• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

aliwinter

Banned
اقای اصغری صبح ها ساعت 9تو شبکه یک چی زی نگفته؟روزهای فرد میاد یکشم ,سه شم, پنجشم
درمورد پاییز ...حیف یاد سال 90 بخیر چقدر هیجانی حرف میزد محمد اصغری
اخ چه لذتی میبردم
 

AFSORDE

کاربر ويژه
http://www.iranjoman.com/showthread.php?t=56411&p=413552&viewfull=1#post413552

سال گذشته، با وجود اينكه از تيرماهش به عنوان تيرماهي پر بارش و خنك ياد ميشه و از مرداد ماهش به عنوان مرداد ماهي گرم و خشك، براي ما تقريبا عكس اين بود و شاهد تيرماهي با يك درجه گرمتر از نرمال و خشك بوديم، در صورتي مرداد ماه حداكثر دما تا 36 و 37 درجه رسيد. :104:


در مورد امسال كه گفته ميشه تيرماه خيلي گرمي در كشور داشتيم و مرداد ماه خنك و پربارش شده،،،، بايد بگم كه 20 روز اول تيرماه در بيشتر روزها براي ما زير نرمال بود و حتي بيشينه دماها به 30 و 31 هم رسيد!!!:نیش: ، با وجود اينكه گرمترين روز سال در تيرماه اتفاق افتاد (41 درجه براي روستا)، ولي مدت دوره اوج گرما در ماه مرداد طولاني شد و حتي هنوز هم از روستاي نجف آباد از 38 پايينتر نيومده،(بقيه ي شهرهاي مركزي استان هم كه هنوز بين 39 و 40 هستن) ، ضمن اينكه مرداد ماه امسال از نظر كمينه بسيار دماهاي بالايي رو رقم زد،،، و از اون آماري كه مربوط به كمينه هاي بالاي 21 در طول سال بود، امسال خيلي تعداد روزهاي بيشتري رقم خورد!!! :138:



با وجود اينكه تيرماه به عنوان گرمترين ماه سال در اينجا شناخته ميشه ولي من حدس ميزنم احتمال اينكه امسال مرداد ماه بتونه اين عنوان رو ازآن خودش بكنه زياد هست.(اتفاقي كه شايد در هر 10 سال يكبار اتفاق بيفته، يا شايدم نيفته!!!) بنابراين منتظرم ببينم آمار ماهانه به چه شكلي درمياد.
:قلیون:


از نظر من تابستان امسال هيچ شباهتي به تابستان ها چند سال اخير نداشت!!! :104:



موفق باشيد
:گل:

احتمالاتي كه وقوع اون ها رو محتمل دونسته بودم، تقريبا اتفاق افتاد. :104:

* گرمتر شدن مرداد ماه از تيرماه، اتفاقي كه در منطقه خيلي نادر هست، حتي در تابستان هايي مثل تابستان 90 و 91 كه گفته ميشه مرداد ماه گرمي داشتن هم اين چنين نشد. :93:

البته همانطور كه عرض كردم گرمترين روز سال در تيرماه رقم خورد ولي مرداد ماه از نظر ميانگين هاي آماري ماه گرمتري شد. در حالي كه ميانگين بلند مدت كاهش دما رو براي مرداد ماه نمايش ميدهند. :104:

* و همچنين كمينه هاي بالايي كه در مرداد ماه امسال رقم خوردن و طول دوره و مدت زمان اونها، كه واقعا هم عجيب بود. :90:


mordad92.jpg




 
آخرین ویرایش:

AFSORDE

کاربر ويژه
مسلما اين آمار كاملا با آمار روستاي نجف آباد مطابقت نخواهد كرد ولي از اونجايي كه ريتم دمايي و بارشي اصفهان جنوب و روستاي نجف آباد در بيش از 90 درصد موارد يكي هست. ميشه آمار تقريبي روستا رو از روي اين آمار حدس زد. :بله:


از آمار كل نمودارها حدود 1 الي 3 درجه (البته متغيره و دقيقا نميشه گفت) كاهش پيدا كنه. ميشه آمار تقريبي روستاي نجف آباد. يعني از نظر ريتم و ظاهر همين درمياد اما در مقياس پايينتر.
:خنده1:
 
آخرین ویرایش:

هواكده

کاربر ويژه
اقای اصغری صبح ها ساعت 9تو شبکه یک چی زی نگفته؟روزهای فرد میاد یکشم ,سه شم, پنجشم
درمورد پاییز ...حیف یاد سال 90 بخیر چقدر هیجانی حرف میزد محمد اصغری
اخ چه لذتی میبردم

خيلى آقايى:گل:

اصغرى يادمه گفت پاييز كم بارش خواهد بود ( باييز ٩٠ ) هرچند كه آبان ٩٠ آباد ماه شد
اما انصافا داغ و پربارش بودن تابستان امسال را خوب اومد
 

هواكده

کاربر ويژه
احسان مرادى تنها كسى كه بسيار سرد بودن زمستان ١٣٨٦ را پيشگويى كرد


چهارشنبه 30 آبان 1386 - ساعت 03:20شماره خبر: 100004104854
زمستان امسال سردتر مي شود؛
جام جم آنلاين: حالا ديگر زنگ خطر را بايد به صدا درآورد. طوفان کاترينا در نيواورلئان ايالات متحده ، سيل در ويتنام ، سريلانکا، اندونزي ، خشکسالي هاي بي سابقه در پرتغال و اسپانيا
و اينک سيل عظيمي که در کانادا، امريکا، کشورهاي حوضه کارائيب و امريکاي جنوبي رخ داد؛ آن هم در کمتر از يکي دو هفته ! اينها همه خبرسازترين اخبار دو سه سال اخير بودند که مرز سياست را نيز شکستند و به عنوان خبر اول بيشتر خبرگزاري ها منتشر شدند. چه شده است؛ گويا حادثه اي در راه است.




زمين خاکي همراه جو اطرافش يک سيستم کاملا متعادل است. به همان اندازه که انرژي به آن مي رسد، انرژي نيز از دست مي دهد. به همان اندازه که آب تبخير مي شود، باران مي بارد و تعادلي ميان انواع گازها، عناصر و آب هاي شور و شيرين برقرار است ؛ اما اينک يک عامل اضافه به اين سيستم متعادل اضافه شده که دارد تعادلش را به هم مي زند؛ فناوري .تمايل روزافزون انسان براي بسط و گسترش فناوري و دست يافتن او به منابع و سرمايه هاي بيشتر، پيامدهايي نيز دارد. در قرن اخير توليد انواع گازهاي گلخانه اي و در صدر آنها دي اکسيد کربن ، نوعي سپر حرارتي را اطراف کره ما به وجود آورده است . در واقع فعل و انفعالاتي را که طبيعت طي ميليون ها سال انجام مي دهد و در اين فرصت تعادل را ميان آن بر قرار مي کند، بشر در چند ده سال انجام داده است . هر سال معادل 7مگاتن (7ميليون تن ) دي اکسيد کربن وارد جو مي شود و از آنجا که گازهاي گلخانه اي بسياري از تشعشعات مادون قرمز باز تابشي زمين را هنگام شب جذب و مجدد به سوي زمين منعکس مي کند دماي زمين گرمتر و گرمتر مي شود. گرم شدن زمين سبب آب شدن يخهاي قطبي ، گسيل اين آبها به اقيانوس ها و تغيير غلظت نمک و به دنبال آن تغيير در تبخير آب اقيانوس ها و تغيير زنجيروار در فشار هواي سطح اقيانوس ها و تغيير در فرآيندهاي بارشي در سراسر کره خاکي مي شود.
سهم ايران چقدر است؛


مسلما ايران نيز چون تکه اي از کره زمين است ، از تغييرات آب و هوايي مصون نخواهد ماند. چه بسا همه ما طي سالهاي اخير اين تغييرات را به چشم ديده ايم . زمستان چند سالي است ديرتر شروع مي شود، برف کمتر مي بارد و وقتي هم که ببارد زود آب مي شود. بارشها غيريکنواخت است. گاهي يک ماه باران نمي بارد و گاهي چند هفته پشت سر هم بارندگي مي شود. اوضاع بسيار پيچيده و مبهم است . هنوز دانشمندان بدرستي ، نمي دانند قرار است چه اتفاقي بيفتد. در حالي که همه جا صحبت از گرم شدن زمين مي شود، عده اي از دانشمندان معتقدند تغيير غلظت نمک و دماي آب اقيانوس ها که به خاطر آب شدن يخهاي قطبي صورت مي پذيرد مي تواند از امسال تا چند سال آينده سبب قطع جريان هاي عظيم انرژي در کف اقيانوس ها شود؛ مانند جريان عظيم گلف استريم که انرژي گرمايي نيمکره جنوبي را از طريق جريانات عظيمي از آب گرم در کف اقيانوس اطلس به سمت نيمکره شمالي گسيل مي دارد که اگر اين جريان عظيم وجود نداشت ، اروپا در تابستان هم شاهد يخبندان هاي شديد بود. حال آن که اينک در شمال اروپا و در اسکاتلند غربي درخت نخل مي رويد! و اگر اين جريانات قطع شود، در اروپا يخبندان هاي شديد و بي سابقه و در ديگر نقاط نيمکره شمالي مانند ايران ، زمستان ها طولاني و بهار سرد خواهد بود.اما آب و هواي ايران جدا از مسائل ذکر شده ، متاثر از چرخه هايي چند ساله نيز است ؛ به عنوان مثال ، اينک چند سالي است که بارندگي ها در بيشتر مناطق در حد طبيعي و حتي بيشتر است ، در حالي که چند سال پيش ، چند سال پربارش يعني حدود سال 77 و 78، خشکسالي هاي کم سابقه اي رخ داد. از لحاظ دمايي هم چند سال اخير به وضوح گرم است و ماه مهر و آبان امسال در بيشتر نقاط بسيار کم بارش ، اما مهرماه خنک و آبان بي سابقه گرم بود.
آينده نگري سازمان هواشناسي


اگر چه سازمان هواشناسي هرازگاهي و براساس بررسي عواملي چون دماي آب اقيانوس ها و فشار، پيش بيني هاي درازمدت خود را که به پيش بيني هاي فصلي معروفند، در قالب اطلاعيه هايي ارائه مي کند، ولي اين اطلاعيه ها چندان قابل استناد نيستند و خطاهاي چشمگيري در گذشته و حال در آنها به چشم مي خورد؛ به عنوان مثال اين سازمان مقدار بارش در نقاط مختلفي از کشور نظير استان هاي خوزستان ، غرب بوشهر، ايلام ، لرستان ، همدان ، خراسان جنوبي و رضوي را در حد طبيعي پيش بيني کرده بود که چنين نشد. با وجود اين ، سازمان مطابق آخرين پيش بيني مربوط به دماي آن اقيانوس هاي حاره اي ، از شرايط لانيناي متوسط روي اقيانوس آرام که تا بهار ادامه مي يابد و در شرايط نرمال باقي ماندن دماي آب منطقه حاره اي اقيانوس هند نتيجه مي گيرد که از ماه آذر بارندگي در سطح کشور به شرايط نرمال بازمي گردد و بارش زمستاني در مناطق شمالي ، شمال غربي و غربي فراتر از نرمال خواهد بود. اين سازمان در اطلاعيه اش درباره دماي هوا مي افزايد: «در بيشتر استان هاي کشور طي 5ماه آينده (از ابتداي آبان) دماي هوا نرمال پيش بيني مي شود، در حالي که براي استان هاي هرمزگان ، فارس ، غرب کرمان ، غرب يزد و اصفهان مقدار دما حدود يک درجه کمتر از نرمال خواهد بود.
آنچه از قلم افتاد


شايد براي صادر کردن پيش بيني هاي درازمدت لازم باشد به عوامل ديگري هم توجه شود؛ عواملي که به نظر مي رسد هواشناسان از قلم انداخته اند :
1- نفوذ کم سابقه جريانات سرد شمالي : در چند ماه اخير، جريانات سرد شمالي که منشا آن مناطقي از قطب شمال و سيبري است ، نفوذ کم سابقه اي به ميهن داشته اند. تا آنجا که در تابستان امسال ، بيش از 5 مرتبه در ارتفاعات استان مازندران ، کلاردشت و علم کوه برف باريد. اين شرايط در مهر و آبان نيز ادامه يافت و سبب بارش هاي نسبتا مناسبي در خطه سبز شمال و شمال غرب شد حتي اين جريانات به مرکز ايران نيز نفوذ کرد و سبب شد ميانگين دماي شهر اصفهان به عنوان منطقه مبنايي از مرکز کشور 18.1 درجه سانتي گراد باشد، در حالي که در مهر ماه سال قبل ميانگين دما 20.6 بود.
2- کوچ زودهنگام پرندگان مهاجر : سازمان محيط زيست مازندران مهر ماه ، از کوچ زودهنگام پرندگان مهاجر ساکن سيبري و مناطق سردسير شمال اروپا و روسيه خبر داد. اين نکته بسيار مهمي است و نشان مي دهد سرماي زودرس در اين مناطق و به تبع آن انتقال اين هواي سرد به سمت ايران در ماههاي بعدي است. از ياد نبريم که پرندگان ساکن مناطق سرد به دليل نقش حياتي وضع هوا در زندگيشان ، هواشناسان قابلي هستند.
3- آب شدن غيرقابل پيش بيني يخهاي قطبي : امسال يخهاي قطب شمال به طرز بي سابقه اي و بسيار فراتر از آنچه پيش بيني شده بود، آب شده و حجم عظيمي از آب شيرين را روانه اقيانوس ها کرده اند. اين حجم عظيم از آب شيرين و سرد، سبب کند شدن جريان گلف استريم در فصل زمستان و افزايش تبخير آب اقيانوس ها مي شود. اگرچه هنوز نتيجه تحقيقات دانشمندان بيان نشده است ، اما به طور قطع اين موضوع تاثير خود را در زمستان هاي نيمکره شمالي نشان خواهد داد.براساس شواهد بالا، به نظر مي رسد آذر ماه و همچنين زمستان امسال در بيشتر مناطق ايران سرد و پربارش باشد؛ اما اين فقط يک نظريه است و علم ما هنوز آنقدر محدود است که بخصوص درباره عوامل جوي به خود اجازه استدلال ندهيم. با اين همه اگر فردا به بازار مي رويد کلاه ، زنجير چرخ و لباس گرم يادتان نرود!


احسان مرادي
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سلام دوستان

اومدم یک سری بزنم یک نقشه آنومالی ارتفاع در تراز 500 میلی بار برای 192 ساعت آینده بذارم:

8fh4g8xkzvixi5qtokqo.jpg
 

هواكده

کاربر ويژه
يك سوال: يك تفاوت بارز بين نقشه هاي سطح دريا يا زمين (Sea Level Pressure) با ژئوپتانسيل وجود داره، اون تفاوت چيه؟
 

arashz

مدیر بخش هواشناسی
دست محمد درد نکنه، دیروز عصر که میرفتم خونه چشم ام به ابرها افتاد و آرزو کردم کاش میشد از نزدیک عکس بگیرم!

توده های ابر ستونی شکل میگیرن اما از دامنه های شمالی توچال جلوتر نمیان، کاملا مشخصه که این سمت کوه ها رطوبتی وجود نداره وگرنه این ابرها به راحتی بست و گسترش پیدا میکنند.

پیشبینی های 7 روز آینده نشان دهنده بست و گسترش شدید پرفشار جنب حاره ای هست که باعث میشه کانتر 588 سر از افغانستان هم دربیاره! خلاصه کنم که به نظر من گرمای بیشتر از نرمال رو تا اواخر آبان خواهیم داشت، اون سالهایی که خوزستان بودم در چنین سالهایی حتی تا اواسط آذرماه دمای ماکزیمم در طول روز به بالای 30 درجه میرسید! البته اون سالها اگر گرما تا آذر طول میکشید، بجاش در ماه های بعدی بارش های سنگین و دمای کمتر از نرمال جبرانش میکرد، باید منتظر باشیم ببینیم باز هم مثل سالهای قبل میشه یا تغییر اقلیم این شرایط رو هم تغییر خواهد داد.
 

هواكده

کاربر ويژه
زندگی شهری، شهرنشینی و افزایش جمعیت و صنعتی شدن جوامع امروزی باعث افزایش آلودگی های زیست محیطی به ویژه انتشار آلاینده ها در هوا به افزایش دما و اختلال در قوانین طبیعی و اقلیمی و در نهایت کاهش بارندگی منجر می شود. صرف نظر از موضوع گازهای گلخانه یی که باعث افزایش دمای زمین می شود و خود موضوعی پیچیده و قابل بحث است، مبحث جدید و قابل توجه ممانعت ذرات آلاینده هوا از تشکیل باران و برف است که از میزان بارندگی در شهرهای صنعتی و آلوده می کاهد.
بررسی های محققان در این زمینه، جریان های مه دودهای شیمیایی و ذرات غبار و گازهای آلاینده ناشی از نیروگاه ها و صنایع فلزی، کارخانه ها و پالایشگاه ها را از مهم ترین عوامل ایجاد این معضل زیست محیطی می داند به طوری که ذرات منتشر شده و آلودگی ها مانع تجمع ذرات بسیار ریز بخار و هدایت آن به سوی زمین و تشکیل قطرات باران می شود. این موضوع اولین اثر سوء آلودگی هوا در تغییرات اقلیمی است
.
آلودگی هوا از تشکیل باران و برف جلوگیری می کند، این است که ذرات آلاینده باعث عدم تغلیظ و تجمع بخار آب شده و قطرات آب کوچک تر از حد معمول (که برای تشکیل باران لازم است) باقی می مانند چرا که ریزش باران نیازمند برخورد و آمیختن میلیون ها ذره بخار آب است تا جاذبه زمین بتواند آنها را به سمت زمین برباید، در حالی که طبق قانون گازها قطرات بسیار ریز آب که به صورت پراکنده در هوا معلق هستند، شانس نزول به زمین را نخواهند داشت. در مورد تشکیل بلورهای برف و تگرگ نیز وضعیت به همین صورت خواهد بود. قطرات کوچک بخار آب که به دلیل وجود آلاینده های هوا قابلیت تجمع و تشکیل قطره های بزرگ تر را ندارند، به کندی به بلورهای یخ یا کریستال های برف تبدیل می شود، بنابراین بارش تگرگ و برف کمتر از انتظار خواهد بود


http://www.aftabir.com/lifestyle/view/133795/نگاهی-به-دلایل-کاهش-بارندگی-ها-در-سال-های-اخیر
 

arashz

مدیر بخش هواشناسی
کمفشار حرارتی روی شمال عربستان، کمبود رطوبت باعث شده فقط از روی رد گرد و غبار قابل دیدن باشه!

22.jpg
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا