• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

سیبری

کاربر ويژه
3m0z80l6aollew0o1ky.jpg
 

ali_kermanshah

کاربر ويژه


مناطق مستعد بیشتر منطورم هست.ببخشید اشتباه گفتم:خجالت2:
اکیو ودر عزیزم بلاخره نشون میده صبوری میخواد
.

امیدوارم اینطور که شما می گی باشه ولی تا جایی که من سایت ها را نگاه کردم از دو روز قبل همه اون سرما پرپر شد ...
 

شهاب از بوشهر

کاربر ويژه

درود دوستان.
:گل:

من برنامه کاهش حجم فایل GIF پیدا نکردم.

اما از چهارشنبه سیستمی تازه نفس به استان های ساحلی کاسپین رخنه خواهد کرد.

بارش های قابل قبولی از این سیستم رخ خواهد داد.

نقشه زیر هم جهت و سرعت وزش باد روز چهارشنبه هفته جاری را نشان می دهد.

دریای مازندران و خلیج فارس به سبب تشدید بادهای شمالی مواج و طوفانی خواهند بود.

وزش باد در سواحل گیلان و مازندران تا 4 بیوفورت و در بخش های شرقی خلیج تا ابد فارس تا 6 بیوفورت پیش بینی می شود.

f6pr9qn4alhhx2t6ui1o.png


 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی


دوشنبه بارانی- برفی در خراسان رضوی



50.gif

تاریخ : شنبه بیست و ششم بهمن 1392
51.gif

نویسنده : امیر محسن
52.gif

23 نظر


»آسمان خراسان رضوی در روز دوشنبه 28 بهمن 1392 برفی و بارانی خواهد شد«


آپدیت: یکشنبه 27 بهمن 1392 ساعت 15:35

از اونجائیکه دوستان دائما پیگیر آخرین وضعیت سامانه پیشرو هستند، تصمیم گرفتم تا در آپدیت جدید سایت آخرین وضعیت بارش و دما را به سمع و نظر دوستان عزیز برسونم.

مطابق با آخرین آپدیت نقشه های مدل هواشناسی NCEP GFS در ظهر امروز چشم انداز بارش فردا دوشنبه لغایت بامداد سه شنبه به شرح ذیل هست( انیمیشن را لطفا در اندازه واقعی ببینید)



اما دوستان بصورت پی در پی سوال میپرسند که با این گرمای امروز آیا احتمال بارش برف هست یا خیر یا اینکه اگر بباره احتمال نشستن بر روی زمین هست؟

در پاسخ باید دوستان خوبم را با واژه ای به اسم Freezing Level یا خط انجماد آشنا کنم !

خط انجماد یعنی ارتفاعی که در آن امکان یخ بستن آب و یا تغییر ماهیت بارش به شکل جامد و یا برف وجود داشته باشد.(دمای صفر درجه) . به دوستان عزیز توضیح بدم که هرچه در سطح زمین دمای هوا گرمتر بشه خط انجماد از سطح زمین فاصله میگیره !
خوب حالا شاید این سوال پیش بیاد که چرا در برخی مواقع در هنگام ورود سامانه بارشزا در شهرهای قوچان و یا فریمان بارش به شکل برف هست ولی در مشهد اینطور نیست و این بر میگرده به ارتفاع شهرهایی که نام بردم از سطح دریا و شهرهای مذکور جزءشهر نسبتا مرتفع خراسان رضوی محسوب میشن!

بد نیست بدونید که ایستگاه هواشناسی رسمی شهر مشهد( شرق) در حدود 990 متر از سطح دریا ارتفاع داره و هر چه به سمت غرب و نواحی جنوبی و یا شمالی شهر حرکت کنیم ارتفاع افزایش پیدا میکنه و در غرب مشهد میانگین ارتفاع به حدود 1100 متر از سطح دریا میرسه

برای درک بهتر موضوع و همچنین وضعیت خط انجماد بر حسب ارتفاع از سطح دریا در زمان فعالیت سامانه پیشرو این انیمیشن رو از آپدیت جدید مدل جی اف اس آماده کردم و به دوستان عزیزم تقدیم میکنم.

انیمیشن خط انجماد بر حسب ارتفاع از سطح دریا به متر در بازه زمانی بامداد دوشنبه الی بامداد سه شنبه



دوستان عزیز توجه داشته باشند که مبنای پیش بینی های وب سایت هوای مشهد صرفا بررسی و تحلیل نقشه های هواشناسی بروز بوده و در این پیش بینی ها از حد و گمان و یا پیش بینی سایتهای مثل اکیوریت ودر ، YR.NO و... استفاده نمیشود.
مطلب- علت اینکه من در پیش بینی های مندرج در این پست از واژه مطلوب استفاده میکنم به این دلیل هست که وقتی بعد از یک دوره طولانی مدت کم بارشی قرار هست که بارشی رخ بده ،حال، چه 4 میلیمتر و یا 10 میلیمتر ( باران یا برف ) این بنظر من مطلوب محسوب میشه


در انتها امکان تغییرات کلی در الگوی نقشه ها دور از انتظار نیست!

 
آخرین ویرایش:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
از استاد امیر محسن عزیز تمنا دارم از عکسای حقیر برای وبلاگشون استفاده کنن:احترام:

سلام محسن جان

حتما فقط یک اظهار لطف کن لینک تصاویر گلچین رو برای من حتما پیام خصوصی کن. بعد تاریخش رو ذکر کن.

ممنون میشم و در اسرع وقت در یک پست جداگانه در وب سایت هوای مشهد قرار میدم.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
آپدیت جدید نقشه های CFSv2 و پر رنگ شدن امیدها برای روزهای سرد و پر بارش در ماه مارچ

CFSv2.Prec.20140216.201403.gif



CFSv2.T2m.20140216.201403.gif
 

seyyedalireza

مدیر موقت
سوال های مسا بقه های هواشناسی از دوبخش تشکیل میشن
1 سوال های با وقت و فرصت زیاد و2 سوال های با وقت و فرصت کم سوال های دسته اول هر چند وقت یک بار انجام میشن ولی سوال های بخش دو تقریبا هر روز یا هر دو سه روز یک بار انجام میشن اما سوال های دسته اول مهمتر هست
http://www.iranjoman.com/showthread.php?t=89486 لینک پاسخ دهی
 
آخرین ویرایش:

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
سوال های مسا بقه های هواشناسی از دوبخش تشکیل میشن
1 سوال های با وقت و فرصت زیاد و2 سوال های با وقت و فرصت کم سوال های دسته اول هر چند وقت یک بار انجام میشن ولی سوال های بخش دو تقریبا هر روز یا هر دو سه روز یک بار انجام میشن اما سوال های دسته اول مهمتر هست سوال سه ایا مشهد فردا باران یا برف داره مدت پاسخ دهی تا فردا صبح هست
http://www.iranjoman.com/showthread.php?t=89486 لینک پاسخ دهی

عليرضا جان كلن برنامه مسابقات و هر چيزي كه مربوط به مسابقه هست رو همونجا تو تايپيك مربوطه بزاريد و صرفن اينجا اطلاع رساني مسابقه جديد كنيد اينجوري جذابيت و بينندگان تايپيكتون هم بيشتر ميشه و در ضمن مگه مسابقه مربوط به خراسان هست كه سوالات همه مربوط به خراسانه!؟
 

aliwinter

Banned
فرار هزاران نفر از فوران آتشفشانی در اندونزی/ تصاویر فوران آتشفشان کلود در شرق جزیه جاوه در اندونزی


در پی فوران آتشفشان کلود در شرق جزیره جاوه در اندونزی، دهها هزار نفر از ساکنان این منطقه مجبور به تخلیه خانه هایشان شده‌اند. انباشته شدن خاکسترهای آتشفشان بر روی خانه ها وسنگینی ناشی از آن به تخریب تعدادی خانه و کشته شدن دست کم دو نفر منجر شده است.


IMG15592100.jpg



IMG15591983.jpg



IMG15591932.jpg



IMG15591877.jpg



IMG15591826.jpg



IMG15591737.jpg



IMG15591672.jpg




IMG15591578.jpg









IMG15591534.jpg
ا
IMG16111789.jpg

IMG15591388.jpg





IMG16112909.jpg
IMG15591425.jpg
 

seyyedalireza

مدیر موقت


عليرضا جان كلن برنامه مسابقات و هر چيزي كه مربوط به مسابقه هست رو همونجا تو تايپيك مربوطه بزاريد و صرفن اينجا اطلاع رساني مسابقه جديد كنيد اينجوري جذابيت و بينندگان تايپيكتون هم بيشتر ميشه و در ضمن مگه مسابقه مربوط به خراسان هست كه سوالات همه مربوط به خراسانه!؟

متشکرم از کمک شما
مربوط به خراسان نیست ولی چون خراسانی ها در این جا بیشتر هستن تصمیم گرفتم که از خراسان شروع کنم
 

Amir-Hossein

کاربر ويژه
14-2-16-7151elnino.jpg

از الان به فکر تابستان باشید: سال 93 گرم‌ترین سال تاریخ خواهد بود دانش > طبیعت - دلتان را به برف‌های چند هفته اخیر خوش نکنید، زیرا زودتر از آنچه تصور کنید آب می‌شوند و از خرداد ماه، شما خواهید ماند و گرمای خرماپزان تابستان. دلیلش هم پدیده ال‏نینو است.
مجید جویا: از الان به فکر سرویس مرتب کولر خود باشید. برف‌های چند هفته اخیر زودتر از آنچه تصور کنید آب می‌شوند، و کمتر از شش ماه بعد، شما خواهید ماند و گرمای خرما پزان تابستان. پیش‌بینی‌های آب و هوایی نشان می‌دهند که سال 2014/1393 شاید گرم‌ترین سالی باشد که سازمان‌های هواشناسی جهان تاکنون به خود دیده‌اند. دلیلش هم پدیده ال‌نینو است که آماده می‏شود جو زمین را به جهنمی تمام عیار تبدیل کند.
پدیده ال‌نینو زمانی اتفاق می‌افتد که آب‌های گرم مدفون شده در اقیانوس آرام تا سطح اقیانوس بالا بیایند و در طول خط استوا به سمت آمریکا پخش شوند. در اثر این رویداد، در نواحی اطراف پرو و اکوادور به مدت 9 ماه یا بیشتر باران خواهد بارید و این مناطق شاهد سیلاب خواهند بود و دی سوی دیگر، یعنی اندونزی و استرالیا خشکسالی و آتش‌سوزی در صدر اخبار خواهد نشست. این بخشی از چرخه ویرانگر اقلیمی به نام نوسان جنوبی ال‌نینو است.
البته تا رسیدن بهار (که از آن به «سد بهار» تعبیر می‏شود) نمی‏توان به دقت در مورد بازگشت ال‎نینو اظهار نظر کرد. اسکات پاور از اداره هواشناسی ملبورن استرالیا می گوید: « سیکل نوسانی ال‌نینوی جنوبی کم و بیش در ماه‌های فروردین، اردیبهشت و خرداد هر سال تکرار خواهد شد».
ونجو کای از آژانس ملی پژوهشی استرالیا CSIRO می‌گوید: «مشکل این است که متغیرهای پس زمینه بسیار زیادی در اتمسفر و اقیانوس وجود دارد، و سخت است که سیگنال خاصی را درمیان این نویزها تشخیص دهیم.
 

Amir-Hossein

کاربر ويژه


دانشمندان با پیش بینی پدیده ال نینو ادعا می کنند تابستان 1393 داغ ترین تابستانی خواهد بود که انسان به چشم خود دیده است.



به گزارش پایگاه خبری آنلاین110 به گزارش خبرگزاری مهر، ال نینو کلمه ای اسپانیایی و به معنای برادر کوچک است. این پدیده نخستین بار توسط ماهیگیرانی که متوجه گرمای غیر معمول اقیانوس در زمان کریسمس شدند، نامگذاری شد.
در طول پدیده ال نینو بادها در استوا بر روی اقیانوس از غرب به شرق می وزند.
این بادها در سطح آب اقیانوس جابجا شده و آبهای گرم سطح اقیانوس را که بوسیله خورشید در مناطق گرمسیری گرم شده اند، به سواحل غربی شمال و جنوب قاره آمریکا می آورد. این درحالی است که به دنبال آبهای گرم، بارندگی نیز به سمت شرق متمایل می شود و سیل در پرو و خشکسالی در اندونزی و استرالیا روی می دهد.
دانشمندان دانشگاه گیسن در آلمان اعلام کردند که در دو سال گذشته پدیده ال نینو رخ نداده است ، اما 75 درصد احتمال دارد این پدیده در سال 2014 روی دهد.
دمای آبهای استوایی اقیانوس آرام به دانشمندان کمک می کند شش ماه زودتر الگوهای آب و هوای جهانی را پیش بینی کنند.
این محققان مدعی شده اند تابستان 2014/ 1393 داغ ترین تابستان زمین خواهد بود.
پدیده ال نینو هر چند سال یکبار با یک افزایش دمای قابل توجه و غیر معمول همراه می شود. به طوری که در این وضعیت دما سطح دریا دستکم به مدت چند ماه پیاپی در 3 تا 5 محل ساحلی بیش از حد طبیعی افزایش می یابد و در پی آن دمای سطح دریا برای یک سال و یا حتی بیشتر، بصورت غیر عادی حفظ می شود که برای بازگشت به شرایط عادی منطقه ، حداقل تا ژانویه یا مارس آینده زمان لازم است.
دانش پژوهان ال نینو را در اقیانوس آرام استوایی به شیوه های مختلفی از جمله ماهواره ها ، شناورهای متصل به لنگرگاه ها ، تجزیه و تحلیل سطح دریا و XBT ها ردیابی می کنند.




http://online110.com/1242479.html
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
خیلی ممنون امیر حسین جان بابت مطلبی که به اشتراک گذاشتید. یادمه تابستون هم میگفتند گرم ترین زمستان تاریخ در سال 2014 بوقوع خواهد پیوست ولی بنظر شما بصورت فراگیر این اتفاق بوقوع پیوست ؟


Sent from my SM-N900 using Tapatalk
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا