• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Dr.ben

کاربر ويژه
خبر ساعت 14 هم اعلام کرد بارش 40 میلیمتر باران طی 3 ساعت (ساعات اولیه صبح) باعث آب گرفتگی در رشت شد. در حالی که هر کسی توی رشت زندگی میکنه به راحتی متوجه میشه این حجم وسیع آب گرفتگی، تعطیلی تمامی مراکز آموزشی و دانشگاه ها هرگز با 40 میلیمتر باران طی 3 ساعت، در رشت اتفاق نمی افته. سال گذشته هم بارش بیش از 100 میلیمتری طی حدود 4 ساعت باعث چنین حجمی از آب گرفتگی و تعطیلی شد.

Dr.ben

کاربر ويژه
آستارا تا 9 صبح 82.8 میلیمتر بارش گزارش کرد و جالب اینجاست که از اون موقع تا حالا همچنان داره خوب میباره.

ali.doosti

کاربر ويژه
زبانم ضعیفه لینک مستقیم بذار علی جان.مناطق غرب و جنوب غرب یا کل کشور.ممنون
اگر منظورتون نقشس که اینه و می تونید عددهای بارش رو از روی نقشه بخونید...

http://expert-images.weatheronline....013/11/16/basis06/iraq/rsum/13112206_1606.gif

این سایتی کخه من گفتم شهری و نقطه ای کار می کنه. تو سایت http://ready.arl.noaa.gov/READYcmet.php بعد
از وارد کردن طول و عرض جغرافیایی منطقه مورد نظر به صورت اعشار در صفحه اول یا کد wmo ایستگاهتون تو کادر بالا به صفحه دوم برید. تو صفحه دوم برای گزینه METEOROLOGY که گزینه اوله ساعت مورد نظرتونو انتخاب کنید (0تا 192 ساعت و یا 192 تا 384 ساعت آینده که اولی به دلیل بازه زمانی نزدیکتر دقیقتره) و بقیه گزینه ها رو کار نداشته باشید. go رو بزنید و بقیش کاری نداره صفحه بعد next و صفحه بعد کد پایین صفحرو وارد می کنید و get METEOROLOGY رو بزنید...میزان بارش روزهای مختلفو میده.

Dr.ben

کاربر ويژه
من بارش شش ساعت گذشته رو از ظرف بارانسجی خودم حدود 27 میلیمتر اعلام می کنم. (85 میلیمتر تا 9 صبح + 27 میلیمتر شش ساعت گذشته: 112 میلیمتر مجموع).
می خوام ببینم این دفعه، بین بارش شش ساعته ظرف من و فرودگاه که احتمالا تا دقایقی دیگر مقدارش اعلام میشه، چقدر تفاوت وجود داره. ببخشید دیگه امروز اینقدر مقدار بارش اعلام کردم. :خجالت2: (مقادیر رو تصحیح کردم)

آخرین ویرایش:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
من به پیش بینی های مدل نیروی دریایی یا همون NAVGEM اعتقاد خاصی دارم و خیلی جالبه که این مدل هم اعتقاد داره که پیک بارشهای سامانه پیشرو در خاک پاک ایران زمین رخ میده:شاد::شاد2:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
مدلهای آنالوگ هواشناسی نشون میدن در ماه دسامبر چنانچه NAO به فاز منفی بره در صورتیکه در فاز منفی معمولی باشه بارشهای جنوب غرب کشور به سمت استانهای اصفهان- همدان- مرکزی و منتهی الیه جنوب شرق کشور با آنومالی مثبت همراه خواهد بود!

در سایر نقاط ایران از جمله تهران و حتی شمال شرق وضعیت آنومالی در فاز خنثی خواهد بود یعنی به عبارتی میشه نرمال ماه دسامبر.

اگر این شاخص به فاز منفی قوی فرو بره که امیدوارم این اتفاق رخ نده در بخش اعظمی از کشور آنومالی بارش منفی خواهد بود و تنها نقاطی که با آنومالی مثبت بارش همراه خواهند بود استانهای آذربایجان غربی و کردستان و منتهی الیه جنوب شرق کشور خواهند بود.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
از لحاظ دمایی فاز منفی NAO در حالت نرمال و قوی منجر به آنومالی افزایش دما در غالب نقاط ایران خواهد گردید

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
تاثیر فاز منفی AO بر بارش کشور در ماه دسامبر:

در حالت ( منفی معمولی یا ضعیف) بارش در غالب نقاط کشور با آنومالی خنثی یعنی درصد وقوع خشک سالی و یا ترسالی 50 به پنچاه خواهد بود .

در استانهای گلستان- مازندران و جنوب شرق کشور آنومالی بارش منفی یعنی بارش کمتر از نرمال بلند مدت خواهد بود.

در حالت منفی قوی یا STRONG :

بارش در استانهای فارس ، بوشهر و تا حدودی استانهای مجاور این نقاط با آنومالی مثبت در شمال شرق ایران با آنومالی منفی و در سایر نقاط ایران هم در حدود 50 به پنجاه خواهد بود.

aliwinter

Banned
مدلهای آنالوگ هواشناسی نشون میدن در ماه دسامبر چنانچه NAO به فاز منفی بره در صورتیکه در فاز منفی معمولی باشه بارشهای جنوب غرب کشور به سمت استانهای اصفهان- همدان- مرکزی و منتهی الیه جنوب شرق کشور با آنومالی مثبت همراه خواهد بود!

در سایر نقاط ایران از جمله تهران و حتی شمال شرق وضعیت آنومالی در فاز خنثی خواهد بود یعنی به عبارتی میشه نرمال ماه دسامبر.

اگر این شاخص به فاز منفی قوی فرو بره که امیدوارم این اتفاق رخ نده در بخش اعظمی از کشور آنومالی بارش منفی خواهد بود و تنها نقاطی که با آنومالی مثبت بارش همراه خواهند بود استانهای آذربایجان غربی و کردستان و منتهی الیه جنوب شرق کشور خواهند بود.

درود برتو پیش بسوی مثبت شدن این دوشاخص به همرا دما های زیر نرمال اصلا امکان داره؟؟!

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
در کل فاز های منفی نوسان AO ، آنومالی دما با وضعیت دمای فراتر از نرمال در غالب نقاط کشور همراه خواهد بود.

Dr.ben

کاربر ويژه
من بارش شش ساعت گذشته رو از ظرف بارانسجی خودم حدود 27 میلیمتر اعلام می کنم. (85 میلیمتر تا 9 صبح + 27 میلیمتر شش ساعت گذشته: 112 میلیمتر مجموع).
می خوام ببینم این دفعه، بین بارش شش ساعته ظرف من و فرودگاه که احتمالا تا دقایقی دیگر مقدارش اعلام میشه، چقدر تفاوت وجود داره. ببخشید دیگه امروز اینقدر مقدار بارش اعلام کردم. :خجالت2: (مقادیر رو تصحیح کردم)

بارش شش ساعت گذشته:
بندر انزلی: 39 میلیمتر (مجموع: 89.2 میلیمتر)
فرودگاه رشت: 12 میلیمتر (مجموع: 35 میلیمتر) :تعجب2:
خوب واضح هست که یه جای کار مشکل داره!
یعنی سیستم فقط روی محدوده داخلی خود شهر رشت با این قدرت و شدت عمل کرده؟! البته ایستگاه کشاورزی رشت تا 9 صبح امروز حدود 62 میلیمتر بارش گزارش کرده بود.

aliwinter

Banned
بارش شش ساعت گذشته:
بندر انزلی: 39 میلیمتر (مجموع: 89.2 میلیمتر)
فرودگاه رشت: 12 میلیمتر (مجموع: 35 میلیمتر) :تعجب2:
خوب واضح هست که یه جای کار مشکل داره!
یعنی سیستم فقط روی محدوده داخلی خود شهر رشت با این قدرت و شدت عمل کرده؟! البته ایستگاه کشاورزی رشت تا 9 صبح امروز حدود 62 میلیمتر بارش گزارش کرده بود.

کلا در فرودگاه 35 میلیمتر بارید؟؟!من توی یکی از نقشه های بارش که دیروز چک میکردم مرکز اصلی بارش رو کمی غرب گیلان و همچنین درست مرکز گیلان زده بود!!که داریم میبینیم درست درامد!!gfs بود مدلش.

Dr.ben

کاربر ويژه

کلا در فرودگاه 35 میلیمتر بارید؟؟!من توی یکی از نقشه های بارش که دیروز چک میکردم مرکز اصلی بارش رو غرب گیلان و همچنین درست مرکز گیلان زده بود!!که تا میبینیم درست درامد!!gfs بود مدلش.

آره. آمار رسمی فرودگاه تا این لحظه همین حدود 35 میلیمتره. احتمال زیاد مجموع بارش ایستگاه کشاورزی که آمارش فردا صبح منتشر می شه، به حدود 90 میلیمتر میرسه که با بارش 112 میلیمتری من تقریبا جور در میاد. با اعتماد به این مقادیر باید گفت این سیستم در محدوده رشت خیلی خاص و عجیب عمل کرده.

آخرین ویرایش:

aliwinter

Banned
آره. آمار رسمی فرودگاه تا این لحظه همین حدود 35 میلیمتره. احتمال زیاد مجموع بارش ایستگاه کشاورزی که آمارش فردا صبح منتشر می شه، به حدود 90 میلیمتر میرسه که با بارش 112 میلیمتری من تقریبا جور در میاد. با اعتماد به این مقادیر باید گفت این سیستم خیلی خاص و عجیب عمل کرده.

یک چیزی بگم من تو هنگام بارش برف هم همین طور میشه مثلا رشت برف بارید از دیشب 12 سانت وانزلی هنوز برف بارون یااستارا برف شدید هست 20 سانت
خیلی از این جور وضعیت ها دیده میشه.مخصوصا تو هنگام برف سراسری در گیلان.دکتر جان :خجالت2::خنده1:

jalil1121

New member
سلام
من عضو جدیدم

ببخشید از کارشناسان خواهش میکنم بگن که جنوب غرب استان کرمان شهرستان رابر از موج اول بارش نصیبشون میشه یا خیر؟

Dr.ben

کاربر ويژه

یک چیزی بگم من تو هنگام بارش برف هم همین طور میشه مثلا رشت برف بارید از دیشب 12 سانت وانزلی هنوز برف بارون یااستارا برف شدید هست 20 سانت
خیلی از این جور وضعیت ها دیده میشه.مخصوصا تو هنگام برف سراسری در گیلان.دکتر جان :خجالت2::خنده1:

آخه توی خود رشت آمار بارشی خیلی متفاوت شده.
سوال) یکی توی رشت باشه و وضعیت رو از صبح تا حالا دیده باشه، بعدش این مقادیر بارشی رو واسه رشت جلوش بذارن کدوم رو انتخاب می کنه؟ (2 نمره)
الف) 35 میلیمتر ایستگاه فرودگاه
ب) 112 میلیمتر ایستگاه دکتر :سوت:
ج) حدود 85 میلیمتر ایستگاه کشاورزی (با فرض اینکه کشاورزی از 9 صبح تا حالا 25 میلیمتر دیگه اومده باشه)

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
شایان ذکر است در طی هر دو فاز منفی( ضعیف و قوی) شاخصهای NAO و AO قاره اروپا و بخشهایی از آمریکا در ماه دسامبر با انومالی قابل ملاحظه مثبت بارش و آنومالی قابل توجه کاهش دما مواجه خواهند بود.

فاز مثبت AO :

AO_Positive_2.gif

فاز منفی AO :

AO_Negative_2.gif

فاز مثبت NAO :

NAO_POSITIVE_1972.gif

فاز منفی NAO

January_1966_500_Negative.gif

اینجاست که باید گفت هر به اصطلاح PHD و یا محقق اقلیم شناسی ایران که گفته NAO و AO منفی منجر به ترسالی در ایران میشه باید بره................ کشکو بسابه

اینهم لینکش :

http://www.nc-climate.ncsu.edu/climate/patterns/NAO.html

اینو امیر محسن از شمال شرق ایران یا از خراسان نمیگه ،اینو سامان و هادی نمیگن بلکه دفتر تحقیقات و مطالعات اقلیم شناسی دانشگاه کارولینای شمالی میگه :

state climate office of north carolina

mahmood600

کاربر ويژه
آخه توی خود رشت آمار بارشی خیلی متفاوت شده.
سوال) یکی توی رشت باشه و وضعیت رو از صبح تا حالا دیده باشه، بعدش این مقادیر بارشی رو واسه رشت جلوش بذارن کدوم رو انتخاب می کنه؟ (2 نمره)
الف) 35 میلیمتر ایستگاه فرودگاه
ب) 112 میلیمتر ایستگاه دکتر :سوت:
ج) حدود 85 میلیمتر ایستگاه کشاورزی (با فرض اینکه کشاورزی از 9 صبح تا حالا 25 میلیمتر دیگه اومده باشه)

سلام بر بهزاد عزیزم و تبریک بابت بارشهای خوبی و بالای 100 میلی متری در رشت
من اندازه گیری شما رو تحسین و تاییدد می کنم جون یکی از دوستان من در رشت مقدار بارش رشت 108 میلی متر اندازه گیری کرده که بسیار نزدیک به عدد شماست دوست من منطقه منظریه میشیه و ایستگاه دستیش انجاست

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا