• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
بسیار خوشحال و دلگرم خواهم شد که دوستان عزیز این نمودار زیر رو که مبین تاثیرات مولفه اتمسفری MJO بر شاخصهای دور پیوندی همچون AO و pna هست رو تفسیر کنند:گل:

j13yjvf7gy2hab502q.jpg
 

rahsazan

کاربر ويژه
مرکز ملی اقلیم شناسی-مشهد

توضیحاتی در باره داده هاي پيش بيني فصلي مدل
MRI-CGCM

پس از موافقت ضمني سازمان جهاني هواشناسي با ايجاد مركز منطقه اي اقليم در مركز ملي اقليم شناسي (مشهد) و بر اساس هماهنگي به عمل آمده بين پژوهشكده اقليم شناسي و مركز اقليم توكيو‌ از ماه آگوست 2011 داده هاي خروجي مدل گردش عمومي MRI-CGCM، كه هم اكنون در هواشناسي ژاپن از آن به عنوان مدل عملياتي پيش بيني فصلي استفاده مي شود،‌ در اوايل هر ماه ميلادي براي مركز ملي اقليم شناسي ارسال مي گردد. تفكيك مكاني اين داده ها 5/2 * 5/2 درجه (حدود 250 در 250 كيلومتر) مي باشد كه طبيعتا نمي توان از آنها مستقيما براي صدور پيش بيني فصلي در مقیاس مکانی استاني يا ايستگاهي استفاده كرد. براي اينكار دو راهكار وجود دارد: الف-ريزمقياس نمايي ديناميكي،‌ب-ريزمقياس نمايي آماري.
براي ريزمقياس نمايي ديناميكي به داده هاي شرايط مرزي روزانه با تفكيك زماني حداقل 6 ساعته نياز است تا داده های یادشده به عنوان ورودی اولیه به یک مدل منطقه ای مانند RegCM داده شود و داده های با تفکیک مکانی بالاتر (حدود 50 در 50 کیلومتر) حاصل گردد. از آنجا كه اين گونه داده ها معمولا توسط مراکز مهم اقليمي جهاني به سادگي در اختيار ساير كشورها قرار نمي گيرد ويا در صورت دسترسي به آنها، حجم داده ها بسیار زياد است كه با توجه به زيرساخت نه چندان مناسب امكان دریافت آنها وجود ندارد،‌ لذا تنها گزينه موجود پيش رو براي ارتقاء كيفيت داده هاي مذكور ريزمقياس نمايي آماري می باشد، هر چند صحت اين روش كمتر از روش ديناميكي مي باشد.
گروه پيش بيني فصلي پژوهشكده اقليم شناسي از سال 1385 با استفاده از داده هاي گرافيكي دريافتي از مراكز پيش بيني فصلي بين المللي از جمله ECMWF، NCEP، IRI،‌ APEC، Met Office، CGCM و برخي مراكز بين المللي ديگر و نيز به كارگيري شاخص هاي دورپيوندي، اقدام به تهيه نقشه هاي پيش بيني فصلي در كشور نمود. اين اقدام در حقيقت گام اولیه در پيش بيني فصلي کشور به شمار مي آید و نمي توان آنرا به عنوان يك روش عملياتي در تهيه پيش بيني فصلي مد نظر قرار داد. با ميسر شدن اخذ داده هاي شبكه اي (Grided) از مركز اقليم توكيو و با حمايت مركز آموزش سازمان هواشناسي كشور، اولين دوره استفاده از مدل هاي اقليمي در پيش بيني فصلي با شركت 22 نفر از كارشناسان ارشد استان هاي مختلف و دانشجویان تحصیلات تکمیلی علاقمند به موضوع در پژوهشكده اقليم شناسي برگزار گرديد. در این دوره داده هاي مذكور به شركت كنندگان معرفي گرديدند و با استفاده از داده های مشاهداتی ایستگاهها و داده های hindcast مدل پیش بینی فصلی، روشی برای پس پردازش آنها براي امكان صدور پيش بيني فصلي در مقياس ايستگاهي ارائه گرديد. در لینک پایین فايل هاي آموزشی دوره قرار داده شده است که افراد علاقمند می توانند آنهارا دریافت کرده و برای ایستگاه مورد نظر خود پیش بینی فصلی صادر نمایند. البته روش ارائه شده تنها روش ممکن نیست بلکه با توجه به وجود داده های پیش بینی، hind cast و مشاهداتی ایستگاه ها از هر روش متداول واسنجی و ریزمقیاس نمایی می توان استفاده کرد. این روش ها طیف وسیعی از همبستگی ساده تا شبکه عصبی، فازی و یا تحلیل مولفه مبنا را در برمی گیرند. فایلی که برای دانلود گذاشته شده است شامل اندیس هایی است که با استفاده از روش رگرسیون چند متغیره می توانید پیش بینی بارش یا دمای مدل را بر روی ایستگاه مورد نظر واسنجی نمائید. در حقیقت با اینکار ارتباط و یا رفتار بارش واقعی ایستگاه با مقادیر پیش بینی شده مدل دینامیکی تبیین می شود که این رفتار می تواند برای آینده مورد استفاده قرار گیرد. سپس هر ماه با دریافت اندیس ها و مقادیر بزرگ مقیاس شبکه ای پیش بینی شده مربوط به بارش ، دما، ارتفاع ژئوپتانسیلی، ضخامت، میانگین بارش پیش بینی شده کمربند 30 تا 50 درجه شمالی و سایر متغیرهای دیگر ، بارش یا دمای ایستگاه پیش بینی می شود.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
First, over the East Asia and North Pacific, the
extratropical response during La Nin˜a years is obviously
stronger than that during El Nin˜o years. Second, during
La Nin˜a years, a huge anticyclonic circulation anomaly
occupies nearly the entire North Pacific basin with a
center located at (40N, 180E). This huge North Pacific


anticyclonic anomaly advects cold air southward, causing
colder than normal weather in the US west coast; meanwhile
the warm advection makes a warmer than normal
period over the east cost of East Asia. Large and enhanced
moisture over the Indian Ocean in La Nin˜a is transported
along the coastline of Asian continent and western
boundary of North Pacific High to northeastern East Asia

 

محمد بجنورد

کاربر ويژه
بسیار خوشحال و دلگرم خواهم شد که دوستان عزیز این نمودار زیر رو که مبین تاثیرات مولفه اتمسفری MJO بر شاخصهای دور پیوندی همچون AO و pna هست رو تفسیر کنند:گل:

j13yjvf7gy2hab502q.jpg

درود بر استاد امیرمحسن عزیز

والا من یکم گیج شدم!!میشه یه توضیح مختصر بدید؟؟
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
4.3 The MJO teleconnection in Phase 7
(western Pacific)
At Phase 7, the anomalous convection redevelops in the
western Pacific after passing through the Maritime Continent.
Similar to the conditions in Phase 3, the two sets of
composites seem to have similar features in OLR (precipitable
water) and the associated baroclinic circulation
structure in the tropics (Fig. 6). However, the differences in
the MJO convective activity and moisture distribution,
such as the latitudinal and longitudinal locations between El Nin˜o and La Nin˜a, are more noticeable than in Phase 3.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
When the MJO convection develops and matures over
the Indian Ocean (Figs. 5 and 9), we found that both the
MJO in the tropics and MJO teleconnection in the extratropics
exhibit pronounced differences between opposite
phases of ENSO. During La Nin˜a years, the Indian Ocean
convection is much stronger, larger in size, and extends
more northward than
during El Nin˜o years
.
 

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
بسیار خوشحال و دلگرم خواهم شد که دوستان عزیز این نمودار زیر رو که مبین تاثیرات مولفه اتمسفری MJO بر شاخصهای دور پیوندی همچون AO و pna هست رو تفسیر کنند:گل:

j13yjvf7gy2hab502q.jpg

تاثیرات mjo بر AO و PNA در یک دوره 40 روزه البته در فاز های مختلف MJO
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
حرف A یعنی فعالیت های آنتی سایکلونی

حرف C یعنی فعالیتهای سایکلونی


بقیه توضیحات رو هم خود نقشه داره:


sd0r5itrxeklnxevacz.jpg
 

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
مشخصن من فاز 7 را توضیح میدم
در این فاز احتمال منفی شدن شاخص AO در بیشتر روزها بسیار بالاست
شاخص PNA هم تقریبن در فاز خنثا قرار میگیره
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
آفرین هادی عزیز

مطابق با فاز 7 mJo ما شاهد آنومالی افزایش ارتفاع تراز 500 میلی بار در منطقه شمال اروپا و اسکاندیناوی خواهیم بود و در شرق اقیانوس اطلس، کاهش ارتفاع که این دقیقا توضیح میده که MJO تاثیراتش اینقدر قوی و جهان شمول هست که منجر به منفی شدن شاخص AO میشه و در واقع این MJO هست که منجر به پر بارشی میشه و نه AO -

دقیقا این نقشه هم همین موضوع رو نشون میده .

j13yjvf7gy2hab502q.jpg


باشد که غافلان و بیخبران از خواب غفلت به پا خیزند

واقعا به این جمعی که در اینجا گرد اومدیم تبریک میگم چرا که :

همواره به دنبال چرایی واقعیت تاثیرات شاخصها بر اقلیم کشور بر اساس تعقل و تفکر بوده ایم و نه بر اساس حدس و گمان و یا استفاده از ادبیات نامناسب در محکوم کردن بی دلیل نظر مخالف و بر حق.

خدا رو شکر
 

hasan1

کاربر ويژه
درود بر همه دوستان

با وجود این اوضاع کم بارشی به نظر میرسه انجمن داره به سمت فعالیت علمی بیشتر دیگر دوستان پیش میره که این جای خوشحالی داره.

من هم اگه زمان اجازه بده دوست دارم هم از مطالب دوستان استفاده کنم هم در صورت توان در بحث های علمی مشارکت بیشتری داشته باشم.

البته من الان در حال انجام یه سری آمارگیری ها هستم که ببینم به نتیجه ای میشه رسید یا نه! البته این کارم بیشتر یه فعالیت کنجکاوانه هست تا علمی!
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا