Amir Mohsen
متخصص بخش هواشناسی
فعلا دوستان تا بعد:گل:
سلام استاد بهروزبه نظر من طرح این گونه بحثها خیلی خوب هست در صورتیکه به یک جمع بندی برسیم و ادامهٔ بحث از اون جمع بندی به بعد باشه نه اینکه هر بار از نقط صفر دوباره شروع کنیم.با صحبت آرش و امیر محسن عزیز در این زمینه موافقم .ترجمهٔ قسمتی از کتاب water resources perspectives رو میارم صفحهٔ ۳۳۸ که به رابطهٔ بارشهای middle east یا خاور میانه و نوسانات دورپیوندی اشاره میکنه.فکر نکنم نیازی به یاد آوری باشه که این منطقه بسیار وسیعی هست که مناطق غربی مثل ترکیه سوریه مناطق مرکزی مثل عراق و مناطق شرقی همچون کشور عزیزمون رو در بر میگیره:
AO
۱-رابطه منفی ضعیف AO با بادهای تراز ۷۰۰ در بستر دریای مدیترانه (تاکید میکند مرکز ارتباط منفی بر روی خود دریا هست و به سمت مناطق دیگر این ارتباط کمتر میشود)
۲-رابطهٔ ضعیف مثبت AO در ناحیهٔ شبه جزیره عربستان! که میتونه توجیه کنندهٔ همیاری سیستمهای ساب تروپیکال(سیکلون مدیترانه) و تروپیکال(همرفت استوا) باشه (شبیه سیستم عبوری اخیر)
۳-رابطه بسیار قوی منفی با بارش در نواحی جنوب ترکیه ،شمال عراق و سوریه(به ایران اشارهای نمیکند)
NAO
۱-رابطه منفی ضعیف با بادهای غربیه تراز ۷۰۰ تا ناحیهٔ غرب ایران
۲-رابطهٔ منفی با بارش که نهایتا مرز غربیه اون عراق میباشد.(قابل توجه) و ارتباط منفی با بارش جنوب شبه جزیره عربستان (بر خلاف AO)
POL ( polar eurassian pattern)
۱-این شاخص دارای یک ارتباط واضح و مشخص منفی با وزشه بادهای غربی تراز ۷۰۰ در ناحیهٔ خاور میانه با مرکزیت خود دریای مدیترانه میباشد.همچنین دارای یک ارتباط ضعیف مثبت(قابل توجه) با وزش این بادها در دریای عمان میباشد.
۲-از نظر بارش این نوسان مهمترین و واضحترین رابطهٔ منفی (قابل توجه) را در این منطقه با بارش بر روی نواحی ترکیه ،سوریه،عراق ایران شمال عربستان و اردن دارد.
EAWR east atlantic west russian index
۱-ارتباط مثبت ضعیف با بادهای غربی تراز ۷۰۰ در ناحیه جنوب عربستان و سودان دارد که اثرش نسبت به سایر شاخصها کمتر است
حال با توجه به مطالب و مقالات و کار عظیمی که در رابطه با این نوسانات صورت گرفته بهتره که کمی با جزییات بیشتری به تحلیل دادهها بپردازیم .من با استخراج دادها از وبسیت noaa به همین نتایج دست پیدا کردم و به نظر میرسه با استناد به اینکه مقالات نامبرده اثرات شاخصها رو بر حوزهٔ مدیترانه و لفظ کلیه خاور میانه(که منطقهٔ بسیار بزرگیست)به کار برده اند ما هم به تبع، ایران را نیز به نتایج این مقالات تعمیم میدهیم در صورتیکه به نظر میرسد نیاز به بازنگری این مطلب راجع به کشور عزیزمون ایران هست.
سلام استاد بهروز
اجازه هست به اسم خودتون در فروم پرشین تولز بزنم؟ حیفه این مطلب منتشر نشه :گل:
مچکرم :گل:اجازهٔ ما دست شماست.خواهش میکنم خوش حالم میشم
به نظر من طرح این گونه بحثها خیلی خوب هست در صورتیکه به یک جمع بندی برسیم و ادامهٔ بحث از اون جمع بندی به بعد باشه نه اینکه هر بار از نقط صفر دوباره شروع کنیم.با صحبت آرش و امیر محسن عزیز در این زمینه موافقم .ترجمهٔ قسمتی از کتاب water resources perspectives رو میارم صفحهٔ ۳۳۸ که به رابطهٔ بارشهای middle east یا خاور میانه و نوسانات دورپیوندی اشاره میکنه.فکر نکنم نیازی به یاد آوری باشه که این منطقه بسیار وسیعی هست که مناطق غربی مثل ترکیه سوریه مناطق مرکزی مثل عراق و مناطق شرقی همچون کشور عزیزمون رو در بر میگیره:
AO
۱-رابطه منفی ضعیف AO با بادهای تراز ۷۰۰ در بستر دریای مدیترانه (تاکید میکند مرکز ارتباط منفی بر روی خود دریا هست و به سمت مناطق دیگر این ارتباط کمتر میشود)
۲-رابطهٔ ضعیف مثبت AO در ناحیهٔ شبه جزیره عربستان! که میتونه توجیه کنندهٔ همیاری سیستمهای ساب تروپیکال(سیکلون مدیترانه) و تروپیکال(همرفت استوا) باشه (شبیه سیستم عبوری اخیر)
۳-رابطه بسیار قوی منفی با بارش در نواحی جنوب ترکیه ،شمال عراق و سوریه(به ایران اشارهای نمیکند)
NAO
۱-رابطه منفی ضعیف با بادهای غربیه تراز ۷۰۰ تا ناحیهٔ غرب ایران
۲-رابطهٔ منفی با بارش که نهایتا مرز غربیه اون عراق میباشد.(قابل توجه) و ارتباط منفی با بارش جنوب شبه جزیره عربستان (بر خلاف AO)
POL ( polar eurassian pattern)
۱-این شاخص دارای یک ارتباط واضح و مشخص منفی با وزشه بادهای غربی تراز ۷۰۰ در ناحیهٔ خاور میانه با مرکزیت خود دریای مدیترانه میباشد.همچنین دارای یک ارتباط ضعیف مثبت(قابل توجه) با وزش این بادها در دریای عمان میباشد.
۲-از نظر بارش این نوسان مهمترین و واضحترین رابطهٔ منفی (قابل توجه) را در این منطقه با بارش بر روی نواحی ترکیه ،سوریه،عراق ایران شمال عربستان و اردن دارد.
EAWR east atlantic west russian index
۱-ارتباط مثبت ضعیف با بادهای غربی تراز ۷۰۰ در ناحیه جنوب عربستان و سودان دارد که اثرش نسبت به سایر شاخصها کمتر است
حال با توجه به مطالب و مقالات و کار عظیمی که در رابطه با این نوسانات صورت گرفته بهتره که کمی با جزییات بیشتری به تحلیل دادهها بپردازیم .من با استخراج دادها از وبسیت noaa به همین نتایج دست پیدا کردم و به نظر میرسه با استناد به اینکه مقالات نامبرده اثرات شاخصها رو بر حوزهٔ مدیترانه و لفظ کلیه خاور میانه(که منطقهٔ بسیار بزرگیست)به کار برده اند ما هم به تبع، ایران را نیز به نتایج این مقالات تعمیم میدهیم در صورتیکه به نظر میرسد نیاز به بازنگری این مطلب راجع به کشور عزیزمون ایران هست.
امیر جان واقعا به نظر میرسه برای منطقهٔ ما باید به این شاخصها که نااا شناخته تر هستن ولی بسیار با اهمیت، بهای بیشتری داده بشه،طبق الگوهأی که گذاشتی به وضوح بارشهای زمستانه و تغییرات دمائی با این ۲ شاخص ارتباط دارهخوب شاخص بعدی:
The Polar/Eurasia pattern (POL
تاثیرات بر دما و بارش به ترتیب:
امیر جان واقعا به نظر میرسه برای منطقهٔ ما باید به این شاخصها که نااا شناخته تر هستن ولی بسیار با اهمیت، بهای بیشتری داده بشه،طبق الگوهأی که گذاشتی به وضوح بارشهای زمستانه و تغییرات دمائی با این ۲ شاخص ارتباط داره
خواهش میکنم بهروز جان
تمام زحمتی که دارم میکشم و هم و غمی که من دارم این هست که بتونم باورهای نادرست رو اصلاح کنم تا در کنار هم بتونیم به درستی به تحلیل وضعیت اقلیمی کشورمون بپردازیم و گرنه باور کن من خودم تموم اینا رو میدونم و اصلا احتیاجی نیست که این موارد رو منتشر کنم ولی واقعا دلم واسه این کشور میسوزه که چرا اینقدر به اقلیم ما کم توجهی و اهمال شده.
حالا برای بررسی نوسانات مذکور میشه از نمودارهای زیر استفاده کرد: