• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

aliwinter

Banned
اندکی باد که شب گذشته در تهران وزید، کیفیت هوا را در صبح ۱۷ مهر ۹۲، کمی بهتر کرد.

روز گذشته، تهرانی ها صبح خود را با هوای آلوده ای شروع کردند که با توجه به معیارهای استاندارد در شرایط هشدار و ناسالم برای تمام گروه ها بود و نه فقط افراد در معرض خطر مانند بیماران خاص، قلبی، ریوی، زنان باردار، کودکان و سالمندان.

اما امروز صبح کیفیت هوا کمی بهتر است و البته خنک تر. شرکت کنترل کیفیت هوای تهران اعلام کرده است صبح امروز شاخص ذرات کمتر از ۲.۵ میکرون روی عدد ۱۳۹ قرار گرفته است. این عدد یعنی ۲۹ واحد کمتر از شاخص دیروز که ۱۶۸ و در ساعاتی ۱۷۰ بود.

عدد ۱۳۹ یعنی هوای ناسالم برای گروه های در معرض خطر. هرچند که با احتمالا با افزایش تردد تا ظهر و بعد از ظهر این عدد ثابت می ماند یا بیشتر می شود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اما سازمان هواشناسی اعلام کرده است تا پایانامروز باد و گرد و خاک در استان های تهران و البرز رخ می دهد. هرچند که از اواخر روز از شدت آلودگی کم می شود.
 

aliwinter

Banned


درود اميرمحسن گل
چوب كاري ميفرماييد قربان!
راستش بعد از اون اتفاقات و بي احترامي هايي كه در حقم شد زياد دل و دماغي نداشتم كه پست بزارم و البته خراب شدن لب تاپم هم مزيد بر علت شد!در واقع روزي چند بار هم با موبايل به سايت سر ميزنم ولي بازهم شرمنده امير جان؛ شما به بزرگي خودتون ببخشيد!


بیا بلامیسر بیا تو ؛خیلی دوست داریم اون فرد دیگه نیست.:گل:
 

aliwinter

Banned


به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري يونايتدپرس، ديويد بلاك يكي از محققان اين پروژه گفت: پيش از اين هرگز در طول تاريخ مواد تشكيل دهنده يك ستاره دنباله دار بر روي زمين يافت نشده بود.
محققان با تجزيه و تحليل سنگ هاي ريز و سياهي كه سال ها پيش در مصر پيدا شدند، دريافتند اين سنگ ها متعلق به نخستين ستاره دنباله داري است كه حدود ۲۸ ميليون سال پيش در منطقه مصر كنوني وارد جو شده و پس از انفجار و برخورد با زمين، دماي شن و ماسه روي زمين را تا حدود ۲۰۰۰ درجه سانتي گراد بالا برد.
بر اثر اين برخورد، حجم زيادي از شيشه سيليكاي زرد تا مساحت ۷۹۰۰ كيلومتر مربع پراكنده شد.
نمونه اي از اين نوع شيشه در سنجاق سينه توتان خامون فرعون مصر نيز پيدا شده است.
پيش از اين سنگ هاي ستاره هاي دنباله دار، تنها در اندازه هاي ميكروسكوپي در غبار بالاي جو و همچنين گرد و غبار غني از كربن در يخ هاي قطب جنوب يافت شده بود.
محققان مي گويند اين كشف مي تواند سرنخ هاي جديدي را براي درك بهتر اسرار شكل گيري منظومه شمسي به دانشمندان بدهد.
 

felan123

New member
هوای سرد واقعا امروز احساس شد
امید واریم بارش های سال جدید بارش ی شروع بشه اخه تا کی باید منتظر بود
 

pokerface

متخصص هواشناسی
هفت خطای فاحش علمی در یک مستند تلویزیونی با حضور دکتر پرویز کردوانی! وبلاگ > درویش، محمد - یادداشت پیش رو در پاسخ به ادعاهای شگفت‌انگیز و اغلب نادرستی شکل گرفته که اخیراً از زبان یک چهره ماندگار علمی کشور به نام دکتر پرویز کردوانی در مستندی تلویزیونی با عنوان: "سفر به گرم‌‌ترین نقطه کره زمین" پخش شده است ...
دکتر پرویز کردوانی را اغلب دوستداران طبیعت، به ویژه فعالین در حوزه‌ی کویر و بیابان می‌شناسند. در حقیقت شاید او در شمار مشهورترین چهره‌های علمی کشور در نزد عوام باشد که بیشترین حضور رسانه‌ای را هم داشته و در برابر دوربین و میکروفن بسیار راحت‌ است، آنقدر که انگار دارد در کلاس درسش با دانشجویان پرشمارش، آن هم اغلب با زبان طنز - گفتگو می‌کند. با این وجود، برخی از اندیشه‌ها و آرای ایشان مخالفانی بس جدی، به ویژه در بین خاک‌شناسان، بوم‌شناسان، اقلیم‌شناسان و بسیاری از دوستداران محیط زیست دارد، به نحوی که تاکنون مناظره‌هایی جدی بین نامبرده و گروه‌های مورد اشاره از جمله نگارنده صورت گرفته است. پیشنهاد جنجالی ایشان برای قطع امید از احیای دریاچه ارومیه، شاید واپسین اختلاف نظر جدی نگارنده با دکتر کردوانی باشد که منجر به ارایه‌ی چندین و چند یادداشت شده و البته به زودی، پاسخی دیگر هم به تازه‌ترین راهکار ایشان برای مختومه اعلام کردن پرونده نجات ارومیه ارایه خواهم کرد. اما تا آن زمان، انتشار یادداشت بهمن ایزدی در خبرگزاری مهر در پاسخ به لغزش‌های آشکار علمی دکتر کردوانی در یک مستند تلویزیونی مربوط به بیابان لوت، سبب شد تا در نوشتار پیش رو به تشریح این خطاها و برخی عواقب نامیمونش در جامعه‌ی امروز بپردازم ...
13-9-9-2925545.jpg
اخیراً یک فیلم مستند با عنوان «سفر به گرم‌ترین نقطه روی زمین» از شبکه‌های مختلف سیما پخش شده است که در آن دکتر پرویز کردوانی - معروف به پدر علم کویرشناسی ایران - هم حضور دارد و در آن، ادعاهایی را طرح می‌کند که آشکارا در تضاد با آن لقب به نظر می‌رسد! از آنجا که نگارنده بیش از ربع قرن از عمر خویش را در حوزه‌ی پژوهش‌های بیابان و بیابان‌زایی مصروف داشته و هم‌اکنون نیز به عنوان عضو هیأت علمی در بخش تحقیقات بیابان مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور خدمت می‌کند، وظیفه می‌داند تا به برخی ابهام‌ها، ناراستی‌ها و نشانی‌دادن‌های اشتباه در این برنامه تلویزیونی که ظاهراً نخستین پخش آن به تاریخ 31 مرداد 1392 بازمی‌گردد، بپردازد.
در این مستند 36 دقیقه‌ای که نماینده‌ای از سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح به نام آقای دکتر علیرضا عباسی هم حضور دارد، اطلاعات نادرستی در باره‌ی موقعیت مکانی و ویژگی‌های منطقه مورد بررسی در لوت ارایه می‌شود که شگفت‌آور است؛ آن هم برای نهادی که علی‌القاعده انتظار می‌رود به حوزه نقشه و مختصات دقیق جغرافیایی آن اشراف کامل داشته باشد.
در حقیقت، نخستین خطا یا اشتباه صورت گرفته، معرفی نقطه‌ای در بیابان لوت است که افراد حاضر در فیلم توسط یک فروند بالگرد در 13 اردیبهشت 1392 در حوالی آن فرود می‌آیند و اعلام می‌شود که مختصات دقیق جغرافیایی آن، عرض شمالی 30 درجه و 24 دقیقه و 16 ثانیه و طول شرقی 58 درجه و 29 دقیقه و 28 ثانیه بوده و 56 متر از سطح دریا ارتفاع دارد. دکتر کردوانی این نقطه را پست‌ترین نقطه‌ی کویر لوت می‌نامد.
13-9-8-168522-2.jpg
همان طور که در این دو تصویر از گوگل ارث مشاهده می‌فرمایید و توسط بهمن ایزدی، کویرنورد و کویرشناس نامی کشور در اختیار نگارنده قرار گرفته است، اولاً نقطه‌ای که دکتر کردوانی و دیگر همراهان‌شان در آن فرود آمده‌اند و مختصات آن ارایه شده است، 124 متر ارتفاع دارد. مهم‌تر اما اینکه اصولاً کمترین نقطه‌ی ارتفاعی در لوت 108 متر از سطح دریا ارتفاع دارد که موقعیت دقیق آن در عکس دوم مشخص شده و 650 متر با نقطه‌ی ادعایی هم فاصله دارد و البته جالب‌تر اینکه هیچکدام از این دو نقطه تاکنون از سوی سازمان فضایی ناسا به عنوان گرم‌ترین نقطه سطح زمین معرفی نشده است! واقعیتی که ما را به اشتباه دوم مطرح شده در این فیلم هدایت می‌کند.
13-9-8-1610411-1.jpg
در واقع دومین اشتباه آن است که دکتر کردوانی این نقطه را گرم‌ترین نقطه‌ی لوت و کره زمین می‌نامد. در حالی که همه می‌دانند وجود ارتفاع کم، یگانه عامل مهم در بروز و ثبت بیشترین دما نیست. چه اگر اینگونه بود، برخی از مناطق ساحلی ما در مازندران حدود منهای 27 متر ارتفاع دارد و از آن پست‌تر، جاده‌ی ساحلی بحرالمیت واقع در مرز فلسطین و اردن است که منهای 422 متر از سطح دریای آزاد ارتفاع دارد و البته هیچکدام از این دو ناحیه در شمار گرم‌ترین مناطق زمین تاکنون ثبت و معرفی نشده‌اند. در حقیقت برای تعیین گرم‌ترین نقطه سطح زمین، علاوه بر مؤلفه‌ی ارتفاع از سطح دریا، باید به مؤلفه‌های دیگری چون زاویه و میزان شدت تابش آفتاب، نوسانات تشعشات خورشیدی، جنس سطح زمین و رنگ آن، جریان هوایی غالب، شرایط توپوگرافی، وضعیت پیکرشناختی (ژئومرفولوژی) و رخساره‌های موجود در آن و سرانجام دمای عمومی محیط هم اشاره کرد. در نتیجه بر بنیاد مجموعه‌ای از این مؤلفه‌ها، گرم‌ترین نقطه از بیابان لوت که تاکنون چندبار به عنوان گرم‌ترین نقطه کره زمین هم از سوی مراجع بین‌المللی چون سازمان فضایی ناسا تأیید شده است، منطقه‌ای است در 75 کیلومتری غرب نصرت‌آباد در ریگ یلان واقع در بیابان لوت زنگی احمد (لوت جنوبی) که رکورددار گرمترین نقطه سطح زمین (Land Surface Temperature ) بوده و در سال 2005 میلادی به میزان 70.73 درجه سانتی‌گراد ثبت شده است.
13-9-8-174039IMG_0232-.jpg
سومین اشتباهی که بارها در طول پخش این فیلم مستند تکرار می‌شود، تأکید بر فاقد حیات بودن این عرصه است. در صورتی که محققین کشور و گروه‌های مستقل دیگر توانسته‌اند از سال 1386 تاکنون حدود 50 گونه جانوری از راسته حشرات، خزندگان و گوشتخواران را در این مناطق شناسایی و به جامعه‌ی علمی جهان معرفی کنند که حتا چند نمونه از آنها در حال طی آخرین مراحل برای تأیید مراجع ذیصلاح داخلی و بین‌المللی به عنوان گونه‌های اندمیک (انحصاری) هستند.
گفتنی آن که در اوج گرمای تابستان امسال و سال گذشته، پژوهشگران مرکز تحقیقات بین‌المللی بیابان دانشگاه تهران، سازمان زمین‌شناسی و کانون سبز فارس موفق به شناسایی آگامای سروزغی دم سیاه، گِکُو، چهارنوع قاب بال آبزی در آبهای بسیار شورِ کال شور، انواع رُطیل و شناسایی پنج نوع عنکبوت کنارآبزی و روباه شنی اندمیک بیابان لوت شدند.
از این گذشته در جهانی که اینک راز خلقت و زندگی موجوداتی در محیط‌هایی بس دشوارتر از سطح لوت با دمای منهای 200 درجه سانتی‌گراد تا مثبت 150 درجه سانتی‌گراد کشف و شناسایی شده و از آن ابرموجودات مقاوم با نام‌هایی چون تاردیگراد، اکستروموفیل، میگوی شورابی و هایپرترموفیل یاد می‌شود و در جهانی که 40 سال پیش، ژان درش، دانشمند فرانسوی در هر سانتی‌متر مکعب از ماسه‌های بیابان‌های بسیار گرم لیبی، وجود هزاران باکتری زنده را گزارش کرده است، آیا درست است که اینگونه از نبود هیچ نشانه‌ای از حیات در این منطقه سخن گوییم؟ آن هم توسط دانشمندی که چهره ماندگار علمی کشور نامیده می‌شود (دکتر کردوانی) و یا یک مقام رسمی از سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح به نام دکتر عباسی؟!
چهارمین، پنجمین و ششمین اشتباه؛ ارایه‌ی مطالبی غیر واقعی بود که بیش از همه نشانه‌ی عدم تسلط و اشراف بر منطقه‌ی مورد مطالعه و ویژگی‌های خاص بوم‌سازگان‌های کویری و بیابانی لوت داشت. مواردی چون: وجود دالان مرگ در ناحیه کلوت‌ها؛ وجود دریاچه در پلایای شورگز هامون با عمق یازده متر! و همچنین معرفی نابجا‌ی ناحیه اجتماعی ده سلم در شرق ریگ یلان! مواردی که اصولاً وجود خارجی ندارند!!
و درنهایت، هفتمین خطایی که دست‌اندرکاران این فیلم مستند علمی مرتکب شدند، وانمود کردن این نکته بود که آنها گویا نخستین انسان‌هایی هستند که تاکنون پای‌شان بر این منطقه رسیده است! در حالی که همان طور که اشاره شد، تاکنون گروه‌های متعددی از این منطقه در طول دست کم یکصد سال اخیر بازدید کرده و از آن عبور کرده‌اند.
برای آگاهی بیشتر، توصیه می‌کنم تا گزارش سفر سال گذشته گروه بهمن ایزدی را در این نشانی مطالعه فرمایید.
13-9-8-22373998.jpg
همچنین، به همین بهانه، روز سه‌شنبه - 19 شهریور 1392 - در برنامه زنده تلویزیونی اردیبهشت که از حدود ساعت 10.15 صبح به مدت 45 دقیقه از شبکه چهارم سیما پخش می‌شود، به این موضوع با حضور بهمن ایزدی و جعفر صبوری (زمین شناس) خواهم پرداخت.
باشد که همه - به ویژه نخبگان این حوزه - بکوشند تا به جای آن که از لوت و ویژگی‌های رازآلودش برای محبوبیت و شهرت خود بهره برند، از تجربه و دانایی‌شان برای شناسایی دقیق و معرفی این پاره‌ی ارزشمند وطن به هم‌میهنان و جهانیان استفاده شود. چرا که همچنان بر این باورم که لوت نیازی به این افسانه‌سازی‌ها برای تبدیل شدن به صندوق ارزی پایدار ایرانیان ندارد. پی‌نوشت:
آقای مهندس جعفر صبوری از صاحبنظران حوزه زمین‌شناسی کشور هم چند خطای علمی دیگر را که در این مستند تلویزیونی تکرار می‌شود، به شرح زیر برای نگارنده و خوانندگان گرامی این سطور یادآور شده‌اند که در همینجا از دقت نظر و احساس مسئولیت ایشان قدردانی می‌کنم:
نخست آن که برخلاف ادعای دکتر کردوانی، عامل اصلی در روند پیدایش و شکل‌گیری کلوت‌های لوت، به نظر قریب به اتفاق زمین‌ریخت‌شناسان (ژئومرفولوگ‌ها) جهان، باد است و آب فقط یک نقش بسیار فرعی شاید در شروع پیدایش این پدیدهی فرسایشی داشته باشد که در فیلم برعکس گفته شد.
دوم آنکه منبع اصلی مورد استفاده برای جستجو و مکان‌یابی پست‌ترین نقطه بیابان لوت توسط گروه همراه تحت نظر جناب آقای دکتر علیرضا عباسی، ظاهراً نقشههای توپوگرافی این منطقه در مقیاس 1:250000 و 1:50000 بوده است که براساس عکسهای هوایی 1:55000 متعلق به سال 1335، سامان گرفته است؛ تکنیکی که امروزه با توجه به پیشرفت علوم سنجش از دور، به نظر روشی بسیار ابتدایی مینماید.
سوم اینکه علاوه بر وجود و گزارش حیات ماکروسکوپی در لوت، در مطالعه آبهای فوق اشباع از املاح منطقهی شمال لوت مرکزی (هامادای مرکزی)، مقدار زیادی دیاتومه (جلبک سیلیسی میکروسکوپی، علیمحمدیان و صبوری، سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور)، مشاهده شده است.
و دست آخر آنکه نسبت دادن کانیهای ژیبس که در اثر پدیدهی مؤیینگی در مناطق بیابانی به صورت فراوان به وجود میآیند به کانی کوارتز (سیلیس) از سوی جناب دکتر کردوانی باعث حیرت است.
 

sinaet

متخصص بخش فوتبال
سلام بر همه ی استادان.
آقا امیر محسن من یک سوال داشتم می خواستم بدانم که این مطلبی که از سایت لارستان گرفتم درست است یا خیر.:گل:

پیش بینی فصلی نیمه دوم پاییز و سه ماهه زمستان 92

بنا به توضیحات و مطالبی که اشاره شد طی ماههای آبان و آذر به تدریج نینو بویژه 3.4 اندکی در فاز مثبت و غرب هند شرایط خنثی را در پیش خواهد گرفت( هر چند که شواهدات از گرم بودن بخش های غربی هند حکایت دارد) بنابراین با استناد به حداقل شاخص ها میشه گفت بارش ها طی این مدت( آبان و بوژه آذر) در استانهای کرمان،سیستان، هرمزگان،جنوب فارس، بوشهر، در حد نرمال باشد.مناطقی از شمال و شرق بوشهر، شمال و غرب فارس، کهگلیویه و بویر احمد، چهار محال و بختیاری،شرق خوزستان و جنوب لرستان و حتی بخش هایی از جنوب و غرب اصفهان ( و به طور کل زاگرس مرکزی و جنوبی ) بارش ها اندکی بیش از نرمال خواهد بود.

و اما به تدریج از ماه ژانویه( دی) به بعد این دوشاخص کاملا در فاز مثبت قرار می گیره بنابراین با توجه به در نظر گرفتن شاخص نائو و آو به تدریج جریانات غربی از شرق اقیانوس اطلس به سمت مدیترانه روانه خواهد شد و باعث سیکلون زا شدن مدیترانه و شکل گیری سیستم فعالی بر روی شرق مدیترانه می شود.و خب طبیعی است با حرکت شرق سوی سیستم رفته رفته از مرزهای غربی به کشور نفوذ خواهد کرد نا گفته نماند طی دهه دوم و سوم اذر هم این قضیه وجود خواهد داشت) و با توجه به منفی بودن شاخص ao شرایط بری نفوذ هوای سرد از عرض های بالاتر و جریانات گرم جنوبی از سرخ، هند و عرب به سمت زاگرس و جنوب مهیا می شود.بنابراین اون بارش های دلچسب و سرتاسری برای دی و بهمن ماه انتظار داریم.برای اسفند ماه هم اندکی از بارش ها در سطح کشور کاسته میشه و میشه گفت وضعیت بارش در این ماه نرمال تا کمتر از نرمال باشد. چرا این که پایان داستان نیست مجددا از اویل بهار 93 با وقوع بارش های خاطره انگیز روی خوشی رو به تمامی مناطق کشور نشان خواهد داد...
وضعیت دمایی هم برای آبان ماه در غالب نقاط کشور بالاتر از نرمال، آذر و دی کمتر از نرمال، بهمن و اسفند هم نرمال پیش بینی شده است...

نقشه های مربوط به ماههای پیش رو ...
نقشه مرتبط با ارتفاع و فشار تراز 500 میلی بار برای ماه دسامبر ( 10 آذر تا 10 دی)
همان طور که مشخص است مناطق شرقی اقیانوس اطلس با وضعیت ارتفاع و فشار کم مواجه است.در این صورت راه برای نفوذ بادهای مسبر ثمر از اقیانوس اطلس به سمت مدیترانه و در نتیجه فعال شدن این دریا می شود. در این صورت شاخص nao در فاز منفی قرار دارد.و از طرفی دیگر وضعیت ارتفاع و فشار در قسمت هایی از ایسلند و اسکاندیناوی در وضعیت بالایی قرار داره( قرار گیری پرفشار و پرارتفاع) در این صورت شرایط برای نفوذ هوای سرد از عرض های بالاتر به سمت خاورمیانه و ایران فراهم می شود.در این صورت هم ao در فاز منفی است.

54729131698190764875.png





81301271434421994739.png

 

rahsazan

کاربر ويژه
سلام بر دوستان

بولتن پيش بينـي وضـع هـواي استان تاریخ: 18/7/1392 مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی خراسان رضوی
بررسي نقشه ها و تصاوير ماهواره های هواشناسي:

بر اساس آخرین نقشه ها ومدلهای هواشناسی طی 72 ساعت آینده با استقرار زبانه پر فشار و جریانات سرد شمالی ضمن تداوم برودت هوا ،آسمان استان غالبا صاف تا کمی ابری گاهی با افزایش ابر و وزش باد و گرد و غبارپیش بینی می شود.بر اين اساس:
پیش بینی وضع هوای استان خراسان رضوی
پنجشنبه 18/7/1392
جمعه 19/7/1392
شنبه 20/7/1392
نواحی شمالی
صاف تا قسمتی ابری در برخی نواحی با وزش باد نسبتا شدید و گرد وغبار گاهی با افزایش ابر در نقاط کوهستانی با احتمال رگبار و رعد و برق خفیف و پراکندهصاف تا کمی ابری در برخی نواحی با وزش باد و گرد وغبار گاهی با افزایش ابرصاف تا کمی ابری در برخی نواحی با وزش باد و گرد وغبار گاهی با افزایش ابر
نواحی مرکزی
صاف تا قسمتی ابری گاهی همراه با وزش باد نسبتا شدید و گردوغبار، و افزایش ابرصاف تا کمی ابری گاهی همراه با وزش باد نسبتا شدید و گردوغبار، در بعدازظهر افزایش ابرصاف تا کمی ابری در برخی نواحی با غبار صبحگاهی و وزش باد و گرد وغبار گاهی با افزایش ابر
نواحی جنوبی
صاف تا کمی ابری در برخی نقاط گاهی با وزش باد نسبتا شدید و گردوخاکصاف تا کمی ابری در برخی نقاط گاهی با وزش باد نسبتا شدید و گردوخاکصاف تا کمی ابری در برخی نقاط گاهی با وزش باد نسبتا شدید و گردوخاک
شهرستان
مشهد
صاف تا قسمتی ابری گاهی همراه با وزش باد نسبتا شدید و گرد وغبار و افزایش ابر
صاف تا کمی ابری گاهی همراه با وزش باد و گرد وغبار و افزایش ابر
صاف تا کمی ابری با غبار صبحگاهی گاهی همراه با وزش باد و افزایش ابر
کمینه دما
بیشینه دما
کمینه دما
بیشینه دما
کمینه دما
بیشینه دما
8
18
7
19
6
20

گزارش وضع هوا در 24 ساعت گذ شته: در 24 ساعت گذشته فریمان با حداقل دمای 2 درجه سانتیگراد خنکترین و مه ولات با حداکثر دمای 29 درجه سانتیگراد گرمترین شهرهای استان خراسان رضوی بوده اند . طی همین مدت حداقل و حداکثر دمای مشهد 8 و 20 درجه سانتیگراد بوده است .طی 24 ساعت گذشته ازایستگاههاي هواشناسی بارندگي گزارش نشده است.پیش بین مسئول : مرتضی اثمری رئیس اداره پیش بینی: یحیی قاینی پور


 

rahsazan

کاربر ويژه
وضعيت جوي استان خراسان رضوی در 24ساعت گذشتهاز ساعت 09:30 مورخ : 17/ 07 /1392 الی ساعت 09:30 مورخ :18/ 07 /1392
بيشينه باد
m/s
بیشینه دما( C)
کمینه دما(C )
بیشینه رطوبت%
کمینه رطوبت%​
بارشmm​
برفcm​
هواي فعلی
نام ایستگاه
ردیف
280​
06​
16​
8.6​
83​
49​
ابری​
قوچان
1
310​
07​
22.5​
9.1​
52​
21​
صاف​
سرخس
2
110​
08​
25.7​
11​
38​
22​
صاف​
سبزوار
3
150​
08​
17.8​
8.2​
50​
30​
ابری​
گلمکان چناران
4
150​
06​
20.2​
8.4​
39​
21​
کمی ابری​
مشهد(فرودگاه)
5
280​
07​
22.6​
3.2​
62​
32​
صاف​
نیشابور
6
070​
13​
21.6​
6.2​
39​
22​
صاف​
تربت حیدریه
7
120​
09​
27.6​
9.4​
41​
15​
صاف​
کاشمر
8
100​
08​
26.2​
10.2​
36​
13​
صاف​
گناباد
9
360​
14​
20.4​
9​
39​
21​
صاف​
تربت جام
10
120​
04​
16.1​
12.9​
42​
26​
ابری​
درگز
11
070​
07​
16.6​
2.4​
53​
16​
ابری​
فریمان
12
050​
13​
24.8​
11.3​
31​
40​
صاف​
خواف
13
040​
11​
21.2​
10.4​
77​
40​
جغتای
14
100​
06​
28.4​
12.4​
30​
14​
صاف​
بردسکن
15
040​
17​
21.1​
10.7​
41​
19​
تایباد
16
160​
04​
27.4​
10.2​
42​
14​
رشتخوار
17
24.2​
5.0​
کوهسرخ
18
120​
12​
21.5​
7.2​
39​
22​
زاوه
19
110​
09​
25.9​
11.8​
30​
16​
بجستان
20
27​
10​
خليل اباد
21
280​
04​
17.2​
10.1​
54​
37​
كلات نادر
22
140​
05​
28.8​
11.5​
37​
13​
مه ولات
23
22​
7.6​
91​
42​
جوین
24
-​
-​
کاخک گناباد
25


بیشینه فشار جو در ایستگاه مشهد: 916.7میلی بارکمـینه فشارجو در ایستگاه مشهد: 910.1 میلی بار
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
آغاز موج جدید بارشهای پاییزی از شنبه 20 مهر ماه 1392


50.gif

تاریخ : پنجشنبه هجدهم مهر 1392
51.gif

نویسنده : امیر محسن
52.gif

نظر بدهید



از روز شنبه ( 20 مهرماه ) لغایت دوشنبه 22 مهرماه، بارشها در سواحل دریای کاسپین خصوصا استان مازندران و غرب گلستان تشدید خواهد شد.
احتمال وقوع بارش در نواحی شمالی آذربایجانهای غربی- شرق و استان اردبیل در همین ایام وجود دارد.


بارش در استان یزد - کرمان-شمال هرمزگان- بخشهایی از خراسان جنوبی و جنوب خراسان رضوی در تاریخ مذکور:

fbenr1o89s0bbz71pskk.png


شایان ذکر است که بارشهای استانهای جنوبی در صورت تحقق از درصد انحراف معیار بالایی برخوردار خواهد بود که در نوع خود در این موقع از سال بیسابقه محسوب میشود . این بارشها عمدتا به شکل رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید خواهد بود.

hetm3vrr307lszfuvsv.png

نکته- بارشهای مذکور در پیش بینی فصلی وب سایت هوای مشهد به تاریخ 15 شهریورماه 1392 \ پیش بینی شده بود.
 
آخرین ویرایش:

aliwinter

Banned
مشاور رییس سازمان هواشناسی درمورد پیش بینی وضعیت بارش در کشور نسبت به سال گذشته گفت: امسال نسبت به سال گذشته بارش بیشتری خواهیم داشت.
پرویز رضازاده در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: سال آبی گذشته از نظر میزان کاملا عادی بود؛ اما در برخی مناطق بیش از 30 درصد افزایش و در برخی مناطق نیز30 درصد کاهش بارش داشتیم که به طور کلی تا 97 تا 98 درصد میزان بارش در حد نرمال بود.


وی ادامه داد: بر اساس پیش بینی‌ها انتظار داریم که در مهر ماه جاری در برخی مناطق جنوبی و شرقی کشور کاهش بارش داشته باشیم، اما از آنجا که به طور کلی میزان بارش در این ماه بسیار جزئی است تاثیر چندانی در میزان بارندگی سالانه نخواهد داشت.

مشاور رییس سازمان هواشناسی افزود: همچنین در مهرماه امسال دمای هوا پنج دهم تا یک درجه بیش از حد معمول خواهد بود.

رضا زاده با پیش بینی اینکه میانگین بارش ماهانه در ماه‌های آبان و آذر در حد معمول خواهد بود، افزود: در سه ماهه زمستان نیز از نظر میزان بارش کمبود نخواهیم داشت و حتی در یک نگاه خوشبینانه می‌توان گفت که میزان بارش در اسفند ماه بیشتر از میانگین یک ماهه خواهد بود.

وی با بیان اینکه میانگین دمای هوا در فصل زمستان با نرم 40، 50 ساله برابر خواهد بود، افزود: البته این دلیل نخواهد شد که در کشور نوسان دما نداشته باشیم.
 

سیبری

کاربر ويژه
زیر صفرهای دیشب ایران


ورزقان 4/5-
الشتر 2/4-
بستان اباد 2/2-
آلودگی 2/2-
زرینه اوباتو 2-
سراب 1/2-
چالدران 1-
شهرکرد 8/-
چارویماق5/-
اهر 4/-
 

سیبری

کاربر ويژه
ورزقان تا الان یک سرو گردن بالاتر از همه سردسیرات دیگه ایران بوده به چند دلیل:

1- بارش برف از اولین سیستم شمالی در مهر ماه
2- سرد شدن شدید ،سریع و زود هنگام از سیستمهای شمالی و کسب بارش از آنها و ثبت بیشینه +3 برای دو روز متوالی
3- و مهمتر از همه اینکه با وجود رطوبت شمالی دمای کمینه بسیار پایینی ثبت میکنه بر خلاف شهرهایی مثل کلیبر مشکین شهر مرند اهر و...
 

سیبری

کاربر ويژه
با وجود هوای صاف و سوز شرقی که عشق منه
اما حدس خود من اینه که قوچان غروب و سرشب کاهش دمای خوبی داره ولی هنوز هم رطوبت سطح زمین زیاده و احتمالا این باعث میشه که دما به زیر صفر نره و صد البته احتمال تشکیل مه رو هم میدم


coms7rc67yulc6nywzds.jpg
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا