هورا اااااااااااا
اقا محسن به نظرت برف داریم یا نه؟ درمشهد
آغاز تحولات بنيادي هوا و شروع بارشهاي پريوديك شمال شرق و بازگشت نيمه شمالي به واقعيت خودش و همينطور نيمه جنوبي به واقعيتش!!! رو تبريك ميگم.
بعد از مدتها انتظار و چشم به اسمان دوختنها و اپديتها بالاخره بارشهاي مخصوص شمال شرق (باران لايت مداوم) شروع شد. هرچند به دليل ناهنجاري جو در 4 ماهه اخير فرصت بارشهاي طلايي براي خطه شمال شرق از دست رفت اما اميدواريم با تغييرات بنيادي اتفاق افتاده به نفع شمال شرق تا حدي از وخامت اوضاع در اين ناحيه از كشور كاسته بشه:گل:
اينو بايد گفت كه وقت در كوير برف ببارد نتيجش چيزي جز اين ناهنجاري نيست. اميدوارم ديگه همچين روزهايي تكرار نشه. نيمه جنوبي واقعيتش يه چيزه نيمه شمالي يك چيز!!!
شما خودت بريدي خودتم دوختيشما اگر نگاهی به رژیم بارشی کشور داشته باشید متوجه میشید که شمال شرق ایران و مشهد در اقلیم مدیترانه ای با باران بهاره قرار گرفته:
پس شروع بارش در مشهد چیز عحیب و غربی نیست ضمن این که افزایش دما در جنوب مثلا در اهواز تا بالای 30 درجه سانتیگراد اون هم در نیمه اسفند تا جایی که من میدونم اصلا علامت جالب نیست و به نوعی باید نگران این موضوع شد که چرا بارش بهاره مشهد از اسفند شروع شده! این نشون دهنده پیشروی زودهنگام هوای گرم جنوبی به سمت عرض های شمالی هست که نوید تابستانی گرم و سوزان رو میده.
شما خودت بريدي خودتم دوختي
اين بارش بارش بهاره نبود. اين الگو در زمستان پارسال هم در مشهد هنگام بارش برف شكل گرفت و پديده عجيبي نيست/ اين كه اهواز اينقدر گرم شده چيزه عجيبي نيست و به رژيم بارشي شمال شرق هم مربوط نيست. سوي جريانات جنوب غربي شمال شرقي باشه و ريزش هواي سرد هم رخ بده واسه اين منطقه كفايته!! دماي 30 اهواز اونهم در يك بازه زماني يك يا دو روزه تاثير بنيادي نخواهد داشت. كما اينكه شمال شرق ديروز دماي 25 هم داشته!!
سامان عزیز سیستم شمالی بدون رطوبت جنوبی هیچ کاری ازش بر نمیاد، این رو خوب میدونید، کما این که ورود سیستم شمالی چندین بار بدون وجود رطوبت کافی در ترازهای مختلف جو در مشهد اتفاق افتاد و فقط باعث مه آلود شدن هوا شد! اما همین که در تراز 700 رطوبت خوبی وارد شد بارندگی اتفاق افتاد.
شما چه دوست داشته باشید و چه دوست نداشته باشید، هوای کشور طی این چند روزه به شدت گرم شده و با میانگین طولانی مدت اختلاف زیادی داره، این یعنی پیشروی زودتر از موعد جنب حاره ای و هوای گرم جنوبی، این رو میگم چون اقلیم خوزستان رو تا حدودی میشناسم، زمستانهایی که گرما از انتهای بهمن شروع میشد، تابستان بسیار سوزانی رو در پی داشت، سالهایی هم بود که تا اوائل اردیبهشت دما بالای 30 درجه نمیرفت.
نمیدونم چرا بعضی دوستان علاقه دارن فقط به یک منطقه بپردازن و بقیه کشور اصلا براشون مهم نیست! باید به یاد داشته باشیم همه ما داریم در یک کشور به نام ایران زندگی میکنیم که اقلیمش در دنیا بی نظیر هست، حتی کشوری مثل روسیه چنین اقلیم متفاوتی نداره! پس باید از بکار بردن واژه هایی که ممکنه باعث کدورت بشه اجنتاب کنیم، جنوب اگر گرم و خشک هست جزء این کشور هست، مناطق جنوبی بعد از مدتها در این زمستان بارش های نسبتا خوبی دریافت کردن و این دلیل نمیشه در مورد جنوب کشور با این لحن صحبت بشه.
شما چرا فکر میکنید من از روی قصد و غرض دارم صحبت میکنم؟ خوبه جزء اولین افرادی هستم که در زمان بروز بارش در مشهد پیام شادباش ارسال میکنم!نكته جالبتر اينكه شما ميگي شروع بارش در مشهد چيزه عجيبي نيست چون رژيم بارشش مديترانه اي با بارش بهاره است!! خوب منم قبول دارم اين بارش عجيب نيست...
اما يه سوال؟ خشكي مشهد در 4 ماهه اخير از نظر شما نرمال بوده پس؟ بارشهاي برف مشهد كه معمولا از آذر ماه شروع ميشه و تا فروردين ماه در مشهد هر ساله رخ ميده و هر سال يكي دو تا برف سنگين هم داره پس عجيبه از نظر شما؟ نه اطلاعات شما از اقليم شمال شرق ضعيفه و گرنه همچين اظهار نظري نميكردين/
نظم طبیعت همیشه برقرار هست، این که ما در طول زندگیمون 1 بار بارش برف در کویر لوت رو میبینم دلیل بر ناهنجاری نیست، شما یک نگاهی به بیابانهای عربستان بندازید، باورتون میشه منابع عظیم اب شیرین در عمق 2000 متری صحرا وجود داشته باشه؟! یا استرالیا که کشوری تقریبا بیابانی هست منابع عظیم آب شیرین داشته باشه؟ببين آرش جان من تمام حرفم اينه كه نبايد نظم طبيعت هم بخوره . چيزي كه امسال اتفاق افتاد نتيجه خرابكاري نسل بشر روي اكوسيستم زمين بود. اينكه كوير لوت ايران برف بياد يا در آلمان توي زمستون بارون بياد اينها همش ناهنجاريه ، حالا چه خوشمون بياد چه نياد.
بارش برف پارسال بعد از يك دوره گرما در مشهد ناهنجاري بود و باعث ضرر و زيان به محصولات كشاورزي شمال شرق شد. و موارد بسيار.......
وگرنه منم ميدونم رطوبت عرضهاي جنوبي براي بارشهاي مطلوب شمال شرق لازمه ، همونطور كه رطوبت خزري يا درياي سياه باعث بارشهاي مطلوب اين خطه ميشه