• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

امیرکوروش

کاربر ويژه
eeeeeeeeeee چه جالب پس امیر کوروش جان بزودی مشهدی میشی شما!!

همون جریان که از بنده خدا پرسیدند اهل کجایی ؟

گفت اهل زنجان!!!!:خنده1:

:خجالت2: اره ديگه بخاطر ايشون هم كه شده مجبورم دعايم را به خدايا NAO را مثبت كن ، تغيير بدم:خنده2:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
در ایام مذکور که کاهش دما برای نیمه شمالی ایران و شمال شرق در نقشه ها دیده میشه بنظر پر فشار سیبری خیلی قدرتمند خواهد شد . بنحوی که زبانه های آن پس از استقرار مرکز آن با فشار 1037 میلی بار بر روی ترکمنستان و شرق دریای کاسپین بخش وسیعی از ایران را در بر خواهد گرفت:

288.jpg

امیرکوروش

کاربر ويژه
عصر یخبندان کوچک (به انگلیسی: Little Ice Age)‏ یکی از عصرهای زمین‌شناختی نسبتاً جدید است که پس از دوره گرم سده‌های میانه، یعنی در حدود سال ۱۲۵۰ میلادی آغاز شد و تا اواسط قرن نوزدهم میلادی ادامه یافت. در این دوره دمای هوا در اقصی نقاط جهان شدیداً کاهش یافت و موجب تغییر در پوشش گیاهی و جانوری و حتی تا حدی در الگوهای بارندگی و دمایی مناطق گوناگون جهان شد. در این دوره نسبت به امروز زمستان‌ها سردتر، و تابستان‌ها خنکتر بودند. در آن دوره برف و سرما در مناطقی که عرض جغرافیایی چندان بالایی ندارند نمود بیشتری داشت. برخی از مناطق که عرض جغرافیایی یا ارتفاع زیادی داشتند در هر زمستان مدت کوتاهی کاملاً در یخبندان به سر می‌بردند و همه جا پوشیده از برف و یخ می‌شد، اما امروزه تنها در روزهای برفی زمین پوشیده از برف و یخ می‌شود. عوامل متعددی مانند تغییرات در میزان تابش خورشید، فعالیت‌های آتشفشانی، کاهش سرعت گردش ترموهالین، و … را از عوامل عصر یخبندان کوچک می‌دانند.

گردش ترموهالين ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
به امید خدا فردا میخوام یک مدل آنالوگ ببندم و بگم که دلایل گرم شدن دمای هوا اینروزها در نیمه شرقی ایران چه بوده است تا باز دوباره دچار پیش داوری اشتباه نشیم!

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
خوب علتها شناسایی شد هم گرم شدن دما هوا در نیمه شرقی - هم خنک شدن دما در نیمه غربی+ اینکه چرا بارشها از روی ترکیه- کشورهای آذربایجان- ارمنستان- سوحل دریای کاسپین فراگیر تر نمیشن.

ولی الان دیر وقته و حال و حوصله تهیه نقشه ها رو ندارم.

منتظر پست مهم فردا در این خصوص باشید.

سیبری

کاربر ويژه
درود برعاشقان

مطمئنا چه به لحاظ شدت و چه به لحاظ مدت گرمای الان شمالشرق یک رکورد در تاریخه

سیبری

کاربر ويژه
الان که آمار رو نگاه میکردم

از 1951 تا 2005 فقط 3 بار در ماه سپتامبر (اونهم نه در اواخر شهریور) دمای مشهد دوبار 39 و یکبار 42 شده

سیبری

کاربر ويژه
متاسفانه وضعیت زمستون 1997 (1375) همون سالی که شهریور 42 شده رو نگاه میکردم خیلی خراب بوده
sadsmiley.gif

1375 که شهریورش مثل امسال گرم بوده شمالشرق آذر ماه و دیماهش هم 3 درجه بالای نرمال بوده بهمن هم 1 درجه
sadsmiley.gif

سیبری

کاربر ويژه
2cat_20130901_prec_months46_global_deter_public.png

JFM14_MEa_pcp.gif

این دو نقشه اگه محقق بشن ( ممکنه تغییر کنه) نشون میده بارشای زمستانه (حداقل در خراسان) هم جنوبی و گرم و به نفع تربت و به ضرر شمال خراسان خواهد بود

سیبری

کاربر ويژه
و آبدیت جدید gfs بارشها به شرق مدیترانه سوریه اردن و حتی شمال عراق رسیدن که معمولا باید بعد از نیمه مهر این اتفاق می افتاد
امیدوارم این دومین نشانه ( اولیش ثبت دماهای خنک در شهریور بود) خوب برای زاگرس نشینان باشه

13092800_2_2000.gif

سیبری

کاربر ويژه
نقشه دمایی هم کاملا این مطلب (بارشهای زمستانه جنوبی و گرم ) رو تایید میکنن امیدوارم محقق نشه و زمستون سردی داشته باشیم

JFM14_MEa_temp.gif

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
درود بر استاد امیر محسن عزیز:گل:

سرمای آخر هفته سرجاشه ؟

محسن جان

تا دیشب که سرجاش بود ، فقط امروز میخوام دلیل گرمایش اخیر و الگوی بارش فعلی رو ابتدا توضیح بدم بعدش باهم میریم سر وضعیت سرما در هفته آینده.

خیلی خوشحال شدم که سری به آمار بلند مدت مشهد در شهریور ماه زدی .
فقط به من بگو در چه سالهایی اواخر شهریور ماه در مشهد گرم بوده که من اینجا تطبیق بدم .

ممنون

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
برای شروع اول ببینیم که وضعیت شاخص های تاثیر گذار در شهریور ماه و شرایط فعلی چطور بوده اند:

Most recent monthly values
Nino3.4-0.28
Nearly neutral
PDO-1.25
Strongly negative
AMO+0.23
Positive
NAO+0.97
Strongly positive
AO+0.15
Positive
QBO+14.66
Strongly positive

سیبری

کاربر ويژه

محسن جان

تا دیشب که سرجاش بود ، فقط امروز میخوام دلیل گرمایش اخیر و الگوی بارش فعلی رو ابتدا توضیح بدم بعدش باهم میریم سر وضعیت سرما در هفته آینده.

خیلی خوشحال شدم که سری به آمار بلند مدت مشهد در شهریور ماه زدی .
فقط به من بگو در چه سالهایی اواخر شهریور ماه در مشهد گرم بوده که من اینجا تطبیق بدم .

ممنون

امیر جان میانگین دمای سپتامبر مشهد 1951 تا 2005 20 بوده
که سالهای 1996 با 23/3 و 2000 با 23/1 و 2005 با 23 بیشترین دما رو داشتن

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا