• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

DR WHO

کاربر ويژه
درود استاد

زمستان ١٣٨٨ النينو قوى ، NAO منفى ، IOD مثبت

زمستان ١٣٨٨ گرم و خشك

زمستان ١٣٨٦ IOD مثبت ولى بارشهاى جنوب شرق كمتر از نرمال

به نتيجه رسيدم كه عوامل دورپيوندى تاثير زيادى بر بارش و دماى كشور ندارند

توزيع فشار است كه تعيين ميكند وضعيت دما و بارش كشور را

با سپاس
...................................................................................
سلام
اینکه بطور کلی تاثیر این شاخصها را رد کنیم قابل قبول نیست. و اینکه شرایط بارش و دما وابسته به آرایش الگوهای فشاری است که بدیهی است. و شاخصهای دور پیوندی و کلا پیش بینی فصلی دارای شرایط آزمایشی و تحقیقاتی در سرتاسر جهان هستند. معتقدم که اگر در خصوص این شاخصها تحقیقات دقیقتری صورت بگیرد نتایج بهتری از نقش این شاخصها در پیش بینی فصلی بدست خواهد آمد.

نيما

New member
خودمونیم عجب ضد حالی خورد شمالشرق
واقعا الان اگه کارد بزنی خونمون در نمیاد!
یه هفته مناطق دیگه کشور میبارید مثل چی و ما اینجا فقط گرما و خشکی ناهنجار رو تحمل میکردیم به امید رسیدن به برف امروز و فردا
اما هر چی به زمان موعود نزدیکتر شدیم آبدیتای مایوس کننده زد تو حال ما:ناراحت:
محسن جان تا سه نشه بازي نشه ولي اكه مشهد باشه تا ده تا جا داره حالامناطق دیگه کشور ميشه كنار بيايم اخه بارش برف تو عربستان و مصر وسوريه و... كجا دلمون بزاريم اون ازبهارشون اينم ازالان

rahsazan

کاربر ويژه

اینو کلا مخصوص شما نوشته بودم دوست من:

توضیح: مبنای اصلی خدمات وب سایت مشهد ارائه پیش بینی بر اساس آخرین آپدیت نقشه های هواشناسی میباشدو من در اینجا نه پیشگویی میکنم و نه غیب گویی و هر لحظه امکان تغییر نقشه های هواشناسی در جهت مساعدتر شدن اوضاع و افزایش بارشها و یا فراهم نشدن فاکتورهای مناسب و کاهش بارشها وجود دارد که این موضوع دلیل اصلی جذابیت علم هواشناسی همواره بوده و خواهد بود.
سلام امیرجان
اگر قرار بود که همه پیش بینیها درس از کار دربیان که الان دوستان مرکز پیش بینی هواشناسی کشور و همچنین تمام کادر accuweather , TWC و ... داشتن از بیمه بیکاری استفاده میکردن!

songing

کاربر ويژه
با سلام خدمت دوستان خدا بزرگه ما انسانها نباید ازیاد خدا غافل بشیم یک سال یادمه جنوب خراسان خشکسالی شده بود شب دیگهای نذری بار گذاشتن تاصبح بارون امد از یک ابر نصف ونیمه

سیبری

کاربر ويژه
محسن جان تا سه نشه بازي نشه ولي اكه مشهد باشه تا ده تا جا داره حالامناطق دیگه کشور ميشه كنار بيايم اخه بارش برف تو عربستان و مصر وسوريه و... كجا دلمون بزاريم اون ازبهارشون اينم ازالان

آره نیما جان مشهد هنوز تا فردا فرصت داره

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سلام امير جون ...شايد من خيلي عجولم آخه از دو هفته تمام مدلها ميگن بارش برف وسرما ولي مطمئنم امشب هيچي نمي باره ....واقعا چرا اينطوري شد .. الان پرفشار سيبري درست برعليه شمال شرق داره عمل ميكنه و باعث ميشه اينگونه بارشهامون پر پر بشه مثل دل من !!! اگه اشتباه ميكنم بگو برادر تا از اشتباه در بيام و ب راه راست هدايت بشم!!

سلام

این موضوع کلا ارتباطی با پر فشار سیبری نداره و فعلا اون هوای سردی که در امتداد مرزهای شمال شرق در نقشه ها می بینید حاصل یک سامانه کم فشار و سرد هست.

انشاء الله موقع بارشهای مطلوب مشهد هم فرا میرسه ولی کلا چون سال قبل اوضاع خوب بوده و نقشه ها خوب جواب میداده ولی امسال تا این لحظه اینطوری نمیشه مقصرش من نیستم.

بعد هم اگه خاطرتون باشه ، من هم اعتقاد چندانی به بارشها از روزهای قبل نداشتم و دوستان و مراجعه کنندگان وب سایت هوای مشهد اصرار داشتند که چرا سایت اپدیت نمیشه و از این موضوع گله و شکایت داشتند .

اپدیت هم که کردم من فقط خروجی نقشه ها رو گذاشتم و اظهار نظری که چقدر و چطور میباره نکردم ، فقط آرزو کردم که بارش خوبی رخ بده ولی خوب به سرما اعتقاد داشتم و هنوز هم دارم

دیگه کاری از دست من بر نمیاد ، خواست خداست و ......

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
ببخشيد متوجه شدم الان رفته توو كدام فاز ؟ و اينكه به فاز خوبى رفته يا بد ؟

امیرکوروش جان الان در آستانه فاز 4 هستیم
خط سیاه وضعیت MJO را از 20 روز گذشته تا به امروز هست و خطوط رنگی پیش بینی 4 عضو مدل اسمبل هست!!!

DR WHO

کاربر ويژه

دوستان توجه داشته باشند ما خدا نيستيم ما پيش بين هستيم هوا هم مثل خانمها اخلاقش يدفعه تغيير ميكنه بنابراين سخت نگيريد
:گل:

rahsazan

کاربر ويژه
صبح 4شنبه هفته قبل با امیرمحسن صحبت میکردم، گفتم انشالله کی اخطاریه مثل اسفند91 میزاری، در عین حال که سعی میکرد ناامید صحبت نکنه گفت که بالاخره واقعیتیه که این سیستم برای ما قوی عمل نمیکنه و انشالله بارشها تقویت بشن

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
صبح 4شنبه هفته قبل با امیرمحسن صحبت میکردم، گفتم انشالله کی اخطاریه مثل اسفند91 میزاری، در عین حال که سعی میکرد ناامید صحبت نکنه گفت که بالاخره واقعیتیه که این سیستم برای ما قوی عمل نمیکنه و انشالله بارشها تقویت بشن

چند بار این رو هم به من گفت که زیاد روی این سیستم حساب باز نکنم!!!

DR WHO

کاربر ويژه
فروردين ١٣٨٧ گرم و خشك بود ولى ٣٠ فروردين ١٣٨٧ شهر اصفهان سيل آسا باران باريد هيچ وقت نفهميديم چرا ؟ بعضى از بارشها بصورت محلى رخ ميدن بدون اينكه پيش بينى شده باشه .. يا همين رگبارهاى سيل آساى ساعت ١٦ ، ١٢ آبان امسال در شهر اصفهان

aliwinter

Banned
[h=2]Precipitation processes
The word precipitation in chemistry refers to material falling out of suspension. The same definition can be applied when studying weather. Precipitation from a meteorological stand point is water in some form, falling out of the air, and settling on the surface of the earth. This allows us to distinguish between forms of condensation in the atmosphere and condensation that occurs at the surface. Dew is condensation at the surface and thus is not a form of precipitation. Rain, snow, hail, sleet, freezing rain are all forms of precipitation. Meteorologists have developed two models of precipitation formation. They are the collision-coalescence and ice crystal models. An important distinction between the two processes is the temperature of the cloud. Warm clouds are ones whose mass lies above the freezing level while cold clouds primarily exist where the temperature is below freezing (Figure 7.28).​
Figure 7.28 Cloud temperature distribution
warm_cloud.jpg
Warm Cloud

cold_cloud.jpg

Cold Cloud
[h=3]Collision - coalescence
collision_coalesence.jpg
Figure 7.29 Collision-coalescence of raindrops
The collision-coalescence model applies to warm clouds that form in the tropics. Warm clouds are those that form at altitudes where the air temperature is above freezing. For precipitation to form under this model, there needs to be a variety of different size condensation nuclei. Large condensation nuclei will create large water droplets while smaller condensation nuclei create small ones. In order for the droplets to make their way to the surface they have to be heavy enough to overcome the resistance imposed by upwardly rising air that is fueling the development of the cloud. The smaller, lighter droplets are easily suspended in the updrafts of air, while the larger heavy collector droplets fall and collide with the smaller ones. Upon collision, the droplets coalesce into a bigger droplet. As the droplet falls, resistance by the air flattens the droplet to the point where it becomes unstable and breaks apart. With enough collisions, the droplet achieves a size sufficient to fall all the way to the surface.​
[h=3]Ice – crystal model
The ice-crystal model, or Bergeron process, is the process of precipitation formation in the middle and high latitudes. Here, clouds form at altitudes where the temperatures are below the freezing point of water. In these clouds, water exists in its liquid form even though the temperatures are cold enough to freeze water. Water that has a temperature below freezing but is still in a liquid state is called "super-cooled water". Water in extremely small amounts such as cloud droplets can exist in such a state. Ice crystals are found co-existing with the super-cooled water in cold clouds. When this occurs, the ice crystals will grow at the expense of the water droplets. Why? Examine the saturation curve in Figure 7.29. It shows that at temperatures below freezing the saturation vapor pressure of ice is less than that over a droplet of water. This means that a water vapor gradient exists between the droplet and the ice. Water can evaporate off the droplet and deposit on the ice in response to the water vapor gradient. The droplet will dissipate in size while the ice crystal grows into a snow flake. Once the snow flake is large enough, it will fall to the surface. Thus, precipitation that falls in the middle and high latitudes starts out as snow. Whether it hits the surface as snow or rain depends on the temperature conditions through which the snowflake falls.​
sat_vapor_pressure.gif
Figure 7. 30 Relationship between air temperature and vapor pressure at saturation
ice_crystal_growth.jpg

hamed2148

کاربر ويژه

سلام

این موضوع کلا ارتباطی با پر فشار سیبری نداره و فعلا اون هوای سردی که در امتداد مرزهای شمال شرق در نقشه ها می بینید حاصل یک سامانه کم فشار و سرد هست.

انشاء الله موقع بارشهای مطلوب مشهد هم فرا میرسه ولی کلا چون سال قبل اوضاع خوب بوده و نقشه ها خوب جواب میداده ولی امسال تا این لحظه اینطوری نمیشه مقصرش من نیستم.

بعد هم اگه خاطرتون باشه ، من هم اعتقاد چندانی به بارشها از روزهای قبل نداشتم و دوستان و مراجعه کنن دگان وب سایت هوای مشهد اصرار داشتند که چرا سایت اپدیت نمیشه و از این موضوع گله و شکایت داشتند .

اپدیت هم که کردم من فقط خروجی نقشه ها رو گذاشتم و اظهار نظری که چقدر و چطور میباره نکردم ، فقط آرزو کردم که بارش خوبی رخ بده ولی خوب به سرما اعتقاد داشتم و هنوز هم دارم

دیگه کاری از دست من بر نمیاد ، خواست خداست و ......

آقا محسن چ بباره چ نباره واسه ما اميري

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
[h=4]Forecast
The report was made 7 minutes ago, at 16:45 UTC
Forecast valid from 15 at 18 UTC to 16 at 24 UTC
Wind 07 m/s from south/southeast
Visibility 4000 m
Few clouds at a height of 914 m ,Cumulonimbus.
Scattered clouds at a height of 1067m
Broken clouds at a height of 3048 m
snow rain
Becoming
from 15 at 22 UTC to 15 at 24 UTC
Visibility 0800 m
fog and snow
Becoming
from 16 at 05 UTC to 16 at 07 UTC
Visibility 1500 m
mist and snow rain
Becoming