Amir Mohsen
متخصص بخش هواشناسی
دوستان ao nao بر بارش ایران اثر چندانی ندارن(به جز منطقه شمال غرب).اثر enso در پاییز زیاد هست ولی در زمستان کم ،ولی برای بررسی اثر mjo در نظر گرفتن enso الزامی است.برای بررسی بارندگی در ایران ۲ عنصر از همه مهمتر هست.
۱-شخص scand یا اسکاندیناوی
۲-mjo (با در نظر گرفتن فاز enso)
این مقاله لبّ کلام هست.دست از سر ao و nao بردارین.اثر اینها مربوط به مدیترانه غربی هست و رژیم بارشی ایران به طور کّل از مدیترانه غربی جداست.
.
درود بهروز عزیز
واقعا ازت متشکرم که این موضوع رو شما استاد عزیز بصورت مشخص و قطعی برای دوستان توضیح دادید.
اتفاقا من هم این چند وقتیکه پیگیر وضعیت جوی کشور بودم به همین نتیجه شما رسیده بودم و بیصبرانه منتظر بودم تا ببینم که چه زمانی این شاخص بسیار پر اهمیت اسکاندیناوی قرار هست مثبت بشه تا اینکه پست آقای لئون بروان از ودر چنل رو دیدم و دیگه به یقین رسیدم که علت اصلی افزایش ارتفاع بر روی شمال و شمال غرب اروپا دقیقا همین شاخص هست و چه تاثیر فوق العاده بر بارش و اقلیم ایران داره.
این نقنشه های آنالوگ رو هم چند رو پیش به همین منظور آماده کرده بودم:
آنومالی فشار سطح دریا:
ارتفاع در تراز 500 میلی بار جو:
دمای سطح زمین:
آبهای قابل بارش:
آنومالی بارش:
و دقیقا فقط و فقط به همین دلیل هست که سامانه های پی در پی بارشی در پیشروی کشور هست.
یک نکته اینکه ما تحلیل هایی که اروپایی ها برای کشور خودشون ارائه میدن رو به ایران تعمیم بدیم مثل نقشه لئون براون یا همین تاثیرات NAO و AO منجر به خطا در پیش بینی های ما میشه