• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

mohamad$

کاربر ويژه
دمای دیروز شهر های استان تهران + ( میانگین )


رباط کریم 34.9 / 22.0 --------------- ( 28.4 )

تهران مهراباد 34.2 / 21.6 ----------- ( 27.9 )

شهریار 33.5 / 21.0 ------------------ ( 27.2 )

ورامین 35.5 / 18.0 ------------------ ( 26.7 )

تهران اقدسیه 31.6 / 18.0 ---------- ( 24.8 )

لواسان 28.2 / 16.5 ---------------- ( 22.3 )

دماوند 25.6 / 14.0 ----------------- ( 19.8 )

فیروزکوه 24.2 / 9.6 ----------------- ( 16.9 )

آبعلی 21.7 / 11.8 ----------------- ( 16.7 )
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
ما هم امروز ابرهای کومولنیمبوس شیکی داریم تو کلات نادر منتهی این ابرها عمدتا هزارمسجد رو در برگرفته اند:

oi1o8dy7cwj7vf5tcjk7.jpg


fq1kguicepf1uf955yu.jpg


5c2ruvpi4c0w1xbz8us8.jpg


3b0nfaj71vtd5q3ka8u.jpg
 

navid-mashhad

کاربر ويژه
کاشمر بارون تابستونی داشته - 3.6 میلی متر
در حالی که شهرهای شمالی استان خبری نشده
 

هواشناس

کاربر ويژه
سلام

بيشينه و كمينه دماي ايستگاه هاي تبريز طي 24 ساعت گذشته :

فرودگاه : 33 و 18
اول زعفرانيه : 30 و 22

سردترين بيشينه : مس سونگون 17 +
 

pokerface

متخصص هواشناسی
گوزن زرد ایرانی؛ قربانی جدید سدسازی [h=2]شمار تلفات گوزن‌های زرد بیمار به 29 رأس رسید
13-6-23-817367-3.jpg

محیط زیست > حیوانات- گروه محیط‌زیست:
مرگ 29گوزن زرد در منطقه حفاظت شده کرخه در خوزستان، توجه جامعه محیط‌زیست را به سمت خود جلب کرد.
مهندس هوشنگ ضیایی، کارشناس برجسته حیات وحش که سال‌ها قبل گوزن‌های موجود در کرخه را از دشت ناز زنده‌گیری و به این منطقه منتقل کرده است دراین باره به همشهری گفت: کنه، ریزگردها و وضعیت جوی از مهم‌ترین عوامل بروز بیماری و مرگ گوزن‌های زرد در منطقه حفاظت شده کرخه خوزستان است.
این استاد دانشگاه که برای بررسی مرگ گوزن‌ها به کرخه سفر کرده و ازنزدیک فرایند مرگ این‌گونه نادر حیات وحش را با همکاری گروهی از زبده‌ترین دامپزشکان و کارشناسان حیات وحش بررسی و ارزیابی کرده است در توضیح این مطلب افزود: هر سال در این فصل هوا گرم می‌شد اما امسال وضعیت جوی به‌گونه‌ای است که هوا آنگونه که باید گرم نشد در نتیجه به‌دلیل مساعد بودن هوا مگس‌هایی که عامل شیوع و ظهور بیماری هستند هنوز در منطقه وجود دارند درحالی‌که بنا به روال همیشگی در این فصل نباید مگسی در منطقه وجود داشته باشد. اما عامل دیگری که در بیماری گوزن زرد دخالت دارد ریزگردهایی است که منبع عمده آنها تالاب هورالعظیم است. این ریزگرد‌ها وقتی در اطراف چشم گوزن‌ها می‌نشیند باعث ترشحاتی می‌شود و درنتیجه زمینه مساعد را برای جذب مگس‌ها و شیوع بیماری فراهم می‌سازد.
خشک شدن تالاب‌ها
ضیایی در ادامه از سد کرخه به‌عنوان یکی دیگر از عوامل زمینه‌ساز برای شیوع بیماری و مرگ‌ومیر گوزن‌ها نام می‌برد و می‌افزاید: از زمانی که سد کرخه احداث شد این سد مانع ورود آب به تالاب‌های موجود در منطقه شد و این تالاب‌ها اکنون یا خشک‌شده یا بسیار کم آب هستند در نتیجه گوزن‌ها که حیوانات شناگری هستند و همواره با شنا کردن در این تالاب‌ها حشرات موذی وانگل‌ها ازجمله کنه‌هایی را که باعث بیماری می‌شد از خود دور می‌کردند اکنون نمی‌توانند در این تالاب‌ها با شنا کردن به‌طور غریزی کنه‌ها و انگل‌ها را از خود دور کنند درنتیجه گرفتار چنین بیماری‌هایی می‌شوند که در نهایت باعث هلاک آنها می‌شود. به گفته این کارشناس حیات وحش، سد کرخه نه‌تنها باعث خشک شدن تالاب‌ها شده که بخش عمده‌ای از جنگل‌های منطقه را به ورطه نابودی کشانده است.
ضیایی در گفت‌وگو با همشهری تأکید کرد: مرگ‌ومیر گوزن‌های زرد در کرخه نیازمند بررسی جامع است که طی آن باید اظهارات همه کارشناسان بررسی شود. بدیهی است پیش از این بررسی جامع نمی‌توان در این زمینه اظهارنظر قطعی کرد.
اظهارات معاون طبیعی محیط‌زیست
معاون محیط‌زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط‌زیست با اشاره به نقش تغییرات اکولوژیکی در منطقه خوزستان و تأثیر آن بر افزایش مگس میاز و مرگ گوزن‌های زرد، مدیریت ناصحیح آب را ازجمله عوامل مؤثر بر این رخداد عنوان کرد.دکتر احمدعلی کیخا در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: پیش از بستن سد کرخه، زمانی که آب در مجموعه تالاب‌ها و رودهای اطراف منطقه حفاظت شده به اندازه کافی جمع می‌شد، گوزن‌ها خودشان را به‌صورت طبیعی به آب زده و شست‌وشو می‌دادند. علاوه بر آن به‌دلیل آنکه بدنشان را گل‌مالی می‌کردند، اگر کرم یا حشره‌ای هم بر تنشان بود، کنده می‌شد.
وی ادامه داد: همچنین به‌دلیل آنکه میزان بارندگی در منطقه شدت یافته و در اردیبهشت امسال 200میلی‌متر باران باریده، کارشناسان برای افزایش تعداد مگس‌ها واژه‌ طغیان را به‌کار می‌برند که نشان می‌دهد تا چه اندازه این مشکل شدت یافته است. معاون محیط‌زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط‌زیست اظهار کرد: این مگس‌ها روی نقاط نرم مانند اطراف دهان و دور چشم گوزن نشسته و با تخم‌ریزی و تبدیل آنها به لارو حیوان را می‌کشند.
کیخا با بیان اینکه تاکنون مشاهده نشده که این مگس‌ها حیوان دیگری را مورد حمله قرار دهند، گفت: برخی مطالعات نشان می‌دهد که این مگس‌ها به سمت پوست زرد گوزن‌ها جذب می‌شوند. وی با بیان اینکه به‌دلیل پوشش گیاهی انبوه منطقه، زنده‌گیری این حیوانات بسیار مشکل است، افزود: در حال حاضر تعداد اندکی از این گوزن‌ها زنده‌گیری شده و بدنشان از تخم مگس‌ها پاکسازی شده است، البته داروهایی نیز برای دفع لاروها وجود دارد.
معاون محیط‌زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط‌زیست با بیان اینکه کارشناسان تمام تلاش خود را برای توقف این اتفاقات انجام داده‌اند، تصریح کرد: با این حال نمی‌توان جلوی طغیان این مگس‌ها را گرفت، اما در حال حاضر دامپزشکان بسیار خوبی که مرجع سازمان نظام دامپزشکی هستند، در این راستا فعالیت خود را آغاز کرده‌اند.
کیخا با بیان اینکه به‌طور کلی تاکنون 76 راس گوزن زرد در منطقه حفاظت شده شمارش شده است، افزود: آخرین گزارش‌ها نشان می‌دهد تعداد تلفات به 29راس رسیده است. وی درخصوص برخی گزارش‌ها مبنی بر کمبود دارو برای درمان این بیماری، اظهار کرد: این بیماری دارویی نداشته و این گفته مربوط به کمبود داروی بیهوشی است که برای زنده‌گیری گوزن‌ها استفاده می‌شود که آن نیز حل شد.
معاون محیط‌زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط‌زیست درخصوص به‌آتش کشیدن جنگل‌ها برای کنترل مگس میاز نیز اظهار کرد: تاکنون جنگلی به آتش کشیده نشده، بلکه در محوطه بسیار کوچکی در خود منطقه حفاظت شده آتش ایجاد شده است؛ زیرا به گفته برخی کارشناسان، دود باعث فرار این حشرات می‌شود.

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg
 

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
بيشينه بارش در هفته دوم تير 1392

از فردا تا روزهاي پاياني هفته بيشينه بارش در سطح كشور در درجه اول ارتفاعات غربي استان اردبيل و مشخصا حومه كوه سبلان و در درجه بعدي استان گيلان خواهد بود.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
اینروزها تراز 500 میلی بار جو شده صحنه تقابل و مقابله شدید ورتکس قطبی ( با منشاء آسیایی) با زبانه های پرفشار جنب حاره ای و عجبا که این ورتکس قطبی با چه صلابتی و به چه مردانه داره زیر فشار تازیانه های عربی پرفشار جنب حاره ای استقامت میکنه
 

mahmood600

کاربر ويژه
rasht
[h=4]Current weather observation
The report was made 4 minutes ago, at 10:30 UTC


[TR]
[TD="class: blanc, bgcolor: #FFFFFF, align: center"]Wind 08 kt from east[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: blanc, bgcolor: #FFFFFF, align: center"]Temperature 32°C[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: blanc, bgcolor: #FFFFFF, align: center"]Humidity 52%[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: blanc, bgcolor: #FFFFFF, align: center"]Pressure 1001 hPa[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: blanc, bgcolor: #FFFFFF, align: center"]Visibility 10 km or more[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: blanc, bgcolor: #FFFFFF, align: center"]no clouds below 1500 m and no cumulonimbus[/TD]
[/TR]
 

mahmood600

کاربر ويژه
ardabil
[h=4]urrent weather observation
The report was made 17 minutes ago, at 10:30 UTC


[TR]
[TD="class: blanc, bgcolor: #FFFFFF, align: center"]Wind 12 kt from east/northeast[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: blanc, bgcolor: #FFFFFF, align: center"]Temperature 33°C[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: blanc, bgcolor: #FFFFFF, align: center"]Humidity 21%[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: blanc, bgcolor: #FFFFFF, align: center"]Pressure 1009 hPa[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: blanc, bgcolor: #FFFFFF, align: center"]Visibility 10 km or more[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: blanc, bgcolor: #FFFFFF, align: center"]Few clouds at a height of 4000 ft[/TD]
[/TR]
 

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
اینروزها تراز 500 میلی بار جو شده صحنه تقابل و مقابله شدید ورتکس قطبی ( با منشاء آسیایی) با زبانه های پرفشار جنب حاره ای و عجبا که این ورتکس قطبی با چه صلابتی و به چه مردانه داره زیر فشار تازیانه های عربی پرفشار جنب حاره ای استقامت میکنه

اكنون ماه جولاي هست و توي اين ماه و همچنين اوت، پربند 572 دكامتر مرز جنوبي ورتكس قطبي تابستانه ست.
 

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
بررسي وضعيت جوي كشور دوشنبه 10 تير 92

امروز جوي آرام در غالب مناطق كشور حاكم مي باشد. از فردا با نفوذ جريانات ناپايدار به شمال غرب كشور شرايط ناپايدار آغاز شده و به تناوب تا روزهاي پاياني هفته در نوار شمالي تداوم خواهد داشت. روز چهارشنبه با ريزش هواي خنك به سواحل درياي خزر، ضمن افت نسبي دما بارش هاي پراكنده اي بويژه در غرب ساحل خواهيم داشت.

از لحاظ دمايي، افزايش دما طي امروز تا اواسط روز سه شنبه تداوم خواهد داشت. اما از بعد از ظهر روز سه شنبه از سمت شمال غرب افت نسبي دما آغاز شده و تا روزهاي پاياني هفته اين كاهش نسبي دما به سواحل خزر و شمال شرق كشور نيز خواهد رسيد. افت دما در سواحل خزر بين 2 الي 4 درجه و درساير مناطق نيمه شمالي بين 1 الي 2 درجه سلسيوس پيش بيني مي شود.


dqg7gn1g1w5a3hxh0os.png


دوشنبه 10 ام تير، در ارتفاعات استان هاي اردبيل، خراسان رضوي و كرمان رشد ابر و احتمال بارش هاي پراكنده پيش بيني مي شود.

سه شنبه 11 ام تير،در شهرهاي شمالي استان آذربايجان شرقي، استان اردبيل به سمت ارتفاعات البرز غربي و مركزي افزايش ابر و در بعد از ظهر با بارش هاي پراكنده پيش بيني مي شود.

چهار شنبه 12 ام تير، در استان هاي آذربايجان غربي، شرقي، اردبيل، گيلان، ارتفاعات مازندران، ارتفاعات استان هاي زنجان، قزوين به سمت دامنه هاي البرز مركزي افزايش ابر و در ساعاتي به همراه رگبارهاي پراكنده باران پيش بيني مي شود. بيشينه بارش در ارتفاعات غربي استان اردبيل و استان گيلان مي باشد.

پنجشنبه 13 ام تير، استان هاي آذربايجان غربي، شرقي، اردبيل، گيلان، مازندران، برخي نقاط استان گلستان و امتداد دامنه هاي البرز، بويژه در ساعات بعد از ظهر رگبارهاي پراكنده پيش بيني مي شود. بيشينه بارش در ارتفاعات غربي استان اردبيل مي باشد.

دريا خزر بواسطه جريانات شمالي، طي روزهاي چهارشنبه و پنج شنبه مواج پيش بيني مي شود. همچنين افزايش ارتفاع موج در شرق درياي عمان طي 3 روز آينده مورد انتظار خواهد بود.
لذا به قايق هاي سبك و لنج هاي تفريحي توصيه اكيد مي شود، طي روزهاي ياد شده از تردد هاي غير ضرور در آبهاي متلاطم جدا خودداري نمايند.

ybvx0hrbuo9ixc6utdnk.gif


oj4gteujjd7n9d3inzv.png

آسمان استان تهران طي 24 ساعت صاف به همراه غبار پيش بيني مي شود. بيشينه و كمينه دماي هواي تهران به ترتيب بين 36 + و 24 + درجه سلسيوس در نوسان خواهد بود.
 

سیبری

کاربر ويژه
ardabil
urrent weather observation

The report was made 17 minutes ago, at 10:30 UTC


[TR]
[TD="class: blanc, bgcolor: #FFFFFF, align: center"]Wind 12 kt from east/northeast[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: blanc, bgcolor: #FFFFFF, align: center"]Temperature 33°C[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: blanc, bgcolor: #FFFFFF, align: center"]Humidity 21%[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: blanc, bgcolor: #FFFFFF, align: center"]Pressure 1009 hPa[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: blanc, bgcolor: #FFFFFF, align: center"]Visibility 10 km or more[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: blanc, bgcolor: #FFFFFF, align: center"]Few clouds at a height of 4000 ft[/TD]
[/TR]



خوب بالاخره اردبیل هم به زانو در آمد
 

amir tehranpars

کاربر ويژه
درود!
دشت و آبشار دریوک
یکی از مناطق طبیعی ایران است که در مازندران، آمل قرار دارد یک دشت وسیع و با آبشاری بلند و کشیده با سنگ لاخهایی سخت که بلندترین آبشار زمینی ایران است طبیعتی زیبا برای گردشگران و کوه نوردان است. آبادی زیبای نمارستاق، هم که در بالا دست این منطقه قرار دارد دارای مناطق دیدنی زیادی همچون آبشار و دشت سرسبز دریوک، چشمه‌های آب معدنی و چهل چشمه و چشمه لهرا و دشت سفید می‌باشد. از دیگر منابع طبیعی این منطقه دشت بالایی و پایه کوهای آن است.

 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا