم و زلزله فقط 3 مجروح داده تا الان !!!
من :ا
گوینده شبکه خبر :ا
 

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
الان شبكه خبر با يك جونور تو سراوان صحبت ميكرد فكركنم مسئول بهداشتشون بود طرف ميگفت فقط سه نفر مجروح سرپايي داريم و شهر سالمه و فقط 2 تا ديوار خراب شده!


مجري مونده بود چي بگه داشت خندش ميگرفت از طرف پرسيد شما سراوان هستي؟
 

rahsazan

کاربر ويژه
الان شبكه خبر با يك جونور تو سراوان صحبت ميكرد فكركنم مسئول بهداشتشون بود طرف ميگفت فقط سه نفر مجروح سرپايي داريم و شهر سالمه و فقط 2 تا ديوار خراب شده!

مجریه آخرش از دستش اعصابش خرد شد گفت خداروشکر جایی که شما هستین اوضاع آرومه
مجری میگه کمک نمیخواین میگه نه
میگه از استانهای معین با هلیکوپتر اومدن امداد، میگه لازم نیست:تعجب2:
 

sinaet

متخصص بخش فوتبال
الان اگر این زلزله در ژاپن رخ می داد خون از دماغ کسی نمی ریخت.:گل:
 

mohamad$

کاربر ويژه
این اقای عکاشه گفته بود به زودی زلزله بالای 7 ریشتر در ایران رخ میده . به طور عادی هر ده سال یک بار
 

sinaet

متخصص بخش فوتبال
در گفت و گو با فارس
اورژانس کشور تلفات زلزله سیستان و بلوچستان را کم پیش‌بینی کرد/سراوان آسیب ندید
معاون اورژانس کشور گفت: تیمهای عملیاتی و نیروهای امدادی برای کمک به زلزله زدگان سیستان و بلوچستان اعزام شده‌اند.هنوز برآورد دقیقی از میزان مصدومان و تلفات نداریم اما با توجه به تراکم پایین جمعیت پیش بینی می کنیم تعداد تلفات و مصدومان زیاد نباشند.

13920120000744_PhotoA.jpg




محمدسرور در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، افزود: زلزله 7.5 ریشتری سیستان و بلوچستان در حالی رخ داد که رئیس مرکز عملیات بحران اورژانس سیستان و بلوچستان در سراوان حضور داشت و طبق گزارش وی منطقه سراوان آسیب جدی ندیده است و علت آن این است که از کانون زلزله حدود 150 کیلومتر فاصله دارد.
وی افزود: با توجه به پایین بودن تراکم جمعیت منطقه زلزله زده پیش بینی و امیدواری ما این است که تعداد تلفات و مصدومان این حادثه زیاد نباشد اما نیروهای ارزیابی و عملیاتی اورژانس هم اکنون در منطقه و در حال اعزام هستند و به زودی اخبار دقیق تر اعلام می شود.
 

aznavar

کاربر ويژه
سلام
دادشم ایرانشهره ب سختی تونستم باهاش تماس بگیرم. گفت بشدت احساس شده!!
 

sinaet

متخصص بخش فوتبال
بزرگي زلزله:

[TD="width: 244, align: right"] ۷.۵
[/TD]

[TR]
[TD="width: 154, align: left"] نوع بزرگي:[/TD]
[TD="width: 244, align: right"] MW
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 154, align: left"] موقعيت رومركز زلزله:[/TD]
[TD="width: 244, align: right"] ۲۸.۰۴ شمالي و ۶۲.۰۳ شرقي[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 154, align: left"] عمق:[/TD]
[TD="width: 244, align: right"] ۹۵ كيلومتر[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 154, align: left"] عدم قطعيت مكاني:[/TD]
[TD="width: 244, align: right"] ۰.۸۷+/- كيلومتر در جهت شمالي - جنوبي
۱.۱۱+/- كيلومتر در جهت شرقي - غربي
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 154, align: left"] منطقه:[/TD]
[TD="width: 244, align: right"]
استان سیستان و بلوچستان
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 154, align: left"] فاصله‌ها:[/TD]
[TD="width: 244, align: right"]
81 كيلومتري سراوان، سیستان و بلوچستان
83 كيلومتري خاش، سیستان و بلوچستان
85 كيلومتري سوران، سیستان و بلوچستان
1314 كيلومتري تهران، تهران
[/TD]
[/TR]
 

rahsazan

کاربر ويژه
textonly.gif

[FONT=BNazanin_Mehr]وقوع بزرگترین زمین لرزه 40 سال اخیر در کشور
رئیس پژوهشگاه زلزله شناسی کشور گفت: زمین لرزه سراوان بزرگترین زلزله کشور در 40 سال گذشته بوده است.



به گزارش خبرنگار مهر، زارع افزود: در سال 76 زلزله ای با قدرت بیش از 7 ریشتر در شهرستان قائن رخ داده بود و می توان گفت که زمین لرزه سراوان بزرگترین زلزله ای است که پس از دهه 50 در کشور رخ داده است.
به گفته رئیس پژوهشگاه زلزله شناسی کشور، این زلزله در عمق 15 کیلومتری زمین رخ داده است که با توجه به وجود روستاهایی که در آن منطقه وجود دارد ممکن است تلفاتی را داشته باشد.
زارع افزود: این گسل با گسل برازجان مرتبط نیست و هیچ ارتباطی بین آنها وجود ندارد.
 

rahsazan

کاربر ويژه
کد خبر: 80616780 (3253111) | تاریخ خبر: 27/01/1392 | ساعت: 15:54|
نسخه چاپی | ارسال به دوستان


اعلام وضعیت اضطراری پیچیده در مناطق زلزله زده سیستان و بلوچستان/اعزام امدادگران سه استان کشور

تهران - قائم مقام سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر گفت: طبق گزارش گروه های ارزیاب اولیه، در مناطق زلزله زده شهرستان سراوان استان سیستان و بلوچستان، ˈوضعیت اضطراری پیچیدهˈ اعلام شده است.


80616780-3868428.jpg
ˈاحمدرضا شجیعیˈروز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا همچنین از اعزام امدادگران سه استان کرمان، هرمزگان و خراسان جنوبی به مناطق زلزله زده سراوان خبر داد.

این مقام مسئول در سازمان امداد و نجات اضافه کرد: با دریافت خبر وقوع زمین لرزه در استان سیستان و بلوچستان بلافاصله ضمن تشکیل ستاد بحران در مرکز هدایت عملیات بحران این سازمان، امدادگران جمعیت هلال احمر استان سیستان و بلوچستان به منطقه اعزام شدند.

وی به اعزام گروه های زنده یاب به مناطق زلزله زده اشاره کرد و گفت: گروه های واکنش سریع امدادی، به منظور انجام عملیات جستجو و نجات از زیر آوار با استفاده از تجهیزات زنده یاب بیورادار به منطقه یادشده اعزام شدند.

بنابر اعلام مرکز لرزه نگاری کشوری، ساعت 15 و 14 دقیقه و 17 ثانیه عصر روز سه شنبه زمین لرزه ای به بزرگی 5/7 ریشتر در عرض شمالی 04/28 و طول شرقی 03/62 شهرستان سراوان واقع در استان سیستان و بلوچستان را لرزاند.

اجتمام(4)9140/7029**15578

انتهای پیام /*
 

sinaet

متخصص بخش فوتبال
خطر زلزله در تهران: زلزله تهران-احتمال قریب به یقین می‌رود که روزی زلزله شدیدی در تهران رخ دهد و این شهر زیبا و ساختمانهای باشکوه و عظیم به قبرستان و خرابه‌ای مبدل شود. 99% این بناها روی اهالی می‌ریزد و تلفات بیشماری وارد خواهدشد. البته ممکن است حادثه زلزله در تهران پس از چند سال ، بلکه پس از قرنی اتفاق نیفتد و خود ما ناظر این آوارگی و خرابی نباشیم و ممکن است در آتیه‌ای نزدیک و شاید هنگام قرائت این سطور اتفاق افتد. متن فوق را (آبرالیان) ، زمین شناس برجسته ایران در سال 1330 نوشته است و نشان می‌دهد طرح موضوع زلزله در تهران مربوط به امروز نیست و تازگی ندارد.
برای بررسی زلزله در تهران باید دو مورد لرزه خیزی شهر تهران و آسیب های وارده بر شهر تهران در اثر زلزله را مورد بررسی قرار داد.


۱. زلزله خیزی تهران و گسل های آن :
زلزله تهران-تهران از كوهپایه های جنوبی البرز آغاز می شود و تا دشت ری امتداد پیدا می كند . در كوهپایه تهران با دو فرونشست و سه رشته بلندی مواجه هستیم :

بلندی ها :
۱. سعادت آباد ، شمیران ، دزاشیب
۲. تپه های امانیه ، الهیه ، قیطریه ، فرماینه
3. طرشت ، عباس آباد


فرونشست های :
۱. اوین ، تجریش ، نیاوران
۲. داوودیه

بلندهای شماره یك یعنی سعادت آباد و شمیران و دزاشیب توسط گسل نیاوران روی فرونشست اوین تجریش رانده شده است ، بلندی های شماره دو یعنی امانیه ، الهیه ، فرمانیه توسط گسل محمودیه از شمال بروی فروشست های اوین تجریش نیاوران قرار گرفته اند ، این تپه ها از سمت جنوب بروی فرونشست داوودیه قرار می گیرند ، بلندی های طرشت و عباس آباد از سمت شمال بوسیله گسل داوودیه بروی فرونشست داوودیه رانده شده اند .
و اما در سطح دشت تهران تا ری با فرونشست بزرگ ری مواجه هستیم كه در آن گسل های معروف ری و كهریزك قرار دارد .
********زلزله تهران********
1. گسل اصلی تهران :
زلزله تهران-گسل مشا - فشم ، گسل شمال تهران ، گسل نیاوران ، گسل تلو پایین ، گسل محمودیه ، گسل شیان و كوثر ، گسل شمال ری ، گسل جنوب ری ، گسل کهریزك ، گسل گرمسار ، گسل پیشوا ، گسل پارچین البته گسلهای فرعی زیادی در سطح شهر تهران موجود می باشد مانند نارمك ، شادآباد ، داوودیه ، عباس آباد ، باغ فیض و ...
با توجه به تعداد بسیار زیاد گسل ها در سطح تهران و سوابق تاریخی فعالیت این گسل ها به این نكته كه روزی نه چندان دور تهران با زلزله عظیم مواجه خواهد شد پی می بریم ، در سوابق تاریخی شهر تهران زلزله های بزرگی مانند زلزله ۱/۷ دماوند در 1830 ، ۲/۷ ریشتری سال 1117 میلادی در كرج ، 7/7 ریشتری طالقان در سال 958 میلادی ، ۱/۷ ریشتری ری در سال 855 میلادی و بسیاری دیگر زلزله های بالای 7 ریشتر در تاریخ شهر تهران ثبت شده است . دوره بازگشت زلزله های تهران در حدود 150 الی 200 سال می باشد ، بخاطر اینكه از آخرین زلزله نیرومند بیش از 170 سال گذشته است خطر زلزله در تهران بسیار بالا می باشد.


۲. آسیب های وارده بر شهر تهران در اثر زلزله :
بصورت تیتروار می توان آسیب های ناشی از زلزله در تهران را بصورت زیر بیان كرد:
ریزش ساختمان های مسكونی ، تجاری ، اداری - قطع و خرابی لوله های آب و گاز - قطع شبكه برق -خرابی و مسدود شدن راهها و پلها

بیشتر ساختمان های شهر تهران جزو ساخت و سازهای قدیمی می باشد كه مقاومت چندانی در برابر زلزله ندارند و حتی در میان ساخت و سازهای جدید بعلت سودجویی و ساخت وسازه های غیرمجاز بیشتر این ساختمانها در برابر زلزله پایدار نخواهند بود ، حتی در بسیاری از ساخت و سازهایی كه در آن اصول مهندسی عمران و پایداری در برابر زلزله را رعایت كرده اند بخاطر پدیده هایی چون روانگریی بعلت بالا بودن سطح تراز آب در شهر تهران و نوع خاك بعضی مناطق شاهد خرابی ساختمانها بر اثر زلزله خواهیم بود.


سطح آب های زیرزمینی و مشكل زلزله در تهران :
زلزله تهران -شاید یكی از مهم ترین عوامل خرابی در زلزله پدیده روانگرایی در خاك در زیر پی سازه ها می باشد ، بعلت اینكه جلوی خرابی سازه بر اثر نیروی افقی زلزله را می توان با تدابیری گرفت ، اما در خاك های ماسه ای و از آنجایی كه بیشتر خاكهای سطح شهر تهران از نوع آبرفتی و ماسه ای می باشند بعلت عدم وجود كانال های فاضلاب و بالا آمدن سطح تراز آب ، لایه ای سست ماسه ای و اشباع از آب را تشكیل داده است كه بر اثر زلزله این لایه حالت خمیری گرفته و ساختمانی كه حتی بر اثر نیروی افقی زلزله خراب نمی شود را در خود واژگون می كند و ساختمان بر حسب میزان زلزله كج یا كاملا" واژگون می شود . این مسئله از آنجا مهم است كه در قسمت های جنوبی تهران تراكم جمعیت بسیار بالا می باشد و همینطور سطح تراز آب های زیرزمینی بسیار بالا بوده ، بطوریكه در بعضی مناطق مانند بازار با كندن زمین تا عمق 5 متر به آب خواهیم رسید . بهترین چاره برای این مشكل احداث كانالهای فاضلاب می باشد كه موجب پایین رفتن سطح آب زیرزمینی می گردد ، البته سطح آبهای زمینی به آرامی پایین خواهد رفت و مدت زمان زیادی نسبتا برای این موضوع مورد نیاز می باشد ، البته با پایین رفتن سطح آب احتمال پدید آمدن نشست هایی در سازه ها وجود دارد .

یكی دیگر از عوامل تخریب سازه ، احداث سازه ها در شیب بسیار زیاد و همچنین احداث ساختمانها در لبه شیروانی ها بخصوص در نواحی شمالی تهران می باشد كه خطرهای زمین لغزش و سنگ ریزش را در پی دارد ، بطوریكی كه خاك زیر ساختمان به حركت در آمده و در زیر ساختمان می لغزد.
نشست های ناگهانی در اثر زلزله در تهران یكی دیگر از خطرهای زلزله می باشد ، در خاكهای سست و دستی مانند یوسف آباد و نواحی جنوب تهران خاك دارای پتانسیل بسیار بالایی برای نشست می باشد كه نیروی زلزله این پتانسیل را فعال می سازد ، این مشكل در نواحی مانند میدان ونك ، گاندی ، خیابان مطهری و عباس آباد كه در اثر تسطیح تپه ها بوجود آمده اند بسیار جدی می باشد .

پیامدهای زلزله در تهران آنقدر زیاد است كه حوصله ای خواننده خارج است مشكلاتی چون ناامنی و آشوب بعد از زلزله نیز وجود دارد كه مربوط به حوزه روانشناسی و جامعه شناسی می باشد . عدم وجود گروه های امداد و نجات ، قطع لوله های آب و شبكه برق ، آتش سوزی ناشی از تركیدن لوله های گاز و بسیاری مشكلات دیگر بر خود مشكل زلزله دامن زده و بحران را جدی تر می كند.
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا