• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
تشکر مهرداد عزیز:گل:

جالبه که ایران بصورت یک جزیره از اول وجود داشته!

فقط یک سوال پیش میاد، قبل از این زمان قاره ها چطور قرار گرفته بودن؟ آیا حیات روی زمین وجود داشته؟

زمین در آغاز شکل گیری

• در اوایل پیدایش منظومه شمسی ، ذرات ریز غبار موجود در قرص خورشید که عمدتا از گاز و غبار تشکیل شده بود، پس از برخورد به هم چسبیده و اجسام بزرگ و بزرگتری را بوجود آوردند. بدین ترتیب چهار سیاره درونی از این ذرات شکل گرفتند.
  • 4.5 میلیارد پیش ، زمین دارای سطحی داغ ، قرمز و نیمه مذاب بود. پس از گذشت میلیونها سال ، سطح زمین شروع به سرد شدن نمود و پوسته جامدی ، به دور زمین بوجود آمد. گازهای داغ و مواد مذاب از لایه‌های زیرین و از طریق دهانه‌های آتشفشانی بیرون زده و جو ضخیم زمین را بوجود آوردند. در همین مدت شهاب سنگهای زیادی به سطح زمین خوردند و هزاران گودال شهاب سنگی را در سطح زمین بوجود آورد. و مقدار زیادی غبار به جو زمین اضافه کردند.
  • پس از یک میلیارد سال ، زمین به اندازه کافی سرد شده بود تا بخار آب موجود در جو متراکم شده و قطرات آب را بوجود آورد. این قطرات آب میلیونها سال به شکل باران شدید به سطح زمین افتاده ، باعث پاک شدن جو زمین و بوجود آمدن اقیانوس شدند. کره زمین به تدریج به شکل کنونی درآمده است.

منبع دانشنامه رشد

mohammadsadat

کاربر ويژه
گرد و غبار دیروز حسابی کلافم کرده بود
البته تنفس مشکل، سوزش چشم و گرما قاعدتاً کلافه کننده ست
تو دو روز گذشته دو رگبار خیلی خفیف هم زد
دما هم نسبت به این موقع سال خنک تر به نظر میرسه، چون آمارها بیشینه نرمال این موقع رو حدود 36 تا 38 نشون میدن و این روزها حول و حوش 32 هستش

navid-mashhad

کاربر ويژه
والله 15 دقیقه پیش پشت بوم بودم هوا صاف بود

رعد و برق بمبی انفجاری هم اکنون در غرب مشهد

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
درود بر دوستان
آسمون در مشهد ابري شده هوا هم بسيار گرم هست اميدوارم يك رگبار و رعد و برق توپول داشته باشيم!

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
چيتگر

meteogram.php

شهر قدس

meteogram.php

شهريار

meteogram.php

navid-mashhad

کاربر ويژه
هادی جان من که دارم مثل سنا عرق میریزم - در ضمن همین الان غرب آسمونو نگاه کن
یه ابر تندری اومده اندازه نصف مشهد

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
وای خدا

همه مدلها متفق القول برای شمال شرق و سواحل دریای کاسپین بارشهای بسیار زیبایی رو پیش بینی کرده اند.

خدایا شکرت.

من میدونستم که شنبه و یکشنبه شرایط مهیا میشه ولی نه به این اندازه:گل:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
اینجا یک ساعت داره باد نسبتا شدیدی میوزه و البته حدود 15 دقیقه است که بوی نم هم همراهش شده و هوا خنک شده

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
هادی جان من که دارم مثل سنا عرق میریزم - در ضمن همین الان غرب آسمونو نگاه کن
یه ابر تندری اومده اندازه نصف مشهد

الان اثرات رعد و برق رو دارم رو ماهواره ميبينم!صداي رعد و برق در خيام شمالي به گوش ميرسه متاسفانه ديد به جنوب و جنوب غرب آسمون ندارم!

rahsazan

کاربر ويژه
سلام مجدد
ابرها از فراز خانه مان عبور نمودند و دریغ از یک قطره باران...
به امید روزهای بارانی مینشینیم

abtinT

کاربر ويژه
هشدار وقوع سونامی شدید در سواحل ایران، پاکستان، عمان و هندمجله بریتانیایی “جئوفیزیکال ریسرچ لترز” (Geophysical Research Letters) امروز در مقاله‌ای نوشت وقوع سونامی شدید در سواحل ایران، پاکستان، عمان و هند محتمل‌تر از آن است که پیش‌بینی می‌شد.
به‌گفته این نشریه علمی بررسی‌های جدید در غرب اقیانوس هند و گسترش مرز پوسته‌های زمین نشان می‌دهند گسل تکتونیک سواحل این کشورها می‌تواند زمین‌لرزه‌ای به قدرت ۹ ریشتر و حتی بیشتر از آن ایجاد کند.
“زمین‌ساخت” یا تکتونیک از شاخه‌های زمین‌شناسی است که به مطالعه تغییر شکل پوسته زمین بر اثر تنش‌ها و کرنش‌های وارده در طول دوران‌های مختلف زمین‌شناسی می‌پردازد.
این گزارش هشدار داده است که یک لایه ضخیم رسوب بر روی این گسل قرار گرفته خطر تنش شدید در لایه‌های زیرینی زمین را افزایش داده و موجب زمین‌لرزه شدیدی خواهد شد.
نشریه بریتانیایی توضیح داده است که منطقه فرورانش “ماکران” از شرق به سوی غرب اقیانوس هند کشیده شده و همزمان به سمت سواحل جنوبی ایران و پاکستان در حرکت است و دامنه خود را به خلیج فارس گسترش می‌دهد.
در این منطقه پوسته اقیانوسی از طرف پوسته شمالی قاره تحت فشار قرار گرفته و ذوب می‌شود و همین موجب ایجاد تنش در لایه‌های زیرین گشته و با بالا و پایین شدن ناگهانی کف دریا سونامی ایجاد می‌کند.
جما اسمیت، پژوهشگر دانشگاه ساتمتون و همکارانش می‌گویند منطقه فرورانش ماکران تاکنون کمتر فعال بوده است و بزرگ‌ترین زمین‌لرزه آن به بیش از ۶۰ سال پیش برمی‌گردد؛ در سال ۱۹۴۷ زلزله‌ای با قدرت ۷,۳ و در سال ۱۹۴۸ زمین‌لرزه‌ای با قدرت ۸,۱ رخ داده است و از آن‌جا که این منطقه در این محدوده زمانی کمتر فعال بوده چنین پنداشته می‌شد که خطری هم ندارد.
پژوهشگران در مورد درجه حرارت در امتداد گسل و لایه‌های زیرین نیز تحقیقاتی کرده‌اند که جما اسمیت در این‌باره می‌گوید منطقه فرورانش توسط یک لایه ضخیم از رسوبات پوشیده شده و این بدان معنی است که لایه‌های عمیق‌تر، فشرده‌تر و گرم‌تر هستند.
همه این عوامل نگرانی پژوهشگران را از وقوع یک سونامی شدید افزایش داده است

Mohammad-rasht

کاربر ويژه
سلام دوستان

فردا می رم سمت لونک یه ریکاوری بکنیم با دوستان که پایان ترم های نفس گیر به زودی شروع می شه!

rahsazan

کاربر ويژه
Mashhad, Iran

[h=4]Current weather observation
The report was made 25 minutes ago, at 19:00 UTC
Wind 04 kt from southwest
Temperature 22°C
Humidity 25%
Pressure 1012 hPa
Visibility 10 km or more
Scattered clouds at a height of 3000ft , Cumulonimbus.
Scattered clouds at a height of19000 ft
thunderstorm in vicinity

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا