• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

navid-mashhad

کاربر ويژه
این هم سرنوشت عجیب یک پروژه در مرکز شهر



این آب با این حجم و وسعت زمینی که آن را دربر گرفته، نه قرار است مکان تفریحی شود و نه قرار است ساحلی برای آن بزنند. تمامش آبی است که در اثر اجرای یک پروژه بعد از 23 متر گودبرداری از دل زمین بیرون زده است.
پروژه 32 طبقه برج دانشگاه(کنار آلتون - خیابان دانشگاه) که بعد از 23 متر گود برداری به آب های زیر زمینی رسیده بیش از 10 ماه این پروژه به این صورت است

 

admin

Administrator
عضو کادر مدیریت
چه جالب بعد از دو روز سری به تاپیک زدم و دیستان رو دیدم که بازگشت مهرداد عزیز رو تبریک میگند. مهرداد عزیز خوش آمدید.:گل:
آرزو دارم روزی شرایط چنان مساعد باشه که در یک فضای خوب و بدور از تشویش فکر بتونیم باهم در مورد روزهایی که گذشت صحبت کنیم...
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
دوستان

محمد رضای عزیز( راهسازان) با اینکه در حال حاضر دسترسی به نت ندارند ولی با شنیدن بازگشت مهرداد عزیز بسیار خوشحال شد و سلام رسوند به همگی و پیام تبریک ویژه واسه حضور دوباره مهرداد داشت :گل:
 

ماهان.

کاربر ويژه
دست كم 5 فاجعه آب و هوايي ميليارد دلاري در خلال ماه مي در جهان رويداده ست. خسارت آورترين آنها سيل تاريخي اروپاي مركزي بود كه در اواخر مي و اوايل ژوئن منجر به كشته شدن دست كم 23 نفر شد. سيلاب بي سابقه از زمان قرون وسطي، سطح رودخانه های بزرگ در اتریش، جمهوری چک، آلمان، لهستان و اسلواکی را مورد هجوم قرار داده و رودخانه دانوب در پاسائو آلمان را به بالاترین ميزان خود از سال 1501 رساند و رودخانه Saale در هال آلمان به بالاترين ميزان در دوره 400 ساله خود رسيد. شهرهاي متعددي بالاترين ميزان سيلاب خود را در بيش از يك قرن ثبت كردند، گرچه در برخي مناطقسيل بزرگ 2002 بالاترين ميزان مي باشد. مجموع خسارت سيل، توسط كارگزار بيمه Aon Benfield، معادل 22 ميليارد دلار تخمين زده مي شود، سيلي كه 5 مين فاجعه آب و هوايي غير مرتبط به ايالات متحده در پر هزينه ترين ها در تاريخ دنيا شناخته شد.




نمونه هايي از وقايع و ناهنجاري هاي آب و هوايي جهان در مي 2013



در فاصله‌ی یک هفته، بخش‌هایی از جنوب آلمان و شمال اتریش تا 300 میلی‌متر بارش داشتند!

image00.png
 

mahmood600

کاربر ويژه

به سبب عبور متناوب جريانات ناپايدار سطوح مياني، تا پايان هفته بخش شمالي كشور همچنان شاهد ناپايداري هاي جوي به شكل رشد ابر و بارش هاي پراكنده بويژه در ساعات بعد از ظهر خواهند بود.



3t2nk1s0y0q8lprp2y.jpg


چهارشنبه، در نوار شمالي كشور شامل استان هاي آذربايجان غربي، شرقي، اردبيل،‌ شمال استان هاي زنجان و قزوين، سواحل خزر؛‌ارتفاعات البرز به سمت استان خراسان شمالي رشد ابر و در ساعاتي به همراه رگبار پراكنده پيش بيني مي شود.

پنجشنبه، در استان هاي واقع در شمال غرب، سواحل درياي خزر، ارتفاعات البرز و شمال شرق كشور رگبار پراكنده باران پيش بيني مي شود. عمده بارشها در سواحل مركزي و شرقي خزر پيش بيني مي گردد. لذا در استان هاي آذربايجان غربي، شرقي، اردبيل، ارتفاعات البرز، گيلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالي و رضوي افزايش ابر و بارش هاي پراكنده پيش بيني مي گردد.

جمعه، عمده بارش هاي كشور در ارتفاعات مركزي و جنوبي البرز در استان تهران پيش بيني مي گردد. لذا با توجه به شدت بارش ها در اين مناطق امكان طغيان رودخانه ها در اين بخش وجود خواهد داشت.

نواحي شمالي استان تهران بويژه در بخش هاي شرقي استان مناطقي هستند كه در روز جمعه بارش هاي رگباري و شديد را تجربه خواهند كرد لذا توصيه مي گردد در عزيمت به اين مناطق بويژه به لحاظ اقامت در حريم رودخانه ها رعايت احتياط مبذول شود.


85pyjqtm6breagxbnk.jpg


opqeytjg2j49k5ti09m.jpg



لذا در روز جمعه براي استان هاي قزوين، البرز، تهران رشد ابر و بويژه در ارتفاعات همراه با رگبار و رعد و برق و وزش باد پيش بيني مي گردد.

براي سواحل مركزي و شرقي خزر و شمال شرق كشور شامل استان هاي مازندران، گلستان، خراسان شمالي و رضوي رگبار پراكنده پيش بيني مي شود.

همچنين در برخي مناطق مركزي و شمال غرب كشور بارش هاي موقتي دور از انتظار نمي باشد.

طي اين مدت در جنوب شرق كشور براي استان هاي هرمزگان، سيستان و بلوچستان در برخي ساعات افزايش ابر و رگبار پراكنده به همراه رعد و برق وزش باد پيش بيني مي شود.


با توجه به مدل هاي دمايي طي 3 روز آينده كاهش نسبي دما در نيمه شمالي كشور پيش بيني مي شود اما از روز شنبه روند افزايش دما را خواهيم داشت.

طي 3 روز آينده در شمال شرق و شرق كشور وزش باد پيش بيني مي گردد كه در خراسان جنوبي و سيستان و بلوچستان با گرد و خاك شديد همراه خواهد بود.

خليج فارس تا پايان هفته مواج پيش بيني مي گردد. سواحل استان بوشهر به سمت تنگه هرمز طي اين مدت با افزايش ارتفاع موج همراه خواهد بود.

061yavy87bl20kn2xua.gif


آسمان استان تهران طي 24 ساعت آينده كمي ابري، ساعات بعد از ظهر در ارتفاعات افزايش ابر و و زش باد پيش بيني مي شود. بيشينه و كمينه دماي هواي تهران به ترتيب بين 35 + و 21 + درجه سلسيوس در نوسان خواهد بود.


سلام بر مهرداد عزیز و تشکر بابت بازگشت پیروزمندانه به فوروم
 

mikadd

کاربر ويژه
من به خودمون تبریک میگم که مهرداد عزیز به جمع ما برگشت تا ما ازاطلاعات خیلی مفیدش بازم استفاده کنیم.:گل::گل:
 

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
۸۵ درصد کل ایران خشک است

[FONT=Vazir, helvetica, sans-serif]پایگاه خبری تحلیلی انتخاب کد خبر: ۱۱۸۲۵۸تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۰

[FONT=Vazir, helvetica, sans-serif]وی خاطرنشان کرد: در مجموع در جغرافیای ایران حدود ۸۵.۵ درصد مساحت کشور جزو مناطق خشک و نیمه خشک است و جمعیت این مناطق هم نیازمند توزیع متعادل آب است و هم بهداشت و توسعه آن.

مهر: مشاور وزیر نیرو در امور آب و آبفا با اعلام اینکه حفظ بهداشت آب در ایران به عنوان خط قرمز مسئولان است گفت: افت کیفیت آب حتی در جیره بندی ۵.۵ ماهه سال ۸۰ نیز اتفاق نیفتاد. ستار محمودی گفت: بهداشت آب در ایران برای همه دولتمردان و مسئولان خط قرمز است. مشاور وزیر نیرو در امور آب و آبفا افزود: خوشبختانه ما در ایران برای پروراندن، نگهداری و حفاظت از آب هزینه می کنیم و حتی در سال ۱۳۸۰ که تهران به مدت ۵ ماه و نیم جیره بندی شد؛ به هیچ وجه از کیفیت آب نزدیم.

محمودی اظهار داشت: مجموعه فعالیت های کشاورزی، صنعتی و آب شرب شهری بعد از مصرف، پتانسیل هایی تهدیدکننده برای منابع آب هستند. اما در حوزه آب شرب ۱۰۰ درصد استانداردهای سازمان بهداشت جهانی و سازمان بهداشت جهانی را رعایت می کنیم.

وی تصریح کرد: در ایران مجموعه آمارهایی که ما در ۴۴ سال گذشته داریم نشان می دهد که تحت تاثیر تغییرات آب و هوایی مقداری قابل ملاحظه از منابع نزولات جوی را از دست داده ایم.

این مقام مسئول در وزارت نیرو با تاکید بر لزوم افزایش بهره وری در آب ادامه داد: باید روی ابزارها و شیوه هایی که مصرف آب را بهینه کند و اصطلاحا بهره وری آب را بالا ببرد تمرکز کرد. به عنوان مثال ۹۰ درصد آب کشور را بخش کشاورزی مصرف می کند، گرچه بخش کشاورزی نقش مهمی در اشتغال و اقتصاد کشور بازی می کند اما کششی بیش از این در حوزه آب برای توسعه کشاورزی وجود ندارد.

مشاور وزیر نیرو تاکید کرد: بنابراین باید سیستم های مکانیزه آبیاری توسعه یابد و به این ترتیب راندمان آب از وضعیت موجود رونق بیشتری پیدا کند. در واقع هرچه راندمان بهره وری آب بالا برود اراضی بیشتری زیر پوشش خواهد رفت.

محمودی تصریح کرد: در بخش آب شرب هم باید همین نکته رعایت شود؛ باید ابزارهای تامین، تصفیه، انتقال و کنترل آب استاندارد باشد. در حوزه مصرف هم باید به مردم،کشاروزان و صنعتگران با توجه به نیاز و نوع مصرف شان راهکارهای لازم آموزش داده شود و اطلاع رسانی لازم صورت بگیرد.

وی در خصوص نوع مراودات بین المللی ایران در حوزه آب گفت: مراودات ما در این حوزه عمدتا علمی، پژوهشی و انجام کارهای عمرانی است. یونسکو به عنوان نماد کارهای آبی و فرهنگ آبی و با توجه به شرایط ما ۳ مرکز را به نام ایران ثبت کرده است. مرکز بین المللی قنات در ایران؛ مرکز مدیریت آب شهری که یک مرکز منطقه ای است و نیز مرکز ابتکار بین المللی خشکسالی که این مراکز مراودات مشخص و برنامه ریزی شده ای دارند.

این مقام مسئول در وزارت نیرو درخصوص جایگاه ایران در کشورهای منطقه در زمینه آبی گفت: ایران در ایجاد سازه های مختلف آبی در کشورهای مختلفی مثل تاجیکستان، ترکمنستان، ونزوئلا، افغانستان، عراق و ... فعال است و خوشبختانه نقشی شبیه نقش آلمان در بین کشورهای اروپایی را در ذهن این کشورها بازی کرده است. در واقع ابعاد فنی خوب، گسترده و نقش آموزش دهنده خوبی ایجاد شده است.

محمودی افزود: آنچه که در کشور ما بسیار تاثیرگذار است عدم توزیع یکنواخت بارندگی ها است. بخش های عمده ای از کشور در ارتفاعات و بخش های دیگر در دشت و بین دشت و کوه واقع شده است. جمعیت انبوه اغلب در دشت ها وجود دارد و کارهای کشاورزی معمولا در مناطق مسطح انجام می شود در حالی که در ارتفاعات بارندگی ها بیشتر است.

مشاور وزیر نیرو ادامه داد: این مسئله توزیع متناسب آب را می طلبد و علاوه بر این نزولات جوی در برخی مناطق کمتر از گذشته شده است. به عنوان مثال، نقاطی داریم در استان خراسان جنوبی که تا ۵۰ میلیمتر بارندگی در سال می رسد و عملا می بینیم که بارش به زمین نرسیده برگشت می خورد یا تبخیر می شود و در نقاطی از شمال کشور تا ۱۸۰۰ میلیمتر هم بارندگی داریم.

وی خاطر نشان کرد: در مجموع در جغرافیای ایران حدود ۸۵.۵ درصد مساحت کشور جزو مناطق خشک و نیمه خشک است و جمعیت این مناطق هم نیازمند توزیع متعادل آب است و هم بهداشت و توسعه آن.

این مقام مسئول در وزارت نیرو افزود: یکی از کارهایی که خصوصا بعد از انقلاب اسلامی انجام شد ایجاد تعادل بین منابع آب و مصرف بود که احداث سدهای مخزنی در نقاطی که امکان ذخیره کردن آب و تنظیم جریان آب وجود داشت یکی از این کارها بود؛ در واقع احداث بیش از ۳۰۰ سد کوچک و بزرگی که تاکنون ساخته شده به همین دلیل بود.

محمودی گفت: بخش عمده ای از سدهای بزرگ ما تامین آب شرب، صنعت و کشاورزی را به عهده دارد. اما نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که در همه نقاط امکان احداث سد و انتقال آب آن وجود ندارد و در نقاطی هم که بارندگی وجود دارد آنقدر زیاد نیست که بتوان سدهایی بیش از ظرفیت احداث کرد.
 

Dr.ben

کاربر ويژه
سلام.
منم خیلی خوشحال شدم دیدم مهرداد عزیز دوباره به جمع دوستانش برگشتن و می تونیم اینجا از اطلاعات بسیار مفیدش استفاده کنیم. مثل همیشه بزرگوارید مهرداد جان :گل:
 

Dr.ben

کاربر ويژه
امروز رشت خیلی گرم نبود. ماکزیمم دما به حدود 29 درجه رسید.
راستی این تماشاگرای برزیلی هم بعضا خیلی خوبنا! :0mid: :nika:
 

سیبری

کاربر ويژه
این تابستون جهنمی رو بدون مهرداد نمی تونستم تحمل کنم
مهرداد، استاد محجوب به خونه خوش اومدی
:گل:
 

ماهان.

کاربر ويژه
The main cause of the rains over Central Europe during late May and early June was a jet stream that developed over Europe and got held in place by a high pressure situated over northern Europe. This caused moisture to flow in from the Mediterranean Sea and cold air from the Arctic Circle. These two air masses met over Central Europe.The denser cold air forced the moist air to rise which led to cloud formation and finally rain.


 

Dr.ben

کاربر ويژه
آره. تقریبن همه چی هست. ولی نمی‌دونم توی آلمان کشت می‌شن یا از کشورهایی مثل ایتالیا و یونان و اسپانیا وارد می‌کننش! آخه آفتابش کجاس که هندونه بخواد برسه؟! حتا اینجا خوج هم دیدم. خوج یه نوع گلابی جنگلی فوق‌العاده خوشمزه‌ و مفید هستش که فقط توی شمال ایران پیدا می‌شه. ازگیل هم هست حتا!

ماهان جان بی زحمت یه تحقیق و تفحص بکن ببین از اینام دارن یا نه؟! اگه نه یه نمایندگی بگیریم، نصف نصف :خنده1:

ht0wgdzcxmx7r43jql6l.jpg


طرز تهیه ازگیل آب انداخته یا به گویش محلی " آب دوکوده کونوس" :
یکی از خوردنیهای خوشمزه شمالی ها در شب های زمستان خوردن ازگیل آب انداخته است که هم خوردنش و هم درست کردنش در بین مردم شمال در حال فراموشیه که اتفاقا هم خیلی خوشمزه است و هم درست کردنش خیلی ساده و آسان و کافیه که شما ازگیل خام » پخته نه » را بعد از شستن در یک ظرف شیشه ای در دار ریخته » ظرف پلاستیکی رو من سفارش نمی کنم » و بعد روی آن اَذگیل آب بریزید تا ظرف شما پر از آب شود و بعد درب آن ظرف شیشه ای را به مدت یک هفته بسته و بعد از یک هفته اگر دیدید که آب ازگیل داخل ظرف کم شده،دوباره آب ریخته تا پر شده و درب را ببنید تا هفته دیگر. معمولا ازگیل تو این دو هفته باید قابل خوردن باشه،مگر اینکه از نوع جنس بدش باشه که اگر شما چند ماه هم در آب بذاریش،آب به خودش نمی گیره. داخل آب ازگیل » دو هفته تمام شد » کمی نمک ریخته تا خوشمزه تر شود و شما یک روز پس از ریختن نمک می توانید نوش جان کنید.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
آقا من اخیرا که اومده بودم شمال، تو شهسوار در منزل یکی از اقوام درختان زیبایی بودند و میوه های بسیار خوشمزه ای داشت به اسم ازگیل:گل:

راستش اینقدر که طعم این میوه ها رو دوست داشتم یک پلاستیک پر در مسیر بازگشت به مشهد گذاشتم کنار دستم و تا هم خود بجنورد خوردم:خجالت2: و به مشهد هم نرسید:ناراحت:

کاشکی تو شهر ما هم ازینا بود:ناراحت:
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا