• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

هواكده

کاربر ويژه
امیر کوروش جان

امروز تصمیم گرفتم یک سری به وضعیت اقلیمی شهر زیبای اصفهان بزنم و از اونجاییکه بنده نسبت به دوستان اصفهانی مهربان وعزیزم از جمله شما، بهروز عزیز و سایر دوستان ارادت خاصی دارم دوست دارم تا بتونم هم بیشتر با اقلیمتون آشنا بشم و هم بتونم در پیش بینی های شهرتون بیشتر سهیم باشم.

اولین نکاتی که توجهم رو به خودش جلب کرد میزان بارش ماهیانه شهر اصفهان به میلیمتر بود.

بیشترین بارش هایی که از سال 1951 تا 2005 در شهرتون رخ داده به شرح ذیل هست:

1954 میلادی»»»»»»»»»»»» 338.7 میلیمتر
1957میلادی»»»»»»»»»»»» 215.1 میلیمتر
2004 میلادی»»»»»»»»»»» 215 میلیمتر

کمترین بارش و فجیعترین سال هم سال 1960 میلادی بوده که مجموع بارش سالتون فقط 40 میلیمتر بوده!!!!!!!!!!!!!!

منتهی از این سالهای بارش زیر 100 میلیمتر خیلی زیاد داشتید تو این دوره آماری!!!!!!!! که تعدادش میشه در مجموع 19 سال!!!!!!!!!!!!

یکی از مصیبت بارترین دهه های بارش شهرتون در بازه زمانی 1956 تا 1967 میلادی رخ داده که با خشکسالی دهشتناکی پیشینیان شما مواجه بوده اند!

حالا برای اشنایی بیشتر بنده میشه میزان مجموعع بارش سالانه میلادی شهرتون رو از 2006 تا 2012 به من اعلام کنید.

ارادت دارم استاد ، اتفاقا منم مشهدي ها را خيلي دوس دارم و دوس دارم براي ازدواج از مشهد دختر بگيرم

عرض كنم كه اين اين لينك را ببينيد استاد :

http://www.ensani.ir/storage/Files/20120426103344-2180-57.pdf

هواكده

کاربر ويژه
سامانه هاى جوى که منطقه شمال غرب ايران را تحت تاثير قرار ميدهد، غالبا از نوع مديترانه اى هستند . تقويت و تضعيف واچرخند آزور و کم فشار ايسلند تاثير زيادى بر روى تقويت و تضعيف سامانه هاى مديترانه اى دارد . نوسان اطلس شمالى (NAO) شاخصى است که گراديان فشار بين واچرخند جنب حاره اى ( پرفشار آزور ) و چرخند قطبى ( کم فشار ايسلند ) را نشان ميدهد . در اين تحقيق دورهاى خشکسالى و ترسالى شمالغرب
ايران شامل سه استان آذربايجان غربى، آذربايجان شرقى و کردستان با استفاده از شاخص SIAP تعيين گرديد، سپس فازهاى مثبت و منفى براى اين دوره ها مطالعه شد . هماهنگى خوبى بين دورهاى ترسالى منطقه ( دورهاى خشکسالى ) با فاز منفى ( مثبت ) اين شاخص مشاهده NAO شد . همچنين مشاهده گرديد که در سالهايى که شاخص NAO در فاز مثبت ( منفى ) است، شمالغرب ايران زمستانهاى سردترى ( گرمترى ) را دارد . از آنجا که بيشتر مدلهاى اقليمى پيش بينى ميکنند که شاخص NAO در قرن بيست و يکم به سمت فاز مثبت تمايل پيدا ميکند، لذا با هماهنگى که بين اين شاخص و وضعيت آب و هوايى شمالغرب ايران وجود دارد، فراوانى خشکساليها براى اين منطقه از ايران در آينده روند افزايشى خواهد داشت .

mahmood600

کاربر ويژه
ATEST3231.png

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
با توجه به آپدیت امشب نقشه های هواشناسی همچنان امیدواری بسیار زیادی برای وقوع زمستان پر بارش و سرد در ایران وجود داره:

9yoekwx6y9w17mzxb6e.jpg

94glxwmid4k048tpdlnj.jpg

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
درود سجاد جان

نقشه اول همگرا شدن سیستم های سودانی و مدیترانه ای رو به تصویر کشیده ولی در نقشه دوم متاسفانه تغذیه رطوبتی دریای سرخ بلاک شده و خوب همانطوریکه می بینید دامنه و شدت بارشها هم کاهش چشمگیری یافته!

درود امیر محسن جان
این نشانه فعال بودن شرق مدیترانس؟

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
بنظر امسال در ماههای زمستان شمال غرب ایران قصد داره رقیبی سر سختی برای شمال شرق ایران بشه!

قابل توجه حاج محسن عزیز:خنده1:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
كاملا نظرى بر خلاف نظر شما دارم

از ٢٨ أكتبر بارشهاى شديد كشور را خواهد تركاند

امیر کورش جان درود

آرزوی قلبی بنده هم همین هست و احتمال رخ داد ناهنجاری در آبان ماه هم بسیار زیاده ولی از تو به یک اشاره ................

نقشه های پیش بینی بارش نه چندان دلچسب ماههای اکتبر تا ژانویه!

rbx7co4dj21uh7hfxno.jpg

2lrn8sn6xqhhcrm0fi0r.jpg

qsmv0c2p7dszpmff02yg.jpg

o6hf5w8a4qntp5rtr12.jpg

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
نقشه ماه دسامبر بنظرم ناهنجاریه و در این ماه ما با سامانه های بند دالی و دو لبه شدن جریانات بارش زا ( جریانات ناپایدار تراز میانی جو) مواجه خواهیم بود که ترکشهای این وضعیت شمال غرب رو از لحاظ بارش و کاهش دما پوشش خوبی میده.

آخرین ویرایش:

هواكده

کاربر ويژه
ولي اميرمحسن جان اگه يادت باشه همين نقشه ها نشون ميدادن أكتبر و نوامبر ٢٠١١ كم بارشه ولي همه ديديم چه شد

مهر داغ و خشكي خواهيم داشت اما در روز پنجم از ابان در هاي اسمان باز خواهند شد:baroon:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
ولي اميرمحسن جان اگه يادت باشه همين نقشه ها نشون ميدادن أكتبر و نوامبر ٢٠١١ كم بارشه ولي همه ديديم چه شد

مهر داغ و خشكي خواهيم داشت اما در روز پنجم از ابان در هاي اسمان باز خواهند شد:baroon:

امیر کوروش عزیز

با این اقلیم بهم ریخته هر گونه احتمالی وجود داره ولی بر اساس مدلهای آنالوگ هواشناسی ما با دو بازه زمانی مشابه گذشته و با احتمال رخ داد 50 درصد در امسال مواجه هستیم:

k7ln299uc748pfixwr2.png

و خوب اینهم پیش بینی مدل دمایی برای آنومالی دما در ماه ژانویه شرق و شمال شرق ایران در حدود 3 تا 4 درجه در دمای بیشینه خنک تر از نرمال خواهد بود که میشه اون مدل سمت راست تصویر بالا:

iui3n31beof7jxxkmmf8.jpg

aliwinter

Banned
ولى براى اذر دو مورد باران سيل أسا هم داريم منتهي برا نيمه جنوبي ميهن نه برا شمال شرق دالتون بسوزهه:خجالت2:[/QUOTE]

حیف شد سال پیش سیل داشتیم تابستون(رشت) زمستون فقط باد گرم امد بجای برف
امسال فعلاسیل نداشتیم تابستون ومعلوم نیست چی میخواد بشه
شاید هم کولاک بشه دی:ذوق زده::قلیون:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
هر چند که بعضی دوستان با ناوه های شمال شرقی و کلا هرچی مربوط به شمال شرق باشه میونه خوبی ندارن منتهی منظورم شما نیستید ولی این آنومالی ارتفاع در تراز 500 میلی بار ماه فوریه رو ببینید:

kwklyzgp1fd6lqzh0c.jpg

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا