• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
بارش سنگین برف در مشهد 17 اسفند 1391

تقدیم به شما

یکی از عکسهای برف روز 17 اسفند 1391 که تا به امروز منتشر نکرده بودم

غرب مشهد:

6yoa7ti3rcnwuuljxpdz.png




سلام tima جان درسته اتفاقا عکسهای ایشونم دیدم خیلی زیبا بود. اما من منظورم دهه 60 بود که حتی یادمه یکی دو سالی هم اواخر مهر ماه برف هم بارید.
 

pokerface

متخصص هواشناسی
این عکس بسیار زیبا از ایران در بین برترین عکس های سال ۲۰۱۲

il.php

وب سایت نشنال جئوگرافیک در پایان سال میلادی مجموعه از تصاویر منتخب خود را منتشر کرده که در میان آنها عکسی از یک عکاس ایرانی هم به چشم می خورد.
امیر علی شریفی عکاس ایرانی است که تصویر زیبایی از صائقه ای بزرگ در ساحل محمود آباد را ثبت کرده بود که پیش تر از این در میان تصاویر منتخب ماه آگوست این موسسه هم منتشر شده بود. شریفی در ذیل این تصویر در نشنال جئوگرافیک می گوید: «بعد از سه سال که برای دیدار خانواده ام به ایران رفتم، به محمود آباد سفر کردیم… یک شب که صاعقه در آسمان دیدم به هتل رفتم، دوربینم را برداشتم و عکس های زیاد با نوردهی درازمدت گرفتم ولی تنها در دومین عکس بود که توانستم وسیع ترین، زیباترین و آخرین صاعقه آن شب را ثبت کنم…»​
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
مقایسه تصویرماهواره ای سه بعدی و تک بعدی

مکان : رشته کوه هزار مسجد- شمال خراسان رضوی


تصویر سمت راست : سه بعدی

تصویر سمت چپ تک بعدی

هر چند که عینکه واسه دیدنش لازمه ولی باز هم قابل تشخیصه:


k8b0egu27ycsu3ppe58.jpg
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
این تصویر رو اگه اشتباه نکنم باید بخشی از قله سهند در استان اردبیل باشه ، واقعا ببیند این آرتیزین های حاصل از ذوب برف و یخ چقدر در کوهساران زیبا هستند:

2o0ryqftlp2rfocjht5.jpg
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سلام محمد رضا جان

اینهم دماوند ، مایه مباهات ایران.

فقط حیف که دامنه شمالیش که کاملا در ابر و پر برف بوده تصویر سه بعدی نداره ولی اون قله پشت دماوند خیلی جالب بنظر میرسه!!!


o7sntp1gifo5p08snk4t.jpg
 

rahsazan

کاربر ويژه
سلام بر امیرمحسنمان

یه مدت نبودم، رنگ کاربریت عوض شده! گرچه برای ما آبی و نارنجی و ... فرقی نداره ولی بنفش خوش رنگ تره:سوت:


qtzyk5ptru958h84wujs.jpg
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
فردا که ماموریت هستم ولی به امید خدا در اولین فرصت قصد دارم نتایج و تاثیرات فاز های مثبت و منفی NAo و Ao رو در ماه ژانویه و یا همون دی ماه تقریبا، بر وضعیت دما و بارش ایران و کل دنیا بذارم تا یک بار برای همیشه همه چیز شفاف بشه.

شب بر همه دوستان عزیز خوش و ایام به کام
 

rahsazan

کاربر ويژه
v8q6q2d84lblfk4zo6lf.jpg
[/URL][/IMG]اقا از همه روز برفی گذاشتین غیر27 اذر91


آلبوم عکسهای روزانه از طبیعت و پدیده های جوی



50.gif


51.gif


نویسنده : امیر محسن

52.gif


نظر دهید



ادامه بارش شدید برف صبح دوشنبه 27آذر ساعت 07:00 در غرب مشهد
tcw18t3n6r51cbf5flk.jpg


بارش شدید برف در غرب مشهد بامداد دوشنبه 27 آذر 91 ساعت 01:15
59g6ch45yqz1q14ms24.jpg


2vvtjf1jhs70crvqmeq.jpg


38aowh3irn5dzptobwac.jpg



zt7hvhcau7wt4lghi5r9.jpg



j8wldept867x4avd9dbm.jpg






 

rahsazan

کاربر ويژه
سلام



بولتن پيش بينـي وضـع هـواي استانتاریخ :8/7/1392 مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی خراسان رضوی
بررسی آخرین نقشه ها و مدل های هواشناسی نشان دهنده استقرار جوی نسبتا پایداربر روی استان خراسان رضوی می باشد
که پیامد آن برای استان غالبا آسمان صاف تا کمی ابری همراه با وزش باد و گرد و غبار پیش بینی می شود . بر این اساس:


پیش بینی وضع هوای استان خراسان رضوی

دوشنبه 8/7/1392
سه شنبه 9/7/1392
چهارشنبه 10/7/1392

نواحی شمالی

صاف تا کمی ابری گاهی وزش باد
( در برخی نواحی گاهی توأم با وزش باد نسبتاً شدید ) در بعد از ظهرافزایش ابر
صاف تا کمی ابری گاهی همراه با وزش باد و گرد وغبار ، دربعد ازظهردرپاره ای نقاط رشد ابر
صاف تا کمی ابری گاهی همراه با وزش باد و گرد وغبار ، دربعد ازظهردرپاره ای نقاط رشد ابر


نواحی مرکزی

صاف تا کمی ابری گاهی با وزش باد و گرد وغبار، در برخی نواحی در بعد از ظهرافزایش ابر
صاف تا کمی ابری گاهی همراه با وزش باد و گرد وغبار
صاف تا کمی ابری گاهی همراه با وزش باد و گرد وغبار

نواحی جنوبی
صاف تا کمی ابری در برخی نقاط گاهی با وزش باد و گرد و غبار
صاف تا کمی ابری در برخی نواحی گاهی همراه با وزش باد و گرد وغبار
صاف تا کمی ابری در برخی نواحی گاهی همراه با وزش باد و گرد وغبار

شهرستان
مشهد
صاف تا کمی ابری گاهی همراه با وزش باد و گرد وغبار
صاف تا کمی ابری گاهی همراه با وزش باد و گرد وغبار
صاف تا کمی ابری گاهی همراه با وزش باد و گرد وغبار
کمینه دما
بیشینه دما
کمینه دما
بیشینه دما
کمینه دما
بیشینه دما
15
30
14
29
14
31

گزارش وضع هوا در 24 ساعت گذ شته : در24ساعت گذشته قوچان با حداقل دمای 7 درجه سانتیگراد خنک ترین و سرخس با حداکثر دمای 37 درجه سانتیگراد گرمترین شهرهای استان خراسان رضوی بوده اند . طی این مدت حداقل و حداکثر دمای مشهد15 و32 درجه سانتیگراد بوده است .
طی24 ساعت گذشته بارندگی از ایستگاههای هواشناسی استان گزارش نشده است .
پیش بین مسئول : فریدون سنگچولی رئیس اداره پیش بینی : یحیی قاینی پور
 

rahsazan

کاربر ويژه
توضیحاتی در باره داده هاي پيش بيني فصلي مدل MRI-CGCM

پس از موافقت ضمني سازمان جهاني هواشناسي با ايجاد مركز منطقه اي اقليم در مركز ملي اقليم شناسي (مشهد) و بر اساس هماهنگي به عمل آمده بين پژوهشكده اقليم شناسي و مركز اقليم توكيو‌ از ماه آگوست 2011 داده هاي خروجي مدل گردش عمومي MRI-CGCM، كه هم اكنون در هواشناسي ژاپن از آن به عنوان مدل عملياتي پيش بيني فصلي استفاده مي شود،‌ در اوايل هر ماه ميلادي براي مركز ملي اقليم شناسي ارسال مي گردد. تفكيك مكاني اين داده ها 5/2 * 5/2 درجه (حدود 250 در 250 كيلومتر) مي باشد كه طبيعتا نمي توان از آنها مستقيما براي صدور پيش بيني فصلي در مقیاس مکانی استاني يا ايستگاهي استفاده كرد. براي اينكار دو راهكار وجود دارد: الف-ريزمقياس نمايي ديناميكي،‌ب-ريزمقياس نمايي آماري.
براي ريزمقياس نمايي ديناميكي به داده هاي شرايط مرزي روزانه با تفكيك زماني حداقل 6 ساعته نياز است تا داده های یادشده به عنوان ورودی اولیه به یک مدل منطقه ای مانند RegCM داده شود و داده های با تفکیک مکانی بالاتر (حدود 50 در 50 کیلومتر) حاصل گردد. از آنجا كه اين گونه داده ها معمولا توسط مراکز مهم اقليمي جهاني به سادگي در اختيار ساير كشورها قرار نمي گيرد ويا در صورت دسترسي به آنها، حجم داده ها بسیار زياد است كه با توجه به زيرساخت نه چندان مناسب امكان دریافت آنها وجود ندارد،‌ لذا تنها گزينه موجود پيش رو براي ارتقاء كيفيت داده هاي مذكور ريزمقياس نمايي آماري می باشد، هر چند صحت اين روش كمتر از روش ديناميكي مي باشد.
گروه پيش بيني فصلي پژوهشكده اقليم شناسي از سال 1385 با استفاده از داده هاي گرافيكي دريافتي از مراكز پيش بيني فصلي بين المللي از جمله ECMWF، NCEP، IRI،‌ APEC، Met Office، CGCM و برخي مراكز بين المللي ديگر و نيز به كارگيري شاخص هاي دورپيوندي، اقدام به تهيه نقشه هاي پيش بيني فصلي در كشور نمود. اين اقدام در حقيقت گام اولیه در پيش بيني فصلي کشور به شمار مي آید و نمي توان آنرا به عنوان يك روش عملياتي در تهيه پيش بيني فصلي مد نظر قرار داد. با ميسر شدن اخذ داده هاي شبكه اي (Grided) از مركز اقليم توكيو و با حمايت مركز آموزش سازمان هواشناسي كشور، اولين دوره استفاده از مدل هاي اقليمي در پيش بيني فصلي با شركت 22 نفر از كارشناسان ارشد استان هاي مختلف و دانشجویان تحصیلات تکمیلی علاقمند به موضوع در پژوهشكده اقليم شناسي برگزار گرديد. در این دوره داده هاي مذكور به شركت كنندگان معرفي گرديدند و با استفاده از داده های مشاهداتی ایستگاهها و داده های hindcast مدل پیش بینی فصلی، روشی برای پس پردازش آنها براي امكان صدور پيش بيني فصلي در مقياس ايستگاهي ارائه گرديد. در لینک پایین فايل هاي آموزشی دوره قرار داده شده است که افراد علاقمند می توانند آنهارا دریافت کرده و برای ایستگاه مورد نظر خود پیش بینی فصلی صادر نمایند. البته روش ارائه شده تنها روش ممکن نیست بلکه با توجه به وجود داده های پیش بینی، hind cast و مشاهداتی ایستگاه ها از هر روش متداول واسنجی و ریزمقیاس نمایی می توان استفاده کرد. این روش ها طیف وسیعی از همبستگی ساده تا شبکه عصبی، فازی و یا تحلیل مولفه مبنا را در برمی گیرند. فایلی که برای دانلود گذاشته شده است شامل اندیس هایی است که با استفاده از روش رگرسیون چند متغیره می توانید پیش بینی بارش یا دمای مدل را بر روی ایستگاه مورد نظر واسنجی نمائید. در حقیقت با اینکار ارتباط و یا رفتار بارش واقعی ایستگاه با مقادیر پیش بینی شده مدل دینامیکی تبیین می شود که این رفتار می تواند برای آینده مورد استفاده قرار گیرد. سپس هر ماه با دریافت اندیس ها و مقادیر بزرگ مقیاس شبکه ای پیش بینی شده مربوط به بارش ، دما، ارتفاع ژئوپتانسیلی، ضخامت، میانگین بارش پیش بینی شده کمربند 30 تا 50 درجه شمالی و سایر متغیرهای دیگر ، بارش یا دمای ایستگاه پیش بینی می شود.
گروه پیش بینی فصلی برنامه هایی برای برگزاری کارگاه و دوره های مشابه برای آشنایی بیشتر کارشناسان استان های مختلف کشور و تبادل نظر با آنها را در آینده تدوین کرده است که امیدوار است با حمایت های ریاست محترم سازمان هواشناسی کشور و پژوهشکده اقلیم شناسی کیفیت پیش بینی فصلی تا پایان سالجاری با اعمال فرآیند واسنجی در خروجی بارش و دمای مدل پیش بینی فصلی یادشده بر روی حدود 70 ایستگاه هواشناسی کشور، یک گام نسبتا موثر در ارتقاء صحت پیش بینی های فصلی کشور برداشته شود. اما همچنان جای خالی فناوری پیش بینی دینامیکی که دانش داده گواری داده ها یکی از مهمترین نیازهای اساسی آن (چه مدل های پیش بینی کوتاه مدت و چه مدل های پیش بینی فصلی) می باشد، کاملا محسوس است. در این زمینه تاکنون فعالیت های بسیار خوبی انجام شده است اما امیدواریم کارشناسان جوان و پرتلاش سازمان هواشناسی کشور نیز در این موضوع به صورت فعال وارد شده و مدیران استانی با حمایت از اینگونه پژوهش ها در بومی کردن این دانش و بی نیاز ساختن ساختن کشورمان به مراکز بین المللی گام های بلندی بردارند.

دریافت فایل های دوره پیش بینی فصلی
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا