• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
من به استاد اميرمحسن و استاد مهرداد حق ميدهم در مشهد و در تهران همانند سال هاى قبل برف نباريده بنابراين اين اساتيد ممكن است نسبت به وضعيت بارشى كشور طى روزهاى آينده بدبين و نا اميد شده باشند

به هر روى بهترين كار صبر است تا ببينيم پيش بينى استاد پرنو و احسان مرادى و عليرضا موقرى محقق مى شود يا خير

درضمن يادمون نره همين سازمان هواشناسى ايران كه خيلى بهش انتقاد دارم از اواخر تابستان پيش بينى كرد زمستان پر برف و سردتر از نرمالى خواهيم داشت .

آقا شهر من هم ٣ سانت برف اومد ولى خوشحالم فوق اش هم ديدم راضى ام نميكنه پا ميشم ميرم جايى كه نيم متر برف باريده ديگه دپرس شدن نداره كه :گل:

امیر کوروش

من در زمینه هواشناسی هیچ وقت نا امید نبوده و نخواهم بود. و مهراد عزیز رو نمیدونم !!!!

ولی همیشه ملاک من مشاهداتم از روی نقشه های هواشناسی- سالهای آماری و نقشه های بلند مدت فصلی بوده اند!!!

یک بخش از هواشناسی علمیه و یک بخش هم تجربی!!

اگه خاطرت باشه قبل از این سرمای شدید در مشهد عکس گربه ای رو از مشهد در همین انجمن منتشر کردم که حسش اینو به من منتقل میکرد که روزهای سردی در پیشرو هست. که اینجا هم نوشتمش.

بهرحال از این حرفها بگذریم ولی یک سوال؟

آقای پرنو ، احسان مرادی و آقای دکتر موقری در کدوم شهرهای ایران زندگی میکنند؟

یک ضرب المثل قدیمی هست که میگه هر کسی از ظن خود شد یار من

از درون من نجست اسرار من!!!!!

خیلی از دوستان وقتی در شهرخودشون بارش باشه، اینو این شکلی به کل ایران تعمیم میدن که بارشهای خوبی در کل کشور مورد انتظار هست!!!!!!

ولی ایران فقط مشهد ، تهران، خوزستان، اصفهان ، گیلان نیست!

آخرین ویرایش:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
ساکنان 15 روستای گیلان ناپدید شدند!
15روستای رودبار زیر برف دفن شدند/ این بار برف مدیریت بحران را زمین گیر کرد (منبع : باشگاه خبرنگاران)
براثر بارش برف طی چند روز اخیر در استانهای گیلان و غرب مازندران تعدادی از روستاها به دلیل مسدود بودن مسیر امداد رسانی زیر برف دفن شدند
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران ،چهار روز از کولاک در استان گیلان و نیمه غربی استان مازندران می گذرد و وضعیت امدادرسانی به روستاهای صعب العبور سخت تر و سخت تر می شود به طوریکه در روزهای اخیر، خبر از محاصره ی 15 روستای" جنت رودبار" و نا پدید شدن ساکنانش گفته می شود.

در روزهای ابتدایی این بحران ساکنان بیشتر این مناطق بدون برق ، آب و در برخی نقاط گاز روز خود را شب کردند و امدادرسانی موکول به باز شدن راه و بند آمدن برف و کولاک و …شد.

در این میان کمبود تجهیزات و ماشین آلات در منطقه برای بازگشایی معابر از عمده مشکلات امداد رسانی محسوب می شود و به گفته مسولان وقتی با چنین حادثه ای مواجه می شویم امکانات کفاف نمی دهد.

مسولان استان گفته بودند که هواشناسی تنها بارش برف و باران را پیش بینی کرده و نگفته بود بناست دو متر برف بیاید، و این موضوع اصلا قابل پیش بینی نبود بارش و شدت برف به حدی بود که با مقدورات و امکانات شهرستانی تطبیق نداشت.

این بار هم گناه عدم مدیریت به موقع بحران به گردن جمله ی همیشگی شدت بارشها بیش از انتظار بود افتاد.​

دستور پیگیری رییس جمهوری در پی بارش شدید و کم سابقه برف در شمال کشور

رشت - ایرنا - حجت الاسلام دکتر حسن روحانی رییس جمهوری در پی بارش شدید و کم سابقه برف در شمال کشور خطاب به وزرای کشور، نیرو و راه و شهرسازی دستور پیگیری صادر کرد.

81025604-5470706.jpg
به گزارش شامگاه دوشنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در پی بارش شدید برف در مناطق مختلف کشور بویژه در استان گیلان و غرب استان مازندران، ضمن تقدیر از نیروهای خدوم وزارتخانه های کشور، نیرو و راه و شهرسازی و مسوولان محلی و هلال احمر برای ارائه خدمات به مردم در شرایط دشوار ناشی از بارش برف، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی و حمید چیت چیان وزیر نیرو را موظف کرد تا در اسرع وقت پیگیری های لازم در راستای بهبود شرایط مردم در زمینه تامین آب، برق و وسایل گرمایشی و شتاب در روند کمک رسانی و ارائه خدمات مناسب به آنان در روستاها و نقاط دور افتاده و بازگشایی راه ها و جاده ها در این مناطق را انجام دهند تا مردم در شرایط سخت ناشی از سرما دچار کمترین مشکل شوند.

بر اساس گزارش اداره کل هواشناسی گیلان، بیشینه دمای استان در شبانه روز گذشته مربوط به انزلی با دمای 4 . 0 درجه سلسیوس زیر صفر و کمینه دما مربوط به جیرنده با دمای 8 . 13 درجه سلسیوس زیر صفر بوده است.

بیشینه و کمینه دمای هوا در ایستگاه هواشناسی فرودگاهی رشت نیز به ترتیب 4 . 1 و 3 درجه سلسیوس زیر صفر ثبت شده است.

در شهر رشت طی سه روز گذشته، نزدیک به نیم متر برف باریده است.ک/1

محسن سلام

لینک این دو خبر رو برای من بذارم ، میخوام اونطرف دنیا هم بذارم

هواكده

کاربر ويژه
اميرمحسن جان بخدا دوستت داريم بخدا از ته دل دعا ميكنم مشهد برف مطلوب بياد كه مطمئنم خواهد آمد

در مورد پيش بينى تجربه اى هم كاملا به اين مدل پيش بينى معتقدم

درست سه هفته پيش كه خبر از وقفه و جنب الحاره اى بود من مدام در انجمن هاى مختلف ميگفتم دوستان نميدونم چرا كلاغ ها هنوز مى خوانند مگه نميگيد سلام بر بهار پس چرا گنجشك ها نمى خونند و كلاغ ها مى خونند؟ بعد ياد پيش بينى عليرضا موقرى افتادم كه گفته بود احتمال تكرار ناهنجارى ٨٦ ميره

خدا شاهده اون موقع اصلا نقشه ها ورود موج سرماى سيبرى را نشون نمى دادند

گفتم دوستان به نظرم يه موج سرماى ديگه هم در پيش داريم

منظور به اينكه توكل به خدا و يه تار موى شما و استاد مهرداد را به صدتا مدل نميدم من يادم نميره اولين رفيق هاى من در اينترنت شماها بوديد يادش بخير سه سال پيش :گل:

سیبری

کاربر ويژه
دیره خیلی دیره!
clear.png

5 روزه تمامه از سرنوشت ساکنان خیلی از روستاهای غرب مازندران و گیلان هیچ خبری نیست فقط می دونیم آب و برق و گاز ندارن هیچ ماشینی هم نرفته که آذوقه براشون ببره!
فقط دلخوشیمون اینه که بارش تو مناطق ساحلی و جلگه زیاد بوده و نه ارتفاعات ولی خوب تو جلگه هم خیلی روستاها و مناطق مسکونی وجود داره و جمعیت زیادی تو غرب مازندران و گیلان دارن با برف 2 متری دست و پنجه نرم میکنن!

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
از 10 فوريه شاخص MJO در فاز 2 قرار خواهد گرفت و با توجه به اينكه اثر اين شاخص 3 تا 5 روز بعد ظاهر خواهد شد به نظر ميرسه از اواخر هفته آينده طلسم بي بارشي شمال شرق خواهد شكست و حالا بايد ديد MJO از 10 فوريه به فاز 2 خواهد رفت يا نه؟!

Dr.ben

کاربر ويژه
بارش برف به شکل لایت ادامه داره.
قطعا از نظر گستردگی و حجم بارش برف در استان های گیلان و مازندران امسال شرایط به مراتب بسیار بحرانی تر از سال های 83 و 86 است. مقدار برف در برخی از مناطق جلگه ای استان گیلان به 2.5 تا 3 متر رسیده. به نظر من وقتی قرار هست چنین سیستمی با هوای بسیار سرد و به مدت طولانی (مثلا شرایط فعلی که پیش بینی شده بود هوای بسیار سرد حداقل حدود یک هفته در منطقه حاکم خواهد بود) به سواحل کاسپین نفوذ کنه باید برای کل منطقه اخطاریه ویژه صادر بشه. البته قطعا نمیشه به طور دقیق پیش بینی کرد که کدوم منطقه شاهد حجم بسیار سنگین بارش برف خواهد بود یک بار رشت، یک بار انزلی، صومعه سرا و یا تنکابن ممکنه کانون سنگین ترین برف ها باشن. بنابراین لازم هست همه مناطق در آمادگی کامل باشن. در واقع به نظر من در زمان فعالیت چنین سیستم هایی ممکنه هر بار برای یک منطقه خاص در جلگه، اثر دریاچه به شدت بر میزان بارش ها اضافه کنه.
درسته که همه شهرها و مناطق استان های گیلان و مازندران ایستگاه هواشناسی ندارند ولی اگه در زمان سیستم های با بارش های به شکل باران در بین همین ایستگاه های موجود هم بررسی کنید می بینید که خیلی اوقات بارش های مناطق نزدیک به هم خیلی متفاوت میشه. برای مثال در ماه اکتبر طی فعالیت یک سامانه بارشی در دوره ی حدودا 5 یا 6 روزه کیاشهر حدود 300 و رشت بیش از 200 میلیمتر بارش داشت. در حالی که برخی از شهرهای دیگر استان بارش های به مراتب کمتری دریافت کردند. خوب حالا همین حالت رو در نظر بگیرد در شرایطی که دمای زیر صفر در منطقه داریم و بارش ها به شکل برف هستند. باید توجه هم داشت که نواحی جلگه ای استان های گیلان و مازندران از مناطق بسیار پر تراکم جمعیتی کشور هم هستند. همین مساله توجه ویژه ای رو طلب میکنه. هر چند چنین شرایطی با فواصل زمانی طولانی در منطقه رخ بده.

راستی امسال هم مثل سال 86 آزمون ارشد سراسری به تعویق افتاد. البته سال 86 آزمون ما حدود 3 هفته به تعویق افتاد امسال یک هفته.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
پیش بینی متئوگرام مشهد در ساعت آینده و ظهور دمای 25- در این متئوگرام برای مشهد در امشب:

plot_C.cgi

سیبری

کاربر ويژه
دیره خیلی دیره!
clear.png

5 روزه تمامه از سرنوشت ساکنان خیلی از روستاهای غرب مازندران و گیلان هیچ خبری نیست فقط می دونیم آب و برق و گاز ندارن هیچ ماشینی هم نرفته که آذوقه براشون ببره!
فقط دلخوشیمون اینه که بارش تو مناطق ساحلی و جلگه زیاد بوده و نه ارتفاعات ولی خوب تو جلگه هم خیلی روستاها و مناطق مسکونی وجود داره و جمعیت زیادی تو غرب مازندران و گیلان دارن با برف 2 متری دست و پنجه نرم میکنن!

Dr.ben

کاربر ويژه

بهزاد جان سلام

عکسهای زیبای شما رو هم ارسال کردم :

http://forums.accuweather.com/index.php?showtopic=31389&st=60&gopid=1842228&#entry1842228

سلام امیر محسن عزیز.
شرمنده کردید. تشکر فراوان به دلیل این تلاش خستگی ناپذیر در هواشناسی از یک طرف و از طرف دیگه در معرفی اقلیم ایران در سطح جهانی. :گل:

abtinT

کاربر ويژه

آبتین جان

هفته دیگه رو ولش کن

امشب بگو ما چطور گرم بشیم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1u4jzpk5tjvfttomegk.jpg

الان ایتالیا رو نشون می داد برف و کولاک بود سواحل هم موج های چند متر .
فکر کنم علتش کم شدن فعالیت خورشیده که همه جا بهم ریخته .
تهران هم از دیشب برفی شده هنوز هم داره میاد ولی بارش برف ریزه .

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سلام امیر محسن عزیز.
شرمنده کردید. تشکر فراوان به دلیل این تلاش خستگی ناپذیر در هواشناسی از یک طرف و از طرف دیگه در معرفی اقلیم ایران در سطح جهانی. :گل:

خواهش میکنم بهزاد عزیز

حقیقتا من زمانیکه در حال تهیه تفسیر برای طوفان برف 1972 بودم با محدودیت شدید منابع اطلاعاتی مواجه بودم و اون صفحه اکیوریت ودر رو به این منظور افتتاح کردم که چون احتمال شرایط ویژه و خاص آب و هوایی برای زمستان ایران امسال رو میدادم !

درسته که ما در این انجمن و یا وبلاگ ها مون این اطلاعات رو داریم درج میکنیم ولی هیچ ضمانتی وجود نداره که این اطلاعات از طریق این مجاری برای آیندگان حفظ بشه ولی در یک صفحه بین المللی معتبر این اطلاعات برای همیشه حفظ میشه.

جالبه بدونید که حاج محسن یک سری اخباری رو به زبان فارسی از سایت ایرنا در اینجا منتشر کردند هرچند من از شون در خواست لینک کردم و اجابت نشد ولی در بخش زبان انگلیسی این سایتها هیچ اطلاعاتی در مورد طوفان برف اینروزهای ایران منتشر نشده !!!!!!!!

http://www.irna.ir/en/firstpage.aspx

http://en.irna.ir/Photo.aspx

شاید هم من نتونستم پیدا کنم!!!!

Dr.ben

کاربر ويژه

خواهش میکنم بهزاد عزیز

حقیقتا من زمانیکه در حال تهیه تفسیر برای طوفان برف 1972 بودم با محدودیت شدید منابع اطلاعاتی مواجه بودم و اون صفحه اکیوریت ودر رو به این منظور افتتاح کردم که چون احتمال شرایط ویژه و خاص آب و هوایی برای زمستان ایران امسال رو میدادم !

درسته که ما در این انجمن و یا وبلاگ ها مون این اطلاعات رو داریم درج میکنیم ولی هیچ ضمانتی وجود نداره که این اطلاعات از طریق این مجاری برای آیندگان حفظ بشه ولی در یک صفحه بین المللی معتبر این اطلاعات برای همیشه حفظ میشه.

جالبه بدونید که حاج محسن یک سری اخباری رو به زبان فارسی از سایت ایرنا در اینجا منتشر کردند هرچند من از شون در خواست لینک کردم و اجابت نشد ولی در بخش زبان انگلیسی این سایتها هیچ اطلاعاتی در مورد طوفان برف اینروزهای ایران منتشر نشده !!!!!!!!

http://www.irna.ir/en/firstpage.aspx

http://en.irna.ir/Photo.aspx

شاید هم من نتونستم پیدا کنم!!!!

به نظرم صفحه ی فوق العاده ای شده. واقعا من نمی دونم چه طوری باید از زحمات شما قدردانی کنم :خجالت2: شاید بهترین قدردانی آرزوی یک برف فوق سنگین در مشهد و شمال شرق کشور باشه.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
My Location : Mashhad, Iran

Current Time : Tue , 4 Feb 2014 04:15 PM IRST

Tue , Feb 4
5.gif
High level clouds. Cold
-7°C-23°C9 km/h / E 72%0%
Wed , Feb 5
5.gif
High level clouds. Cold
-2°C-25°C6 km/h / SW 64%0%
Thu , Feb 6
4.gif
Morning clouds. Cold
-0°C-15°C10 km/h / W 53%0%
Fri , Feb 7
1.gif
Sunny. Chilly
2°C-13°C8 km/h / SW 56%0%
Sat , Feb 8
1.gif
Sunny. Chilly
2°C-14°C9 km/h / S 59%0%
Sun , Feb 9
1.gif
Sunny. Chilly
3°C-14°C7 km/h / SE 58%0%

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
اگه پیش بینی مدل جی اف اس درست باشه امشب در بعضی نقاط خراسان دما تا 30- زیر صفر هم کاهش خواهد یافت!!!!

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
مدل earth ناسا دمای هوای در بامداد فردا در دقیقا نقطه محل سکونت منو در ساعت 00:03 UTC در حدود 22- نشون میده!!!!!!

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا