• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
آخرین آپدیت CFS V2 در مورد MJO نشون میده که از 15 دسامبر این شاخص وارد فاز 4 خواهد شد!
 

DR WHO

کاربر ويژه
سلام پيش بينى فصلى هواشناسى كرمونشاه به روز شد


http://www.kermanshahmet.ir/myfiles/admins/admin/file/seasonal forecast/seasonal forecast 65.pdf


تحليل بنده از پيش بينى هواشناسان كرمانشاه ( جناب قاسمى ) : نيمه اول زمستان پربارش خواهد بود و دى سرد تر از نرمال خواهد بود همانطور كه هواشناسان ايتاليا هشدار دادند


دى پربارش خواهد بود مثل دى ١٣٧٤


ناهنجارى مثبت بارش براى جنوب غرب و مركز و جنوب داريم طى زمستان


دماى زمستان كمتر از حد طبيعى خواهد بود ( مشكل در گاز )


انسو روبه افزايش و النينو ست


خورشيد يك ماهه كه فعال شده و اين خوبه
........................................................................................

استاد پرنو :

سلام
شرایط انسو که روبه بهبود است. خورشید هم فعال شده است(دمای استراتوسفر زیاد می شود.) که ضعیف شدن تاوه قطبی را در پی خواهد داشت.یعنی اینکه سامانهای بندالی غربی بیشتر خواهند شد.
 

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
اميدوارم آپديت بعدي جي اف اس بازهم بهتر بشه و بارش و سرما را بيشتر كنه! الان حدود 9 ميل برف و كمترين دما را هم 10 - در نظر گرفته.
آپديت نيرو دريايي هم به نسبت خوبه و اون هم معتقده كه تمام بارش مشهد برف خواهد بود.
 

hasan1

کاربر ويژه
درود بر همه دوستان و صبح جمعه تون بخیر

از اول صبح امروز بر خلاف پیش بینی مدل ecm که تقریبا هیچ بارشی رو برای قم در نظر نگرفته بود بارش فوق العاده قابل توجهی در حال باریدنه. این یکی از بدترین پیش بینی های مدل ecm طی چند سال اخیر برای قم بوده!
دما هم تا حد قابل توجهی پایین هست به طوری که تا حدود یک ساعت پیش به 2 درجه هم رسیده بود ولی الان تقریبا 3 درجه شده.
 

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
يكي از تفاوت هاي پيش بيني جي اف اس با نيرو دريايي در اين هست كه نيرو دريايي آغاز بارش ها را زودتر زده!
در نقشه هاي نيرو دريايي يك سلول بسته كانتر 528 در شمال خراسان قرار ميگيره البته بعد از بارش كه نشون ميده حجم بارش برف بايد زياد باشه.
 

DR WHO

کاربر ويژه
تكرار شدن زمستان ١٣٥٠ يا ١٣٨٦ مسئله اين است :

طوفان زمستانی الکسا در لبنان 2 کشته برجای گذاشت
2013-12-12
رسانه «اکنون» لبنان در روز چهارشنبه (11 دسامبر) گزارش داد که براثر طوفان زمستانی الکسا در لبنان دو تن مرده و 14 تن دیگر زخمی شدند.


جورجیس کتانه، رئیس صلیب سرخ لبنان، گفت: «تا کنون بر اثر طوفان الکسا دو تن در جنوب شهر صیدون کشته شدند و یک خانواده که در انکار در برف به تله افتاد بود نجات یافت.


او گفت که نه تصادف ماشین هم در ساحل شمالی روی داد که 14 تن در آنها زخمی شدند.


خبرگزاری ملی لبنان گزارش داد که منطقه های عالی و متن شاهد بارش شدید برف است و پیش بینی می شود که در روز های آینده شرایط آب و هوایی بدتر شود.
 

pokerface

متخصص هواشناسی
شاید این سوال خیلی‌‌ها باشه که چرا مناطق مرکزی از این سامانه بهره‌ای نمیبرن یا بارش‌ها بسیار ضعیفتر هست،خوب در نگاه اول می‌شه گفت مناطق مرکزی در سایه بارشی(rain shadow) کوهستان زاگرس قرار می‌گیرن ولی‌ ما بار‌ها و بارها دیدیم که شهری مثل تهران و اصفهان یا مناطق شرقی‌ تر از سامانه‌های مدیترانه تلفیقی بارش‌های خوبی‌ گرفتن،پس این سامانه چه فرقی‌ دارد؟
سیستم سازو کار بسیار جالبی‌ داره که به شرح اون میپردازم:
همونطوری که مشاهده می‌کنید مرکز طوفان alexa یا کم فشار کذائی دقیقا در شرق مدیترانه و سواحل سوریه قرار داره ،و هسته سرد اون کیلومتر‌ها دورتر از کشورمون پس این سیستم بارشی چطور ایجاد شده؟
با پائین اومدن جت قطبی،جت مرطوب جنبه حاّره از عرض‌های پائین به بالا کشیده شده،با سرعت ۸۰ متر بر ثانیه در حال عبور از کشور هست.با عبور این جت قوی در تراز‌های بالا واگرأیی شدید و در تراز‌های پائین همونطوری که در تصویر شماره ۳ میبینیم دالانی از بادهای جنوبی مرطوب به موازات رشته کوه عظیم زاگرس ایجاد شده که به جت تراز پائین معروف هست.این ۲ جت با هم کوپل شده اند و همگرأیی شدیدی در دامنه‌های غربی زاگرس ایجاد میشود.در عمل این همگرأیی در تراز پائین و واگرأیئ در تراز بالا و عامل صعود مکانیکی از دامنه‌ها باعث بارندگی می‌شه که به علت وجود رشته کوه زاگرس در دامنه‌های غربی و مناطق مرکزی زاگرس تخلیه می‌شه.حالا سوال اینجاست که چرا دامنهٔ بارش به سمت شرق کوه نمی‌رسه؟جواب اینجاست که برای گذر از چنین سدّی یا باید لایه وسیعی از جو مملو از رطوبت باشه یا اینکه عامل دینامیکی لیفت رو داشت باشیم مثل یک مرکز کم فشار که متاسفانه هیچ کدوم اینها فعلا دیده نمی‌شه.هر چقدر مرکز کم فشار alexa به شرق نزدیک تر بشه امکان لیفت رطوبت از کوه‌ها و شکستن سایه بارشی زاگرس بیشتر می‌شه.همینطور که میبینیم جز در منطقهٔ کردستان که رطوبت به اذربایجانها نفوذ کرده سایر مناطق داخلی‌ فعلا از بارندگی بی‌ بهره بودن ولی‌ در ادامه اگر مرکز طوفان به کشور نزدیکتر بشه که با توجه به بندالی بودن این سیستم سرعتش بسیار کم هست،شرایط رو کمی‌ بهتر برای مناطق داخلی‌ خواهیم داشت.
za7ljmbnt3kohvkgzof1.png
6fth8pws7mbbyzwo7m.png
gyz70naz7uw7i30uop22.png
dtj1yddb2g8w33hfqyk3.png
5hw2acdsiz9vwrp4kl.png
 

DR WHO

کاربر ويژه
يادمه ١٦ آذر ٨٦ بود طرفاى ١ بعد از ظهر هوا آروم بود و آسمون ابرهاى استراتوس بطور پر و پخش

يهو آسمون تيره شد زمين زرد شد در عرض پنج دقيقه رگبار برفى باريد كه توو عمرم نديده بودم و شاخه هاى درخت ها را خم كرد و تقريبا ده سانتى نشست اما بعد رعدوبرق زد و آسمون باز شد و برف ها بخار شدن

فرداش چنان هوا سرد شد كه انگار قطب شده

و سرما يك ماهى حاكم بود در منطقه كه اوجش در اواخر دى و اواخر بهمن بود ..

القصه اينا را گفتم كه بگم آسمون امروز شهر اصفهان منو ياد اون روز ميندازه :ناراحت:
 

pokerface

متخصص هواشناسی
واقعا خوشحالم،خدارو شکر ،سرچشمه‌ها جون می‌گیرن،دم فریدونشهر نمایندهٔ زاگرس مرکزی ،برادر بر حق کوهرنگ گرم که مارو شاد کرد.۱ متر برف قبل از دی‌ ماه که تازه بارش هنوز تمام نشده میتونه ذخیرهٔ خوبی‌ باشه،دعا برای برف جواب داد.
 

DR WHO

کاربر ويژه
بارش برف در شهر اصفهان دو نوع داريم

برف سيستمى ( آذر ٨٥ )

برف محلى ( دى ٨٣ )



اگر زاينده رود آب داشت از شدت سرماى شهر اصفهان كم مى كرد آخه زاينده رود باعث تعديل دماى شهر اصفهان ميشه ( در همه فصول )
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا