• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

پسرخاله

کاربر ويژه
استقلال قلعه نوعی همینه . استقلال اگه با بارسلونا بازی کنه 1 - 1 میشه تو وقت اضافه گل میزنه میبره . جدی میگما :سوت:
اگه بازم در رابطه با استقلال و متعلقاتش صحبت کنی کنی مجبور میشم پستت رو گزارش کنم:تنبیه: اما اگه در رابطه با سرورت پرسپولیسه قهرمان :پرسپولیس:چیزی بگی امتیازت رو بالا بردی!:50:

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
مهرداد جان ببخشید یه سوال!اون نقشه های رعدوبرقو از وبلاگت برداشتی؟آبیارو خیای دوست می داشتم:خجالت2:

آره علي جان

گفتم وقتي مخاطب روي لوگوي مثلث زرد رنگ رعد و برق توي صفحه اول كليك مي كنه صفحه براش زود باز بشه.

ولي چون من به مخاطب هاي وبلاگم احترام ميزارم و نظرشون برام مهمه الان ميرم دوباره اون نقشه رو ميزارم.

ali.doosti

کاربر ويژه

آره علي جان

گفتم وقتي مخاطب روي لوگوي مثلث زرد رنگ رعد و برق توي صفحه اول كليك مي كنه صفحه براش زود باز بشه.

ولي چون من به مخاطب هاي وبلاگم احترام ميزارم و نظرشون برام مهمه الان ميرم دوباره اون نقشه رو ميزارم.
بسیار لطف می کنید بزرگوار:احترام:
هوای اینجا بسی دمه!رطوبت به قول اینجاییا بالا!

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
نگو اون جنوب خراسانه!!!

نه علي وايسا نمي شه راجع به اپي سنتر قضاوت كرد ممكن براي كشورهاي همسايه باشه.

اون ابر در صورتي كه نوع زلزله باشه زلزله اي به بزرگي 7 ريشتر ايجاد مي كنه.

وايسا تصاوير ديگه هم ببينم.

خدايا چي مقرر كردي؟

nojeana

کاربر ويژه
سلام دوستان
جمعه هفته قبل نهاوند بودم البته سفر یکروزه و کوتاهی بود و چون شبش بروجرد بودم روز فقط از مسیر گرین چهل نابالغان تونستم عکس بگیرم حدود 15 کیلومتری نهاوند
9qse7ls45agctxujcup.jpg

zty33uuohew6cic6tgmq.jpg

g1v4cqicptkrk3v1d4zv.jpg

672ehfo337561zt4kb5.jpg

خوب فرصت نشد جای دیگه ای برم این عکس ها هم تو جاده گرفتم جالبه بدونید برف کوه نسبت به پارسال خیلی کمه آخه امسال بارش تا الان خوب نبوده
فقط می شه به سامانه جاری امیدوار بود

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
نمي تونم اپي سنتر احتمالي و نقاط خطر رو تشخيص بدم

اين احتمال وجود داره اپي سنتر خارج از ايران باشه يه نقطه اي در خاورميانه

bjq3rpfvvcwf5a3um8tr.png

nojeana

کاربر ويژه
مث اینکه نوبت ماست دیگه..
مهرداد ابر زلزله بروجرد رو داری؟
خدا نکنه
بروجرد همیشه زلزله های وحشتناکی می تونه داشته باشه و شهری هم هست که بافتش متاسفانه قدیمیه و خسارت بالائی هم می تونه ببار بیاره
مثلث بروجرد - ملایر - نهاوند یکی از پر تراکم ترین نقاط جمعیتی ایرانه

IRAJ1

کاربر ويژه

درود بر تو

ايرج جان

شرط لازم براي ايجاد هاريكن ها دماي سطح آب 26 درجه سلسيوس به بالا هست. بعلاوه وجود هواي گرم و مرطوب هم لازم و ضروريست.

تمام اين شرايط در مناطق حاره مهياست.

تضاد حرارتي بين دو نقطه نيروي محركه لازم براي ايجاد طوفان هاست.

در آب هاي حاره اي سراسر كره زمين جزايري وجود داره كه بر اثر تابش شديد آفتاب داغ ميشن، خشكي ها زودتر از آبها گرم مي شن بنابر اين هواي داغ در اين جزاير به بالا صعود مي كنه و هواي گرم و مرطوب از اقيانوس جاي اون رو پر مي كنه اگه هواي جزاير آنقدر داغ باشد كه صعود شديد داشته باشه جريان شديدي از اقيانوس به طرف جزيره به راه مي افته از آنجايي كه نيروي كوريوليس به واسطه حركت وضعي زمين وجود داره اين باد ها در يك راستا حركت نمي كنن و از مسير منحرف ميشن.

اين توضيح وبلاگم رو برات ميزارم:

فرض كنيد باد از استوا به طرف جزيره اي كه 100 مايل در شمال آن قرار گرفته، بوزد. چون زمين به‌ دور محور خود مي چرخد، جزيره، دريا و هواي بالاي آن نيز، مي‌چرخند، بنابراين باد عملا نه به شمال بلكه به طرف شرق حركت مي كند. چون زمين در استوا بزرگترين دايره را دارد، حركت شرقي باد سريع‌تراز حركت شرقي جزيره است. بنابر اين ظاهرا باد هرگز به جزيره نمي رسد . اما واقعيت اين است كه هر چه باد، به جزيره نزديكتر شود، قدرت مكش ناشي از برخاستن هواي گرم، بيشتر مي‌شود و در نتيجه باد با يك انحناي بسيار شديد، به طرف جزيره تاب مي‌خورد كه نتيجة آن يك چرخش عظيم است. همة بادها يي كه از جهات مختلف به سمت جزيره حركت مي‌كنند،همين شرايط را دارند. بنابر اين آنچه ايجاد مي شود مجموعه اي از باد‌هاي وزنده است كه حول يك محور خالي ( هواي گرم بالا رفته) جمع مي‌شوند. هوا خيلي به آهستگي به درون اين مركز خالي نفوذ مي‌كند تا جاي خالي هواي داغ را بگيرد. اين عمل ممكن است روزها به‌ طول انجامد. در اين مدت ( گاهي 2- 3 هفته) بادهاي جانبي، اين تودة چرخنده و توفاني عظيم را با خود جابه جا مي كنند . اگر دريا نوردان با يك توفند مواجه شوند، نتيجه اش باد هاي سهمناك، امواج خروشان و باران سنگين است. اما در مركز توفان، بادها متوقف مي‌شوند، ابرها بازمي‌شوند، هر چند امواج سهمگين برقرارند. كمتر كشتي مي‌تواند از اين موقعيت جان سالم به در برد. مگر اينكه كاملا مجهز باشد. اين نقطه را" چشم توفان" مي‌نامند. فشار هوا اينجا بسيار پايين است و دريا نوردان مي‌دانند كه هنوز نيمة ديگر توفان در پيش است زيرا آنها در مركز توفان قرار دارند. علاوه بر وجود جزاير، بالا رفتن سريع هواي گرم در اثر توفان تندري نيز مي‌تواند سبب ايجاد توفند شوند. همانطور كه در خشكي باعث ايجاد توفان پيچنده مي‌شوند. اگر آب دريا هم به اندازة كافي گرم شود، همين اتفاق مي‌تواند بيافتد. در اين صورت دماي آب براي تشكيل توفند بايد بيشتر از 26.5 درجة سانتيگراد باشد. نقشه زير نمايشگر دماي سطح آب در نيمكرة شمالي است. نقاط زرد ، نارنجي و قرمز دماي مناسب براي تشكيل توفند‌ها است. علاوه بر دماي بالاي آب دريا، رطوبت نسبي بالا نيزدر تروپوسفر مياني يا پائيني لازم است. اين امر باعث افزايش گرماي نهان در منطقه مي‌شود.

پس مي بينيم درياي عمان چنين شرايطي رو نداره.

هاريكن ها و طوفان هاي حاره اي هم از نظر فراواني و هم از نظر قدرت كليماتولوژي دارن:

Tropical_cyclones_1945_2006_wikicolor_small.png

پس اگه یه جزیره ای اندازه قشم خودمون شمال اقیانوس هند و دریای عمان بود شرایط محیا میشد درسته؟

rahsazan

کاربر ويژه
سلام مجدد بر دوستان عزیز:گل:
میلاد حضرت زهرا(س) رو تبریک عرض میکنم

شمال شرق هم کماکان میلرزد!

map_image.jpg

aznavar

کاربر ويژه
خدا نکنه
بروجرد همیشه زلزله های وحشتناکی می تونه داشته باشه و شهری هم هست که بافتش متاسفانه قدیمیه و خسارت بالائی هم می تونه ببار بیاره
مثلث بروجرد - ملایر - نهاوند یکی از پر تراکم ترین نقاط جمعیتی ایرانه
زبونم لال
اما باید حقیقتو پذیرفت. اینبار خطر برای منطقه ما هست

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا