• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

mohamad$

کاربر ويژه
امروز صبح سامیار بهم زنگ زدن گفتن که دیروز تا ساعت 12 خبری نبود سمت کوه دماوند . عصری در حد 20 میل بارون اومد . دمای سد لار و 7 درجه و 3500 تا 3700 و 1 درجه گفتن . عکسای دیگه ای هم گرفتن که گفتن بعدا میزارن
 

هواشناس

کاربر ويژه
تبريك به خاطر بارش هاي ديروز استان تهران و امروز شمال شرق كشور

ما هم چهارشنبه شرايط رگبار فراهم خواهد شد ان شا الله

فعلا خدا نگهدار همه
 

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
بررسي وضعيت جوي كشور شنبه 8 تير 92

با ادامه فعاليت سامانه بارشزاي شمالي ، طي امروز و فردا در بخش شمال شرق كشور به سمت دامنه هاي البرز و سواحل شرقي خزر رگبار و رعد برق پراكنده به همراه وزش باد پيش بيني مي شود.

همچنين طي 3 روز آينده در نواحي جنوب شرق كشور شامل ارتفاعات استان هاي سيستان و بلوچستان، كرمان، يزد در ساعاتي به همراه افزايش ابر و رگبار پراكنده خواهد بود.

از فردا تا روز سه شنبه روند افزايش دما بويژه در بخش شمالي كشور پيش بيني مي شود.


9jiqbxvuh0hgegamsi6.png


شنبه 8 ام تير، استان هاي مازندران، گلستان، ارتفاعات استان هاي البرز، تهران و سمنان، خراسان هاي شمالي، رضوي و جنوبي رشد ابر و رگبار پراكنده پيش بيني مي شود.

همچنين براي ارتفاعات استان هاي سيستان و بلوچستان، كرمان، يزد در ساعات بعد از ظهر افزايش ابر و رگبار پراكنده خواهيم داشت.


يكشنبه 9 ام تير، برخي نقاط استان هاي مازندران، گلستان، ارتفاعات استان هاي تهران و سمنان، خراسان شمالي و شمال خراسان رضوي رشد ابر، رگبار و رعد و برق پراكنده پيش بيني مي شود.

ارتفاعات استان هاي كرمان، يزد و مناطق جنوبي خراسان جنوبي در بعد از ظهر افزايش ابر و رگبار و رعد و برق پراكنده پيش بيني مي شود.


دوشنبه 10 ام تير،در غالب مناطق كشور جو آرام و پايدار حاكم خواهد بود..

سه شنبه 11 ام تير، در شهر هاي شمالي استان هاي آذربايجان غربي، شرقي و اردبيل در بعد از ظهر رگبار پراكنده پيش بيني مي شود.


شرق درياي عمان از امروز تا 3 روز آينده به سبب گسترش بادهاي موسمي مواج و متلاطم خواهد بود.

2skv1ltxamlxcm6pd8k.png

آسمان استان تهران طي 24 ساعت قسمتي ابري، در بعد از ظهر افزايش ابر در ارتفاعات رگبار و رعد و برق پراكنده و وزش باد پيش بيني مي شود. بيشينه و كمينه دماي هواي تهران به ترتيب بين 31 + و 21+ درجه سلسيوس در نوسان خواهد بود.

 

mohamad$

کاربر ويژه
آخرین وضعیت

مهراباد 31
اقدسیه 29
لواسان 26
طالقان 24
دماوند 24
آبعلی 18
فیروزکوه 16

آلودگی فیروزکوه 8
 

Dr.ben

کاربر ويژه
سلام.
اوه اوه! عجب حرف های تکان دهنده ای زده ایشون:

عضو شورای مرکزی خانه کشاورز ایران:

ایران 10 میلیارد متر مکعب کمبود آب دارد / کاهش 50 درصدی ظرفیت نگه‌داری آب در سد سفیدرود
عضو شورای مرکزی خانه کشاورز ایران با بیان اینکه کشور با 10 میلیارد متر مکعب کمبود آب مواجه است، از کاهش حدود 50 درصدی ظرفیت آب در پشت سدسفیدرود خبر داد و گفت: بحران آب باید جدی گرفته شود.




13920403000209_PhotoA.jpg







*وقوع جنگ آب تا 10 سال دیگر


وی با بیان اینکه مظلومیت آب کشاورزی مشخص است، اظهار کرد: بحران آب در 10 تا 15 سال آینده موضوع اصلی جنگ می‌شود.
دبیر اجرایی خانه کشاورز گیلان با بیان اینکه بحران جهانی آب در سال‌های اخیر بازتاب‌هایی در کشور ما داشته است، گفت: آنچه پیش رو داریم تصویری خوشایند نیست و حتی در استان سرسبز گیلان و پرآب گیلان نیز عملکرد آب روی محصولات کشاورزی ظاهر می‌شود.
وی منبع اصلی تامین استان را پشت سد سفیدرود عنوان کرد و افزود: سفیدرود از رودخانه‌های شاهرود و قزل‌اوزن تغذیه می‌شود و بدیهی است که این رودخانه‌ها از سرچشمه تا دریاچه سد سفیدرود استان‌های مختلفی مانند آذربایجان شرقی، زنجان، قزوین و همدان را طی می‌کنند.
ابراهیمی، اذعان کرد: با افزایش نیاز روزافزون، برداشت استان‌های مسیر از آب رودخانه سفیدرود افزایش یافته و هر سال حق‌السهم آب گیلان کاهش می‌یابد.
به گفته وی، در دهه اخیر تعداد زیادی سد در مسیر رودخانه‌ سفیدرود در حریم استان‌های مختلف مذکور احداث شده و آبگیری این سدها میزان ورودی آب ورودی به گیلان را کاهش داده است.


*کاهش 50 درصدی نگه‌داری آب در پشت سد سفیدرود

عضو شورای مرکزی خانه کشاورز ایران اضافه کرد: فرسایش شدید دامنه‌های پرشیب مسیر رودخانه‌ها هزاران تن لای رسوب در پشت سد سفیدرود انباشته شده و ظرفیت نگه‌داری آب این سد را از دو میلیارد متر مکعب به کمتر از 1.1 میلیارد متر مکعب حدود 50 درصد کاهش داده است.

وی با اشاره به اینکه در چند دهه اخیر روند استفاده از ارقام پرمحصول برنج که دارای روند طولانی‌تر رشد و افزایش مصرف آب است در گیلان افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: این امر حجم مصرفی آب استان را افزایش داده است.


*آب‌بندان‌های گیلان تبدیل به مزرعه شده است/وقوع بحران آب در گیلان

ابراهیمی کاهش تعداد و حجم آبگیری آب‌بندان‌های استان از ظرفیت کل نگه‌داری آب‌های سطحی در سه دهه گذشته را از معضلات خواند و گفت: بخشی از آب‌بندان‌های استان به مزرعه تبدیل شده است.

وی با تصریح بر اینکه وقوع بحران آب در گیلان دور از ذهن نیست، خاطرنشان کرد: با کاهش نزولات آسمانی در برخی از سال‌ها این رویداد به وقوع پیوسته و موجب بروز خسارات شدید به کشت‌های زراعی و محصولات کشاورزی شده است بنابراین برای کنترل شرایط و کاهش احتمال وقوع بحران باید راهکارهایی اندیشیده شود.
این مسئول، مطالعات جامع‌نگر با لحاظ تمام مراتب زیست‌محیطی و حفظ تولید پایدار پیرامون وضعیت آب استان و تسریع در تکمیل سدهای نیمه تمام گیلان برای افزایش نگه‌داری ظرفیت آب را مورد تأکید قرار داد.


*ضرورت لایروبی سد سفیدرود و آب‌بندان‌ها

وی یادآور شد: لایروبی رودخانه پشت سد سفیدرود، تعمیق و لایروبی آب‌بندان‌های متعدد در پهنه استان برای افزایش ظرفیت آبگیری را از راهکارهای مهم برای جلوگیری از بحران آب گیلان ذکر کرد.

ابراهیمی متذکر شد: برای پیشگیری از فرسایش دامنه‌های پرشیب، توسعه آبخیزداری و احداث باغ در اینگونه اراضی در دستور کار سازمان‌های متولی قرار گیرد.
وی آموزش روش های صرفه‌جویانه مصرف آب به کاربران و تخصیص اعتبار لازم برای توسعه سیستم‌های آبیاری تحت فشار در راستای کاهش و تعدیل مصرف آب به کشاورزان را از دیگر راهکارهای پیشگیری از بحران آب برشمرد.
دبیر اجرایی خانه کشاورز گیلان یادآور شد: توسعه مزارع و باغ‌ها در قالب برنامه‌های واقع‌گرایانه و مناسب با مقادیر آب موجود استان طراحی شود.
وی اطلاع‌رسانی عمومی برای ترغیب افکار عمومی مردم از طریق رسانه‌ها را از موارد مهم عنوان کرد.


*خشک شدن دریاچه ارومیه چالش بزرگ کشور/نابودی 301 دشت در کشور/کمبود 10 میلیارد متر مکعب آب در کشور

ابراهیمی در ادامه خشک شدن دریاچه ارومیه و پریشان را چالش بزرگ کشور خواند و اذعان کرد: احداث 137 سد روی دریاچه ارومیه و آزادسازی 880 میلیارد متر مکعب نمک دریاچه چالش بزرگی است.

وی خاطرنشان کرد: 609 دست در کشور وجود دارد که 76 دشت به دلیل رسیدگی نشدن توسط مسئولان نابود شده و 301 دشت نیز در حال نابودی است.
عضو شورای مرکزی خانه کشاورز ایران با تصریح بر اینکه کشور با 10 میلیارد متر مکعب کمبود آب مواجه است، تصریح کرد: این کاهش چگونه باید تأمین شود.


*گیلان دارای آلوده‌ترین رودخانه جهان/ نیشابور در خطر تخلیه ساکنان/کشاورزی کشور در حال نابودی است

وی گیلان را دارای آلوده‌ترین رودخانه‌های جهان دانست و یادآور شد: اراضی کشاورزی سه استان همدان، خراسان و کرمان راکد مانده است و نیشابور در خطر تخلیه ساکنان قرار دارد.

ابراهیمی کشاورزی کشور را در حال نابودی خواند و متذکر شد: تاکنون به نامه‌های خانه کشاورز توجهی نشده است و پاسخی به آنها داده نمی‌شود و کسی به گفته‌های ما توجه نمی‌کند.

وی ایران را جزو 10 کشور تخریب کننده زیست‌محیطی در دنیا عنوان کرد.
 

ماهان.

کاربر ويژه
یه خرده بارون بارید! دمای فعلی 16+ و بیشینه امروز هم عددی بین 17 و 18 درجه‌ست!

از هفته‌ی آینده افزایش دما داریم و شاید دمای هوا به 25 هم نزدیک بشه
 

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
چگونگي ارتباط با امير محسن

امير محسن من مي خواستم سوالي رو با شما مطرح كنم پيغام خصوصيتون بسته ست!
 

Abbath

New member
آب کانال مادر دشت قزوین رو هم از 1 تیر قطع کردن،امسال هیشکی تو دشت قزوین کشت تابستانه نداشته،حالا چه تاثیری میتونه رو قیمت محصولاتی چون گندم و جو و چغندر قند و ذرت علوفه ای و محصولات باغی بزاره معلوم نیست

آب سد طالقان تمامش به مصرف شرب تهران میرسه الان
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
واقعا این بارشهای همرفتی تابستان ماهیت عجیبی دارند !!!!!!!!!!!!!

امروز در جائیکه احتمالش رو نمی دادیم بارش خوبی رخ داد و این در حالی هست که دقیقا همین منطقه از مشهد سابقه بارشهای تابستانی خوبی داره یعنی شمال شرق مشهد:

35xneuy5cpp5t68pa6.jpg
 

navid-mashhad

کاربر ويژه
بله امیر محسن در ابتدای مرداد 88 همون محدوده کوچک 11 میلی متر باریده بود ( باران سنج پنجتن ) و 1 بچه که داخل کانال آب بود کشته شد

هیچ نقطه ای از مشهد و استان و حتی کشور اون روز بارشی نداشت!!!!
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
184340.jpg

saeidan
117 بحث

سه شنبه 6/5/1388 - 20:0 -0 تشکر 136567

طوفان و تگرگ غیر مترقبه در مشهد

به نام خدا
دوستان سلام

ساعت 5 عصر امروز در حالی كه تا نیم ساعت قبلش هوا كاملا آفتابی و درجه حرارت هوا بیش از 35 درجه بود به ناگاه آسمان تغییر رویه داد و ابتدا طوفانی شدید كه اگه سرعتش رو 100 كیلومتر در ساعت عنوان كنم دروغ نگفتم آغاز شد و به تدریج با متراكم شدن ابرها شاهد رگبار و رعد و برق و بعد از آن باران توام با تگرگ شدید (بزرگتر از یك توشله (تیله)) شروع به باریدن گرفت.
وضعیت بسیار بحرانی بود .
پس از چند دقیقه خیابانها از شدت بارش تگرگ سفید شده بودند. و بعد از آن مملو ازآب.
شدت طوفان به حدی بود كه باعث شكسته شدن درختهای سطح شهر گردید.
تگرگهای درشت شیشه های بعضی خانه ها را شكست.
ورود آبهای سطحی به منازل امری طبیعی بود.

[FONT=tahoma,Vazir,helvetica,sans-serif]
ایستگاه سینو پتیک فرودگاهی مشهد اعلام کرد وقوع این طوفان با سرعت 18 متر برثانیه که از سـاعت 16 و 30 دقیقه تـا 17 ادامه داشت در برخی نقاط همراه با بارش باران وتگرگ بود و دید افقی را به 300 متر کاهش داد .
بارش تگرگ و بـاران در برخی مناطق مشهد سبب شکستن درختان و آب گرفتگی منازل شد .
گروه های آتش نشانی در حال تخلیه آب منازل حادثه دیده هستند .


سه شنبه 6/5/1388 - 23:39 - 0 تشکر 136642


به نام خدا
دوستان سلام

بله خانم آرسو. واسه ما كه چیزی نذاشته بمونه. انگور؟ سبزی؟ گوجه فرنگی:D‌؟ هیچی.
الان زمین شده سبز و بوی خوبیداره ولی فردا همش میشه خشك. چیزی نیست سایه بالاسرمون.
حتما هواپیماتون ایرباس بوده؟ و تهویه ش هم خراب :D

خب چن تا عكس از دوربین دو مگاپیكسلی ببینید البته سایزو كوچیك كردم.



Image162.jpg

مخلوط تگرگ و چوب و برگ درختان كه ریخته زمین
Image166.jpg

حجم تگرگ رو می بینید
Image168.jpg

همینطور اینجا



سه شنبه 6/5/1388 - 23:44 - 0 تشکر 136643


به نام خدا
دوستان سلام

شاید سرعت 18 متر بر ثانیه تخمین زده بشه ولی مطمئنم اینجا بیشتر بود

Image173.jpg

خیابان مملو از آب. راه انحرافی برای عبور ماشینها
Image176.jpg

پارك تبدیل شده به پارك آبی

Image177.jpg

اینم هون پارك از نمایی دیگر. اون سطل زباله رو مشاهده كنید به رنگ زرد سمت چپ و وسط تصویر مشاهده میشه

Image198.jpg

و این هم زمین سبز اندود شده







بله امیر محسن در ابتدای مرداد 88 همون محدوده کوچک 11 میلی متر باریده بود ( باران سنج پنجتن ) و 1 بچه که داخل کانال آب بود کشته شد

هیچ نقطه ای از مشهد و استان و حتی کشور اون روز بارشی نداشت!!!!
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
  • تحلیل سینوپتیکی و دینامیکی پدیده های همرفتی محلی به منظور بهبود پیشبینی آنهامطالعه موردی: توفان و تگرگ مورخه 6 مرداد 1388 در مشهد
جستجو

توفان های توأم با رعد و برق، باد شدید مخرب و تگرک ناشی از ناپایداری های جوی، دارای مدت فعالیت خیلی کوتاه بوده و توسعه و نابودی آنها سریع رخ می دهد. در حدود ساعت 17 محلی (13 گرینویچ) روز 28 جولای 2009 (6 مرداد 1388) مناطق شمالی و شرقی شهر مشهد شاهد توفان گرد و خاک و بارش رگباری باران و تگرگ، کاهش شعاع دید افقی تا 300 متر، و وزش باد شدید با سرعت40 نات(حدود 74 کیلومتر بر ساعت) بود، که باعث خسارتهایی به شهروندان و محصولات کشاورزی اطراف شهر شد. نوع بارش و شدت این پدیده هواشناختی، آن را از بارش های معمول دیگر در این موقع از سال متمایز می سازد. بررسی وضعیت هوا و تحلیل نقشه های سینوپتیک، پتانسیل وقوع ناپایداری را برای روز بعد از وقوع توفان (29 جولای) نیز در مشهد نشان می دهد. به منظور بررسی علت عدم وقوع ناپایداری در این روز، با استفاده از داده های جو بالای حاصل از رادیوسوند، نمودار ترمودینامیکی اسکیوتی(Skew-T) رسم شده و شاخصهای ناپایداری (Instability Indices) محاسبه شد. همچنین نقشه های سینوپتیکی سطوح مختلف و تغییرات پارامترهای مختلف هواشناسی مانند دما و فشار و رطوبت نیز تحلیل و بررسی شد. نتایج حاصل نشان دهنده‌ی وضعیت مناسب ساختار جو بالا در روز 28 جولای، و نامناسب بودن این ساختار در روز 29 جولای برای وقوع توفان می باشد. شاخص های ناپایداری نیز، همگی نشان دهندهی احتمال بالای وقوع ناپایداری و بطور ویژه توفانهای تندری در روز 28 جولای بوده اند.
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا