• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

rahsazan

کاربر ويژه
سلام بر دوستان

نقشه جایگذاری سدهای استان تهران

image-dam1.jpg
 

rahsazan

کاربر ويژه
سد امیرکبیر

تاریخچه:
در سال 1328 مطالعات سد آغاز گرديد و در سال 1336 عمليات احداث آن شروع و در سال 1340 به بهره برداري رسيد
موقعیت سد:
اين سد بر روي رودخانه «كرج» با سطح حوزه آبريزي به مساحت 764 كيلومتر مربع و با متوسط جريان آب سالانه به ميزان 472 ميليون مترمكعب در استان تهران و در فاصله 63 كيلومتري شمال غربي تهران و در كيلومتر 23 جاده كرج – چالوس، در شمال شهرستان كرج قرار دارد.
اهداف احداث :
كنترل سيلاب‌هاي بهاره و جلوگيري از خسارت‌هاي ناشي از سيل، تامين آب شرب تهران سالانه به ميزان 340 ميليون مترمكب، تنظيم آب براي مصارف آبياري و كشاورزي اراضي حومه كرج به ميزان 130 ميليون مترمكعب در سال و توليد انرژي «برق – آبي» جهت كمك به شبكه سراسري برق به ويژه در ساعات اوج مصرف به ميزان سالانه 150000 مگاوات ساعت

http://www.thrw.ir/

IMG_7989.JPG


IMG_7914.JPG


IMG_2480.JPG
 

rahsazan

کاربر ويژه
سد لتیان
http://www.thrw.ir
تاريخچه:
در سال 1338 مطالعات سد آغاز گرديد و در سال 1342 عمليات احداث آن شروع و در سال 1346 به بهره برداري رسيد.
موقعيت سد :
اين سد بر روي رودخانه «جاحرود» با سطح حوزه آبريزي به مساحت 69800 كيلومتر مربع و با متوسط جريان آب سالانه به ميزان 350 ميليون مترمكعب در استان تهران و در فاصله 35 كيلومتري شمال شرقي تهران و 5 كيلومتري بخش جاجرود قرار دارد نيروگاه كلان در فاصله 20 كيلومتري در منطقه كلان، بالادست سد لتيان احداث گرديده است
اهداف احداث :
تامين آب شرب تهران به ميزان 290 ميليون مترمكعب از طريق تونل 5/9 كيلومتري به تصفيه خانه تهرانپارس، تامين آب زراعي دشت ورامين به ميزان متوسط 160 ميليون مترمكعب و همچنين توليد متوسط سالانه 70000 مگاوات ساعت انرژي برق – آبي جهت شبكه سراسري. در ادامة توسعه منابع آب شرب براي مصرف روز افزون تهران بزرگ، از سال 1367 نيز سالانه به طور متوسط 140 ميليون مترمكعب آب از سد لار، از طريق تونل انتقال لار – كلان به طول 20 كيلومتر به نيروگاه كلان و از آنجا به مخزن سد لتيان انتقال داده شده است، كه اين توسعه باعث بالارفتن حجم آب قابل تنظيم سد لتيان به ميزان 410 ميليون مترمكعب شده است.
IMG_6361.JPG


IMG_6342-1.jpg


IMG_6601.JPG


IMG_6564.JPG
 

arashz

مدیر بخش هواشناسی
ایسنا نوشت:


مدیرعامل شرکت آب و برق منطقه آزاد کیش در پی قطع گسترده برق در جزیره از نوبتی شدن برق رسانی در کیش خبر داد.


علی اصغر امجدی با اشاره به این‌که 30 هزار مشترک برق در جزیره وجود دارد دلیل قطعی برق را اختلاف بین وزارت نیرو، شرکت آب و برق کیش و شرکت فلات قاره خواند.


وی افزود: شرکت آب و برق کیش از وزارت نیرو طلب دارد و از سوی دیگر شرکت فلات قاره که گاز نیروگاه را تامین می‌کند نیز از شرکت آب و برق طلبکار است.


مدیر عامل شرکت آب و برق منطقه آزاد کیش تصریح کرد: شرکت فلات قاره براساس طلبی که از شرکت آب و برق کیش دارد گاز نیروگاه کیش را قطع کرده بنابراین برق رسانی به جزیره نوبتی شده است.


امجدی با تاکید بر کمبود برق در جزیره کیش، گفت: با توجه به کمبود سوخت، برق درجزیره به صورت نوبتی قطع خواهد شد.


وی در پایان یادآور شد که اختلاف بین شرکت‌ آب و برق و وزارت نیرو سالیان سال است که وجود دارد.


قطعی برق در حالی است که تابستان آغاز شده و دمای هوای کیش بیش از 40 درجه است و روز به روز گرمتر خواهد شد.


با پیگیری‌های خبرنگار ایسنا تنها جوابی که بخش دولتی در مورد قطعی برق در کیش داد این بود که شرکت آب و برق کیش شرکتی خصوصی است و قطعی برق در کیش به آن شرکت برمی گردد.


این درحالی است که اکنون دولت در حال واگذاری نیروگاه‌ها به بخش خصوصی است و بارها در پاسخ به این پرسش که چه تضیمنی برای عدم قطع برق در صورت واگذاری نیروگاه به بخش خصوصی وجود دارد گفته است که اهلیت افراد سنجیده می شود و با توجه به تضامینی که در قراردادها ذکر می شود، خاموشی به هیچ وجه رخ نخواهد داد.


با وجود اختلاف بین دولت، بخش خصوصی، شرکت برق و گاز دود این موضوع تنها به چشم مشترکین و شهروندان جزیره کیش خواهد رفت که در حال حاضر از فرط گرما به ماشین‌های خود پناه برده‌اند
 

arashz

مدیر بخش هواشناسی
با توجه به سرانه آب تجديدپذيرکشور، ایران در آستانه تنش آبي است، همچنین با نظر به اينكه در شرايط فعلی بيش از 70 درصد از كل آب تجديدپذير كشور مورد استفاده قرار مي گيرد ايران در وضعيت بحران شديد آبي قرار دارد.

به گزارش مهر، وزارت نیرو اعلام کرد: ميزان تلفات آب در بخش كشاورزي به عنوان بزرگترين مصرف كننده آب حدود 67 درصد است لذا با توجه به افزايش تقاضا براي آب در آينده و كمبود منابع آب موجود، استفاده بهينه از آب در همه بخش ها به ویژه بخش كشاورزي امري ضروري است.

نزدیک به ربع قرن است که روزهای یکم تا هفتم تیرماه هر سال به نام "هفته صرفه جویی در مصرف آب" نامگذاری شده است. اگرچه این مناسبت در تقویم رسمی کشور درج نشده اما به عنوان یک رویداد فرهنگی در افکار عمومی و رسانه ها جای خود را باز کرده است و هر سال به این مناسبت کارهای فرهنگی - آموزشی زیادی برای ارتقای آگاهی های عمومی درباره آب و جلب توجه افکار عمومی به این مقوله حساس انجام می شود.

در دهه های اخیر، رشد سريع جمعيت مهمترين عامل كاهش سرانه آب تجديدشونده كشور در طول 80 سال گذشته بوده است لذا بهره برداری از این منابع به شکل مطلوب، مؤثر و کارا در جهت تضمین توسعه پایدار یکی از موضوعات مهم مطرح شده است.

جمعيت ايران طي 8 دهه گذشته حدود 7 برابر شده و از كمتر از 10 ميليون نفر در سال 1300 به بيش از 76 ميليون نفر تا پايان سال 91 رسيده است. همچنين براساس گزارش سازمان ملل، ايران هفدهمين كشور پرجمعيت جهان است. بر اين اساس، ميزان سرانه آب تجديدپذير كشور نيز از ميزان حدود 13 هزار مترمكعب در سال 1300 شمسي به حدود 1700 مترمكعب در سال 90 کاهش يافته است.

با در نظر گفتن شاخص جهاني فالكن مارک، در حال حاضر ايران با توجه به سرانه آب تجديدپذير در آستانه تنش آبي است. افزون بر اين، براساس شاخص سازمان ملل (با توجه به اينكه در شرايط كنوني بيش از 70 درصد از كل آب تجديدپذير كشور مورد استفاده قرار مي گيرد)، ايران در وضعيت بحران شديد آبي قرار دارد.

از طرفي در 4 دهه گذشته ميزان مصرف آب در بخش هاي كشاورزي، شرب و صنعت حدودا 2 برابر شده است. ميزان تلفات آب در بخش كشاورزي به عنوان بزرگترين مصرف كننده آب حدود 67 درصد است لذا با توجه به افزايش تقاضا براي آب در آينده و كمبود منابع آب موجود استفاده بهينه از آب در همه بخش ها به ویژه بخش كشاورزي امري ضروري است بنابراین يک برنامه ريزي صحيح مبتني بر نگرش جامع و مديريت موثر منابع آب اجتناب ناپذير است.

براي تهيه يک برنامه كاربردي، در ابتدا بايد مشكلات را به درستي شناخت و آنها را ارزيابي کرد. به عنوان نمونه مشکلاتی که امروزه گریبانگیر بخش آب کشور است را می توان به 3 دسته "سازمانی"، "فنی و زیربنایی" و "اجتماعی و فرهنگی" تقسیم کرد.

در بخش سازمانی روابط و ضوابط حاکم بر کارایی سازمان های مسئول در بدنه دولت تاثیرگذار هستند. بنابراین شناسایی اینکه چه ضوابط یا ساختاری مفید و یا بالعکس چه ضوابط یا ساختاری مخرب هستند و همچنین ارزیابی آنها می تواند در بالا رفتن کارایی سازمان موثر باشد.

برای ارزیابی سازمان های موجود در بدنه دولت می توان از مفهوم "بهره وری سازمان" استفاده کرد. در این مفهوم، میزان نهاده و ستانده با توجه به الگوهای ریاضی و غیرریاضی ارائه شده توسط اقتصاددانان مورد مقایسه قرار می گیرند.

برای ارزیابی بهره وری سازمان و بهبود آن، به شاخص های کمی نیاز است که بتواند معرف وضعیت سازمان یا میزان بهره وری آن باشد. در این صورت به منظور بهبود شرایط موجود باید تلاش شود که با ارتقای شاخص ها، بهره وری افزایش یابد.

در رابطه با مشکلات فنی و زیربنایی نیز مفهوم بهره وری می تواند بسیار سودمند باشد. تعریف شاخص های مناسب برای ارزیابی بهره وری آب در صنعت، شرب و کشاورزی و تلاش در جهت ارتقای آنها موجب بهبود بهره وری و جلوگیری از هدررفت آب می شود.

مفهوم بهره وری برای مقایسه وضعیت مصرف آب در مکان های مختلف و رشد یا زوال موجودیت آب در هر نقطه می تواند مورد استفاده قرار گیرد. افزون بر این، واضح است که مسائل فرهنگی و اجتماعی مردم و مسئولان تا حد زیادی بر بهره وری موثر است، لذا لازم است در جهت ارتقای بهره وری، برنامه های آموزشی و پژوهشی مورد نیاز، تدوین و اجرا شود.

حالا بگن ایران جای زندگی 140 میلیون نفر هم هست!
 

rahsazan

کاربر ويژه
سد لار


تاریخچه سد :


کارهای تحقیقاتی و اکتشافی سد در سال 1330 شمسی آغاز گردیده و پس از تایید و تصویب فازهای مطالعاتی اجرای سد در سال 1353 آغاز و در سال 1361 به ایان رسیده است.


سد لار در استان مازندران و در فاصله 75 کیلومتری از تهران و 100 کیلومتری شهر آمل احداث شده است.



هدف های اصلی :


این سد بر اساس اهداف تامین آب کشاورزی –آب شرب و ارسال آب به نیروگاه کلان جهت تولید برق و کمک به شبکه سراسری احداث شده است




تلمبه خانه سد لار :


به علت نیاز روزافزون آب شرب تهران در مواقعی که امکان انتقال آب از سد لار به صورت ثقلی امکان پذیر نباشد پروژه تلمبه خانه سد لار با ظرفیت18/5 متر مکعب بر ثانیه اجرا شد.



بخش هاي اصلي :


شافت اصلی به عمق 65 متر و قطر تمام شده15/5 متر


تونل آبگیر و آب بر به طول جمعا 90 متر و قطعه تمام شده 3 متر


مخزن آرامش به صورت حلقه ای دور شافت به حجم 1200 متر مکعب


هشت دستگاه پمپ شامل چهار دستگاه پمپ 1100 کیلو وات و چهار دستگاه 880 کیلو وات ساخت شرکت KSB آلمان

 

rahsazan

کاربر ويژه
سد طالقان

تاريخچه:


عمليات اجرايي انتقال آب طالقان به دشت قزوين در سال 1348 با ساخت سد انحرافي سنگبان در طالقان و تونل انتقال آب به طول 9 كيلومتر تازياران و سد انحرافي زياران و مجموعه كانالهاي آبياري دشت قزوين آغاز شد، در همان سالهاي مطالعاتي پيرامون سد مخزني جهت ذخيره سيلابهاي بهاره رودخانه طالقان آغاز شد . اما ساخت آن با توجه به شرايط كشوري تا سال 1381 به تعويق افتاد و در فروردين ماه اين سال عمليات ساخت سد مخزني آغاز گرديد و ساخت آن به مدت چهار سال طول كشيد و در سال 1385 به بهره‌برداري رسيد.


موقعيت سد :
سد طالقان در 135 كيلومتري شمالغرب تهران كه مختصات جغرافيايي آن عبارت است از :
طول جغرافيايي '37 و °50 الي '10 و °51
عرض جغرافيايي '5 و °36 الي '25 و °36
بر روي رودخانه طالقان در محل روستايي روشنابدر احداث شده است.


اهداف احداث :
1- تامين آب كشاورزي دشت قزوين
2- تامين آب شرب شهرهايي تهران و كرج
3- تغذيه مصنوعي دشت قزوين
4- كنترل سيلابهاي فصلي رودخانه طالقان



نیروگاه سد طالقان :


نیروگاه برق آبی سد طالقان تنها نیروگاهی در جهان است که زیر دریاچه سد ساخته شده است.


هدف اصلی از ساخت این نیروگاه , کنترل فشار جریان به درون تونل انتقال آب زیاران است.ظرفیت طراحی نیروگاه برق آبی طالقان 17/8مگا وات است و متوسط تولید سالیانه آن 61 گیگا وات ساعت خواهد بود.

 

arashz

مدیر بخش هواشناسی
اگر لطف کنید اطلاعات مربوط به سد ها رو در یک تاپیک جداگانه قرار بدید ممنون میشم اینجا بین مطالب گم میشن.

راستی این رو هم من اضافه کنم که سد لار از روزی که احداث شده فرار آب داره و هرکاری هم کردن تا جلوی فرار آب رو بگیرن موفق نشدن، مشکل هم از محل احداث سد هست که لایه های رسوبی امکان نگهداری آب رو ندارن.
 

rahsazan

کاربر ويژه
اگر لطف کنید اطلاعات مربوط به سد ها رو در یک تاپیک جداگانه قرار بدید ممنون میشم اینجا بین مطالب گم میشن.

راستی این رو هم من اضافه کنم که سد لار از روزی که احداث شده فرار آب داره و هرکاری هم کردن تا جلوی فرار آب رو بگیرن موفق نشدن، مشکل هم از محل احداث سد هست که لایه های رسوبی امکان نگهداری آب رو ندارن.

سلام
چشم الان یه تاپیک درست میکنم

در مورد سدد لار هم فکر کنم یکی از اساتید میگفتن که برای یه مدت طولانی تولید سیمان یکی از کارخانه های سیمان کشور برای تزریق در لایه های زیرین این سد استفاده میشده!
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا