• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

rainrain

New member
يك پژوهشگر هواشناسي اعلام کرد؛
جنوب غرب کشور منتظر سيل باشد​
يك پژوهشگر هواشناسي از تغييرات شديد جوي از اواسط اين هفته و موج جديد بارش هاي شديد در كشور، به خصوص در استان هاي جنوب غربي، جنوبي و مركزي خبر داد.

احسان مرادي در گفتگو با مهر، گفت: هم اينك در سواحل شمالي ميهن و مناطقي از شمال شرق، جنوب شرق و شرق شاهد ابرناكي و بارش هستيم كه اين بارش ها در استان گيلان و غرب مازندران شديد است.

وی درباره موج جديد بارش هاي سراسري افزود: اما به تدريج يك سامانه كم فشار مديترانه اي از سمت غرب و جنوب غرب به كشور نزديك مي شود و خوشبختانه با تلفيق آن با سامانه مرطوب سوداني، همان الگويي كه سبب بارش هاي سنگين در جنوب غرب كشور مي شود شكل خواهد گرفت که اين رخداد از دوشنبه و از سمت استان هاي خوزستان و بوشهر شروع مي شود.

این پژوهشگر درباره گسترش بارشها افزود: به تدريج تا روز سه شنبه اين هفته سومين وجه اين سناريو با نفوذ هواي سرد به نيمه شمالي كشور تكميل و شرايط جبهه اي تشديد مي شود و از سه شنبه بايد منتطر بارش هاي سراسري در كشور باشيم، ضمن اينكه دماي هوا در سراسر كشور به خصوص در نيمه شمالي كاهش محسوسي خواهد داشت.

وي درباره اوج فعاليت اين سامانه اظهار داشت: سامانه ياد شده، آنقدر فعال است كه تا چند روز در سراسر كشور سبب ابرناكي و بارش خواهد شد، اما اوج فعاليت اين سامانه در جنوب غرب، جنوب، دامنه هاي زاگرس و مركز خواهد بود.

مرادي با هشدار به مسئولان استاني در خوزستان، بوشهر، فارس، كهگيلويه و بوير احمد، ايلام و چهارمحال و بختياري گفت: از هم اينك به مسئولان اين استان ها هشدار بايد داد منتظر كم سابقه ترين بارش ماه هاي اخير باشند.

وی در ادامه گفت: در مناطقي از اين استان ها جاري شدن سيلاب و طغيان رودها، سبب تلفات خواهد شد كه اميدوارم اين تلفات جاني نباشد به خصوص در استان هاي خوزستان، ايلام، بوشهر و مناطقي از فارس و كهگيلويه و بويراحمد بارش هاي بسيار شديد چند روز تداوم دارد.

اين پژوهشگر با هشدار درباره ريزش برف سنگين هم گفت: در بيشتر مناطق سردسيري كشور از سه شنبه به بعد بارش ها به برف تبديل مي شود كه در مناطق سردسيري حاشيه زاگرس بارش برف سنگين و كم سابقه خواهد بود همچنين در شمال شرق، استان هايي مانند خراسان شمالي و خراسان رضوي هم بارش برف طي روزهاي پاياني هفته محتمل است.

مرادي در پايان بار ديگر با هشدار به مردم و مسئولان گفت: در مناطقي از جنوب غرب كه نام برده شد بارش اين چند روز به اندازه كل ميانگين بارش فصل پاييز اين مناطق خواهد بود و ركورد بارش هاي بالاي صد ميليمتر مردم را متعجب خواهد كرد که هم اينك با باز كردن آبراهه ها، لايروبي جوي ها و رودخانه ها و ساير تمهيدات مورد نياز از شدت تلفات و خسارت هاي احتمالي بكاهيم.
 

aliwinter

Banned
آخه توی خود رشت آمار بارشی خیلی متفاوت شده.
سوال) یکی توی رشت باشه و وضعیت رو از صبح تا حالا دیده باشه، بعدش این مقادیر بارشی رو واسه رشت جلوش بذارن کدوم رو انتخاب می کنه؟ (2 نمره)
الف) 35 میلیمتر ایستگاه فرودگاه
ب) 112 میلیمتر ایستگاه دکتر :سوت:
ج) حدود 85 میلیمتر ایستگاه کشاورزی (با فرض اینکه کشاورزی از 9 صبح تا حالا 25 میلیمتر دیگه اومده باشه)

گزینه د)همه موارد(دانشگاه بارانسنجی)خخخخخ
 

mahmood600

کاربر ويژه
شایان ذکر است در طی هر دو فاز منفی( ضعیف و قوی) شاخصهای NAO و AO قاره اروپا و بخشهایی از آمریکا در ماه دسامبر با انومالی قابل ملاحظه مثبت بارش و آنومالی قابل توجه کاهش دما مواجه خواهند بود.

فاز مثبت AO :

AO_Positive_2.gif


فاز منفی AO :

AO_Negative_2.gif



فاز مثبت NAO :

NAO_POSITIVE_1972.gif


فاز منفی NAO

January_1966_500_Negative.gif


اینجاست که باید گفت هر به اصطلاح PHD و یا محقق اقلیم شناسی ایران که گفته NAO و AO منفی منجر به ترسالی در ایران میشه باید بره................ کشکو بسابه

اینهم لینکش :

http://www.nc-climate.ncsu.edu/climate/patterns/NAO.html


اینو امیر محسن از شمال شرق ایران یا از خراسان نمیگه ،اینو سامان و هادی نمیگن بلکه دفتر تحقیقات و مطالعات اقلیم شناسی دانشگاه کارولینای شمالی میگه :

state climate office of north carolina


سلام بر امیر محسن عزیزم و تشکر بابت استدال بسیار عالی از روی رفرانس ها
بنده کاملا با شما موافقم احسنت :احترام::دست::دوست:
 

Dr.ben

کاربر ويژه
سلام بر بهزاد عزیزم و تبریک بابت بارشهای خوبی و بالای 100 میلی متری در رشت
من اندازه گیری شما رو تحسین و تاییدد می کنم جون یکی از دوستان من در رشت مقدار بارش رشت 108 میلی متر اندازه گیری کرده که بسیار نزدیک به عدد شماست دوست من منطقه منظریه میشیه و ایستگاه دستیش انجاست

سلام فراوان خدمت جناب محمود دوست عزیزم. :دوست:
:شاد:
چقدر خوشحالم کردی. صفحه های قبل کلی عکس از خیابون های آب گرفته امروز رشت گذاشتم.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
بهزاد جان
اون اپلیکیشنی که صحبتش رو با شما کردم، اینطوریه:


nymepehy.jpg


Sent from my SM-N900 using Tapatalk
 

aliwinter

Banned
پس هردو فاز منفی یا مثبت ao ,naoبه نفع ایران هست درسته دیرو زود داره ولی سوخت سوز نداره درسته؟
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سلام بر امیر محسن عزیزم و تشکر بابت استدال بسیار عالی از روی رفرانس ها
بنده کاملا با شما موافقم احسنت :احترام::دست::دوست:


سلام محمود عزیز

خواهش میکنم ، انجام وظیفه است!

منتهی یک توضیحی بدم این اطلاعات فقط و فقط مربوط به تاثیر خالص شاخصهای مذکور بدون در نظر گرفتن سایر شاخصهای دور پیوندی و مولفه های اتمسفری هست و چه بسا که در صورت همراهی موارد فوق الذکر تاثیرات مولفه های اتمسفری و شاخصهای دیگه پر رنگ بشه و موجب بوجود اومدن خطا و نقصان بشه!
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
یک چیز خیلی جالبی هم دقت کردم در زمانیکه یک سامانه فعال وارد کشور میشه الگوی بارشی نیمه شمالی با جنوبی کشور کاملا متفاوته!

یعنی در نیمه جنوبی کشور باید جریانات نصف النهاری بشن تا بارشهای قابلی رخ بده ولی در نیمه شمالی ( سواحل دریای کاسپین و منطقه ما شمال شرق خصوصا) جریانات مدارای موثرتر هستند و منجر به وقوع بارشهای موثر و مداوم تری میشن.
 

mahmood600

کاربر ويژه
اینم فیلمی که دقایقی قبل گرفتم و شدت حال حاضر بارش رو در منطقه ما نشون می ده:

http://uplod.ir/w49c273ifsx8/16112013060.3gp.htm

فرمت 3gp. حجم: 540kb

به همین دلیل هست که در همین لحظه مقدار بارش در ظرف بارنسجی من رسیده به 111 میلیمتر.

ممنون از دکتر بهزاد عزیز بابت فیلم بارش در رشت
با اجازه در وبلاگ با اسم خودتون درج کردم
 

Dr.ben

کاربر ويژه
(تصاویر) آبگرفتگی در رشت
فرارو- شدت بارندگی در شهر رشت باز هم خیابان‌ها و کوچه‌ها را در محاصره آب درآورد و مدارس این شهر را تعطیل کرد.

به گزارش فارس، شدت بارندگی همراه با وزش باد که از ساعت 4.5 صبح شنبه 25 آبان ماه در استان گیلان به ویژه در رشت آغاز شده است، منجر به تعطیلی تمام مدارس نوبت صبح و دانشگاه آزاد اسلامی رشت شد.


هواشناسی گیلان نیز وضعیت آسمان این استان را ابری و بارانی عنوان کرد. هوای رشت اکنون 12 درجه با 100 درصد رطوبت اعلام شده است.


بارندگی شدید معابر و خیابان‌های سطح شهر رشت مانند شهید بهشتی، استادسرا، معلم، حمیدیان و... را دچار آبگرفتگی کرده است. عکس های مجتبی محمدی عکاس ایرنا از رشت را می بینید.



92819_843.jpg



92820_152.jpg



92821_218.jpg



92822_787.jpg



92823_542.jpg



92824_651.jpg



92825_964.jpg



92826_661.jpg



92827_569.jpg
 

Dr.ben

کاربر ويژه
ممنون از دکتر بهزاد عزیز بابت فیلم بارش در رشت
با اجازه در وبلاگ با اسم خودتون درج کردم

خواهش می کنم محمود جان. البته این فیلم رو حدود ساعت 1 بعد از ظهر گرفتم. صبح بارش ها شدیدتر بود ولی من مشغول ذوق کردن بودم و یادم رفت فیلم بگیرم! :خجالت2:
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
یک چیز خیلی جالب و مهمی الان دیدم

یک سری تصاویر ماهواره ای مخصوص پیش بینی بلند مدت نوع ابرها وجود داره که نشون میده اولا فردا ما در خراسان ابرهای cb خواهیم داشت.

بعد در زمان فعالیت سامانه در ایران رو که چک میکردن ابرهای روی خلیج فارس و جنوب کشور عراق عمدتا از نوع cb هستند و در داخل ایران بغیر خوزستان بخشهایی از ایلام و لرستان ابر سی بی چندانی به چشم نمیخوره!
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
امیر خان میشه بگی ابرهای cbچه نوع ابرهایی هستند از لحاظ بارندگی
:گل:

24gr_cumulonimbus.jpg


219274_U7Hi6mkV.jpg



nori-Cumulonimbus.jpg


Amazing_Cumulonimbus_Cloud.jpg


کومه‌ای‌بارا یا کومولونیمبوس (Cumulonimbus) نام نوعی از ابر است که بلند و متراکم می‌باشد و همراه با صاعقه بوده و پیش از طوفان ظاهر می‌گردد. این ابرها از توده‌های بزرگ و انبوه ابر که به شکل برج عظیمی است، تشکیل می‌گردند. کومولونیمبوس از دو واژه لاتین کومولوس به معنای انباشته و نیمبوس به معنای باران ساخته شده است. این ابرها می‌توانند به تنهایی، و یا در کنار یک جبهه هوای سرد در آسمان ظاهر شوند.[SUP][۱][/SUP]
کومه‌ای‌بارا ابر سنگین و چگال، با گسترش قائم چشمگیر و به شکل کوه یا برج‌های عظیم است؛ دست‌کم بخشی از قسمت فوقانی آن معمولاً هموار یا رشته‌رشته یا مخطط و همواره تخت است؛ این بخش اغلب به شکل سندان یا پرهٔ بسیار بزرگ گسترش می‌‏یابد. زیر پایه این ابر که معمولاً بسیار تیره‌رنگ است، غالباً ابرهای پاره‌پاره وجود دارد که ممکن است به آن پیوسته یا از آن جدا باشند. بارش آن گاهی به صورت میلابی دیده می‌شود.
این ابرها را توده‌های بزرگ و انبوه ابر که به شکل برج عظیمی سر به آسمان کشیده‌اند تشکیل می‌دهند. رنگ قسمت فوقانی در این ابرها متمایل به آبی و زیر پایهٔ این ابر معمولاً بسیار تیره‏ است. این ابرها به نام ابرهای رعدوبرق نیز معروف‌اند و بارندگی آنها بصورت رگباری است. اغلب با یک جبهه سرد و فعال همراه بوده و یا در اثر ناپایداری محلی ایجاد می‌شوند و در عرض‌های میانه اغلب در اوایل بهار و پاییز مشاهده می‌شوند.
ابری که از ابر کومه‌ای‌بارا زاده شده باشد را کومه‌ای‌بارازاد [SUP]cumulonimbogenitus[/SUP] می‌گویند.
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا