حتما در اسرع وقت اين كار رو مي كنم. اين مسئله تنها مورد در ايران بوده و در كل دنيا رتبه اول رو به خودش اختصاص داده.
در مورد زلزله
زلزله دامغان بعنوان پر تلفات ترين زلزله تاريخ ايران بزرگي زلزله 7.9 ريشتر بوده يعني نزديك به 8 ريشتر اين مسئله چه چيزي رو ثابت مي كنه ؟؟؟؟؟
اين حادثه اين موضوع رو به ما گوشزد مي كنه كه زون البرز پتانسيل و توانايي هاي ابر زلزله هايي با اين قدرت رو داره. وقوع چنين زلزله اي با اين بزرگي در يك منطقه و شهر مسكوني فاجع تمام عيار رو رقم خواهد زد. همه ما ترس در دل داريم بله اما بيايم از اين ترس وسيله اي بسازيم براي امادگي و مقابله با اين بلا.
الان با خودمون بگيم اگه قرار باشه خدايي نكرده خدايي نكرده در هر يك از شهر ما زلزله اي با اين ابعاد اتفاق بيوفته ما چقدر آمادگي در برابر و رويارويي با اون داريم؟
جدا از وظيفه دولت در اين خصوص خود ما آيا مي تونيم كاري در اين زمينه انجام بديم؟
من يهموضوع يادم افتاد گفتم بد نباشه در موردش باهاتون صحبت كنم:
سال 1381 توي روزهاي آخر اسفند بود يه شب ساعت 2 و اندي از بامداد زلزله به قدرت 4 و خرده اي به مركزيت ازگل در شهر تهران اتفاق افتاد يعني مركز زلزله خود شهر تهران در منطقه ازگل بود كه تا به الان همچين موردي مجددا تكرار نشده، در اون شب صداي مهيب شبيه به انفجار و شكسته شدن از زمين در اون منطقه به گوش رسيد و باعث وحشت و ترس مردم تهران شد.
فرداي اون روز روزنامه ها اعلام كردن خرد شدن سنگ هاي پوسته زمين بر اثر تنش و فشار عامل اون صداي مهيب بوده كه لرزه نگاري آمريكا اين زلزله رو اعلام و به ثبت رسونده بود.
مهرداد جان اون صدای مهیب آخرین صدائی هست که قبل از رسیدن موج اصلی زمین لرزه بگوش میرسه! من تجربه زلزله 5.7 ریشتری در اهواز رو دارم! مثل این هست که یک عالمه تیر اهن رو ببندید پشت ماشین و با سرعت روی زمین بکشید! از زمین چنین صدائی میاد! بعد از اون به یکباره ساختمان شروع به لرزیدن کرد! بطوریکه صدای "قرچ قرچ" آجرهای توی دیوارها بلند شد!
واقعا تجربه بدی هست! تا چند روز جرئت خوابیدن نداشتیم!
اما در مورد زلزله در ایران، متاسفانه بجز چند شهر، تقریبا تمام شهرهای مهم ایران روی گسل های بسیار خطرناکی واقع شدن! این موضوع هم برمیگرده به ارتباط بین وجود گسل ها و چشمه های آب و کشاورزی که باعث شکل گیری شهرنشینی در ایران شده، به نظر من زاگرس هم امکان تولید زلزله های بسیار قدرتمند رو هم داره کما این که شهر درود در لرستان تجربه زلزله بالای 7 ریشتر رو داشته!
تنها راهکار باقی مونده اجرای دقیق قوانین مربوط به ساخت و ساز هست و در کنار اون تقویت هرچه بیشتر ساختارهای پایه ای کشور مثل خطوط ارتباطی، خطوط لوله و انتقال برق و راه های ارتباطی درون شهری و پل ها، مقاوم سازی بیمارستان ها و مدارس.
متاسفانه طبق امار 85% بیمارستان های شهر تهران در مقابل زلزله بی دفاع هستند و این اهمیت مقاوم سازی رو دو چندان میکنه.