• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
با توجه به اقلیم خراسان و از جمله شهر مشهد و با در نظر گرفتن نقشه های امشب

من احتمال میدم که در روز جمعه در مشهد و قوچان بارش برف خوبی رخ بده

انیمیشن ارتفاع و ورتیسییته در تراز 500 میلی بار

36 الی 90 ساعت آینده

5mtecgr173cenfpqqez.gif

آرش-مشهد

کاربر ويژه

36 الی 90 ساعت آینده

5mtecgr173cenfpqqez.gif

مرسی محسن جان. امیدوارمون کردی.:شاد2::احترام:

heaven1

مدیر بخش هواشناسی

36 الی 90 ساعت آینده

5mtecgr173cenfpqqez.gif

قربون استاد امیر جون!!!:شاد2::شاد2::شاد2:

ali.doosti

کاربر ويژه
علی جان این همه روز تهران آلوده بوده مثلا دوستان شهرستانی گفتند آخی تهرانی ها بمیرم واستون ؟

حالا تا یه جا خاک شده سریع یقه تهرانی ها رو میگیرن . انگار تهرانی ها مسبب مشکلات همه هستند .

خیلی عجیبه ! برخی حرفا خیلی غیر منطقیه علی عزیز از دزفول . تعطیلی سایر نقاط مگر دست مسئولین تهران هست ؟ خود مسئولین هر جا بایستی بر اساس ضرورت تعطیلی اتخاذ کنند که متاسفانه مسئولین شهرستان ها به هیچ وجه اقدامات مناسبی انجام نمیدهند . مسئولین تهران مشکل شهر

خودشون هم نمیتونن حل کنن . 365 روز سال الودس ولی تا حالا هیچ اقدامی کارساز نبوده
محمد عزیز من واسه هیچ جای ایرن که بدیو نمی خام و اصلنم سر صحبتم با دوستای تهرانی عزیز که همشونو دوست دارم نیست...چرا نگفت؟من خودم نمی دونی چقدر مثلا با شنیدن خبر وزش باد دیشب خوشحال شدم...منم عزیزایی تو تهران دارم که سلامتیشون واسم مهمه!گفتم که سر صحبتم اون مسیولین بی وجدانیه که مثلا نماینده اینجان ولی اصلا خبر ندارن چی می شه!فقط باید نفت بکشن...و تحت هیچ شرایطی این تولید قطع نشه!خیلی دلم می خاست به قول سعید بدونم اگه خودشونم با تنفس خاک ریشون می سوخت باز خبری از تعطیلی نبود یا.........

salar69

کاربر ويژه
[h=2]تلاقی آب و هواهااین عکس ماهواره‌ای که تلاقی یک منطقه سرسبز با یک منطقه بیابانی را در ایالت اورگون آمریکا نشان می‌دهد، جدایی آب و هوایی بارزی را نشان می‌دهد که ناشی از "سایه بارانی" (rain shadow) رشته کوه "کسکید" در این منطقه است.

oregon.jpg

"سایه بارانی" پدیده‌ای است که ناشی از وزش هوای مرطوب از اقیانوس آرام به سمت غرب است. این هوا هنگامی که به کوه‌های کسکید برخورد می‌کند به بالا فرستاده می‌شود و فشارش را از دست می‌دهد. در نتیجه این هوای مرطوب سرد می‌شود و دیگر نمی‌تواند این همه رطوبت را نگهدارد. این رطوبت به صورت باران یا برف بر روی کوه‌ها بارش می‌کند و باعث سرسبزی پرپشت دامنه آنها می‌شود.

اما در طرف دیگر کوه‌ها هنگامی که هوای مرطوب به پایین نزول می‌کند، فشار آن افزایش می‌یابد و گرم می‌شود و رطوبت خود را نگه‌می‌دارد. در نتیجه در جانب شرقی این کوه‌ها بارانی نمی‌بارد و این چشم‌انداز بیابانی را به وجود می‌آورد که در این عکس با رنگ تشدیدشده به چشم می‌خورد.
این تصویر که بوسیله ماهواره لندست 5 در سال 2011 گرفته شده است، همچنین قله یخچالی کوه "هود" را به صورت نقطه‌ای به رنگ آبی درخشان نشان می‌دهد.

mohamad$

کاربر ويژه
خب علی جان من هم همین و میگم . هر شهری نماینده ای در مجلس داره . وظیفه نماینده یک شهر چیه ؟ اینه که دست زن و بچش و بگیره ورداره بیاد تهران خونه بگیره و بیخال همه چی ؟ نه دیگه باید به فکر شهری که نمایندش هست باشه . ولی متاسفانه الان اینطور نیست .

و این وسط مسئولین تهران شاید نقش کمتری در این مسئله داشته باشن .

ali.doosti

کاربر ويژه
محمد جان منظور من از مسیولین قالیباف که نبود!همین مسیولین بی وجدان استانو می گم...و تمام کسایی که تو این قضیه دخیلن!به مردم کاری ندارم که...هممون داریم یه جور از بی کفایتی ها می خوریم خودشون که تو گرما اروپان تو سرما سواحل اقیانوس!
ببخشید از پست بی ربط :)

salar69

کاربر ويژه
ثبت گونه‌ای جدید از ابرها پس از 61 سال

ابرهای آندولاتوس اسپراتوس یا ابرهای امواج متلاطم، گونه‌ای جدید از ابرها به شمار می‌روند که توسط رصد‌گران آماتور آسمان کشف شده‌اند.

article-2207449-15298A07000005DC-28_634x386.jpg

شباهت
هواشناسان بر این باورند شرایط که منجر به شکل گیری این ابرها می‌شوند با شرایط شکل‌گیری ابرهای Mammatus تقریبا برابرند.

article-2207449-15298A2C000005DC-243_634x417.jpg

شکل گیری
شکل‌گیری ابهار متلاطم در آسمان میسوری، فرانسه، نروژ و اسکاتلند به ثبت رسیده است

article-0-0528364B000005DC-50_634x493.jpg

ابرهای متلاطم
انجمن CAS در تلاش است تا نام این ابرها را در اطلس بین‌المللی ابرها به ثبت برساند.

salar69

کاربر ويژه
[h=2]ماهواره‌های آب‌و‌هوایی که زمین را زیر نظر دارند پنج ماهواره آب‌و‌هوایی در جهان وجود دارند که در ارتفاعی بسیار زیاد، کل سطح زمین را به راحتی پوشش داده و سیاره را تحت نظر دارند.

کدام‌ ماهواره‌ها شرایط جوی شهر‌ها و کشورهای مختلف جهان را در گوشه‌و کنار جهان زیر نظر دارند؟ ساکنان غرب آمریکا تحت نظر ماهواره GEOS 15 قرار دارند و ساکنان شرق آن تحت نظر ماهواره GOES-13 قرار دارند.
به گزارش ناسا، این ماهواره‌ها با سرعتی برابر سرعت چرخش زمین به دور سیاره در حرکتند از این رو نسبت به نقاطی که برای کنترل آنها به مدار فرستاده‌ شده‌اند موقعیتی ثابت داشته و می‌توانند آب‌و‌هوای این نقاط را همواره تحت نظر داشته باشند.
به طور کلی پنج ماهواره آب‌وهوایی در این موقعیت در مدار زمین در حرکتند و به این شکل پوششی کامل و ثابت از آب‌و‌هوای زمین به واسطه حرکت در ارتفاع 22 هزار و 300 مایلی از سطح زمین و بر فراز استوا به دست می‌آورند.
cover-1024.jpg
این ماهواره‌ها در فاصله‌ای برابر یک دهم فاصله ماه تا زمین،‌ بسیار دورتر از دیگر‌ ماهواره‌های رصد‌کننده زمین هستند. اما ارتفاع مداری چیزی نیست که ماهواره‌ها به صورت انتخابی در آن حرکت کنند. اگر فاصله ماهواره‌ها بیش از اندازه از زمین زیاد باشند، ماهواره از سرعت چرخش زمین عقب خواهد ماند و در صورتی که ماهواره بیش از اندازه به زمین نزدیک باشد، جلوتر از هدفش حرکت خواهد کرد.
از میان این پنج ماهواره GOES-15 و GOES-13 غرب و شرق آمریکا را پوشش می‌دهند، ماهواره MTSAT-2 روسیه و کشورهای اطراف آن، و ماهواره‌های MeteoSat-7 و MeteoSat-9 بخشهای آسیا، آفریقا و خاورمیانه را پوشش می‌دهند.

abtinT

کاربر ويژه
باز هم می گم باید به مردم هشدار بدن تا مثل سال 86 نشه .
کولاک برف در جاده شدیده .

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
جابه جایی توده هوا با این سرعت باعث ایجاد وزش باد شدید در شمال شرق خواهد شد:تعجب2:

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
بوران ایران (۱۳۵۰)از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

بوران ایران بورانی بود که در اواسط بهمن‌ماه سال ۱۳۵۰، بخش وسیعی از ایران را به گونه‌ای در برف و یخبندان فرو برد که سرانجام منجر به مرگ بیش‌از ۴۰۰۰ نفر شد. این رویداد بدون شک سخت‌ترین و مصیبت‌بارترین بوران در تاریخ نوشته‌شدهٔ بشر بوده‌است؛ همچنین تاکنون تنها بوران ثبت‌شده در تاریخ است که موجب مرگ بیش‌از هزار نفر شده‌است.
دوره‌ای از سرمای شدید و یخبندان گسترده که از چهاردهم بهمن سال ۱۳۵۰ آغاز شد و تا بیستم همان ماه ادامه‌یافت، باعث بارش غیر عادی برف به میزان بیش از سه متر در سرتاسر مناطق روستایی واقع در شمال غرب، مرکز، و جنوب ایران شد.
بارش بسیار شدید برف در استان‌های جنوبی ایران، موجب شد که ارتفاع برف در این نواحی به هشت متر برسد. در نتیجه بیش‌از ۴۰۰۰ نفر از روستاییان که راهی برای گریز از این وضعیت نداشتند، در زیر حجم عظیم برف مدفون شدند. بنابر گزارش‌های روزنامهٔ اطلاعات در همان روزها، شهر اردکان و روستاهای اطراف آن از جمله مناطقی بودند که بیشترین تأثیر را بر اثر بوران متحمل شدند. همچنین در روستاهای کاکان و کمهر در نزدیکی یاسوج هیچ فرد زنده‌ای باقی نماند. در شمال غرب نیز، در نزدیکی مرز ایران و ترکیه، روستای شکلاب به‌همراه صد نفری که در آن ساکن بودند در زیر انبوه برف دفن شد.

ehsa az esfahan

کاربر ويژه

علاوه بر نموداری که در بالا گذاشتم یک سری اطلاعات بصورت لیست هم تو همون سایت موجود هست ولی تو حالت نمودارش از لحاظ شماتیک هرچی اون گرافهای نمودار به همدیگه نزدیکتر باشند شرایط برای وقوع بارش و ناپایدرای مهیا تر هست:

اطلاعات لیست و عددی مورد نیاز برای پیش بینی بارش:

تبریز:

rj2fb1hsro33oy9fkomt.jpg

امیرخان ممنون از توضیحات شما

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا