• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

aznavar

کاربر ويژه
سجاد جان
به نظر بنده بخاطر 2 عامل سردی هوا و عدم وجود ریزگردها میتونه باشه
پارسال منطقه شما این موقع هم هوا گرمتر بود هم ساعات آفتابی بیشتر و هم هجوم مکرر ریزگردها تاثیر سوء روی درختا و سبزه ها میذاشت
برف به نظر من چندان نمیتونه اثر گذار باشه اگه تو زمستون 1 متر برف هم بیاد اما بهار خشک باشه طبیعت اون سرسبزی کامل رو نداره

خیلی ممنون حاج محسن
به نکته خوبی اشاره کردی ساعات آفتابی کم:گل:
کانال 3 رضا صادقی رو نشون میده!!!!!!!!!!!!!!1

mohamad$

کاربر ويژه
عکسا اومد سجاد . برای رسیدن به ابشار سنگان فکونم باید از روستاش دو سه ساعت کوهنوردی کرد .

IRAJ1

کاربر ويژه
همانطور كه قبلا به اطلاع رسيد در اواسط ارديبهشت به بعد امكان تشكيل طوفان حاره اي در اقيانوس هند وجود داره موقعيت شكل گيري اين طوفان در تصوير زير با پيكان سياه رنگ مشخص شده:

oc8kksrma2yjtq4ypqig.png

اطلاعات اوليه نشان ميدهند اين طوفان پس از تشكيل به سمت عرض هاي بالاتر اقيانوس هند حركت خواهد كرد.

مهرداد جان درود
استاد چرا مثلا دریای عمان(قبل از استیلای جنب حاره) قابلیت ایجاد هاریکن نداره و از اونور خلیج مکزیک این قابلیت داره؟

aznavar

کاربر ويژه
کاش من تو اون سالها زندگی میکردم....
من به گذشته تعلق دارم. هر کی بیاد اتاق من 30-40 سال به عقب برمیگرده

خانه ای مدرن در تهران 1340

خانم خدمه پمپ بنزین خیابان کوروش کبیر ( شریعتی ) تهران

1346 خورشیدی

بوتیکی در تهران

دبیرستان فردوسی آبادان

گشتی در بازار تهران و اطراف آن

(( دهه 1330 شمسی ))

عکس بی نظیر فلکه سه دختر اهواز

{ دهه 1350 خورشیدی }

کوروش یغمایی در کنار اتومبیل خود ( فورد تاندربرد کوپه ) - مدل 1955 )

اینگرید برگمن ( بازیگر مشهور هالیوود ) و

آلن دلون هنگام سفر به ایران

abtinT

کاربر ويژه
کاش من تو اون سالها زندگی میکردم....
من به گذشته تعلق دارم. هر کی بیاد اتاق من 30-40 سال به عقب برمیگرده

خانه ای مدرن در تهران 1340

خانم خدمه پمپ بنزین خیابان کوروش کبیر ( شریعتی ) تهران

1346 خورشیدی

بوتیکی در تهران

دبیرستان فردوسی آبادان

گشتی در بازار تهران و اطراف آن

(( دهه 1330 شمسی ))

عکس بی نظیر فلکه سه دختر اهواز

{ دهه 1350 خورشیدی }

کوروش یغمایی در کنار اتومبیل خود ( فورد تاندربرد کوپه ) - مدل 1955 )

اینگرید برگمن ( بازیگر مشهور هالیوود ) و

آلن دلون هنگام سفر به ایران

تهران قدیم خیلی قشنگ تر از الان بود . من هم اون موقع رو خیلی دوست دارم حاضرم امکانات الان رو نداشته باشم و اون موقع زندگی کنم .

abtinT

کاربر ويژه
در تهران نباید در شمال و غرب شهر برج سازی بشه به خاطر باد غرب و نسیم توچال برج ها باید در شرق و جنوب تهران ساخته می شد .
چند سال دیگه بد تر هم خواهد شد الان در غرب تهران چیتگر تمام داره برج سازی می شه . که خود این جلوی باد غرب هم می گیره .

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
امیدوارم بعدش نوبت ایران بشه :ناراحت:

اگه فرصتي باشه

نرمال ارتفاع ژئوپتانسيل 500 ميلي بار 1 مي

rym3nq7bes69c4ekpti.gif

ماه مي ماهي ست كه پيشروي پر ارتفاع جنب حاره اي روز
به روزا خواهد شد يعني هر روز توي نقشه ها مي تونيد پيشروي پربند 584 رو به عينه ببينيد!!!!!!

از فردا ترمز جنب حاره اي بريده خواهد شد.

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
مهرداد جان درود
استاد چرا مثلا دریای عمان(قبل از استیلای جنب حاره) قابلیت ایجاد هاریکن نداره و از اونور خلیج مکزیک این قابلیت داره؟

درود بر تو

ايرج جان

شرط لازم براي ايجاد هاريكن ها دماي سطح آب 26 درجه سلسيوس به بالا هست. بعلاوه وجود هواي گرم و مرطوب هم لازم و ضروريست.

تمام اين شرايط در مناطق حاره مهياست.

تضاد حرارتي بين دو نقطه نيروي محركه لازم براي ايجاد طوفان هاست.

در آب هاي حاره اي سراسر كره زمين جزايري وجود داره كه بر اثر تابش شديد آفتاب داغ ميشن، خشكي ها زودتر از آبها گرم مي شن بنابر اين هواي داغ در اين جزاير به بالا صعود مي كنه و هواي گرم و مرطوب از اقيانوس جاي اون رو پر مي كنه اگه هواي جزاير آنقدر داغ باشد كه صعود شديد داشته باشه جريان شديدي از اقيانوس به طرف جزيره به راه مي افته از آنجايي كه نيروي كوريوليس به واسطه حركت وضعي زمين وجود داره اين باد ها در يك راستا حركت نمي كنن و از مسير منحرف ميشن.

اين توضيح وبلاگم رو برات ميزارم:

فرض كنيد باد از استوا به طرف جزيره اي كه 100 مايل در شمال آن قرار گرفته، بوزد. چون زمين به‌ دور محور خود مي چرخد، جزيره، دريا و هواي بالاي آن نيز، مي‌چرخند، بنابراين باد عملا نه به شمال بلكه به طرف شرق حركت مي كند. چون زمين در استوا بزرگترين دايره را دارد، حركت شرقي باد سريع‌تراز حركت شرقي جزيره است. بنابر اين ظاهرا باد هرگز به جزيره نمي رسد . اما واقعيت اين است كه هر چه باد، به جزيره نزديكتر شود، قدرت مكش ناشي از برخاستن هواي گرم، بيشتر مي‌شود و در نتيجه باد با يك انحناي بسيار شديد، به طرف جزيره تاب مي‌خورد كه نتيجة آن يك چرخش عظيم است. همة بادها يي كه از جهات مختلف به سمت جزيره حركت مي‌كنند،همين شرايط را دارند. بنابر اين آنچه ايجاد مي شود مجموعه اي از باد‌هاي وزنده است كه حول يك محور خالي ( هواي گرم بالا رفته) جمع مي‌شوند. هوا خيلي به آهستگي به درون اين مركز خالي نفوذ مي‌كند تا جاي خالي هواي داغ را بگيرد. اين عمل ممكن است روزها به‌ طول انجامد. در اين مدت ( گاهي 2- 3 هفته) بادهاي جانبي، اين تودة چرخنده و توفاني عظيم را با خود جابه جا مي كنند . اگر دريا نوردان با يك توفند مواجه شوند، نتيجه اش باد هاي سهمناك، امواج خروشان و باران سنگين است. اما در مركز توفان، بادها متوقف مي‌شوند، ابرها بازمي‌شوند، هر چند امواج سهمگين برقرارند. كمتر كشتي مي‌تواند از اين موقعيت جان سالم به در برد. مگر اينكه كاملا مجهز باشد. اين نقطه را" چشم توفان" مي‌نامند. فشار هوا اينجا بسيار پايين است و دريا نوردان مي‌دانند كه هنوز نيمة ديگر توفان در پيش است زيرا آنها در مركز توفان قرار دارند. علاوه بر وجود جزاير، بالا رفتن سريع هواي گرم در اثر توفان تندري نيز مي‌تواند سبب ايجاد توفند شوند. همانطور كه در خشكي باعث ايجاد توفان پيچنده مي‌شوند. اگر آب دريا هم به اندازة كافي گرم شود، همين اتفاق مي‌تواند بيافتد. در اين صورت دماي آب براي تشكيل توفند بايد بيشتر از 26.5 درجة سانتيگراد باشد. نقشه زير نمايشگر دماي سطح آب در نيمكرة شمالي است. نقاط زرد ، نارنجي و قرمز دماي مناسب براي تشكيل توفند‌ها است. علاوه بر دماي بالاي آب دريا، رطوبت نسبي بالا نيزدر تروپوسفر مياني يا پائيني لازم است. اين امر باعث افزايش گرماي نهان در منطقه مي‌شود.

پس مي بينيم درياي عمان چنين شرايطي رو نداره.

هاريكن ها و طوفان هاي حاره اي هم از نظر فراواني و هم از نظر قدرت كليماتولوژي دارن:

Tropical_cyclones_1945_2006_wikicolor_small.png

mohamad$

کاربر ويژه
استقلال قلعه نوعی همینه . استقلال اگه با بارسلونا بازی کنه 1 - 1 میشه تو وقت اضافه گل میزنه میبره . جدی میگما :سوت:

سیبری

کاربر ويژه
به نظر میاد رعد و برق رو تنگه هرمز شدیده
جزایر هرمزگان، بندرعباس ، میناب ، رودان ، بشاگرد و جاسک امشب شانس بالایی واسه رگبار و رعد و برق دارن

ali.doosti

کاربر ويژه
مهرداد جان ببخشید یه سوال!اون نقشه های رعدوبرقو از وبلاگت برداشتی؟آبیارو خیای دوست می داشتم:خجالت2:

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
مهرداد یه گونوی دیگه آیا؟
پرش به ایران می گیره؟

احتمال بروز تغييرات توي نقشه ها به خصوص در مورد طوفان هاي حاره اي بسيار زياد هست. بايد نقش هاي جديد تري بدست بياد تا بشه با قطعيت بيشتري نظر داد.

اما بطور كل شرايط از نظر دماي سطح آب اقيانوس هند بسيار مهياست. آب هاي با دماي سطح بالاتر از 26 درجه سلسيوس كانديداي توليد طوفان هاي حاره اي هستن:

navy-sst-bb.gif

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا