• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
رشد دوباره گیاهان عصر یخبندان!

انجمن فيزيكدانان جوان ايران (شبكه فيزيك هوپا)سه شنبه 4 تير 1392

فاصله بین سال های ۹۲۰ تا ۱۲۲۰ شمسی، یک دوره کوتاه یخبندان در برخی قسمت های نیمکره شمالی زمین پدیدار شد. در این دوره دمای زمین به طور قابل ملاحظه ای کاهش یافت و در برخی مناطق یخبندان شکل گرفت. این یخ ها در قرن گذشته بتدریج از میان رفت. روند آب شدن این یخ ها در ده سال اخیر به مراتب بیشتر بوده است. مدتی پیش گروهی از دانشمندان توانستند به بقایای نوعی خزه زیر این یخ های آب شده در ناحیه ای در شمال کانادا دست یابند. نکته ای که توجه این دانشمندان را به خود جلب کرد، این بود که خزه های یافت شده هنوز سبز بودند. همین امر آنها را بر آن داشت تا نمونه هایی از آنها را به آزمایشگاه برده و کشت دهند.

6knnp2wjhz2ug0x7qke3.png

نتیجه این شد که این خزه ها که تا مدتی پیش در فهرست گیاهان منقرض شده قرار داشتند، در کمال ناباوری پس از۴۰۰سال توانستند دوباره رشد کنند. پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که استقامت زیاد این گونه گیاهی در برابر شرایط نامساعد جوی، سبب به وجود آمدن چنین پدیده ای شده است.

یخ های موجود در یخچال های طبیعی زمین که در دوره های مختلف زمانی شکل گرفته اند، منبعی بزرگ از انواع گونه های مختلف گیاهی و جانوری هستند و بررسی دقیق آنها می تواند پرده از بسیاری رازهای خلقت بردارد،
اما آنچه این موضوع را ترسناک می کند، آزاد شدن ویروس ها و باکتری هایی از دوران باستان در دنیای امروزی است. عواملی که حالا دیگر برای زندگی زمینی، بیگانه تلقی می شوند و در صورت حیات مجدد می توانند خطری بزرگ برای زمینیان به حساب آیند.

aznavar

کاربر ويژه
سلام مجدد. اینجا همروفت شده. من که یادم نیست اوایل تیرماه اینجا هوا ابری شده باشه. شاید هم من قبلا توجه نکردم
هوای الان مثل اوایل مردادماه هست که بهش غوره رسون میگیم
مهرداد جان علت چی میتونه باشه؟

ماهان.

کاربر ويژه
درود !
روستای نمارستاق واقع در 60 km جنوبغربی شهر آمل ( دامنه شمالی البرز ) در ارتفاع 2000 متری !
این هم نفوذ ابر کم ارتفاع شمالی (مه ) تا این منطقه و در ادامه حرکت به سمت البرز مرکزی در ساعات غروب ، نشون دهنده بارندگی روی سواحل !

همیشه اینطور نیست. من یادمه تابستون 85 رفته بودیم دیلمان و هوا سرد و ابری و با باران ریزه بود، در حالی که رشت آفتابی و شرجی بود و دماش هم از 30 بالاتر بود

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
سلام مجدد. اینجا همروفت شده. من که یادم نیست اوایل تیرماه اینجا هوا ابری شده باشه. شاید هم من قبلا توجه نکردم
هوای الان مثل اوایل مردادماه هست که بهش غوره رسون میگیم
مهرداد جان علت چی میتونه باشه؟

درود

با نفوذ ناوه شمالي ضلع شمالي پرفشار جنب حاره عقب نشيني كرده از طرفي براي نواحي مختلف كشور تاوايي مثبت در نقشه ها ديده ميشه يكي از اين نواحي مناطق مختلف زاگرس هست. اين شرايط باعث ميشه از پاييداري عمومي جو در سطح كشور كاسته بشه و در مناطق كوهستاني كه شرايط براي همرفت مهيا تر هست ما شاهد اين شرايط باشيم.

من حتي با توجه به مدل هاي ECMWF براي برخي نقاط همدان اراك اصفهان بارش هاي موقتي و محلي پيش بيني كردم.

mohamad$

کاربر ويژه
هنگام برگشتن تجریش و قیطریه داشت رگبار میزد البته زیاد نبود و محلی بود

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
توي گزارش سازمان هواشناسي امروز براي دامنه هاي البرز مركزي و جنوب سيستان و بلوچستان عمده بارش هاي كشور پيش بيني كرده حتي خانم رضوان سلامي هم توي گزارش امروزش گفت كه بارش هاي قابل توجهي در سيستان و بلوچستان داريم

در مدل هاي ECMWF كه اساس پيش بيني هاي روزانه من هست چنين چيزي به چشم نيم خوره تنها در مدل GFS چنين شرايطي ديده ميشه:

در اين مدل به صورت نقطه حتي 30 الي 40 ميلي متر براي نقطه اي از سيستان وبلوچستان طي امروز بارش پيش بيني شده حالا در چنين شرايطي بايد چكار كرد؟؟؟

lmn69hm0ko3qt8evn85.png

mohamad$

کاربر ويژه
امیر محسن عکس ویلاتونه که واسه اواتار گذاشتید ؟:ایرانجمن: خوش بحالتون:خجالت2: ماشالا چه ویویی داره

ماهان.

کاربر ويژه
آنومالی ارتفاع ژئوپتانسیل تراز 500 در ماههای گذشته

ژانویه:

compday.141.44.196.29.178.6.42.19.gif

فوریه

compday.141.44.196.29.178.6.43.45.gif

مارس

compday.141.44.196.29.178.6.44.21.gif

آوریل

compday.141.44.196.29.178.6.44.59.gif

می

compday.141.44.196.29.178.6.45.37.gif

و چند ماه مشهور

برف و سرمای شدید آلمان و اروپا در ژانویه 2013
compday.141.44.196.29.178.6.50.23.gif

برف و سرمای شدید اروپا در دسامبر 2012

compday.141.44.196.29.178.6.51.58.gif

بارش و سرمای آبان 90
compday.141.44.196.29.178.6.53.52.gif

سرمای دی 86

compday.141.44.196.29.178.6.55.15.gif

بارش شدید می 2013 و سیل اروپای مرکزی

compday.141.44.196.29.178.6.56.48.gif

mohamad$

کاربر ويژه
به دلیل نفوذ هوای سرد دمای بیشینه فیروزکوه دیروز به 21 رسید در حالی که پریروز 30 بود . این در حالیست که آبعلی که 500 متر از فیروزکوه مرتفع تر است دیروز 24 شد !

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا