اولا اینکه آب و هوا یک مقوله کلی هست و ما در ارتباط با شاخصهای دور پیوندی NAO و Ao فقط در مورد تاثیر گذاری این شاخصها در مقوله بارش اظهار نظر کردیم و نه اینکه بگویم که این شاخصها تحت هیچ عنوان بر اقلیم ایران تاثیر ندارند.
بررسی صحیح روابط همبستگی بین دو شاخص مختلف نیازمند درک درست از مباحث آماری از قبیل درجه آزادی ( Degree of freedom ) و همچنین درجه اعتبار
( significance level ) میباشد.
منظور از درجه آزادی در اینجا تعداد سالهای میباشد که در مدل آنالوگ مورد استفاده قرار میگیرد و یا تعداد سالهایی که در تعیین همبستگی بین دوشاخص مد نظر قرار گرفته میشود.
طبق جدول درجه اعتبار (SL ) که در سایت NOAA موجود میباشد ،چنانچه بازه زمانی 40 سال برای بررسی تاثیرات شاخصهای دورپیوندی NAO و AO مورد بررسی قرار بگیرد برابر است با درجه آزادی 40 که طبق این جدول برای بدست آوردن درجه اعتبار برابر با 95 درصد احتمال وقوع، حداقل انحراف معیار قابل اعتبار 264.0+_ خواهد بود.
حال باید با توجه به این حداقل درجه اعتبار به تفسیر و تحلیل نقشه ها بپردازیم.
با توجه به نقشه های بالا خصوصا با عنایت ویژه به شاخص NAO دو نکته بسیار حائز اهمیت و قابل توجه بنظر میرسد:
1-منطقه بارشی با همبستگی حداقل درجه اعتبار 95 درصد با اغماض در حدود 20 درصد از کل مساحت کشور را شامل میشود و در ثانی همانطوریکه دیده میشود بارشهای جنوب غرب کشور در همبستگی مثبت با NAO دیده میشود، همانطوریکه در اینروزها ماه شاهد همین موضوع هستیم و حالا که دوستان نگران زیر سوال رفتن نتایج مقالات داخلی هستند توجه شما را به تز دکترای تخصصی هواشناسی دانشگاه ژئوفیزیک از آقای دکتر محمد علی نصر اصفهانی جلب می نمایم:
In this thesis, effects of the North Atlantic Oscillation (NAO) and Madden-Julian Oscillation (MJO) on the climate of South West Asia (SWA) are investigated using the NCEP/NCAR winter reanalysis data from 1950 to 2005. This research is based on ensemble mean and analyzing of some meteorological quantities; however, due to the different nature of two phenomena, various methods are employed for this investigation.In the first part, based on the NAO index, winter months are separated into critical positive and critical negative months; then the effects of NAO are analyzed using statistical, dynamical, synoptical and numerical methods.It was found that in the positive phase of NAO, atmospheric conditions are more appropriate for the formation and intensification of cyclones in the Eastern Mediterranean.This might be due to the energy production in the Central Mediterranean and energy flux to the down stream. Numerical simulations confirm these results.In the study of MJO which occurs in the tropical regions, the basic and relevant parameters to convection are selected to investigate the dynamic structure of MJO and its interaction with extratropical air flow. In this part, periods of occurrence of different phases are separated and then the ensemble average of the parameters are computed and analyzed for these periods. The results show that the effects of MJO on SWA are not negligible and the different phases have important effects over SWA. For instance, phase 3 of MJO causes repression of updraft in SWA which therefore prevents the formation of cyclones in this region. Whereas in phases 7 and 8, there are favorable conditions for cyclogenesis over SWA because of MJO conditions.
خوب است که دوستان بجای فرافکنی و در بوق و کرنا کردن تعصبات شخصی به واقعیات علمی و آماری رویکرد داشته باشند.
منظور درجه ازادی در واقع تعداد سالهایی که به این منظور انتخاب میکنیم میتونه درصد خطای ما رو در تحلیل نقشه ها کاهش بده که من این تحلیل رو در دوره آماری 40 ساله مورد بررسی قرار دادم..
در واقع درجه ازادی منجر به بالا رفتن درجه اعتبار ما در رویکرد صحیح از نقشه ها میشه
ما در واقع در اینجا وظیفه روشنگری اذهان عمومی رو بر عهده داریم.
من در مورد این شاخصها تحقیقات زیادی داشتم و همواره اعتقاد داشته و دارم که این شاخصها علیرغم زحماتی که در تحلیل شون در سالهای گذشته کشیده شده تاثیرات اندکی بر رژیم بارش کشور از نقطه نظر وسعت جغرافیایی کشور داره.
متاسفانه مشاهده میکنم که بررسی هایی که ما در اینجا انجام داده ایم مورد تحریف قرار میگیره و از قول من نوشته میشه که من گفتم که این شاخصها تحت هیچ عنوان بر اقلیم ایران تاثیر نداره!!!
این در حالی هست که تو این چند سال گذشته همون دوستان همیشه در حمد و ستایش فاز های منفی شاخصها مذکور در مقوله بارش فراگیر و سرما دائما در حال نوشتن مطلب بودند ولی ما دائم میگفتیم که فاز های منفی این شاخصها منجر گرم شدن هوا میشه و فازهای مثبت منجر بروز یخبندان و سرما میشه!
حالا این دوستان این چنین ارائه مطلب میکنند و در واقع اعتقادشون رو اینطور اصلاح کرده اند که اگر فاز های منفی این شاخصها رخ بده در صورتیکه انسو و MJO همراهی کنند بارشهای خوبی در کشور رخ میده!
و خیلی خوشحالم که مطالبی که من در طول فعالیتم در این انجمن به اشتراک گذاشتم لااقل دوستان رو به این حقیقت نزدیک کرده که :
NAO و AO به تنهایی این وجود و قابلیت رو ندارند که منجر به ترسالی در ایران بشن!
آبشار اخلمد عکاس : حسین کوشهای
روستای « اخلمد » در(12 کیلومتری) چناران واقع شده است.این روستا در ناحیه کوهستانی و دره ای زیبا و دیدنی قرار دارد.در قسمت های پرآب رودخانه دو آبشار به وجود آمده است که هریک بیش از 18 متر ارتفاع دارد.دره اخلمد دارای دیواره های سنگی آهکی رفیعی است که علاقه صخرهنوردان را به خود جلب کرده است.
تاریخ بارگذاری:
1392/10/25 چهارشنبه