• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

آرش-مشهد

کاربر ويژه
آپدیت جدید جی اف اس:

13011606_2_0806.gif


13011606_2_0806.gif


13011606_2_0806.gif


سلام محسن جان. خدا رو شکر فکر کنم داره رطوبت جنوبی دوباره تو آبدیتا برای مشهد اضافه میشه.
 

saeed hh

کاربر ويژه
نه سعید همون سیستم غربی هست که میاد سمت تهران و ضعیف هم میشه . 15 میلیمتر بارش برای تهران این وقت سال اصلا چیز قابل توجهی نیست اونم تازه برای شرق تهران

شرایطی که گفتی اگر رخ بده تهران 100 میلیمتر میباره مثل 83
محمد نه فقط ما همه مردم تهران ناراهتند دیشب بابام میگفت چرا برف نمیاد
 

کدخدا

کاربر ويژه
عجیب‌ترین دستاورد تازه در دنیای فیزیک

دانشمندان با تولید یک گاز اتمی توانسته‌اند به دمای منفی یک‌میلیاردیم کلوین برسند؛ دمایی کمتر از صفر مطلق کلوین که پیش از این، غیرممکن تلقی می‌شد. این دستاورد ممکن است با انرژی تاریک نیز مرتبط باشد.

به گزارش خبرآنلاین شاید غیر محتمل‌تر از یخ زدن آتش دوزخ به نظر برسد، ولی فیزیکدان‌ها گاز اتمی خاصی تولید کرده‌اند که برای اولین بار به دمایی زیر صفر مطلق کلوین رسیده است. این تکنیک راهی را باز کرده که بتوان موادی با دمای منفی کلوین و همچنین ابزارهای کوانتومی جدیدی تولید کرد و یک معمای بزرگ کیهانی را با استفاده از آن حل کرد.

به گزارش نیچر، لرد کلوین در اویل دهه 1800 مقیاس دمایی مطلق خود را با این فرض که هیچ چیزی سردتر از صفر مطلق نیست، تبیین کرد. بعدها فیزیکدانان تشخیص دادند که دمای مطلق یک گاز به متوسط انرژی جنبشی ذراتش بستگی دارد. با این حساب، صفر مطلق متناظر با با حالتی فرضی است که در آن ذرات هیچ انرژی ندارند، و دماهای بالاتر به متوسط انرژی‌های بالاتری تعلق دارند.

ولی در دهه 1950/1330، فیزیکدانانی که با سیستم‌های عجیب و غریب‌تر کار می‌کردند، متوجه شدند که این مسئله همیشه صحت ندارد: از لحاظ نظری شما دمای سیستم را از روی نموداری می‌خوانید که احتمال یافت شدن ذرات در هر سطح انرژی معین را نشان می‌دهد. معمولا اغلب ذرات انرژی متوسط یا نزدیک به متوسطی دارند و البته تنها تعداد اندکی از ذرات به سطوح انرژی بالاتری می‌رسند. الریچ اشنایدر، فیزیکدان در دانشگاه ماکسمیلیان لودویگ مونیخ توضیح می‌دهد که به طور نظری، اگر جای ذراتی با انرژی بالاتر با ذراتی با انرژی پایین‌تر جابجا شود، این نمودار زیر و رو خواهد شد و علامت دما از دمای مطلق مثبت به دمای مطلق منفی تغییر خواهد کرد.

دره‌ها و قله‌ها

اشنایدر و همکارانش با استفاده از گاز کوانتومی فوق سرد حاوی اتم‌های پتاسیم به چنین دماهای زیر صفر مطلق کلوین دست یافته‌اند. آنها با استفاده از لیزر و میدان مغناطیسی، تک تک اتم‌ها را در آرایشی شبکه‌ای نگه داشتند. در دمای مثبت کلوین اتم‌ها همدیگر را دفع می‌کنند و این منجر به ایجاد پایداری در پیکربندی آنها می‌شود. سپس گروه به سرعت میدان مغناطیسی را طوری تغییر دادند که اتم‌ها به جای دفع، همدیگر را جذب کنند. اشنایدر می‌گوید: «این کار به طور ناگهانی اتم‌ها را از پایدارترین حالت‌شان به حالت دیگری می‌برد، یعنی اتم‌ها قبل از اینکه بتوانند برهمکنش دهند، از پایین‌ترین سطح انرژی به بالاترین سطح انرژی ممکن برانگیخته می‌شوند. این درست شبیه به کوهنوردی است که در دره کوهنوردی می‌کند و سپس ناگهان خود را در نوک قله کوه می‌یابد».

در دمای مثبت، این واژگونی پایدار نخواهد بود و اتم‌ها فرو خواهند پاشید. اما گروه میدان تله‌انداز لیزری را هم به گونه‌ای تنظیم کردند که آن را از لحاظ سطح انرژی، برای چسبیدن اتم‌ها در موقعیتشان مطلوب‌تر کند. نتیجه این آزمایش که هفته قبل در ساینس منتشر شد، گذار گاز از بالای صفر مطلق تا مقدار بسیار کم یک میلیادرم زیر صفر مطلق کلوین را نشان می‌دهد.

آزمایش فوق عجیب!

ولفانگ کترل، از فیزیکدانان ام‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌آی‌تی است که به خاطر آزمایش پنجمین حالت ماده (چگالش بوز-اینشتین) موفق به دریافت جایزه نوبل شد و پیش از این دماهای مطلق منفی را در سیستم مغناطیسی تشریح کرده بود. وی این کار تازه را یک "کار بسیار تخصصی آزمایشگاهی" می‌نامد و می‎گوید: «حالت‌های ناپایدار پرانرژی که تولید آنها در آزمایشگاه در دماهای مثبت سخت است، در دماهای مطلق منفی پایدار می‌شوند. ای کار مانند این است که شما بتوانید بر روی یک هرم که روی راس خود قرار دارد بایستید و نگران واژگون شدن آن نباشید. در نتیجه چنین تکنیک‌هایی می‌توانند بررسی دقیق‌تر این حالت‌های انرژی را امکان پذیر سازند. این شاید راهی برای تولید اشکال جدیدی از مواد در آزمایشگاه باشد».

به گفته آخیم روش، فیزیکدان نظری در دانشگاه کلن آلمان، اگر چنین سیستم‌هایی ساخته شوند، رفتارهای غریبی از خود بروز خواهند داد. او کسی است که شیوه مورد استفاده توسط اشنایدر و گروهش را پیشنهاد داده بود. برای مثال، روش و گروهش حساب کرده‌اند که در حالی که ابرهای اتمی در حالت عادی توسط نیروی جاذبه پایین کشیده می‌شوند، اگر بخشی از این ابر یک دمای مطلق منفی داشته باشد، برخی از اتم‌ها به سمت بالا حرکت می‌کنند، و به نظر می‌رسد که جاذبه زمین را دفع می‌کنند.

یک ویژگی عجیب دیگر گازهای با دمای زیر صفر مطلق این است که «انرژی تاریک» را شبیه‌سازی می‌کنند، همان نیروی مرموزی که جهان را به رغم نیروی مرکزگرای گرانش با سرعتی روزافزون به انبساط واداشته است. اشنایدر اشاره می‌کند که اتم‌های جاذب موجود در گاز تولید شده توسط گروه او هم تمایل به فروپاشی در خود دارند، ولی نه به این خاطر که دمای مطلق منفی آنها را پایدار می‌سازد. او می‌گوید: «این جالب است که این ویژگی غریب هم در دنیا و هم در آزمایشگاه خود را نشان می‌دهد. این شاید چیزی باشد که کیهان شناسان باید دقیق‌تر ببینند».

http://www.tabnak.ir/fa/news/296157/parseek
 

پسرخاله

کاربر ويژه
محمد گوشیم خراب شده ببینم داداشم گوشیش رو میده ولی گزارش کاملی میدم . فردا هم امتحان دارم نمیتونم درس بخونم حسش نیست نمیدونم چیکار کنم
سلام بر همگی:احترام:
خب خدا رو شکر با این که نخوندم ولی امتحانمو خیلیم بد ندادم:شاد2:
جی اف اس 523 رو روی تهران زده
امیدوارم اینبار جی اف اس درست بگه
 

mikadd

کاربر ويژه
الان بیرون بودم ینی هوا مثله اخرای اسفند شده.واقعا جای گریه داره 19 دی ماه شمرون چنین وضعی داره.91 تا الان یکی از بدترین زمستونهای این 10 سال اخیر بوده:ناراحت:
 

ali.doosti

کاربر ويژه
پیران شهر تا امروز 54.7...تا آخر هفته هم چنان بارش داره!کلا با همه جا فرق داره بهترین زمستانو تو پیران شهر ببینید هرسال!
 

ali.doosti

کاربر ويژه
از صبح امروز گرئ و خاک مجددا آبادانو خوزستانو فراگرفته!سیستمی که سرخ باش قهر کنه نفرین شدس!اگر رطوبت بود اینجور نمی شد...درود بر هرچی سیستم سودانیو حاره ایه!
 

ali.doosti

کاربر ويژه
آبادان

Wednesday09 JanuaryThursday10 JanuaryFriday11 JanuarySaturday12 JanuarySunday13 JanuaryMonday14 JanuaryTuesday15 JanuaryWednesday16 JanuaryThursday17 January
01d.png
01d.png
01d.png
01d.png
02d.png
01d.png
01d.png
01d.png
03d.png
21°15°
0 mm precipitation per 24 hours0 mm precipitation per 24 hours0 mm precipitation per 24 hours0 mm precipitation per 24 hours0 mm precipitation per 24 hours0 mm precipitation per 24 hours0 mm precipitation per 24 hours0 mm precipitation per 24 hours0 mm precipitation per 24 hours
vindpil.0100.165.png
vindpil.0075.315.png
vindpil.0000.300.png
vindpil.0050.310.png
vindpil.0050.305.png
vindpil.0050.300.png
vindpil.0075.300.png
vindpil.0050.300.png
vindpil.0025.280.png




Long term forecast
دزفول


Wednesday09 JanuaryThursday10 JanuaryFriday11 JanuarySaturday12 JanuarySunday13 JanuaryMonday14 JanuaryTuesday15 JanuaryWednesday16 JanuaryThursday17 January
09.png
01d.png
03d.png
01d.png
03d.png
01d.png
01d.png
02d.png
04.png
17°12°10°
18 mm precipitation per 24 hours7 mm precipitation per 24 hours0 mm precipitation per 24 hours0 mm precipitation per 24 hours0 mm precipitation per 24 hours0 mm precipitation per 24 hours0 mm precipitation per 24 hours0 mm precipitation per 24 hours0 mm precipitation per 24 hours
Long term forecast
 
از صبح امروز گرئ و خاک مجددا آبادانو خوزستانو فراگرفته!سیستمی که سرخ باش قهر کنه نفرین شدس!اگر رطوبت بود اینجور نمی شد...درود بر هرچی سیستم سودانیو حاره ایه!

سلام علیکم جمیعا...

از چیزی که میترسیدم سرمون اومد...

اگه یادتون باشه دیروز من گفتم قراره عراق به منطقه ما گردوخاک روانه کنه:توافق:

این گردوخاک زیاد دوامی نداره و به تدریج از بین میره...
 
جمعه دمای دزفول به 1 می رسه...:تعجب2:

در آپدیت های بعدی بارش دزفول انشالله تقویت میشه....

در ضمن الان که جی اف اس رو بررسی میکردم کانتر 528 یکبار دیگه با تمام قدرت به خوزستان رخنه میکنه...

احتمالا دمای دزفول حتی به زیر صفر هم برسه...

من که منتظر آپدیت امشب هستم...
 

hamed*zagros

کاربر ويژه
سامانه بارشی اصلی فردا وارد ایلام می شود [h=3]ایلام- مدیرکل هواشناسی ایلام گفت: سامانه بارشی اصلی فردا /چهارشنبه/ وارد استان می شود.
80491326-3616886.jpg
ˈغلامرضا حسنی غرباˈ روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سامانه بارش زایی که روز گذشته استان را در بر گرفت، امروز تضعیف شد اما موج تقویت اصلی این سامانه در روزهای چهارشنبه و پنج شنبه هفته جاری اتفاق خواهد افتاد.

وی ادامه داد: با تقویت این سامانه، احتمال بارش برف و باران در مناطق مختلف استان با شدت بیشتری در مقایسه با روز گذشته، پیش بینی می شود.

مدیرکل هواشناسی ایلام گفت: همچنین کاهش شدید دما در پایان هفته جاری در استان پیش بینی می شود.

حسنی غربا افزود: انتظار می رود؛ دمای هوا در مناطق شمالی استان به چند درجه زیر صفر کاهش یابد.

وی ادامه داد: در شهرستان ها و مناطق جنوبی استان نیز هوا سردتر می شود، اما به زیر صفر درجه نخواهد رسید.

مدیرکل هواشناسی ایلام گفت: گرد و غبار موجود در آسمان استان نیز از بعد از ظهر امروز رقیق تر شده و تا صبح فردا به طور کامل از استان خارج خواهد شد.

حسنی غربا افزود: مرکز اصلی این توده گرد و غبار در کشورهای عراق و سوریه قرار دارد.

وی ادامه داد: شتاب حرکت این توده بسیار زیاد است و حدود سه تا چهار ساعت پس از تشکیل در کشور عراق، ساعت 23 شب گذشته به مرزهای استان ایلام و هفت استان دیگر کشور وارد شد.

وی اظهار کرد: اکنون هشت استان غربی و جنوبی کشور درگیر پدیده گرد و غبار است و انتظار می رود این توده بتدریج به مناطق مرکزی کشور نیز سرایت کند.

مدیرکل هواشناسی استان ایلام گفت: تمامی مناطق استان کم و بیش با پدیده گرد و غبار مواجه بوده و میزان دید افقی بین هزار تا دو هزار متر متغیر است.

حسنی غربا افزود: در سه سال گذشته در چندین مورد شاهد وقوع وقوع پدیده گرد و غبار در دی بوده ایم.

گرد و غبار به نسبت غلیظی از شب گذشته تاکنون استان ایلام را در برگرفته و منجر به لغو پروازهای فرودگاه ایلام در نوبت صبح شده است. ک/3
 

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
سپاس مهرداد جان یعنی بارشها از 12 ژانویه به بعد خوب میشه؟

خواهش مي كنم

يكي از عمده ترين عامل هاي بارش فراگير، در صورت تحقق اون چيزي كه مدل ها نشنون مي دادن، فراهم خواهد شد. پس با اين اوصاف بايد اميد ما هم بيشتر بشه.

فوریه هم مثل ژانویه خشکه یا منطقه منطقه فرق میکنه؟

قطعا همه جاي كشور به يك اندازه تاثير نمي گيرن.

الان مدل ما رو چك كردم كلا براي مناطقي از شرق، جنوب شرق، برخي نقاط شرقي جنوب كشور، جنوب و شمال استان سمنان و شرق مازندران انتظار بارش زير نرمال در طي ماه فوريه وجود داره و به نظر ميرسه نيمه غربي كشور بيشتر تمايل به نرمال بارش وجود داشته باشه.

دما نيز در نوار شمالي كشور متمايل به بيشتر از نرمال و هر چه به جنوب كشور نزديك مي شيم از ميزان ناهنجاري كاشته مي شه.
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا