• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
با گذر یک تراف از فراز استان گلستان و نواحی شمالی خراسان و همراهی جریانات اتمسفری ناپایدار احتمال وقوع رگبار و رعد و برق برای امشب در این بخش از کشور وجود داره.



همانطوریکه امروز بعد از ظهر در خصوص وقوع پدیده رگبار و رعد و برق در خراسان شمالی اطلاع رسانی کردم ،ظاهرا این پدیده در این لحظه محقق شده و در نواحی جنوبی بجنورد هم بارش از شدت بیشتری برخوردار هست:


9li9l7fpjwyb8vm2f8yx.jpg


lvzmc61jmchdzpsckvmw.jpg
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
Bojnourd, Iran
[h=2]Time: 22:24 (17:54 UTC)[h=4]Current weather observation
The report was made 54 minutes ago, at 17:00 UTC
Wind 22 km/h from west/northwest
Temperature 23°C
Humidity 61%
Pressure 1016 hPa
Visibility 10 km or more
Few clouds at a height of 1219 m , Cumulonimbus.
Few clouds at a height of 3048 m
thunderstorm
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
هم بارش جزیی صبح امروز در نواحی شمالی تهران و هم وقوع رگبار و رعد و برق در استان خراسان شمالی و جنوب شهر بجنورد در ساعتی پیش، 100 درصد منشا اتمسفری داشتند و بدلیل گذر یک تراف در تراز 300 میلی بار و تاوایی مثبت در مناطق مذکور بودند/

8i8hyvi2kgfo56793ffc.jpg
 

aliwinter

Banned
هم بارش جزیی صبح امروز در نواحی شمالی تهران و هم وقوع رگبار و رعد و برق در استان خراسان شمالی و جنوب شهر بجنورد در ساعتی پیش، 100 درصد منشا اتمسفری داشتند و بدلیل گذر یک تراف در تراز 300 میلی بار و تاوایی مثبت در مناطق مذکور بودند/

8i8hyvi2kgfo56793ffc.jpg
در مورد تراف بیشتر توضیح میدی؟تراف یعنی موج!؟
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
[FONT=Vazir, times, serif]خط القعر(trough) ، خطي ست كه مي توان در پائين ترين قسمت يك چين رسم كرد وبعبارت ديگر تراف خطي ست كه پائين ترين قسمتهاي يك طبقه را در مقاطع بي شمار در يك چين به يكديگر وصل مي كند.

low-high.gif
 

aliwinter

Banned


ستاره ای که با خورشید دوقلو است

این ستاره، از بسياری جهات شبيه به ستاره خورشيد است.

به نقل از باشگاه خبرنگاران، براساس جديدترين پژوهش‌هاي اخترشناسان اين كشف مي‌ تواند به جهت بررسي وضعيت خورشيد و انرژي آن در سال‌هاي آينده اطلاعات مفيدي را در اختيار دانشمندان بگذارد.
گفتني است؛ ستاره HP 102152 در 25 سال نوري از زمين قرار دارد و ازبسیاری لحاظ، شبيه به ستاره خورشيد است. بررسي‌ها نشان مي‌دهند که اين ستاره در حدود 4 ميليارد سال نوري از خورشيد بزرگتر است. مطالعه بر روي دوقلوهاي خورشيدي كمك فراواني به دانشمندان در خصوص مواد، و مراحل تكامل خورشيد خواهد نمود.
Z

خورشيد دوقلوي خورشيد زمن داراي ميزان كمتري از عنصر ليتيوم در تركيبات تشكيل دهنده خود است و مي‌تواند در خصوص گرما و عملكرد داخلي خورشيد و حرارت و نور آن اطلاعات مفيدي به دانشمندان بدهد. اين خورشيد دوقلو نيز داراي عناصري مانند كربن، آهن و ساير عناصر است كه در سيارات جرم‌دار سنگي مانند كره زمين نيز يافت مي‌شوند.اين كشف جذاب با كمك تلسكوپ 3.6 متري در كشور شيلي بدست آمده است.دانشمندان نخستين بار سال 2006 در جستجوي يك ستاره مشابه خورشيد بودند و نهايتا آن را كشف نمودند. دانشمندان با توجه به اينكه عمر ستاره خورشيد دوقلو سريع‌تر به اتمام مي‌رسد درصد بررسي وضعيت خاص خورشيد در آن زمان هستند.
 

havashenas

کاربر ويژه
ساعت 2 نصف شب البته چون ساعت هارو کشیدن عقب میشه 1 نصف شب سایت سازمان هواشناسی کشور دمای فعلی تکاب رو 2 درجه بالای صفر زده!!!:تعجب2:
 

havashenas

کاربر ويژه
پیشبینی 6 روزه وضع هوای کشور:

(پیشبینی از تاریخ:۹۲/۶/۳۱ لغایت ۹۲/۷/۵)


بارش:
یکشنبه:رگبار باران در شمال آذربایجان غربی و شمال آذربایجان شرقی و اردبیل و گیلان و غرب مازندران واحتمال رگبار پراکنده در شمال زنجان.
دوشنبه:رگبار باران در آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی و اردبیل و گیلان و مازندران و احتمال رگبار پراکنده در زنجان و شمال کردستان(شدت بارش در شمال آذربایجان شرقی و اردبیل و گیلان خواهد بود و بارش تا ۳۰ میلیمتر پیشبینی می شود).
سه شنبه:بارش پراکنده باران در اردبیل و گیلان و رگبار پراکنده در شمال آذربایجان غربی و شمال آذربایجان شرقی و غرب مازندران.
چهارشنبه:بارش باران در گیلان و مازندران و گلستان و بارش پراکنده در اردبیل و شمال آذربایجان شرقی و احتمال رگبار پراکنده در خراسان شمالی و شمال زنجان و شمال قزوین و شمال البرز و شمال تهران.
پنجشنبه:بارش باران در گیلان و مازندران و گلستان و بارش پراکنده در اردبیل و خراسان شمالی و شمال تهران و شمال سمنان.
جمعه:احتمال بارش پراکنده در اردبیل و گیلان و مازندران.

از نظر دمایی:
یکشنبه:کاهش نسبی دما در نیمه غربی و نیمه جنوبی کشور و عدم تغییر دما در نیمه شرقی.
دوشنبه:کاهش نسبی دما در نیمه غربی و نیمه جنوبی و افزایش نسبی در نیمه شرقی کشور.
سه شنبه:کاهش نسبی دما در نیمه غربی و نیمه جنوبی و افزایش نسبی در نیمه شرقی کشور.
چهارشنبه:کاهش نسبی دما در کل کشور.
پنجشنبه:افزایش نسبی دما در نیمه غربی و نیمه جنوبی و کاهش محسوس دما بین ۵ تا ۸ درجه در نیمه شرقی کشور.
جمعه:افزایش نسبی دما در نیمه غربی و نیمه جنوبی و کاهش نسبی در نیمه شرقی کشور.
 

havashenas

کاربر ويژه
پیشبینی 10 روزه وضع هوای کشور:

(۹۲/۶/۳۱)

بارش:
بر اساس آخرین نقشه های هواشناسی می توان نتیجه گیری کرد که در طی روزهای آینده در نوار شمالی کشور بارندگی خواهیم داشت که بیشترین بارش ها در شمال غرب کشور و سواحل دریای خزر متمرکز خواهد شد و توجه به این نکته ضروری است که چون بارش باران در مناطق شمال غرب کشور به صورت رگباری با احتمال تگرگ و کوتاه مدت با شدت بالا خواهد بود امکان آبگرفتگی معابر در این مناطق وجود خواهد داشت و در سواحل دریای خزر نیز به دلیل مداوم بودن بارش ها احتمال آبگرفتگی معابر عمومی وجود دارد و با توجه به کاهش محسوس دما طی این مدت احتمال بارش برف در مناطق مرتفع شمال غرب وجود خواهد داشت.

دما:
از نظر دمایی تا روز چهارشنبه دمای هوا در نیمه غربی و نیمه جنوبی هر روز کاهش خواهد داشت و اما طی این مدت دما هوا در نیمه شرقی کشور و بخصوص در شمال شرق کشور روند افزایشی خواهد داشت و اما از روز پنجشنبه به بعد روند کاهشی دما در نیمه غربی و نیمه جنوبی متوقف شده و دما با افزایش نسبی همراه خواهد شد ولی در نیمه شرقی و بخصوص در شمال شرق کشور دما با افت شدید مواجه شده و روند دمای هوا ۲ تا ۳ روز کاهشی خواهد بود و دما به نرمال این موقع از سال خواهد رسید و سپس در کل کشور تغییرات دمایی قابل توجه نخواهد بود.

در صورت تغییر نقشه ها اطلاع رسانی صورت خواهد گرفت.

در ضمن هر چی خدا بخواد همون میشه
 
آخرین ویرایش:

aliwinter

Banned
باران در راه است /کاهش 6درجه ای دما در شمال کشور
42290968851540569736.png


مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور نسبت به بارش باران در حداقل 7 استان و کاهش 6 درجه‌ای دما در نیمه شمالی هشدار داد.
مهندس عبدالرضا امیدوار شهری با اشاره به نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی گفت: بر این اساس یک سامانه بارشی در شمال دریای سیاه تشکیل می‌شود که امواج با دامنه کوتاه این سامانه به تناوب طی هفته جاری از نوار شمالی عبور می‌کند و سبب ناپایداری جوی به صورت بارش باران در این مناطق می‌شود.

وی افزود: بر این اساس در روز یکشنبه بارش باران گاهی با رعد و برق و وزش باد در استان‌های آذربایجان غربی و شرقی، اردبیل و از بعدازظهر بارش باران در استان‌های گیلان و مازندران و در روز دوشنبه بارش مداوم باران در استان‌های گیلان، مازندران و گلستان و بارش باران گاهی با رعد و برق گاهی در استان‌های آذربایجان‌ شرقی و غربی، اردبیل و خراسان شمالی پیش‌بینی می‌شود که شدت بارش در استان گیلان بیشتر خواهد بود.

مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور با اشاره به اینکه در روز سه‌شنبه نیز بارش پراکنده باران در استان‌های گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، آذربایجان شرقی و غربی و اردبیل انتظار می‌رود، افزود: در عین حال در روز چهارشنبه نیز بارش مداوم باران در استان‌های گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی و اردبیل پیش‌بینی شده است.

امیدوار شهری با تاکید بر اینکه طی روزهای یکشنبه تا سه‌شنبه خلیج‌فارس و در روزهای دوشنبه تا چهارشنبه دریای خزر مواج خواهد بود، افزود: در عین حال دمای هوا در نیمه شمالی کشور طی روزهای یکشنبه و دوشنبه سه تا پنج درجه کاهش، در روز سه‌شنبه دو تا سه درجه افزایش و سپس در روز چهارشنبه چهار تا شش درجه کاهش می‌یابد.

وی به وضع هوای کشور اشاره کرد و گفت: بررسی‌ نقشه‌های پیش‌یابی نشان می‌دهد که با استقرار جریانات ناپایدار در نیمه شمالی کشور تا روز سه‌شنبه در ساعات بعدازظهر و اوایل شب در شمال غرب و سواحل دریای خزر و همچنین دامنه‌های جنوبی البرز افزایش ابر، در برخی نقاط بارش گاهی با رعد و برق و وزش باد پیش‌بینی می‌شود که این وضعیت تا اواسط هفته در دریای خزر به تناوب ادامه خواهد داشت. از سوی دیگر در روزهای پایانی هفته با نفوذ زبانه پرفشار به نیمه شمالی علاوه بر بارش در سواحل شمالی، انتظار کاهش محسوس دما نیز در این نیمه کشور پیش‌بینی می‌شود.

به گزارش ایسنا،مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور به وضع هوای تهران اشاره و تاکید کرد: در روز یکشنبه آسمان پایتخت کمی ابری در ارتفاعات با افزایش ابر، گاهی وزش باد پیش‌بینی می‌شود که حداقل و حداکثر دما در این روز به 22 و 32 درجه سانتیگراد بالای صفر می‌رسد. همچنین در روز دوشنبه آسمان پایتخت کمی ابری، به تدریج با افزایش ابری، در ارتفاعات ابری با احتمال بارش پیش‌بینی شده است که حداقل و حداکثر دما در این روز با دو درجه کاهش به 20 و 31 درجه سانتیگراد بالای صفر می‌رسد.
 
آخرین ویرایش:

ali.doosti

کاربر ويژه
سلام
اینجا هم بوی پاییز میادو آفتاب دیگه کم تر اذیت می کنه...
به نظر می رسه دمای امروز به 40 نرسه!
 

aliwinter

Banned
نقشینه :(کارشناس سازمان هواشناسی):
سامانه ی بارشی در شرق دریای سیاه قرار داره وبا عبور خودش از نوار شمالی کشورمنجرب اغاز بارشهاابتدا بصورت ابرناکی وسپس آغاز بارش
در استانهای شمال غرب وسواحل شمال کشور خواهد شد؛فردا دوشنبه شدت بارشها بروی استان گیلان خواهد بود,
اماتهران هم امروز بعد از ظهر افزایش ابردر ارتفاعات خواهد داشت؛فردا هم بارش پراکنده رو در ارتفاعات پیش بینی میکنیم,
رونده کاهش دما در نیمه شمالی کشور بدین صورته که امروز وفردا حدود 3 تا5 درجه و روز چهارشنبه وپنج شنبه تا 6 درجه دما کاهش خواهد یافت.

http://dl.3sotdownload.com/dl/89-9/DJ Dado - Track 08.MP3
 
آخرین ویرایش:

aliwinter

Banned
N80825691-4917408.jpg

یخ های قطب شمال امسال کمتر از پارسال ذوب شده اند!

تهران- تازه ترين مشاهدات ماهواره اي آژانس فضايي آمريكا(ناسا) حاكي از آن است كه يخ هاي قطب شمال در تابستان سال ۲۰۱۳ نسبت به تابستان سال گذشته كمتر ذوب وگستردگي آنها حتي بيشتر هم شده است.

به گزارش خبرگزاري فرانسه، مركز ملي برف و يخ آمريكا با انتشار گزارشي اعلام كرد : كارشناسان با بررسي تصاوير ماهواره اي ناسا كه سالانه از گستره يخ هاي قطب شمال گرفته مي شود، به اين نتيجه رسيدند كه مساحت يخ هاي اين منطقه در پايان تابستان امسال (سال۲۰۱۳ ) بيش از ۵ ميليون و ۱۰۰ هزار كيلومتر مربع بوده است.
در سال ۲۰۱۲ گستره يخ هاي قطب شمال ۳ ميليون و ۴۱۰ هزار كيلومتر مربع بوده كه پايين ترين ميزان از ابتداي اندازه گيري هاي ناسا در سال ۱۹۷۸ بوده است.

هرچند اندازه گيري هاي اواسط سپتامبر امسال نشان مي دهد كه گستردگي يخ هاي قطب شمال نسبت به سال گذشته بهتر شده است اما از زماني كه كارشناسان آمريكايي به بررسي سالانه گستردگي يخ هاي اين منطقه پرداخته اند، گستره يخ هاي اين منطقه نسبت به ميانگين آن در فاصله سال هاي ۱۹۸۱ تا ۲۰۱۰ هنوز هم يك ميليون و ۱۲۰ هزار كيلومتر مربع كمتر است.
بررسي هاي طولاني مدت گستردگي يخ هاي قطب شمال همچنين حاكي از آن است كه از اواخر دهه ۷۰ قرن بيستم ، يخ هاي اين منطقه در هر ۱۰ سال حدود ۱۲ درصد كاهش يافته و اين روند پس از سال ۲۰۰۷ سرعت بيشتري به خود گرفته است.
بررسي ها و مطالعات كارشناسان ناسا حاكي از آن است كه امسال دماي هوا در قطب شمال بين ۱ تا ۵/۲ درجه سلسيوس پايين تر از ميانگين سال هاي گذشته بود.

كارشناسان ناسا علت كاهش دماي اين منطقه را تا اندازه اي ناشي از گردبادهاي متوالي در فصل تابستان مي دانند.
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا