• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

mohammadsadat

کاربر ويژه
سلام بر دوستان عزیز:گل:
در حال حاضر اینترنت پرسرعتی در حد بنز(البته واسه من) در اختیارمه
از محسن عزیزم عذرخواهی میکنم که چند روز قبل به خاطر قطع اینترنتم نتونستم جوابشونو بدم، محسن جان این امامقلی پادگان چه نیروایه؟
اینجا در خرمشهر هوا نسبتاً شرجیه و این وقت صبح هوا خیلی خنک شده و میشه اینو از نشانه های پایان تابستون وحشتناک اینجا دونست، البته بعد از ظهر دیروز که اومدم هوا خیلی گرم بود تو مایه های مرداد
تو راه صحنه وحشتناکی دیدم و اون هم کم شدن غیرقابل تصور آب رودخانه کرخه بود، باید بگم هنوز هم باورم نشده، دیگه پاک ناامید شدم

mohammadsadat

کاربر ويژه
راستی یه سوال مربوط به کرخه از دوستمون آقای کلهر دارم،
چند وقت پیش عبوری از کرمانشاه عبور کردم تو بیستون دیدم که آب گاماسیاب(سرشاخه اصلی کرخه) به طور کامل خشک شده بود که بعید میدونم بر اثر خشکسالی بوده باشه و کمی غیرطبیعی مینمود، شما در این مورد اطلاعی دارید؟

mohammadsadat

کاربر ويژه
از اظهار لطف دکتر بهروز عزیز هم تشکر میکنم:احترام:
راستی تو اون تصویری که گذاشته بودید، شما به عنوان متخصص چشم برای تدریس در دانشگاه پذیرفته شده بودین درسته؟

mohammadsadat

کاربر ويژه
منو این همه خوشبختی محاله:خنده2:، اینترنت ایرانسل کچلم کرده بود
دمای این لحظه آبادان 28 درجست که میشه گفت دمای خرمشهر هم همینه ولی به دلیل رطوبت خنکی خاصی احساس میشه
ولی با کم کم ورق برمیگرده و همین رطوبت به همراه تابش افتاب شدیداً آزاردهنده میشه

mohammadsadat

کاربر ويژه
خنکترین ایستگاه استان خوزستان هم اکنون ایذه 22 درجه سلسیوس
یه نکته جالب در مورد دهدز و ایذه به عنوان خنکترین ایستگاههای استان خوزستان اینکه کلاً دهدز کوهستانی محسوب میشه و میانگین دمایی کمتری داره ولی ایذه پایکوهی و رو به گرماست ولی حداقل دماهاش معمولاً کمتره و اینم از نکات جالب هواشناسیه که نمونه هاش فراوانه

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سلام دوستان عزیز

در بالای صفحات بخش مبحث عمومی انجمن یک نظر سنجی قرار دادم که از دوستان عزیز درخواست میکنم در این نظر سنجی شرکت کنند ، تا بتونیم به یک حمع بندی خوبی در این خصوص برسیم:

به نظر شما شاخص دور پیوندی انسو بعد از ماه دسامبر 2013 و در طول زمستان 2014 در چه فازی قرار خواهد گرفت؟

1- فاز خنثی

2-فاز سرد ( لانینا)

3-فاز گرم ( النینو)

4-النینو مودوکی

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
دمای مشهد شب گذشته در سردترین ساعات مطابق با متئوگرام زیر به 16 درجه سانتیگراد بالای صفر رسیده است:

meteogram_celcius.cgi

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
امیر کوروش عزیز

میشه در مورد النینوی مودوکی برای من و سایر علاقه مندان توضیح بدید!

مثلا بگید النینو مودوکی در صورت بروز چه شرایطی رخ میده ( دمای آب در کجا باید چطور باشه)؟

تاثیرش بر الگو فشار چیه؟

تاثیرش بر چشم انداز دما و بارش کشور به چه صورت خواهد بود؟

ممنون از شما:گل:

امیر کوروش

آخرین ویرایش:

کیوان - کلهر

کاربر ويژه
راستی یه سوال مربوط به کرخه از دوستمون آقای کلهر دارم،
چند وقت پیش عبوری از کرمانشاه عبور کردم تو بیستون دیدم که آب گاماسیاب(سرشاخه اصلی کرخه) به طور کامل خشک شده بود که بعید میدونم بر اثر خشکسالی بوده باشه و کمی غیرطبیعی مینمود، شما در این مورد اطلاعی دارید؟

با سلام به شما دوست عزیز
در دو دهه ی گذشته میانگین بارش غرب کشور کاهش یافته است و این خود باعث کم شدن آب رودخانه ها شده است. رودخانه گاماسیاب از کوههای شرق استان کرمانشاه و غرب استان همدان سرچشمه می گیرد و از آنجا که امسال این مناطق بدترین وضعیت بارشی در کل کشور داشتند! بنابراین این رودخانه کاملا خشک شده است. بارش شهر صحنه امسال 35 درصد زیر نرمال بود و از وضع استان همدان هم احتمالا خبر دارید...
البته علاوه بر خشک سالی، حفر بی حساب کتاب چاههای عمیق نیز در خشک شدن سرشاخه های رودخانه بسیار موثر بوده است.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
مدل CMC 2 که متعلق به هواشناسی کانادا هست آنومالی دمای کمینه در ماههای دسامبر و ژانویه رو خیلی امیدوار کننده برآورد کرده که من واقعا از صمیم قلب آرزو میکنم که این مدل محقق بشه ! ولی بنظر شما دوستان از میان مولتی مدلهای 7 گانه کدامیک معتبر تر هست و پیش بینی های دقیق تری ارائه میده!!!!!!!!!!!!!!!!

l10c9ptio48fjd8c8ws.png

l6x37oxu0clvq6o1hivp.png

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی

El Niño Modoki Impacts
The El Niño Modoki phenomenon is characterized by the anomalously warm central equatorial Pacific flanked by anomalously cool regions in both west and east. Such zonal SST gradients result in anomalous two-cell Walker Circulation over the tropical Pacific, with a wet region in the central Pacific.

Skin Temperature during El Niño Skin Temperature during El Niño Modoki
web_skint_nino3.jpg
web_skint_modoki.jpg
Rainfall during El Niño Rainfall during El Niño Modoki
web_gpcp_nino3.jpg
web_gpcp_modoki.jpg

mohammadsadat

کاربر ويژه
با سلام به شما دوست عزیز
در دو دهه ی گذشته میانگین بارش غرب کشور کاهش یافته است و این خود باعث کم شدن آب رودخانه ها شده است. رودخانه گاماسیاب از کوههای شرق استان کرمانشاه و غرب استان همدان سرچشمه می گیرد و از آنجا که امسال این مناطق بدترین وضعیت بارشی در کل کشور داشتند! بنابراین این رودخانه کاملا خشک شده است. بارش شهر صحنه امسال 35 درصد زیر نرمال بود و از وضع استان همدان هم احتمالا خبر دارید...
البته علاوه بر خشک سالی، حفر بی حساب کتاب چاههای عمیق نیز در خشک شدن سرشاخه های رودخانه بسیار موثر بوده است.

درود:گل:
ممنونم از جواب شما

aliwinter

Banned

El Niño Modoki Impacts
The El Niño Modoki phenomenon is characterized by the anomalously warm central equatorial Pacific flanked by anomalously cool regions in both west and east. Such zonal SST gradients result in anomalous two-cell Walker Circulation over the tropical Pacific, with a wet region in the central Pacific.

Skin Temperature during El Niño Skin Temperature during El Niño Modoki
web_skint_nino3.jpg
web_skint_modoki.jpg
Rainfall during El Niño Rainfall during El Niño Modoki
web_gpcp_nino3.jpg
web_gpcp_modoki.jpg

برای چه موقعی هست؟

mohammadsadat

کاربر ويژه
چند وقتی که در غرب کشور بودم، حتی مردم شهرهایی که بارش برف در اونها به ندرت اتفاق می افته مثل دره شهر و پلدختر هم در مورد برف و تاثیر نباریدنش در خشک شدن چشمه ها صحبت میکردن
استان های همدان لرستان کرمانشاه کردستان و ایلام شدیداً به بازگشت زمستونای پربرف نیاز دارن
یه بار یه راننده ایلامی با حسرت از زمستونی میگفت که در آستانه بهار به حدی برف اومده بوده که درختهای بلوط روی کوهها زیر برف مدفون شده اند حوالی دهه 40 شمسی
عده ای از مردم محلی هم نباریدن برف و در نتیجه کامل نشدن خواب زمستانی درختان بلوط و نیز کشته شدن نوعی سوسک در نتیجه این خواب رو بیشتر از ماجرای گرد و خاک در خشک شدن این روزهای جنگل های بلوط دخیل میدونستند
در هر صورت درختان بلوط شدیداً در خطرند، مخصوصاً درختانی که در نقاط آستانه ای دمایی قرار دارند و البته بسیاری از مردم و مسئولان بی خیال اند، نظیر مردمی که این زیباهای بیمار رو هر چه بیستر آزار میدن

salar69

کاربر ويژه
[FONT=Vazir, helvetica, sans-serif]نویسنده: رحمن پرنو
همانطور که می دانیم پدیده زیر فصلی همرفتی مادون وجولیان از غرب افریقا تا شرق اقیانوس آرام مرتب در حال جابجایی است و برای ارزیابی شدت و موقعیت جغرافیایی قرار گیری آن شاخصهایی وجود دارد. که با بررسی این شاخصها می توان شدت و موقعیت فعالیت آن را در گستره آبهای مذکور ارزیابی کرد. از طرفی طبق تجربه و بررسیهای انجام شده وقتی پدیده همرفتی مادون جولیان از اقیانوس هند و قاره دریایی بطرف مرکز و شرق اقیانوس آرام جابجا می شود. پدیده همرفتی مادون و جولیان در قاره دریایی و اقیانوس هند ضعیف می شود. مهمترین ویژگی این پدیده همرفتی این است که در هر مکانی تشکیل شود. با ایجاد همگرایی در سطح زیرین جو سبب جذب جریانات سطحی شرقی و غربی بطرف خودش می شود. ودر تراز بالایی جو سبب واگرایی جریانات می شود. لذا با این تعریف این پدیده در طول فصول می تواند در رخدادهای بزرگ مقیاس مثل انسو و شاخص دو قطبی هند و مانسون هند تاثیرات مثبت و منفی داشته باشد. برای همه بدیهی و روشن است .که فرارفت مناسب رطوبت اقیانوس هند به سمت غرب اقیانوس و ایران
[FONT=Vazir, helvetica, sans-serif]توسط جریانات شرقی سطحی انجام می شود.[FONT=Vazir, helvetica, sans-serif] از طرفی جریانات سطحی شرقی در زمان رخداد النینو و مثبت بودن شاخص دو قطبی هند تقویت می شوند. که با انجام عمل فرارفت رطوبت بطرف غرب اقیانوس هند و تزریق رطوبت بدرون کمفشار حرارتی سودانی بارشهای خوبی برای اکثر نقاط ایران به همراه دارد. و بالعکس در زمان رخداد لانینا و منفی شدن شاخص دو قطبی هند جریانات شرقی سطحی تضعیف می شوند .و رطوبت خوبی بطرف مناطق مذکور فرارفت نمی شود.بطوریکه حتی در صورت وجود شرایط دینامیکی مناسب , بدلیل فقدان رطوبت مناسب , بارش های خوبی در اکثر مواقع رخ نمی دهد. حال اگر این پدیده همرفتی بگونه ای تشکیل شود که با شرایط النینو و مثبت بودن شاخص دو قطبی هند همسو و هماهنگ باشد. باعث تقویت جریانات شرقی می شود. و در صورتیکه همسو نباشد . باعث اختلال در فرارفت جریانات شرقی خواهد شد. و از طرفی این وضعیت برای لانینا و منفی بودن شاخص دو قطبی اقیانوس هند نیز صادق است. در شرایط مانسون هند , در صورتیکه این پدیده در اقیانوس هند رخ دهد . باعث تقویت مانسون هند خواهد شد. هر جاییکه این پدیده رخ دهد رطوبت فراوانی تجمع می شود. بنابراین زمانیکه این پدیده همرفتی در اقیانوس هند رخ دهد و عامل کشنده ای در غرب اقیانوس هند و جنوب ایران باشد. سبب جذب رطوبت آن بوسیله جریانات شرقی بطرف مناطق مذکور خواهد شد.
[FONT=Vazir, helvetica, sans-serif]بطور خلاصه این پدیده همرفتی کوچک مقیاس و زیر فصلی می تواند تاثیرات بزرگی بر شرایط جوی - اقیانوسی داشته باشد.لذا علی رغم انجام تحقیقاتی در این خصوص , باز بینی و شناسایی مجدد رفتار آن جهت بررسی ارتباط دقیق این پدیده بر سایر شاخص های دور پیوندی لازم بنظر می رسد.[FONT=Vazir, helvetica, sans-serif]در زیر چند تصویر مربوط به وضعیت این پدیده همرفتی درج شده که بخوبی عمل کرد جریانات سطحی شرقی و غربی را در زمان فعالیت آن در گستره آبهای استوایی نشان می دهد.
1.GIF
2.GIF
....................................................................................................................................
3.GIF
..................................................................................................................................
4.GIF

Dr.ben

کاربر ويژه
آستارایی‏ ها بخاری‏ ها را روشن کردند!
با توجه به ورود سیستم پرفشار به سواحل شمالی کشور و کاهش محسوس دما، شهروندان آستارایی ضمن استفاده از البسه و تجهیزات گرم‏‌کننده، در برخی نقاط شهرستان بخاری‏های خود را روشن کردند.

به گزارش ایسنا، با توجه به پایان نیافتن تعطیلات تابستانی و حضور انبوه مسافر جهت بهره‌‏مندی از طبیعت کوهستانی، جنگلی و ساحلی و خرید البسه و لوازم‌التحریر از بازارهای این شهر بندری و مرزی، بارش‏های اخیر میهمانان ناآشنا به شرایط اقلیمی منطقه را سردرگم کرده است.

در پی بارندگی چند روز اخیر، سطح آب رودخانه‏‌های مرداب و آستاراچای به شکل قابل توجهی بالا آمده است.

"فردین فرتوت‏‌نیا"، رییس اداره هواشناسی آستارا با اشاره به ادامه بارش‏ها به شکل پراکنده تا روز جمعه، خاطرنشان کرد: با آغاز بارندگی‏ها از روز یکشنبه 17 شهریورماه تاکنون، 91.5 میلیمتر بارش در ایستگاه سینوپتیک شهرستان ثبت شده است و دمای هوا به 18 درجه بالای صفر کاهش یافته است.

وی ادامه داد: در این مدت رطوبت نسبی هوا حداکثر 98 درصد و حداقل 79 درصد گزارش شده است.

فرتوت‏‌نیا، سرعت ورزش باد را پنج متر بر ثانیه عنوان کرد و توضیح داد: ارتفاع امواج دریای خزر جهت استفاده از امکانات دریایی به شکل متناوب کاسته می‏‌شود.

بندر مرزی آستارا با 86 هزار نفر جمعیت در غرب استان گیلان و همجواری استان اردبیل و کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است و پس از انزلی دومین شهر پرباران کشور محسوب می‏‌شود.

در بارش هفته گذشته که از روز دوشنبه تا چهارشنبه ادامه داشت، 53.4 میلی‌متر باران در این ایستگاه هواشناسی شهرستان ثبت شده است.

سیبری

کاربر ويژه
سلام بر دوستان عزیز:گل:
در حال حاضر اینترنت پرسرعتی در حد بنز(البته واسه من) در اختیارمه
از محسن عزیزم عذرخواهی میکنم که چند روز قبل به خاطر قطع اینترنتم نتونستم جوابشونو بدم، محسن جان این امامقلی پادگان چه نیروایه؟
اینجا در خرمشهر هوا نسبتاً شرجیه و این وقت صبح هوا خیلی خنک شده و میشه اینو از نشانه های پایان تابستون وحشتناک اینجا دونست، البته بعد از ظهر دیروز که اومدم هوا خیلی گرم بود تو مایه های مرداد
تو راه صحنه وحشتناکی دیدم و اون هم کم شدن غیرقابل تصور آب رودخانه کرخه بود، باید بگم هنوز هم باورم نشده، دیگه پاک ناامید شدم

درود بر محمد سادات
نیرو زمینی ارتش
پادگان امامقلی در 30 کیلومتری شمال قوچانه

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا