[FONT=tahoma, verdana, Vazir, helvetica, sans-serif]
با اجازه استاد مهرداد ::احترام:
[FONT=tahoma, verdana, Vazir, helvetica, sans-serif]
بوران ایران بورانی بود که در اواسط بهمن ماه سال ۱۳۵۰، بخش وسیعی از ایران را به گونه ای در برف و یخبندان فرو برد که سرانجام منجر به مرگ بیش از ۴۰۰۰ نفر شد. این رویداد بدون شک سخت ترین و مصیبت بارترین بوران در تاریخ نوشته شدهٔ بشر بوده است؛ همچنین تاکنون تنها بوران ثبت شده در تاریخ است که موجب مرگ بیش از هزار نفر شده است.
[FONT=tahoma, verdana, Vazir, helvetica, sans-serif]
دوره ای از سرمای شدید و یخبندان گسترده که از چهاردهم بهمن سال ۱۳۵۰ آغاز شد و تا بیستم همان ماه ادامه یافت، باعث بارش غیر عادی برف به میزان بیش از سه متر در سرتاسر مناطق روستایی واقع در شمال غرب، مرکز، و جنوب ایران شد. [FONT=tahoma, verdana, Vazir, helvetica, sans-serif]
بارش بسیار شدید برف در استان های جنوبی ایران، موجب شد که ارتفاع برف در این نواحی به هشت متر برسد. در نتیجه بیش از ۴۰۰۰ نفر از روستاییان که راهی برای گریز از این وضعیت نداشتند، در زیر حجم عظیم برف مدفون شدند. بنابر گزارش های روزنامهٔ اطلاعات در همان روزها، شهر اردکان و روستاهای اطراف آن از جمله مناطقی بودند که بیشترین تأثیر را بر اثر بوران متحمل شدند. همچنین در روستاهای کاکان و کمهر در نزدیکی یاسوج هیچ فرد زنده ای باقی نماند. در شمال غرب نیز، در نزدیکی مرز ایران و ترکیه، روستای شکلاب به همراه صد نفری که در آن ساکن بودند در زیر انبوه برف دفن شد.