• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

aliwinter

Banned
هواشناسی آمریکا با اون همه پیشرفت نمیتونه جلوی هاریکناشو بگیره که
اون هم ادعا ولی چی این همه خسارت
4fvfcja.gif

felan123

New member
تبریک به تمام استان هایی که بارش برف یا باران داشت :گل::گل:
سوال الان سمنان هوا از صبح مه . پیش بینی ها برای سمنان بارش زدن امشب
شامس بارش داریم یا نه

ali.doosti

کاربر ويژه
آرش جان جواب سوال ظهرتون:

سلام
دوست عزیز وضعیت این شاخصها و تاثیر آنها برروی بارش و دمای ایران نسبی است. و مثبت بودن و یا منفی بودن مطلق این شاخصها بدون در نظر گرفتن عوامل دیگر ممکن است انتظارات را تامین نکند. باید شرط لازم و کافی را در خصوص این شاخصها رعایت کرد. مثلا اگر رفتار این شاخصها بگونه ای باشد که سبب ارسال امواجی بطرف ایران بشوند. ولی شرایط ثانویه مثل رطوبت و دما مهیا نباشد ممکن است بارشی رخ ندهد. در ضمن عوامل ناشناخته دیگری در جو وجود دارد که ممکن است سبب تحولات گسترده شوند. اما در خصوص فاز مثبت و منفی توام این دو شاخص یک نظر دارم . و به نظر بنده رفتار این دو شاخص اگر توام منفی یا مثبت باشند بطور نسبی در جو ایران یکسان است. و همانطوریکه در تصویر به آنها اشاره کردم شرایط در فازهای منفی دو شاخص قدری برای شرایط سیکلونزرایی بهتر خواهد بود.چون دو جت در منطقه تاثیر گذارند. اینها را ما بعنوان اصل قبول داریم اما باید رخداد عوامل دیگر را هم در نظر گرفت.

Miss zahra

متخصص بخش تکنولوژی
سلام داداشا:54:
امیدوارم حالتون خوب باشه:5:
میدونید تبریز کی برف میاد؟؟:فکر::34:

ali.doosti

کاربر ويژه
سلام داداشا:54:
امیدوارم حالتون خوب باشه:5:
میدونید تبریز کی برف میاد؟؟:فکر::34:

سلام زهرا خانم مبارکه از miss به mrs تبدیل شدینننننننن:خجالت2::خجالت:
قبلنا بیشتر بهمون سر می زدین گلی شیرینی چیزی میوردید :دوست:
بد موقع اومدید متأسفانه! در حال حاضر و با این نقشه ها تا نیمه آذر برف که هیچ بارونم نداریم...جز یه تیکه شمال و جلگه بقیه خشکه خشک!:ناراحت:
احتمالا نیمه دوم یه فرج شه و شماهم برفو ببینید ولی به نظر من قبلش امکان پذیر نیست!:گل:

Miss zahra

متخصص بخش تکنولوژی
سلام زهرا خانم مبارکه از miss به mrs تبدیل شدینننننننن:خجالت2::خجالت:
قبلنا بیشتر بهمون سر می زدین گلی شیرینی چیزی میوردید :دوست:
بد موقع اومدید متأسفانه! در حال حاضر و با این نقشه ها تا نیمه آذر برف که هیچ بارونم نداریم...جز یه تیکه شمال و جلگه بقیه خشکه خشک!:ناراحت:
احتمالا نیمه دوم یه فرج شه و شماهم برفو ببینید ولی به نظر من قبلش امکان پذیر نیست!:گل:

سلام داداش علی:6:
چی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟:52::52: نه بابا اسممو فقط عوض کردم:122: اونم میخوام miss کنم:52: این mrs چقد برام دردسر شده:52::122:
هنوزم سر میزنم:بله: گلو شیرینی که فکرکنم قضیه اش منتفی شد:giggle::5:
عه چه بد:ناراحت: تازه برنامه ریزی کرده بودم ادم برفی درست کنم:سوت::) :34:
ممنون:6:

ali.doosti

کاربر ويژه

سلام داداش علی:6:
چی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟:52::52: نه بابا اسممو فقط عوض کردم:122: اونم میخوام miss کنم:52: این mrs چقد برام دردسر شده:52::122:
هنوزم سر میزنم:بله: گلو شیرینی که فکرکنم قضیه اش منتفی شد:giggle::5:
عه چه بد:ناراحت: تازه برنامه ریزی کرده بودم ادم برفی درست کنم:سوت::) :34:
ممنون:6:

عی بابااااااااااا...چرا mrs زدی پس آبجی! فکر کردم بسلامتی خبری شده :خجالت2:
چه دردسری همه شیرینی می خوان نهههههههههههههههههههه :خجالت2:
پس زود عوض کنید با این شور و نشاط miss بیشتر بهتون میاد آبجی :خنده1:
ایشالا دفعه بعد خبر بهتری براتون داشته باشیم...این هفته که گرمم میشه..اگه پتانسیل آلودگی دارین آلوده هم میشه...ببخشید همش خبر بد گرفتین :ناراحت:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
آرش جان جواب سوال ظهرتون:

سلام
دوست عزیز وضعیت این شاخصها و تاثیر آنها برروی بارش و دمای ایران نسبی است. و مثبت بودن و یا منفی بودن مطلق این شاخصها بدون در نظر گرفتن عوامل دیگر ممکن است انتظارات را تامین نکند. باید شرط لازم و کافی را در خصوص این شاخصها رعایت کرد. مثلا اگر رفتار این شاخصها بگونه ای باشد که سبب ارسال امواجی بطرف ایران بشوند. ولی شرایط ثانویه مثل رطوبت و دما مهیا نباشد ممکن است بارشی رخ ندهد. در ضمن عوامل ناشناخته دیگری در جو وجود دارد که ممکن است سبب تحولات گسترده شوند. اما در خصوص فاز مثبت و منفی توام این دو شاخص یک نظر دارم . و به نظر بنده رفتار این دو شاخص اگر توام منفی یا مثبت باشند بطور نسبی در جو ایران یکسان است. و همانطوریکه در تصویر به آنها اشاره کردم شرایط در فازهای منفی دو شاخص قدری برای شرایط سیکلونزرایی بهتر خواهد بود.چون دو جت در منطقه تاثیر گذارند. اینها را ما بعنوان اصل قبول داریم اما باید رخداد عوامل دیگر را هم در نظر گرفت.

سلام علی جان

تشکر از فعالیت مفیدی که در این انجمن دارید.

و از استاد پرنوی عزیز هم بابت اظهار نظرشون تشکر میکنم.

بنده برای شخص ایشون احترام خاصی قائل هستم و به اعتقاد ایشون ولو اینکه صحیح نباشه احترام میذارم.

ولی ما در خصوص الگوهای تاثیر گذار بر اقلیم نیمکره شمالی هیچ عامل ناشناخته ای نداریم. در خصوص تمام عوامل تاثیر گذار بر اقلیم چه در نیمکره شمالی و چه در نیمکره جنوبی توسط دانشمندان و محققان اقلیم شناسی برجسته دنیا تحقیقات لازم انجام شده و نمونه این عوامل تاثیر گذار رو دکتر بهروز عزیز امروز اشاره مختصری داشتند.

و بکار بردن این عبارت عامل ناشناخته نشات گرفته از دیدگاه سنتی برخی اقلیم شناسان و هواشناسان ایرانی داره حالا چه میخواد استاد پرنو باشه یا دکتر ناظم السادات!

باز هم از شما دوست عزیز ، فعال و علاقمند انجمن ، کمال تشکر و قدردانی رو دارم.

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
درود بر دوستان
مشهد داره چند قطره بارون مياد!شايد زد و دو متر برف اومد و دما به 30 درجه زير صفر رسيد!!!

ali.doosti

کاربر ويژه

سلام علی جان

بنده برای شخص ایشون احترام خاصی قائل هستم و به اعتقاد ایشون ولو اینکه صحیح نباشه احترام میذارم.

ولی ما در خصوص الگوهای تاثیر گذار بر اقلیم نیمکره شمالی هیچ عامل ناشناخته ای نداریم. در خصوص تمام عوامل تاثیر گذار بر اقلیم چه در نیمکره شمالی و چه در نیمکره جنوبی توسط دانشمندان و محققان اقلیم شناسی برجسته دنیا تحقیقات لازم انجام شده و نمونه این عوامل تاثیر گذار رو دکتر بهروز عزیز امروز اشاره مختصری داشتند.

و بکار بردن این عبارت عامل ناشناخته نشات گرفته از دیدگاه سنتی برخی اقلیم شناسان و هواشناسان ایرانی داره حالا چه میخواد استاد پرنو باشه یا دکتر ناظم السادات!

سلام استاد عزیز فروم خواهش می کنم در مقابل کارای شما چیزی نیست...
بله متأسفانه با قاطعیت جواب نمی دن و تو این جواب آخر لحنشون یه کم محتاط تر شده و از یکسان بودن این دو پارامتر هم سخن گفتن...
در مورد پدیده های ناشناخته هم همون طور که گفتین امروزه بی معناس ممکنه هنوز تأثیر هم زمان دو پارامتر تا حد کمی ابهام داشته باشه که اون هم شما هربار به خوبی توضیح می دین ولی پارامتری تحت عنوان مجهول وجود نداره...
کامل ترین نتیجه ای که من این چند وقت گرفتم اینه که اگر پیش بینی دقیقی رو می خوایم باید همزمان چند پارامتر را بررسی کنیم چه بسا انسوی مثبت هم خشک سالی بیاره و دیگه از این لفظ که النینو پربارشی میاره باید دوری کرد...پارامترها به شدت روی هم اثر می گذارن و چندین و چند حالت به وجود میارن :گل:

aliwinter

Banned
یش بینی کاهش بارش ها در کشور برای پاییز امسال/بحران کم آبی در کشور (منبع : شبستان)
[h=3]خبرگزاری شبستان: رئیس مرکز پژوهش های علوم جوی دانشگاه شیراز با اشاره به اینکه وضعیت محیطی و بارشی فارس و کشور به حالت بحرانی نزدیک می شود، گفت: بارش ها در پاییز سال جاری ۳۰ درصد کاهش خواهد داشت. به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از فارس، دکتر سید محمدجعفر ناظم السادات، رئیس مرکز پژوهش های علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز، امروز (12مرداد) در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه وضعیت محیطی و بارشی فارس و کشور به حالت بحرانی نزدیک می شود، گفت: دانشگاه باید پژوهش ها خود را به زبانی ساده برای مردم بازگو و هشدار های آینده را گوشزد کند.

وی با تاکید بر اینکه بر اساس پیش بینی ها، بارش های فصل پاییز کشور کمتر از میانگین خواهد بود که باید مدیریت آب در این خصوص مد نظر مسئولین باشد، تصریح کرد: یافته های ما نشان می دهد.

دکتر ناظم السادات با اشاره به اینکه استان های شمال غرب، زنجان، تهران و سمنان 30 درصد کاهش بارش را نسبت به میانگین بارش خواهند داشت، افزود: استان فارس نیز 30 درصد کاهش بارش نسبت به سال گذشته خواهد داشت.

رئیس مرکز پژوهش های علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز این مسئله را یک بحرانی آبی در کشور خواند که نیاز به برنامه ریزی دارد، اظهار داشت: سخت ترین وضعیت بارشی برای استان سیستان و بلوچستان و شرق کشور پیش بینی شده و استان گلستان از وضعیت نرمالی بهره خواهد برد.

alirezamousavi

New member
یا عباسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسس؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
333%20%281%29.gif
:darya: :icestar:

:قلیون: :baroon:

:هنگ:

:هنگ: :51:

:هنگ:

Cumulonimbus

متخصص هواشناسی

سلام علی جان

ولی ما در خصوص الگوهای تاثیر گذار بر اقلیم نیمکره شمالی [HIGHLIGHT]هیچ عامل ناشناخته ای[/HIGHLIGHT] نداریم. در خصوص تمام عوامل تاثیر گذار بر اقلیم چه در نیمکره شمالی و چه در نیمکره جنوبی توسط دانشمندان و محققان اقلیم شناسی برجسته دنیا تحقیقات لازم انجام شده و نمونه این عوامل تاثیر گذار رو دکتر بهروز عزیز امروز اشاره مختصری داشتند.

سلام
شب همگی بخیر
امیرجان این جمله شما هم خیلی عجیب و ثقیل است. اگر هیچ عامل ناشناخته ای در الگوهای جوی باقی نمانده باشه پس باید پیش بینی های هواشناسی صد درصد درست و صحیح از آب در بیاد. همین که علم هواشناسی حتی در پیش بینی های کوتاه مدت هنوز با قطعیت قادر به پیش بینی نیست یعنی عوامل زیادی در اتمسفر موثرند که هنوز کشف نشده اند و بنابراین ناشناخته اند! ضمن اینکه، گذشت زمان و پیشرفت علم گاهی نشان داده که حتی درک ما از برخی از همین عوامل شناخته شده هم اشتباه بوده است!
نکته دیگه اینکه شما تمام کارهای تحقیقاتی پژوهشی انجام شده توسط متخصصان داخلی رو، به راحتی و به طور مطلق زیر سوال می برید. این کار شما زمانی قابل قبول خواهد بود که بتوانید با استدلال های علمی مکفی و مستند و در قالب یک مقاله علمی اظهار نظر نمایید. مثلا چنانچه شما معتقدید که فاز مثبت شاخص NAO یا AO تاثیر مثبت بر بارش کشور دارد باید بتوانید این گفته خود را در مجامع علمی داخلی یا خارجی مطرح نموده و با دلایل علمی اثبات نمایید. به هرحال پژوهشگرانی که طرفدار فاز منفی این شاخصها هستند با یک کار علمی پژوهشی به این نتیجه رسیده اند و به طور مادرزادی عاشق این شاخصها نبوده اند که!
البته ناگفته نماند که من خود نیز انتقاداتی جدی به کارهای پژوهشی انجام گرفته داخلی دارم.
ضمنا این فقط یک گفتگوی علمی و بی غرض هست و به هیج وجه قصد جسارت نداشته و ندارم. مطمئنم که از من دلخور نمیشی!:گل:

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا