• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

irani0

New member
prec9.png

arashz

مدیر بخش هواشناسی
ابر به این گردن کلفتی فقط پوششی عمل کرده در تهران! البته روی کوه ها عصر بارش بود.

53-2.jpg

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سلام دوستان عزیز

یک نکته مهم:

اولا اینکه آب و هوا یک مقوله کلی هست و ما در ارتباط با شاخصهای دور پیوندی NAO و Ao فقط در مورد تاثیر گذاری این شاخصها در مقوله بارش اظهار نظر کردیم و نه اینکه بگویم که این شاخصها تحت هیچ عنوان بر اقلیم ایران تاثیر ندارند.

بررسی صحیح روابط همبستگی بین دو شاخص مختلف نیازمند درک درست از مباحث آماری از قبیل درجه آزادی ( Degree of freedom ) و همچنین درجه اعتبار
( significance level ) میباشد.

0t8hyfifzh7bakczj9qr.png

7wmchkl57rux3n78kez9.jpg

منظور از درجه آزادی در اینجا تعداد سالهای میباشد که در مدل آنالوگ مورد استفاده قرار میگیرد و یا تعداد سالهایی که در تعیین همبستگی بین دوشاخص مد نظر قرار گرفته میشود.

طبق جدول درجه اعتبار (SL ) که در سایت NOAA موجود میباشد ،چنانچه بازه زمانی 40 سال برای بررسی تاثیرات شاخصهای دورپیوندی NAO و AO مورد بررسی قرار بگیرد برابر است با درجه آزادی 40 که طبق این جدول برای بدست آوردن درجه اعتبار برابر با 95 درصد احتمال وقوع، حداقل انحراف معیار قابل اعتبار 264.0+_ خواهد بود.

fb5rtrug3b01urur4uav.png

tlmnuq1fdflc4j067cj.png

حال باید با توجه به این حداقل درجه اعتبار به تفسیر و تحلیل نقشه ها بپردازیم.

0udjbze303td74z7mjn5.png

lodir2t6daoisv6hd0qj.png

با توجه به نقشه های بالا خصوصا با عنایت ویژه به شاخص NAO دو نکته بسیار حائز اهمیت و قابل توجه بنظر میرسد:

1-منطقه بارشی با همبستگی حداقل درجه اعتبار 95 درصد با اغماض در حدود 20 درصد از کل مساحت کشور را شامل میشود و در ثانی همانطوریکه دیده میشود بارشهای جنوب غرب کشور در همبستگی مثبت با NAO دیده میشود، همانطوریکه در اینروزها ماه شاهد همین موضوع هستیم و حالا که دوستان نگران زیر سوال رفتن نتایج مقالات داخلی هستند توجه شما را به تز دکترای تخصصی هواشناسی دانشگاه ژئوفیزیک از آقای دکتر محمد علی نصر اصفهانی جلب می نمایم:

In this thesis, effects of the North Atlantic Oscillation (NAO) and Madden-Julian Oscillation (MJO) on the climate of South West Asia (SWA) are investigated using the NCEP/NCAR winter reanalysis data from 1950 to 2005. This research is based on ensemble mean and analyzing of some meteorological quantities; however, due to the different nature of two phenomena, various methods are employed for this investigation.In the first part, based on the NAO index, winter months are separated into critical positive and critical negative months; then the effects of NAO are analyzed using statistical, dynamical, synoptical and numerical methods.
It was found that in the positive phase of NAO, atmospheric conditions are more appropriate for the formation and intensification of cyclones in the Eastern Mediterranean.This might be due to the energy production in the Central Mediterranean and energy flux to the down stream. Numerical simulations confirm these results.In the study of MJO which occurs in the tropical regions, the basic and relevant parameters to convection are selected to investigate the dynamic structure of MJO and its interaction with extratropical air flow. In this part, periods of occurrence of different phases are separated and then the ensemble average of the parameters are computed and analyzed for these periods. The results show that the effects of MJO on SWA are not negligible and the different phases have important effects over SWA. For instance, phase 3 of MJO causes repression of updraft in SWA which therefore prevents the formation of cyclones in this region. Whereas in phases 7 and 8, there are favorable conditions for cyclogenesis over SWA because of MJO conditions.

خوب است که دوستان بجای فرافکنی و در بوق و کرنا کردن تعصبات شخصی به واقعیات علمی و آماری رویکرد داشته باشند.

من هر آنچه شرط بلاغ است با تو گفتم :

تو خواه پند گیر ، خواه ملال

آخرین ویرایش:

arashz

مدیر بخش هواشناسی
امیر محسن عزیز خیلی عالی بود، فقط اون درجه آزادی رو میشه بیشتر باز کنید؟ من زیاد از روشهای محاسباتی آمار سر در نمیارم.

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
فوق العاده بود امیر محسن جان
ولی 1000 بار گفتم اونیکه خودش به خواب زده را هیچ وقت نمیشه بیدار کرد!:احترام:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
امیر محسن عزیز خیلی عالی بود، فقط اون درجه آزادی رو میشه بیشتر باز کنید؟ من زیاد از روشهای محاسباتی آمار سر در نمیارم.

سلام آرش عزیز

خواهش میکنم . قابلی نداشت

منظور درجه ازادی در واقع تعداد سالهایی که به این منظور انتخاب میکنیم میتونه درصد خطای ما رو در تحلیل نقشه ها کاهش بده که من این تحلیل رو در دوره آماری 40 ساله مورد بررسی قرار دادم..

در واقع درجه ازادی منجر به بالا رفتن درجه اعتبار ما در رویکرد صحیح از نقشه ها میشه

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
فوق العاده بود امیر محسن جان
ولی 1000 بار گفتم اونیکه خودش به خواب زده را هیچ وقت نمیشه بیدار کرد!:احترام:

قابلی نداشت هادی جان

ما در واقع در اینجا وظیفه روشنگری اذهان عمومی رو بر عهده داریم.

من در مورد این شاخصها تحقیقات زیادی داشتم و همواره اعتقاد داشته و دارم که این شاخصها علیرغم زحماتی که در تحلیل شون در سالهای گذشته کشیده شده تاثیرات اندکی بر رژیم بارش کشور از نقطه نظر وسعت جغرافیایی کشور داره.

متاسفانه مشاهده میکنم که بررسی هایی که ما در اینجا انجام داده ایم مورد تحریف قرار میگیره و از قول من نوشته میشه که من گفتم که این شاخصها تحت هیچ عنوان بر اقلیم ایران تاثیر نداره!!!

این در حالی هست که تو این چند سال گذشته همون دوستان همیشه در حمد و ستایش فاز های منفی شاخصها مذکور در مقوله بارش فراگیر و سرما دائما در حال نوشتن مطلب بودند ولی ما دائم میگفتیم که فاز های منفی این شاخصها منجر گرم شدن هوا میشه و فازهای مثبت منجر بروز یخبندان و سرما میشه!

حالا این دوستان این چنین ارائه مطلب میکنند و در واقع اعتقادشون رو اینطور اصلاح کرده اند که اگر فاز های منفی این شاخصها رخ بده در صورتیکه انسو و MJO همراهی کنند بارشهای خوبی در کشور رخ میده!

و خیلی خوشحالم که مطالبی که من در طول فعالیتم در این انجمن به اشتراک گذاشتم لااقل دوستان رو به این حقیقت نزدیک کرده که :

NAO و AO به تنهایی این وجود و قابلیت رو ندارند که منجر به ترسالی در ایران بشن!

آخرین ویرایش:

rahsazan

کاربر ويژه
ShowPicture.aspx

آبشار اخلمد
عکاس : حسین کوشه‌ای
روستای « اخلمد » در(12 کیلومتری) چناران واقع شده است.این روستا در ناحیه کوهستانی و دره ای زیبا و دیدنی قرار دارد.در قسمت های پرآب رودخانه دو آبشار به وجود آمده است که هریک بیش از 18 متر ارتفاع دارد.دره اخلمد دارای دیواره های سنگی آهکی رفیعی است که علاقه صخره‌نوردان را به خود جلب کرده است.
تاریخ بارگذاری:
1392/10/25 چهارشنبه

آرش-مشهد

کاربر ويژه

آرش جان درجه آزادی برای توزیع مربع کای به کار میره. اون درصد های بالاش هم (0.95 و 0.975 و....) مربوط به آلفا (احتمال وقوع) هست

فرمول توزیع مربع کای:

zftueo1zdggd5jkngcg0.png

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
دست نروژ درد نکنه

DateTimeForecastTemp.PrecipitationWind
Friday17/01/201400:00–06:00
01n.53.png
-2°0 mm
vindpil.0000.310.png
Light air, 1 m/s from northwest
06:00–12:00
01d.png
-3°0 mm
vindpil.0000.290.png
Light air, 1 m/s from west-northwest
12:00–18:00
03d.png
0 mm
vindpil.0000.065.png
Light air, 1 m/s from east-northeast
18:00–00:00
03n.53.png
0 mm
vindpil.0025.245.png
Light breeze, 3 m/s from west-southwest
Saturday18/01/201400:00–06:00
03n.57.png
0 mm
vindpil.0025.250.png
06:00–12:00
03d.png
0 mm
vindpil.0025.240.png
Light breeze, 2 m/s from west-southwest
09:00–15:00
04.png
0 mm
vindpil.0000.040.png
Light air, 1 m/s from northeast
15:00–21:00
04.png
10°0 mm
vindpil.0025.090.png
Light breeze, 3 m/s from east
Sunday19/01/201421:00–03:00
04.png
0 mm
vindpil.0025.175.png
Light breeze, 2 m/s from south
03:00–09:00
03d.png
0.1 mm
vindpil.0000.185.png
Light air, 1 m/s from south
02d.png
0.1 mm
vindpil.0000.045.png
Light air, 1 m/s from northeast
02n.60.png
10°0 mm
vindpil.0000.250.png
Light air, 1 m/s from west-southwest
Monday20/01/201421:00–03:00
02n.64.png
0 mm
vindpil.0025.265.png
Light breeze, 2 m/s from west
01d.png
0 mm
vindpil.0025.250.png
02d.png
0 mm
vindpil.0000.010.png
Light air, 1 m/s from north
02n.64.png
12°0 mm
vindpil.0025.055.png
Light air, 2 m/s from east-northeast
Tuesday21/01/201421:00–03:00
03n.67.png
0 mm
vindpil.0025.245.png
01d.png
0 mm
vindpil.0025.250.png
03d.png
0 mm
vindpil.0000.025.png
Light air, 1 m/s from north-northeast
03n.67.png
12°0 mm
vindpil.0025.335.png
Light air, 2 m/s from north-northwest
Wednesday22/01/201421:00–03:00
04.png
0 mm
vindpil.0000.345.png
Light air, 1 m/s from north-northwest
04.png
0 mm
vindpil.0000.120.png
Light air, 1 m/s from east-southeast
02d.png
0 mm
vindpil.0025.125.png
Light breeze, 3 m/s from southeast
03n.70.png
0 mm
vindpil.0025.090.png
Light breeze, 3 m/s from east
Thursday23/01/201421:00–03:00
02n.74.png
0 mm
vindstille.png
Calm, 0 m/s
02d.png
0 mm
vindpil.0025.270.png
Light air, 2 m/s from west
04.png
0 mm
vindpil.0000.035.png
Light air, 1 m/s from north-northeast
04.png
13°0.2 mm
vindpil.0000.300.png
Light air, 1 m/s from west-northwest
Friday24/01/201421:00–03:00
02n.77.png
0 mm
vindpil.0025.285.png
Light air, 2 m/s from west-northwest
09.png
1.0 mm
vindpil.0025.265.png
Light breeze, 2 m/s from west
09.png
3.4 mm
vindpil.0000.260.png
Light air, 1 m/s from west
09.png
0.7 mm
vindpil.0025.005.png
Light breeze, 2 m/s from north
Saturday25/01/201421:00–03:00
09.png
0.6 mm
vindpil.0000.165.png
Light air, 1 m/s from south-southeast
09.png
0.7 mm
vindstille.png
Calm, 1 m/s
03d.png
0 mm
vindpil.0025.105.png
Light breeze, 2 m/s from east-southeast
Detailed long term forecast

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
راستی یک مطلب در مورد این محقق هواشناسی آقای احسان مرادی اگه اسمش رو اشتباه نگفته باشم و مطالب و پیش بینی هایی که ایشون ارائه میده:

1- در خصوص آلودگی هوای شهرهای بزرگ ایران از جمله تهران- اصفهان - مشهد و اهواز و اراک و تبریز که این موضوع در واقع به یک معظل فراگیر تبدیل شده که جای بحثی در اون نیست

2- مه آلودگی اینروهای شهر اصفهان ، پدیده عجیبی نیست فقط چون در سالهای گذشته این اتفاق به دلیل کاهش بارندگیها کمتر رخ داده ، واسه مردم خیلی عجیبه وگرنه تا حداقل یک هفته پس از بارش برف و بخاط پوشش برف و رطوبتی که در این خصوص در سطح زمین بوجود میاد، این اتفاق خیلی نرمال هست.

3- بارش برف به رنگ قرمز و یا رنگهای دیگر در برخی مواقع بدلیل وزش بادی که در مسیر عبور سامانه ، خصوصا سامانه های با منشا ء صحراهای آفریقا بوقوع میپیونده منجر به این میشه که این ریز ذرات به بالا صعود کرده و در هنگام بارش رنگ از سفید به قرمز تغییر پیدا کنه.

خلاصه مطلب اینکه ایشون بنظر من کار خاصی انجام نمیده بغیر از همون کاری که همه ما داریم بصورت روزانه و حتی ساعتی انجام میدیم و کلا این مصاحبه ای هم که با خبرگزاری مهر داشته بیشتر رنگ و لعاب اجتماعی و به مقداری سیاسی داشته تا هواشناسی !

در واقع هدف این بوده که این موضوع رو علنی کنه که اصفهان هواش بخاطر بنزینی که اینروزها در تمام ایران توسط خودرو ها در حال سوختن هست به شدت آلوده است ولی مسئولین این شهر در بازتاب واقعیت به مردم کوتاهی میکنند و اقدامات پیشگیرانه صورت نمی پذیره چون اولویت همه چیز برای پایتخت هست و مردم شهرهای دیگه جزیی از آدمیزاد که دارای حق و حقوق مشخصی باید باشند در واقع نیستند.

arashz

مدیر بخش هواشناسی

قابلی نداشت هادی جان

ما در واقع در اینجا وظیفه روشنگری اذهان عمومی رو بر عهده داریم.

من در مورد این شاخصها تحقیقات زیادی داشتم و همواره اعتقاد داشته و دارم که این شاخصها علیرغم زحماتی که در تحلیل شون در سالهای گذشته کشیده شده تاثیرات اندکی بر رژیم بارش کشور از نقطه نظر وسعت جغرافیایی کشور داره.

متاسفانه مشاهده میکنم که بررسی هایی که ما در اینجا انجام داده ایم مورد تحریف قرار میگیره و از قول من نوشته میشه که من گفتم که این شاخصها تحت هیچ عنوان بر اقلیم ایران تاثیر نداره!!!

این در حالی هست که تو این چند سال گذشته همون دوستان همیشه در حمد و ستایش فاز های منفی شاخصها مذکور در مقوله بارش فراگیر و سرما دائما در حال نوشتن مطلب بودند ولی ما دائم میگفتیم که فاز های منفی این شاخصها منجر گرم شدن هوا میشه و فازهای مثبت منجر بروز یخبندان و سرما میشه!

حالا این دوستان این چنین ارائه مطلب میکنند و در واقع اعتقادشون رو اینطور اصلاح کرده اند که اگر فاز های منفی این شاخصها رخ بده در صورتیکه انسو و MJO همراهی کنند بارشهای خوبی در کشور رخ میده!

و خیلی خوشحالم که مطالبی که من در طول فعالیتم در این انجمن به اشتراک گذاشتم لااقل دوستان رو به این حقیقت نزدیک کرده که :

NAO و AO به تنهایی این وجود و قابلیت رو ندارند که منجر به ترسالی در ایران بشن!

واقعا لذت میبرم از علم و همینطور فروتنی امیرمحسن عزیز که واقعا بدون هیچ چشمداشتی نتیجه تحقیقات خودشون رو در اینجا منعکس میکنند، کاری که شاید خیلی از ما انجام ندیم!

امروز که تلفنی با امیر محسن عزیز صحبت میکردم به این نکته اشاره کردم که هرچقدر بیشتر وارد مباحث هواشناسی میشم، بیشتر متوجه میشم که هیچ چیزی از این علم نمیدونم! برای مثال وقتی جریانات هوا رو در تراز های مختلف رصد میکنم و مثلا در تراز 20 میلی بار سرعت وزش باد 400-500 کیلومتر در ساعت هست و میبینم که با این سرعت هوا در کمتر 24 ساعت از قاره ای به قاره دیگه میره یا رطوبت دریاها سوار بر جریانات ارتفاعات پائین چطوری جابجا میشن تا به جایی برسن که باید باشن و تولید بارش کنند، اون وقت هست که میفهمم هنوز هیچ چیزی در مورد روش کار اتمسفر زمین نمیدونم!
به امیرمحسن عزیز قبطه میخورم که وارد مباحث تخصصی شدن که الان در دانشگاه ها داره در موردشون بحث و تبادل نظر میشه، البته در این مورد کم کاری از طرف خودم هم بوده که متاسفانه بعلت درگیریهای کاری نمیرسم مقالات رو مطالعه کنم.

خلاصه کنم که واقعا لذت میبرم وقتی میبینم اینجا دوستان مباحث علمی رو اینطور با علاقه جلو میبرن، امیدوارم این جمع همیشه جمع باشه:گل:

arashz

مدیر بخش هواشناسی
راستی یک مطلب در مورد این محقق هواشناسی آقای احسان مرادی اگه اسمش رو اشتباه نگفته باشم و مطالب و پیش بینی هایی که ایشون ارائه میده:

1- در خصوص آلودگی هوای شهرهای بزرگ ایران از جمله تهران- اصفهان - مشهد و اهواز و اراک و تبریز که این موضوع در واقع به یک معظل فراگیر تبدیل شده که جای بحثی در اون نیست

2- مه آلودگی اینروهای شهر اصفهان ، پدیده عجیبی نیست فقط چون در سالهای گذشته این اتفاق به دلیل کاهش بارندگیها کمتر رخ داده ، واسه مردم خیلی عجیبه وگرنه تا حداقل یک هفته پس از بارش برف و بخاط پوشش برف و رطوبتی که در این خصوص در سطح زمین بوجود میاد، این اتفاق خیلی نرمال هست.

3- بارش برف به رنگ قرمز و یا رنگهای دیگر در برخی مواقع بدلیل وزش بادی که در مسیر عبور سامانه ، خصوصا سامانه های با منشا ء صحراهای آفریقا بوقوع میپیونده منجر به این میشه که این ریز ذرات به بالا صعود کرده و در هنگام بارش رنگ از سفید به قرمز تغییر پیدا کنه.

خلاصه مطلب اینکه ایشون بنظر من کار خاصی انجام نمیده بغیر از همون کاری که همه ما داریم بصورت روزانه و حتی ساعتی انجام میدیم و کلا این مصاحبه ای هم که با خبرگزاری مهر داشته بیشتر رنگ و لعاب اجتماعی و به مقداری سیاسی داشته تا هواشناسی !

در واقع هدف این بوده که این موضوع رو علنی کنه که اصفهان هواش بخاطر بنزینی که اینروزها در تمام ایران توسط خودرو ها در حال سوختن هست به شدت آلوده است ولی مسئولین این شهر در بازتاب واقعیت به مردم کوتاهی میکنند و اقدامات پیشگیرانه صورت نمی پذیره چون اولویت همه چیز برای پایتخت هست و مردم شهرهای دیگه جزیی از آدمیزاد که دارای حق و حقوق مشخصی باید باشند در واقع نیستند.

امیر محسن عزیز در این که هر کاری میکنند اول برای تهران هست که شکی نیست اما یک نکته رو نباید فراموش کرد، تفاوت میزان جمعیت تهران با حومه اش (البته اگر بشه چیزی به اسم حومه برای تهران تعریف کرد!) به تنهایی معادل 4-5 شهر بزرگ کشور هست، شاید به همین دلیل هست که بنزین مرغوب رو به تهران میارن اما این وسط حق شهرهای دیگه مسلما خورده میشه.
در خصوص بارش برف قرمز هم با توجه به جهت جریانات فکر نمیکنم غبار صحراهای عربستان باعث این اتفاق شده باشه، نزدیک اصفهان کارخانه ذوب آهن قرار داره که همیشه دود قرمز رنگی از کوره های بلند ذوب آهن به هوا پراکنده میشه، من احتمال میدم همین غبار خاصل از ذوب کردن آهن باعث بوجود اومدن برف قرمز رنگ شده چون همون زمانی که اصفهان برف میومده در اهواز بارش شدید باران داشتیم و قاعدتا هر غباری از عربستان وارد میشده در اهواز زودتر به زمین میرسیده، کما این که خودم یک بار طوفان سرخ رو در اهواز و بارش باران به رنگ خون رو به چشم دیدم!

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
آرش جان

به خدا شرمنده میکنید بنده رو :خجالت2: وجود شما دوستان عزیزم در اینجا و همچنین مطالب ارزشمندی که توسط تک تک شما عزیزان مطرح میشه ، منو سر شوق و ذوق میاره که بیشتر تلاش کنم تا بتونیم در کنار هم به تحلیل دقیق از اقلیم ایران بپردازیم .

و در واقع جود شما عزیزان هست که این من رو تبدیل به ما میکنه تا با کمک هم آینده بهتری رو ترسیم کنیم :گل:
واقعا لذت میبرم از علم و همینطور فروتنی امیرمحسن عزیز که واقعا بدون هیچ چشمداشتی نتیجه تحقیقات خودشون رو در اینجا منعکس میکنند، کاری که شاید خیلی از ما انجام ندیم!

امروز که تلفنی با امیر محسن عزیز صحبت میکردم به این نکته اشاره کردم که هرچقدر بیشتر وارد مباحث هواشناسی میشم، بیشتر متوجه میشم که هیچ چیزی از این علم نمیدونم! برای مثال وقتی جریانات هوا رو در تراز های مختلف رصد میکنم و مثلا در تراز 20 میلی بار سرعت وزش باد 400-500 کیلومتر در ساعت هست و میبینم که با این سرعت هوا در کمتر 24 ساعت از قاره ای به قاره دیگه میره یا رطوبت دریاها سوار بر جریانات ارتفاعات پائین چطوری جابجا میشن تا به جایی برسن که باید باشن و تولید بارش کنند، اون وقت هست که میفهمم هنوز هیچ چیزی در مورد روش کار اتمسفر زمین نمیدونم!
به امیرمحسن عزیز قبطه میخورم که وارد مباحث تخصصی شدن که الان در دانشگاه ها داره در موردشون بحث و تبادل نظر میشه، البته در این مورد کم کاری از طرف خودم هم بوده که متاسفانه بعلت درگیریهای کاری نمیرسم مقالات رو مطالعه کنم.

خلاصه کنم که واقعا لذت میبرم وقتی میبینم اینجا دوستان مباحث علمی رو اینطور با علاقه جلو میبرن، امیدوارم این جمع همیشه جمع باشه:گل:

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا