[FONT=Vazir, times, serif]خبرگزاری شبستان: رئیس مرکز پژوهش های علوم جوی دانشگاه شیراز با اشاره به اینکه وضعیت محیطی و بارشی فارس و کشور به حالت بحرانی نزدیک می شود، گفت: بارش ها در پاییز سال جاری ۳۰ درصد کاهش خواهد داشت.
[FONT=Vazir, times, serif]به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از فارس، دکتر سید محمدجعفر ناظم السادات، رئیس مرکز پژوهش های علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز، امروز (12مرداد) در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه وضعیت محیطی و بارشی فارس و کشور به حالت بحرانی نزدیک می شود، گفت: دانشگاه باید پژوهش ها خود را به زبانی ساده برای مردم بازگو و هشدار های آینده را گوشزد کند.
[FONT=Vazir, times, serif]وی با تاکید بر اینکه بر اساس پیش بینی ها، بارش های فصل پاییز کشور کمتر از میانگین خواهد بود که باید مدیریت آب در این خصوص مد نظر مسئولین باشد، تصریح کرد: یافته های ما نشان می دهد.
[FONT=Vazir, times, serif]دکتر ناظم السادات با اشاره به اینکه استان های شمال غرب، زنجان، تهران و سمنان 30 درصد کاهش بارش را نسبت به میانگین بارش خواهند داشت، افزود: استان فارس نیز 30 درصد کاهش بارش نسبت به سال گذشته خواهد داشت.
[FONT=Vazir, times, serif]رئیس مرکز پژوهش های علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز این مسئله را یک بحرانی آبی در کشور خواند که نیاز به برنامه ریزی دارد، اظهار داشت: سخت ترین وضعیت بارشی برای استان سیستان و بلوچستان و شرق کشور پیش بینی شده و استان گلستان از وضعیت نرمالی بهره خواهد برد.
[FONT=Vazir, times, serif]ناظم السادات از دستندرکاران کشور خواست تا آمادگی برای مقابله با کم آبی را داشته باشند، تصریح کرد: کشاورزان نباید سطح زیر کشت را افزایش دهند و به دیم خوب امیدواری داشته باشند.
[FONT=Vazir, times, serif]وی با ابراز رضایت نسبت به بارش های فصل زمستان به ویژه در بهمن ماه، تاکید کرد: بارش های این ماه بیش از حد نرمال نسبت به زمان مشابه است که تاحدی مشکل کم بارشی در پاییز را می کاهد، اما در کل 6 ماهه دوم سال کمتر از میانگین سالانه خواهد بود.
[FONT=Vazir, times, serif]این پژوهشگر دانشگاه شیراز این موارد را در حد پیش بینی علمی خواند که باید مورد بررسی برای پیشگیری قرار گیرد، یادآور شد: کم آبی باعث می شود غبارهای معلق افزایش یابد.
[FONT=Vazir, times, serif]وی گرمای بیش از حد هوای کنون کشور را افزایش دمای جهانی به همراه افزایش دمای منطقه ای خواند و خاطر نشان کرد: کمبود آب زیر زمینی و استفاده بیش از حد از این آب ها باعث شده است که افزایش دمای منطقه ای به یک وضعیت بحرانی تبدیل شود.
[FONT=Vazir, times, serif]دکتر ناظم السادات، تغییر اقلیم کشوری را باعث ایجاد چالش های زیست محیطی در کشور دانست و افزود: تا چند سال آینده مزارع برنج به شوره زاری به علت نبود آب تبدیل خواهد شد.
[FONT=Vazir, times, serif]رئیس مرکز پژوهش های علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز با اشاره به اینکه بارش های جوی را به علت گرمای هوا از جامد (برف) به باران تبدیل خواهد شد، اظهار داشت: متاسفانه عدم نزول برف باعث از بین رفتن آب زیر زمینی می شود.
[FONT=Vazir, times, serif]وی ایجاد جنگل را یکی از راه های برون رفت از این معضلات خواند و افزود: مردم باید صرفه جویی را مد نظر قرار داده و همچنین مسئولین نهضت جنگل سازی را با تاسی از دستورات اسلامی مد نظر قرار دهند.
[FONT=Vazir, times, serif]***
[FONT=Vazir, times, serif]به نظر میاد سال 1389 داره کاملا تکرار میشه !!
[FONT=Vazir, times, serif]البته بگم ، آمار و تجربه نشان داده چنانچه پاییز کم بارش یا بد بارش یا دیر بارش باشه ، زمستان پر بارش و خوش بارش و زود بارش میشه .
[FONT=Vazir, times, serif]
این الگو کاری نداره النینو حاکمه یا لانینا ، IOD منفیه یا مثبت ، NAO مثبته یا منفی
این الگو اگر شکل گرفت میخواد لانینا حاکم باشه یا النینو
ایران شاهد ترسالی و افزایش بارش و کاهش دما خواهد بود
همانند آذر 1385 و آبان 1390
آذر 1385 النینو متوسط حاکم بود
آبان 1390 لانینا ضعیف
علت پر بارش شدن آبان 1390 علیرغم وجود لانینا و مساعد نبودن وضعیت نوسانات دورپیوندی ، شکلگیری بندال امگا و کشیده شدن جت استریم قطبی به عرض های میانی و فعال شدن مدیترانه بود .
در تابستان 1390 سازمان هواشناسی پیش بینی کردند پاییزی کم بارش در پیش داریم اما آبان سرد و پر بارش 1390 همه رو غافلگیر کرد .
هرچند که در آبان 1390 هم برخی مناطق کشور شاهد خشکسالی بودند ولی بارشهای شدید و کاهش دما در نیمه شمالی کشور باعث شد که هواشناسان شگفت زده بشوند چون اصلا انتظار این بارشها نمیرفت .
[FONT=Vazir, times, serif]
پرسش : علت زمستانی شدن و پربارش شدن آبان 1390 چه بود ؟ از لحاظ سینوپتیکی
پاسخ : ببینید علل تشکیل سیستم پرفشار و بهواسطه آن آغاز بارشهای سنگین برف و باران، به بررسیهای کارشناسانه بیشتری احتیاج دارد. با وجود این نمیتوان از کنار تغییر زودهنگام کمربند همگرایی فشار گذشت. در واقع میتوان گفت که این کمربند کمی زودتر از موعد مقرر جابهجا شد و با توجه به ریزش هوای سرد قطب روی مدیترانه و توده گرمایی آمده از سمت استوا در مدیترانه برهمکنش صورت گرفت،سپس در این منطقه یکسیستم چرخشی و کمفشار ایجاد و سرانجام این سیستم به سمت شرق یعنی نواحی غربی ایران سرازیر شد. البته در قسمت چابهار وزش شدید باد و بارشهای پراکنده بهدلیل یکسیستم چرخنده گرمایی شکلگرفته در همین منطقه بهوجود آمد. بههرحال طی روزهای 16 تا 22آبانماه پدیده تغییرات مدیترانهای بهوجود آمد و نهایتا ما شاهد بارندگی وسیع در کشور بودیم.
[FONT=Vazir, times, serif]بر روی
تحلیل سامانه های بندالی و تاثیرشان بر کشور
کلیک کنید .
این هم صحبت اصغری در مورد اینکه لانینا برای ایران بهتره یا النینو
http://s1.picofile.com/file/7245532147/Goftegoo_karshenasane_ostad_asghari_5.mp3.html
پرسش : چرا ناظم السادات گفته پاییز 1392 کم بارش و بهمن 1392 پر بارش است .
پاسخ : زیرا فعلا الگوها شباهت زیادی با الگوهای سال 1389 دارند از طرفی ایشون معتقده که لانینا باعث کم بارش شدن پاییز و باعث پر بارش شدن ماه فوریه ( بهمن و اسفند ) میشه
اما از طرفی برخی از کارشناسان معتقدند که ممکن است تا انتهای شهریور اوضاع فرق کند و حتی پیش بینی کردند طی زمستان امسال شاهد النینو ضعیف و حتی النینو مودوکی ضعیف باشیم که اگر اینگونه شود پیش بینی ها هم دگرگون میشوند .
عرض کردم نمیشه صد در صد از روی نوسانات دورپیوندی وضعیت بارش و دمای فصول بعد را پیش بینی کرد .
درضمن همین ناظم السادات پارسال پیش بینی کرد زمستان پر بارشی در پیش داریم بعد گفت به علت وقوع یک پدیده ناشناخته شاهد گرم و خشک شدن زمستان هستیم یا در پاییز 1388 گفت زمستان پر بارشی در پیش داریم ولی زمستان 1388 کم بارش شد
بنابراین میشه نتیجه گرفت که هوا یک پدیده غافلگیر کننده اس و هیچی روش ننوشته
فراموش نکنید که صحت پیش بینی های بلند مدت زیاد نیست .