• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

havashenas

کاربر ويژه
با احترام برای نظرات شما باید عرض کنم که شما مدارک و شواهد ارائه بدید تا نظرتون قابل بررسی باشه دوست عزیزم.

درسته که گذر امواج ناپایدار در نیمکره شمالی از غرب به شرق هست ولی وقتی من میگم که دریای مدیترانه فعال نیست یعنی اینکه مطابق با نقشه های اینروها دریای مدیترانه بلاک خواهد بود و تغذیه رطوبتی مناسبی نخواهد داشت.

این نقشه رو شما ببین برای سه ماه اکتبر- نوامبر و دسامبر در شهریور ماه منتشر شده و من این نقشه رو ترسیم نکردم:

71038755400827613469.jpg

اگر شواهد و مدارک بیشتری لازمه اینقدر دارم بذارم که قانع بشید دوست عزیز

دوست عزیزم ربطی به نقشه ها نداره نقشه ها به قول خودتون فقط طرح های گرافیکی هستند و نمیشه روشون حساب کرد.
حرف شما یعنی پاییز و زمستان در شمال غرب و قسمت هایی از غرب و دامنه های البرز بارشی نداریم چون بیشترین بارش این مناطق به خاطر دریای مدیترانه هست.
تظمین میدید که این مناطق بارش نداشته باشن؟؟؟چون اگه گفته شما درست باشه نباید در این مناطق بارش داشته باشن.!!!

آخرین ویرایش:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
علت نا بهنگام و ناهنجار وقوع گرما در نیمه شرقی ایران در سپتامبر 2013 :

1- قرار گرفتن انسو در فاز خنثی

2- وقوع فاز مثبت و قوی مولفه اتمسفری QBO

3- وقوع فاز مثبت شاخص NAO

نقشه آنومالی دما در شهریور -اوایل مهر 1392 بر پایه شاخص های بالا و بر اساس سالهای انالوگ :

sep 1.png

نقشه درصد احتمال وقوع در شهریور -اوایل مهر 1392 بر پایه شاخص های بالا و بر اساس سالهای انالوگ

sep 2.png

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
من صحبتی از بی بارشی و یا کم بارشی شمال - شمال غرب- البرز و یا جای دیگه نکردم، لطفا بحث علمی کنید نه بحث سیاسی و تحریک آمیز!

در ضمن بارشها در پاییز و زمستان پیشرو در غالب نقاط ایران مطلوب خواهد بود.

دوست عزیزم ربطی به نقشه ها نداره نقشه ها به قول خودتون فقط طرح های گرافیکی هستند و نمیشه روشون حساب کرد.
حرف شما یعنی پاییز و زمستان در شمال غرب و قسمت هایی از غرب و دامنه های البرز بارشی نداریم چون بیشترین بارش این مناطق به خاطر دریای مدیترانه هست.
تظمین میدید که این مناطق بارش نداشته باشن؟؟؟چون اگه گفته شما درست باشه نباید در این مناطق بارش داشته باشی.!!!

havashenas

کاربر ويژه
من صحبتی از بی بارشی و یا کم بارشی شمال - شمال غرب- البرز و یا جای دیگه نکردم، لطفا بحث علمی کنید نه بحث سیاسی و تحریک آمیز!

در ضمن بارشها در پاییز و زمستان پیشرو در غالب نقاط ایران مطلوب خواهد بود.

چه ربطی به بحث سیاسی داره بحث من کاملا علمی هستش.
من میگم در منطقه شمال غرب و تا حدودی غرب و دامنه های البرز دریای سرخ نقش چندانی نداره و عامل اصلی مدیترانست و طبق گفته شما اگه مدیترانه بلوک باشه بارش چندانی در این مناطق وجود نخواهد داشت کجای این حرف من سیاسیه؟خداوکیلی کجاش سیاسیه؟؟؟

aliwinter

Banned
اینجا که پاییز رو با افزایش ابر وبارندگی شروع کرد کلا به نظر من اگه نیمه اول پاییز گرم بی بارش باشه نیمه دوم پر بارش باشه زمستان بسیار عالی میشه در شمال !!

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
من با شما هیچ بحثی دیگه ندارم:

چگونگي انتقال رطوبت در بارش زمستانه غرب ايران (مطالعه موردي بارش 3-7 ژانويه 1996)
فرج زاده اصل منوچهر*,كريمي احمدآباد مصطفي,قائمي هوشنگ,مباشري محمدرضا
* گروه جغرافيا، دانشگاه تربيت مدرس، تهران، ايران
در اين مقاله به منظور شناسايي منابع رطوبتي، بارشهاي مناطق غربي ايران و چگونگي انتقال بخارآب از نواحي اطراف به اين منطقه، سامانه بارانزاي زمستاني، از نوع تلفيقي سوداني-مديترانه اي، انتخاب شده است. مطالعه توزيع نم ويژه و آب قابل بارش در منطقه نشان مي دهد که رطوبت دو روز قبل از شروع بارش روي ايران در ترازهاي پاييني وردسپهر از نواحي جنوبي درياي سرخ و خليج عدن به سمت شمال خاورميانه و سپس از روز شروع بارش به سمت شرق (غرب ايران) جابه جا شده اند. مقادير شار رطوبت محاسبه شده نشان مي دهد که درياي عرب و عمان در دوره مطالعه، بيشترين واگرايي شار رطوبت را بويژه در ترازهاي پاييني داشته است. اما نقش درياي سرخ در ترازهاي مياني بارزتر شده است. نتايج اين مطالعه نشان مي دهد که مديترانه شرقي نه تنها فرستندگي رطوبت نداشته بلکه از درياهاي عمان، عرب، سرخ و قسمت مرکزي خود رطوبت دريافت کرده است. بالاترين مقدار همگرايي رطوبت در طي روزهاي بارش بر روي ايران در ترازهاي پاييني بوده است که فقط در ناحيه شمال غرب ميزان انتقال رطوبت در ترازهاي پاييني و مياني وردسپهر با هم برابر هستند. با توجه به نتايج اين تحقيق مي توان گفت درياهاي عمان و عرب اصلي ترين منبع تامين رطوبت بارش رخ داده روي غرب ايران مي باشند

چه ربطی به بحث سیاسی داره بحث من کاملا علمی هستش.
من میگم در منطقه شمال غرب و تا حدودی غرب و دامنه های البرز دریای سرخ نقش چندانی نداره و عامل اصلی مدیترانست و طبق گفته شما اگه مدیترانه بلوک باشه بارش چندانی در این مناطق وجود نخواهد داشت کجای این حرف من سیاسیه؟خداوکیلی کجاش سیاسیه؟؟؟

havashenas

کاربر ويژه

چگونگي انتقال رطوبت در بارش زمستانه غرب ايران (مطالعه موردي بارش 3-7 ژانويه 1996)
در اين مقاله به منظور شناسايي منابع رطوبتي، بارشهاي مناطق غربي ايران و چگونگي انتقال بخارآب از نواحي اطراف به اين منطقه، سامانه بارانزاي زمستاني، از نوع تلفيقي سوداني-مديترانه اي، انتخاب شده است. مطالعه توزيع نم ويژه و آب قابل بارش در منطقه نشان مي دهد که رطوبت دو روز قبل از شروع بارش روي ايران در ترازهاي پاييني وردسپهر از نواحي جنوبي درياي سرخ و خليج عدن به سمت شمال خاورميانه و سپس از روز شروع بارش به سمت شرق (غرب ايران) جابه جا شده اند. مقادير شار رطوبت محاسبه شده نشان مي دهد که درياي عرب و عمان در دوره مطالعه، بيشترين واگرايي شار رطوبت را بويژه در ترازهاي پاييني داشته است. اما نقش درياي سرخ در ترازهاي مياني بارزتر شده است. نتايج اين مطالعه نشان مي دهد که مديترانه شرقي نه تنها فرستندگي رطوبت نداشته بلکه از درياهاي عمان، عرب، سرخ و قسمت مرکزي خود رطوبت دريافت کرده است. بالاترين مقدار همگرايي رطوبت در طي روزهاي بارش بر روي ايران در ترازهاي پاييني بوده است که فقط در ناحيه شمال غرب ميزان انتقال رطوبت در ترازهاي پاييني و مياني وردسپهر با هم برابر هستند. با توجه به نتايج اين تحقيق مي توان گفت درياهاي عمان و عرب اصلي ترين منبع تامين رطوبت بارش رخ داده روي غرب ايران مي باشند

منم که گفتم غرب کشور تا حدودی اما شمال غرب چی؟؟؟اصلا رژیم بارش شمال غرب ربطی به دریای سرخ نداره به هیچ وجه و عامل اصلیش دریای مدیترانست.
بعدشم من که گفتم سامانه اصلی رو مدیترانه راه میندازه و سرخ و عرب و خلیج فارس تقویتش میکنند اگه مدیترانه بلوک باشه تمام سیستم ها از جنوب غرب وارد میشن و اصلا به شمال غرب نمیرسن یعنی بی بارشی !!!

havashenas

کاربر ويژه

بعدشم دوست عزیزم اگه خوب دقت کنی نوشته سامانه های تلفیقی نه مدیترانه ای.
در سامانه های مدیترانه ای دریای سرخ نقش چندانی نداره و در سامانه های تلفیقی مدیترانه ای و سودانی دریای سرخه که نقش داره.
دیگه قضاوت با بقیه...

aliwinter

Banned

فضانوردان به دنبال راهی برای تسخیر رعد و برق!
دانشمندان ایستگاه های فضایی بین المللی درباره ی علت بروز رعد و برق و تاثیرات آن بر محیط زیست دست به یکسری پژوهش های جالب زده اند.
به گزارش سرویس علمی جام به نقل از باشگاه خبرنگاران، در هنگام بروز رعد و برق در زمین دمای هوا به حدود 50/000 درجه ی فارنهایت می رسد که در حدود 5 برابر بیشتر از دمای سطح خورشید است.
گفتنی است این فرآیند که در سطح کره زمین در حدود 50 بار در هر ثانیه رخ می دهد بر روی زندگی مردم در کره ی خاکی تاثیرات فراوان می گذارد. بررسی ها نشان می دهند از جمله تاثیرات صاعقه زده گی و مرگ و میر حیوانات و افرادی است که در مناطق باز مانند کویر و دشت ها حضور دارند همینطور عده ای از افراد از صاعقه می ترسند و دسته ای دیگر از افراد نسبت به صاعقه و رعد و برق حساسیت دارند و علائم آلرژی در آنها شدت می گیرد.
دانشمندان ناسا در حال بررسی چگونگی شکل گیری ذرات تشکیل دهنده ی رعد و برق عوامل شکل گیری آن هستند و در حال بررسی مولکول های تاثیر گذار در پدید آمدن این رخداد طبیعی هستند. به طور متوسط هر روز 500 بار رعد و برق در زمین رخ می دهد. دانشمندان در حال بررسی اثر اشعه ی گاما بر شکل گیری فرآیند صاعقه و رعد برق می باشند. دانشمندان ناسا از سنسورهای ویژه ای برای بررسی و اندازه گیری میزان رعد و برق و طول موج امواج رعد و برق استفاده می کنند و در سطح زمین نیز کشتی های ردگیری صاعقه با سنسورهای متفاوت وظیفه ی ردگیری و ارتباط با ایستگاه فضایی را بر عهده دارد

aliwinter

Banned
هوا تا 15 درجه خنک میشود/دریای خزر طوفانی است.
بنابر پیش بینی سازمان هواشناسی دمای هوا 15 درجه سرد می شود و در شهرهای شمالی باران می بارد.

به نقل از سازمان هوا شناسی،مدیر کل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور نسبت به کاهش 15 درجه‌ای دما در استان‌های خراسان شمالی و رضوی هشدار داد.

مهندس عبدالرضا امیدوار شهری ، با اشاره به نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی گفت: بر این اساس طی روزهای پنجشنبه، جمعه و صبح شنبه دمای هوا بین 10 تا 15 درجه در استان‌های خراسان شمالی و خراسان رضوی کاهش می‌یابد.

وی با اشاره به بارش باران در استان‌های شمالی کشور گفت: بر این اساس از عصر چهارشنبه و طی روز پنجشنبه در استان‌های مازندران، گلستان و خراسان شمالی بارش مداوم باران پیش‌بینی می‌شود که شدت بارش در این استان‌ها و طی مدت مذکور از سایر استان‌ها بیشتر است و می‌تواند سبب آب گرفتگی معابر عمومی شود.

به گفته وی در این مدت دریای خزر نیز مواج خواهد بود.

محمد بجنورد

کاربر ويژه
درود بر دوستان عزیز

بارش های قابلی رو در استان خراسان شمالی{شمال استان} شاهد بودیم!!!

راز بیشترین بارش رو داشته{30میل}

در استان گلستان هم بارش ها سنگین بودن{بخصوص بندرترکمن}

qohsllu9jorzgesi72dw.jpg

mh9d0lxietbxno5fen40.jpg

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
بر اساس آپدیت صبح امروز، امشب در مرز بین خراسان شمالی و در واقع شمال غرب خراسان رضوی شاهد شکل گیری ابرهای کومولونیمبوس مستعد وقوع رگبار و رعد و برق خواهیم بود:

today1.jpg

مدل بارش هواشناسی کانادا هم در آپدیت امروز صبحش اعتقاد بوقوع بارش در بخش هایی از خراسان شمالی و خراسان رضوی داره:

today.jpg

مدل ecmwf اعتقادش بر این هست که بارشها محدود به نواحی کوهستانی خراسان رضوی مثل کوههای هزار مسجد- آلادغ و بینالود هست.

حالا باید منتظر بشیم و ببینیم که دقت پیش بینی کدوم مدل بیشتره!!!!!!!!

ecmwf.jpg

آخرین ویرایش:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
امروز و امشب در ساعات 12- 15-18 بوقت UTC در نقاطی که با فلش مشخص کردم احتمال وقوع بارش همرفتی وجود داره!

اون منطقه غرب هند هم بارش همرفتی شدید در پیش رو خواهد داشت:

con1.jpg

aliwinter

Banned
[h=2]آشنایی با سازمان هواشناسی جهانی
wmo-az-12.jpg

سازمان هواشناسی جهانی (WMO) یک سازمان تخصصی وابسته به سازمان ملل متحد است.

این سازمان بازوی اجرایی سازمان ملل در مورد کیفیت و وضعیت جو زمین، تعامل آن با اقیانوس‌ها،‌ آب و هوایی که ایجاد کند و توزیع منابع آب بر اثر این تعامل است.

• وب سایت رسمی: WMO
188 کشور و قلمرو جهان در WMO عضویت دارند. این سازمان از سازمان بین‌المللی هواشناسی (IMO) نشات گرفت که در سال 1873 تاسیس شد. WMO در سال 1950 تاسیس شد و در سال 1951 به سازمان تخصصی سازمان ملل در زمینه (آب و هوا و اقلیم)اقیانوس‌شناسی کاربردی و علوم ژئوفیزیک مربوط بدل شد. مقر این سازمان در ژنو در سوئیس است.
از آنجایی که آب و هوا، اقلیم و چرخه آب مرز ملی شناخته‌شده‌ای ندارد، همکاری در مقیاس جهانی برای توسعه هواشنایی و اقیانوس‌شناسی کاربردی و نیز نفع بردن از عملکردهای ان وجود دارد. WMO چارچوبی برای چنین همکاری بین‌المللی فراهم می‌آورد.
این سازمان همکاری بین‌المللی را در زمینه آب و هوا را با ایجاد شبکه‌هایی برای مشاهدات هواشناختی، اقلیم‌شناختی، اقیانوس‌شناختی و ژئوفیزیکی را و نیز تبادل، پردازش و استاندارد کردن داده‌ها را تشویق ‌و به انتقال تکنولوژی، آموزش و پژوهش کمک می‌کند.

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا