• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

mohamad$

کاربر ويژه
محمد اوج سرسبزیش مثلا مثل اون عکس ها که سجاد گذاشت کیه؟

علی جان این مناطق بسته به ارتفاعش زمان متفاوته . لواسون دهه سوم فروردین ولی مثلا میگون و اهار اردیبهشت .


توی اینترنت یه همچین مطلبی نوشته :

[h=2]آب و هوای شمیرانات - رودبار قصران
با حدود ۲۰ سال بررسی های کارشناسان مجرب جغرافیائی به این نتیجه رسیدند که به تقریب هر ابادی نسبت به ابادی پایین دست خود ( حدود ۵ کیلومتر فاصله ) از نظر زمان رویش و کشت کار کشاورزی یک هفته عقب تر است. به گفته ساده تر هنگامی که گل شکوفه ای را در تجریش میبینیم ٫ یک هفته بعد در لشکرک ٫ هفته بعد در رودک و هفته دیگر در ... . در پاییز و زمستان رنگ به رنگ شدن برگ ها و سفید پوش شدن زمین در مسیر وارانه بهار است و هر روستا یا شهر نسبت به شهر و روستا های پایین دست خود یک هفته جلوتر است .
 

aznavar

کاربر ويژه
حاج محسن نتونستم تو خونه بند شم.. رفتم دامنه سفید کوه همون جایی که عکس برفیشو گذاشته بودم زمستون
فعلا این دوتارو میزارم


506yrldzuqzs9tak261.jpg



ah9ge7f6tdlwghtkce.jpg

 

mohamad$

کاربر ويژه
من یه پست جواب ابتین و دادم ولی انگار حذف شد . اخه ابتین جمعه ها حوصلم سر میره تو خونه :خجالت2:
 

mohamad$

کاربر ويژه
طبق هواشناسی جاده ای امروز ظهر گردنه تیوان به +12.0 و گردنه اسدلی به +8.1 رسیدن

این سامانه ارتفاع گردنه تیوان و 1834 و اسدلی رو 1768 متر زده
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
افتتاح سد درونگر درگز با 54 ميليارد تومان هزينه

[TD="align: left"] [/TD]


1391\02\27 - 9:12 PM

مشهد / واحد مرکزی خبر /اقتصادی

سد درونگر درگز با هزینه 54 میلیارد تومان اعتبارامروز به بهره بر داری رسید.
مدیرعامل سازمان آب منطقه ای خراسان رضوی در مراسم افتتاح سد درونگر درگز گفت : این سد باهدف کنترل بخشی از سیلاب رودخانه درونگر ، تامین آب کشاورزی اراضی پایاب سد ، افزایش بهره وری آب مصرفی ، ایجاد اشتغال و جلوگیری از خروج آب از کشورساخته شده است.
جعفری افزود : ساخت این سد شامل بند انحرافی ، خط لوله و کانال انتقال اب ، سد مخزنی و تاسیسات وابسته ، جاده حاشیه مخزن سد و سردهانه ابگیر در پائین دست ، هفت سردهانه مربوط به اراضی میانی و هفت سردهانه دیگر مربوط به اراضی پائین دست در دشت درگزاست.
سد درونگر در گز در 40 کیلومتری غرب شهر در گز واقع است.












A0282729.jpg


حاجی یه طرح بریز بیاد تو خود ایران چه کاریه خو ;)
 

rahsazan

کاربر ويژه
افتتاح سد درونگر درگز با 54 ميليارد تومان هزينه


[TD="align: left"][/TD]


1391\02\27 - 9:12 PM
مشهد / واحد مرکزی خبر /اقتصادی

سد درونگر درگز با هزینه 54 میلیارد تومان اعتبارامروز به بهره بر داری رسید.
مدیرعامل سازمان آب منطقه ای خراسان رضوی در مراسم افتتاح سد درونگر درگز گفت : این سد باهدف کنترل بخشی از سیلاب رودخانه درونگر ، تامین آب کشاورزی اراضی پایاب سد ، افزایش بهره وری آب مصرفی ، ایجاد اشتغال و جلوگیری از خروج آب از کشورساخته شده است.
جعفری افزود : ساخت این سد شامل بند انحرافی ، خط لوله و کانال انتقال اب ، سد مخزنی و تاسیسات وابسته ، جاده حاشیه مخزن سد و سردهانه ابگیر در پائین دست ، هفت سردهانه مربوط به اراضی میانی و هفت سردهانه دیگر مربوط به اراضی پائین دست در دشت درگزاست.
سد درونگر در گز در 40 کیلومتری غرب شهر در گز واقع است.












A0282729.jpg



علی دوستی را با حفظ سمت، مشاور ارشد وزارت نیرو نمایند
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
[h=2]طرحی که تمام شد ولی آینده نگری در آن دیده نمی شود
مردم درگز سال ها بود که برای احداث سد درونگر لحظه شماری می کردند خوشبختانه با اقدام مسئولان بالاخره سدی در این مکان احداث شد، با این وجود، مردم منطقه هنوز انتظارات تامین نشده ای دارند که در این گزارش به آن ها اشاره شده است.
مهار سیلاب های جاری به سمت ترکمنستان، آرزویی که محقق نشد!
قرار بود با احداث سد روان آب های عظیمی که به سمت ترکمنستان سرازیر بود مهار شود ولی متاسفانه با گذشت حدود ۲سال از بهره برداری آزمایشی این سد هنوز تنها حدود ۷تا۸هزار مترمکعب آب پشت سد ذخیره شده است.یکی از اهالی منطقه نوخندان با اعلام این مطلب به خراسان می گوید: سد درونگر ابتدا قرار بود در محل روستای «سنگ سوراخ» احداث شود تا از جاری شدن روان آب ها به ترکمنستان جلوگیری کند، اما متاسفانه گفته می شود بنا به دلایل مختلف از جمله مشکل اسکان اهالی روستای سنگ سوراخ در منطقه جدید، به محل فعلی یعنی «قوچ میدانی» انتقال داده شد. «دهقان پور» می افزاید: با این وضعیت، طبیعی است که خواسته مردم تامین نشود و از کل سیلاب های عظیمی که از مسیر رودخانه درونگر عبور می کند، تنها حدود یک هشتم ظرفیت اصلی، به سمت سد هدایت می شود که بسیار ناچیز است.«محمدی» یکی دیگر از کشاورزان شهرستان نیز در این رابطه به خراسان می گوید: گر چه در این دو سال به علت بارندگی های مناسب، روان آب های نسبتا خوبی پشت سد ذخیره شده اما متاسفانه با وضعیت کنونی شاید ۱۰سال طول بکشد تا سد پر شود.وی می افزاید: همه ساله به خصوص در فصل بهار شاهد روان آب های فراوانی هستیم که به کشور ترکمنستان سرازیر می شود و این در حالی است که منطقه درونگر و شهرستان ها و منطقه نوخندان به آب کشاورزی به شدت نیازمند است و بسیاری از اراضی به صورت دیم کشت می شود.
مسئولان چه می گویند؟
یکی از اعضای شورای اسلامی شهر نوخندان در رابطه با این مشکلات به خراسان می گوید: متاسفانه با احداث سد هنوز انتظار اهالی نوخندان برآورده نشده است.«فرخ رمضان پور» می افزاید: در زمانی که انتظار داریم آب برای مزارع یا کشت صیفی جات به کشاورز تحویل داده نمی شود ضمن این که در سال گذشته تنها یک نوبت برای آبیاری باغات «میم» (انگور) در زمان لازم به ما تحویل داده شد.وی می افزاید: به نظر می رسد این وضعیت نمی تواند برای کشاورزان زیاد مفید باشد و پیشنهاد این است که اولا آب سد را طبق یک زمان بندی مقرر در طول ۴فصل به کشاورز تحویل دهند تا برای آبیاری محصولات فایده داشته باشد. چنان چه آبیاری در فصل بهار، برای صیفی جات مهیا نشود استفاده از آب سد در تابستان نیاز کشاورزان را برطرف نمی کند.وی در خصوص میزان هدررفت روان آب ها نیز افزود: همه ساله در فصل بهار سیلاب های عظیمی از منطقه به کشور همسایه سرازیر می شود و به دلیل کم حجم بودن کانال تنها قسمت کوچکی از این آب های روان به سد هدایت می شود که تاسف آور است و امیدواریم مسئولان هر چه سریع تر نسبت به افزایش حجم کانال اقدام کنند. بخشدار نوخندان نیز ضمن موثر خواندن احداث سد درونگر می گوید: سد درونگر در حال حاضر در مرحله بهره برداری آزمایشی قرار دارد و احتمالا نواقص آن در آینده حل می شود.«محمد امامی مقدم» خاطرنشان می کند: تاکنون بخشی از مشکلات و موانع موجود به مسئولان منعکس شده است.وی افزود: یکی از مشکلات کشاورزان منطقه، پایین دست سد، تحویل نامناسب در زمان آب گیری است که ضروری است همزمان با آبگیری شالیکاران منطقه درونگر، اداره آبیاری نسبت به تحویل آب سد به کشاورزان پایین دست اقدام کند.فرماندار درگز نیز در خصوص چگونگی افتتاح رسمی سد درونگر افزود: موضوع افتتاح سد و آمادگی شهرستان برای افتتاح آن به مسئولان استانی اعلام شده و احتمال می رود همزمان با سفر ریاست جمهوری به استان در روزهای آینده انجام شود.«اسفندیار جلایری» در خصوص مشکلات فعلی سد افزود: مشکلات مربوط به سد در حال پیگیری است و در تلاش هستیم با کمک مسئولان استانی آن ها را رفع کنیم.
مروری بر سابقه احداث سد درونگر
سابقه مطالعات و احداث سد درونگر روی رودخانه درونگر برای اولین بار در سال ۱۳۲۹ شمسی با همکاری یک مشاور خارجی مورد بررسی قرار گرفته، البته پس از آن نیز مطالعات مختلفی در برهه های دیگر انجام شده است که مهم ترین این مطالعات عبارتند از مطالعات سدهای خراسان (مهندس مشاور مترو بولیتن۱۳۲۹)، بررسی امکان سدسازی بر روی رودخانه درونگر (بنگاه مستقل آبیاری سال۱۳۴۳)، بررسی منابع آب زیرزمینی ناحیه درگز (وزارت آب و برق سال ۱۳۵۰)، مطالعه و شناسایی درگز، نوخندان (وزارت نیرو، اداره آبیاری خراسان۱۳۵۰)، گزارش توسعه منابع آب ایران جلد ۷ خراسان (سازمان برنامه و بودجه سال ۱۳۵۱)، ۶آنالیز آب های قابل حمل شهرهای خراسان (اداره بهداشت خراسان۱۳۵۳)
همچنین مطالعات مرحله دوم طرح احداث تاسیسات آبی روی رودخانه درونگر براساس قرارداد میان شرکت سهامی آب منطقه ای خراسان رضوی (کارفرما) و شرکت مهندسی مشاور طوس آب (مهندس مشاور) انجام شد و این طرح در قالب مطالعات مرحله دوم سد درونگر در ساختگاه دره قوچ میدان انجام شد.
ویژگی های سد
رودخانه درونگر از کوه های غرب شهر درگز (شمال شرقی استان خراسان رضوی) و از کوه های فرعی هزارمسجد در بخش امامقلی قوچان سرچشمه گرفته و پس از عبور از مرز ایران در ناحیه لطف آباد وارد ترکمنستان می شود (محدوده مورد مطالعه در شمال خراسان رضوی و در حوضه آبریز قره قوم در عرض جغرافیایی ۳۷٫۷ تا ۳۸ واقع شده است).
همچنین طبق اطلاعات ما آب ذخیره شده در سد انحرافی در فاصله ۵۸کیلومتری مخزن سد درونگر توسط یک کانال انحرافی با ظرفیت دبی ۴متر مکعب در ثانیه بخشی از سیلاب های رودخانه درونگر را وارد مخزن سد کرده و آب مورد نیاز را در زمینی به مساحت ۲هزارو۷۵۰ هکتار (حد فاصل شبکه تا شهر درگز) تامین می کند.ضمن این که این سد انحرافی دارای ۳متر ارتفاع و ۶۷متر عرض حوضچه و ۹٫۱۵ متر طول حوضچه آرامش است.دبی سالانه آن به مقدار ۴هزارو۸۰۰متر مکعب بر ثانیه را کنترل می کند.سد مخزنی درونگر هم از نوع خاکی با هسته رسی است و طول تاج سد ۴۲۸متر و عرض تاج آن ۱۱متر و حداکثر ارتفاع سد از بستر رودخانه ۴۰متر و ارتفاع سد از پی سد ۵۷متر و حجم مخزن در تراز نرمال ۲۰میلیون متر مکعب و حجم مفید مخزن ۱۷میلیون متر مکعب است که حجم رسوبات ورودی به مخزن در یک دوره ۵۰ساله ۳میلیون متر مکعب برآورد می شود و با بهره برداری رسمی پیش بینی می شود سالانه ۴۳٫۳میلیون متر مکعب آورد سالانه داشته باشد. متوسط تبخیر سالانه از سطح آزاد آب نیز ۱۳۹۶لیتر است.همچنین سرریز سد نیز از نوع سرریز آزاد خواهد بود که دبی طراحی سرریز ۱۰متر مکعب بر ثانیه و طول تونل سرریز۱۴۰متر و عرض تونل سرریز ۳٫۵متر است.این سد یک تونل نیز دارد که دارای شکل نعل اسبی است و ابعاد آن ۴٫۳۵×۴٫۵ متر و طول تونل بدون احتساب سازه ورودی و خروجی ۱۵۹متر است.
۶ میلیون مترمکعب ذخیره آب سد درونگر
در ادامه مهندس عطارزاده مدیر طرح سد درونگر (با بیان مشخصات فنی طرح سد) در رابطه با انتقال کل سیلاب مسیر رودخانه درونگر به سد در گفت و گو با خراسان افزود: سد درونگر یک سد خاکی است و باید انتقال سیلاب طی زمانبندی خاصی انجام گیرد چرا که انبار شدن آب در پشت سد احتمال صدمه به سد را به وجود می آورد و به همین دلیل سعی شده است سیلاب به مرور به پشت سد انتقال داده شود.
«مهندس عطار زاده» میزان آب انباشته شده کنونی پشت سد را حدود ۶ میلیون مترمکعب اعلام می کند و می افزاید: پیش بینی می شود به تدریج بر حجم آب پشت سد افزوده شود.
وی میزان سیلاب هدر رفته به کشور ترکمنستان را ناچیز می داند و به خراسان می گوید: در نظر است در آینده با انجام برخی فعالیت ها در پایین دست سد از هدر رفت سیلاب به کشور ترکمنستان پیشگیری جدی به عمل آید.
«مهندس عطار زاده» افزود: تاکنون بیش از ۵۰ میلیارد تومان در این سد هزینه شده است و مبالغی از مطالبات پیمانکاران باقی مانده که در آینده پرداخت می شود.
 

rahsazan

کاربر ويژه
ما مخلصیم حاجی ما رو چه به این چیزا ما همون به نفتمون بچسبیم بهتره این سمتا تخصص مهندس والا مقامی چون شماست:گل::خجالت2:
اختیار داری علی جان
خوب نفت که خیلی بهتره:چشمک: اما شما با حفظ سمت قبول کن این پیشنهاد رو :خنده2:
ما که کارمون تو بیابان و جاده و ترافیک و ... این حرفاست گرچه یه زمانی در جوانی از این درسها خوندیم:خنده1:
 

ali.doosti

کاربر ويژه
اختیار داری علی جان
خوب نفت که خیلی بهتره:چشمک:اما شما با حفظ سمت قبول کن این پیشنهاد رو :خنده2:
ما که کارمون تو بیابان و جاده و ترافیک و ... این حرفاست گرچه یه زمانی در جوانی از این درسها خوندیم:خنده1:
نفت آره!تا قبل از اینکه ما بیایم توش عالی بود:خنده2:
به هر حال ما بیایم همین یه هشتمم گیرمون نمیاد شما یه دست بجنبون که امیر محسن گویا عصبانیه آبمون داره میره واس ترکمنا:چشمک:
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا