• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

arashz

مدیر بخش هواشناسی
متاسفانه روز 4شنبه سیستم گرمایش دفتر رو خاموش کردیم و الان جاتون خالی با لباس گرم درحال لرزیدن هستیم!!!

بارش باران خفیف در سعادت آباد داریم و هوا گرفته و ابری هست، فکر نمیکنم امروز آفتاب رو ببینیم!

آخرین ویرایش:

pokerface

متخصص هواشناسی
به نظر من طرح این گونه بحث‌ها خیلی‌ خوب هست در صورتیکه به یک جمع بندی برسیم و ادامهٔ بحث از اون جمع بندی به بعد باشه نه اینکه هر بار از نقط صفر دوباره شروع کنیم.با صحبت آرش و امیر محسن عزیز در این زمینه موافقم .ترجمهٔ قسمتی‌ از کتاب water resources perspectives رو میارم صفحهٔ ۳۳۸ که به رابطهٔ بارش‌های middle east یا خاور میانه و نوسانات دورپیوندی اشاره میکنه.فکر نکنم نیازی به یاد آوری باشه که این منطقه بسیار وسیعی هست که مناطق غربی مثل ترکیه سوریه مناطق مرکزی مثل عراق و مناطق شرقی‌ همچون کشور عزیزمون رو در بر میگیره:
AO
۱-رابطه منفی ضعیف AO با بادهای تراز ۷۰۰ در بستر دریای مدیترانه (تاکید می‌کند مرکز ارتباط منفی‌ بر روی خود دریا هست و به سمت مناطق دیگر این ارتباط کمتر میشود)
۲-رابطهٔ ضعیف مثبت AO در ناحیهٔ شبه جزیره عربستان! که میتونه توجیه کنندهٔ همیاری سیستم‌های ساب تروپیکال(سیکلون مدیترانه) و تروپیکال(همرفت استوا) باشه (شبیه سیستم عبوری اخیر)
۳-رابطه بسیار قوی منفی‌ با بارش در نواحی جنوب ترکیه ،شمال عراق و سوریه(به ایران اشاره‌ا‌ی نمیکند)
NAO
۱-رابطه منفی ضعیف با بادهای غربیه تراز ۷۰۰ تا ناحیهٔ غرب ایران
۲-رابطهٔ منفی‌ با بارش که نهایتا مرز غربیه اون عراق میباشد.(قابل توجه) و ارتباط منفی‌ با بارش جنوب شبه جزیره عربستان (بر خلاف AO)
POL ( polar eurassian pattern)
۱-این شاخص دارای یک ارتباط واضح و مشخص منفی‌ با وزشه بادهای غربی تراز ۷۰۰ در ناحیهٔ خاور میانه با مرکزیت خود دریای مدیترانه میباشد.همچنین دارای یک ارتباط ضعیف مثبت(قابل توجه) با وزش این بادها در دریای عمان میباشد.
۲-از نظر بارش این نوسان مهمترین و واضحترین رابطهٔ منفی‌ (قابل توجه) را در این منطقه با بارش بر روی نواحی ترکیه ،سوریه،عراق ایران شمال عربستان و اردن دارد.
EAWR east atlantic west russian index
۱-ارتباط مثبت ضعیف با بادهای غربی تراز ۷۰۰ در ناحیه جنوب عربستان و سودان دارد که اثرش نسبت به سایر شاخص‌ها کمتر است

حال با توجه به مطالب و مقالات و کار عظیمی‌ که در رابطه با این نوسانات صورت گرفته بهتره که کمی‌ با جزییات بیشتری به تحلیل داده‌ها بپردازیم .من با استخراج داد‌ها از وبسیت noaa به همین نتایج دست پیدا کردم و به نظر میرسه با استناد به اینکه مقالات نامبرده اثرات شاخص‌ها رو بر حوزهٔ مدیترانه و لفظ کلیه خاور میانه(که منطقهٔ بسیار بزرگیست)به کار برده اند ما هم به تبع، ایران را نیز به نتایج این مقالات تعمیم میدهیم در صورتیکه به نظر می‌رسد نیاز به بازنگری این مطلب راجع به کشور عزیزمون ایران هست.

ali.doosti

کاربر ويژه
به نظر من طرح این گونه بحث‌ها خیلی‌ خوب هست در صورتیکه به یک جمع بندی برسیم و ادامهٔ بحث از اون جمع بندی به بعد باشه نه اینکه هر بار از نقط صفر دوباره شروع کنیم.با صحبت آرش و امیر محسن عزیز در این زمینه موافقم .ترجمهٔ قسمتی‌ از کتاب water resources perspectives رو میارم صفحهٔ ۳۳۸ که به رابطهٔ بارش‌های middle east یا خاور میانه و نوسانات دورپیوندی اشاره میکنه.فکر نکنم نیازی به یاد آوری باشه که این منطقه بسیار وسیعی هست که مناطق غربی مثل ترکیه سوریه مناطق مرکزی مثل عراق و مناطق شرقی‌ همچون کشور عزیزمون رو در بر میگیره:
AO
۱-رابطه منفی ضعیف AO با بادهای تراز ۷۰۰ در بستر دریای مدیترانه (تاکید می‌کند مرکز ارتباط منفی‌ بر روی خود دریا هست و به سمت مناطق دیگر این ارتباط کمتر میشود)
۲-رابطهٔ ضعیف مثبت AO در ناحیهٔ شبه جزیره عربستان! که میتونه توجیه کنندهٔ همیاری سیستم‌های ساب تروپیکال(سیکلون مدیترانه) و تروپیکال(همرفت استوا) باشه (شبیه سیستم عبوری اخیر)
۳-رابطه بسیار قوی منفی‌ با بارش در نواحی جنوب ترکیه ،شمال عراق و سوریه(به ایران اشاره‌ا‌ی نمیکند)
NAO
۲-رابطهٔ منفی‌ با بارش که نهایتا مرز غربیه اون عراق میباشد.(قابل توجه) و ارتباط منفی‌ با بارش جنوب شبه جزیره عربستان (بر خلاف AO)
۱-این شاخص دارای یک ارتباط واضح و مشخص منفی‌ با وزشه بادهای غربی تراز ۷۰۰ در ناحیهٔ خاور میانه با مرکزیت خود دریای مدیترانه میباشد.همچنین دارای یک ارتباط ضعیف مثبت(قابل توجه) با وزش این بادها در دریای عمان میباشد.
۲-از نظر بارش این نوسان مهمترین و واضحترین رابطهٔ منفی‌ (قابل توجه) را در این منطقه با بارش بر روی نواحی ترکیه ،سوریه،عراق ایران شمال عربستان و اردن دارد.
۱-ارتباط مثبت ضعیف با بادهای غربی تراز ۷۰۰ در ناحیه جنوب عربستان و سودان دارد که اثرش نسبت به سایر شاخص‌ها کمتر است

حال با توجه به مطالب و مقالات و کار عظیمی‌ که در رابطه با این نوسانات صورت گرفته بهتره که کمی‌ با جزییات بیشتری به تحلیل داده‌ها بپردازیم .من با استخراج داد‌ها از وبسیت noaa به همین نتایج دست پیدا کردم و به نظر میرسه با استناد به اینکه مقالات نامبرده اثرات شاخص‌ها رو بر حوزهٔ مدیترانه و لفظ کلیه خاور میانه(که منطقهٔ بسیار بزرگیست)به کار برده اند ما هم به تبع، ایران را نیز به نتایج این مقالات تعمیم میدهیم در صورتیکه به نظر می‌رسد نیاز به بازنگری این مطلب راجع به کشور عزیزمون ایران هست.
سلام استاد بهروز
اجازه هست به اسم خودتون در فروم پرشین تولز بزنم؟ حیفه این مطلب منتشر نشه :گل:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
AO
NAO

با تشکر از بهروز عزیز که تا اینقدر موشکافانه و دقیق به تحلیل اوضاع جوی کشور می پردازند.

خوب من هم این مطالب رو به صحبت این استاد عزیزمون اضافه میکنم و تحقیقی هست که بر روی کشور سوئد در خصوصا شاخصهای مذکور انجام شده. ابتدا شاخص شرق اقیانوس اطلس-غرب روسیه:

2.4.3 The East Atlantic-Western Russia pattern (EA/WR)
The EA/WR teleconnection is similar to the pattern referred to as the Eurasian pattern Type
2, as defined by Barnston and Livezey (1987). However, in this analysis the pattern will be
defined as by NOAA (2011c), which means that it consists of four pressure centers instead of
three. The EA/WR anomaly centers located over the North Atlantic, Western Europe, the
Caspian Sea/western Russia and northeast China respectively. Figure 11 shows how that
affects the winds over southern Sweden.

37221101146168019568.jpg

The positive phase of the EA/WR gives below average precipitation in central Europe, while
eastern China gets above average precipitation. At the same time eastern Asia experiences
above average temperatures while western Russia and northeastern Africa have below
average temperatures (NOAA, 2011c). The variability of the teleconnection can be seen in
Figure 12. The EA/WR pattern affects southern Sweden though increased temperatures
during the winter and below-normal precipitation during fall and winter (NOAA, 2011c).

02010294819375930137.jpg

خوب اینهم تاثیرات کامل این شاخص بر بارش و دما :

تاثیر بر دما:

eawruss_tmap.gif

تاثیر بر بارش:

eawruss_pmap.gif

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
یکی از مهمترین شاخصها که شاید تا حالا کسی اسمش رو هم نشنیده باشه این شاخص زیر:

The Scandinavian pattern (SCA

66832877194563657435.jpg

34631168303373000984.jpg

47663174369418934645.jpg

31361012939572174367.jpg

تاثیرات بر بارش و دما:

دما:

scand_tmap.gif

scand_pmap.gif

امیدوارم از این به بعد از دوستان تحلیل در خصوص شاخصهای جدیدی که معرفی کردیم بشنویم و دوستان بصورت روزانه نوسانات این شاخصها رو هم بعلاوه انسو و NAO , AO رو اطلاع رسانی کنند.

pokerface

متخصص هواشناسی
خوب شاخص بعدی:

The Polar/Eurasia pattern (POL

15564187006683117420.jpg

89035645538602330747.jpg

تاثیرات بر دما و بارش به ترتیب:

poleur_tmap.gif

poleur_pmap.gif

امیر جان واقعا به نظر می‌رسه برای منطقهٔ ما باید به این شاخص‌ها که نااا شناخته تر هستن ولی‌ بسیار با اهمیت، بهای بیشتری داده بشه،طبق الگوهأی که گذاشتی به وضوح بارشهای زمستانه و تغییرات دمائی با این ۲ شاخص ارتباط داره

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
امیر جان واقعا به نظر می‌رسه برای منطقهٔ ما باید به این شاخص‌ها که نااا شناخته تر هستن ولی‌ بسیار با اهمیت، بهای بیشتری داده بشه،طبق الگوهأی که گذاشتی به وضوح بارشهای زمستانه و تغییرات دمائی با این ۲ شاخص ارتباط داره

خواهش میکنم بهروز جان

تمام زحمتی که دارم میکشم و هم و غمی که من دارم این هست که بتونم باورهای نادرست رو اصلاح کنم تا در کنار هم بتونیم به درستی به تحلیل وضعیت اقلیمی کشورمون بپردازیم و گرنه باور کن من خودم تموم اینا رو میدونم و اصلا احتیاجی نیست که این موارد رو منتشر کنم ولی واقعا دلم واسه این کشور میسوزه که چرا اینقدر به اقلیم ما کم توجهی و اهمال شده.

حالا برای بررسی نوسانات مذکور میشه از نمودارهای زیر استفاده کرد:

poleur.timeseries.gif

eawr.timeseries.gif

scand.timeseries.gif

arashz

مدیر بخش هواشناسی

خواهش میکنم بهروز جان

تمام زحمتی که دارم میکشم و هم و غمی که من دارم این هست که بتونم باورهای نادرست رو اصلاح کنم تا در کنار هم بتونیم به درستی به تحلیل وضعیت اقلیمی کشورمون بپردازیم و گرنه باور کن من خودم تموم اینا رو میدونم و اصلا احتیاجی نیست که این موارد رو منتشر کنم ولی واقعا دلم واسه این کشور میسوزه که چرا اینقدر به اقلیم ما کم توجهی و اهمال شده.

حالا برای بررسی نوسانات مذکور میشه از نمودارهای زیر استفاده کرد:

poleur.timeseries.gif

eawr.timeseries.gif

scand.timeseries.gif

به نظر من هنگی شاخص ها در حال مثبت شدن با همدیگه هستند.

arashz

مدیر بخش هواشناسی
یا خدا! تازه دارم زاگرس رو میبینم!!! مناطق بسیاریش سفید پوش شده! حتی در استان فارس!!!

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا